MobilesNews

Apple: Βρίσκεται δύο χρόνια πίσω από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την τεχνολογία AI!

0

Αντίθετα με το τι υποστηρίζει στις εμπορικές της εκστρατείες η Apple, υπάρχουν ορισμένα στελέχη της εταιρείας που θεωρούν ότι η εσωτερική τεχνολογία AI της εταιρείας που τροφοδοτεί την υπηρεσία Apple Intelligence είναι δύο χρόνια πίσω συγκριτικά με τους ηγέτες του κλάδου. Την πληροφορία μετέδωσε ο Mark Gurman, μέσω ενός νέου δημοσιεύματος.

Γράφοντας στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, πηγές του Gurman που είναι πολύ κοντά στην Apple, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι μελέτες της ίδιας της εταιρείας υποδηλώνουν ότι τα επερχόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της δεν έχουν τον “wow παράγοντα” των αντίπαλων τεχνολογιών που προσφέρονται επί του παρόντος από εταιρείες όπως η Google, η OpenAI και η Meta.

Για παράδειγμα, εσωτερικές μελέτες στην Apple φέρεται να δείχνουν ότι το ChatGPT του OpenAI είναι 25% πιο αξιόπιστο από το updated Siri και μπορεί να απαντήσει σε 30% περισσότερες ερωτήσεις. Φυσικά, η Apple το προσπαθεί, καθώς μέρος της στρατηγικής της περιλαμβάνει μια συνεργασία με το OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στα λειτουργικά της συστήματα, παρέχοντας στους χρήστες την επιλογή να αξιοποιήσουν μεγαλύτερη γενετική βοήθεια AI, αν το θέλουν.

Παρά την όλη οπισθοδρόμηση, ο Gurman σημειώνει ότι η Apple βρίσκεται στη μοναδική θέση να ηγείται ενός τεραστίου οικοσυστήματος στενά ενσωματωμένων συσκευών, γεγονός που της δίνει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αναπτύξει γρήγορα νέες τεχνολογίες σε ολόκληρη τη σειρά των προϊόντων της. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελές καθώς η εταιρεία εργάζεται για να κλείσει το χάσμα της τεχνητής νοημοσύνης με τους ανταγωνιστές της.

Η τελευταία σειρά iPhone 16 της Apple υποστηρίζει το Apple Intelligence, όπως και οι Mac και η σειρά iPad της (με εξαίρεση το αρχικό μοντέλο) μετά την ανακοίνωση του iPad mini 7 της περασμένης εβδομάδας. Το πρώτο σύνολο λειτουργιών AI αναμένεται να κυκλοφορήσει σε αυτές τις συσκευές την επόμενη εβδομάδα (αλλά όχι στην Ευρώπη).

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like