GadgetsNews

iPad Mini 7: Το “μικρό” της της Apple λαμβάνει μεγάλη αναβάθμιση εσωτερικά του

0

Στο συμπαγές σώμα του iPad Mini, έχει χωρέσει ένα σύνολο δυνατών χαρακτηριστικών από την Apple προσφέροντας εδώ και καιρό μια ισχυρή εμπειρία στους χρήστες που προτιμούν ένα μικρό tablet. Όμως για πολλούς μη φανερούς λόγους, η συσκευή δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική επέμβαση ως προς την εξωτερική της όψη από το 2021, αντιθέτως βλέπουμε πως το iPad Mini παρέμεινε σχετικά αμετάβλητο. Πλέον μετράμε σχεδόν τρία χρόνια που έχουν περάσει και είναι λογικό οι προσδοκίες μας να αυξάνονται για την επόμενη επανάληψη: το iPad Mini 7.

Με βάση πρόσφατες διαρροές και πληροφορίες αξιόλογων αναλυτών και τις σύγχρονεςτάσεις του κλάδου, φαίνεται πιθανό ότι η Apple θα παρουσιάσει το iPad Mini 7ης γενιάς πριν από το τέλος του 2024.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το επόμενο μικρό αλλά πανίσχυρο tablet της Apple;

  • Ριζικές αλλαγές στο design δεν θα υπάρξουν, οπότε μην απογοητευτείτε για αυτό. Όλοι σχεδόν θεωρούν σίγουρο πως και στο νέο mini θα έχουμε τον ίδιο γνώριμο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, άρα μιλάμε για μια οθόνη 8,3 ιντσων, λεπτά πλαίσια, Touch ID προσαρμοσμένο πάνω στο κουμπί on/off και τοποθέτηση νέας θύρας USB-C. Ένα ωραίο lifting υπέστη η συσκευή το 2021 και δεν παίρνει ρίσκο η Apple για κάτι διαφορετικό, έστω το αναβάλλει για την ώρα.
  • Μια ωραία νέα αλλαγή αφορά μάλλον τα χρώματα, θα έχουμε νέες επιλογές,, άλλωστε και πρόσφετες συσκευές όπως το iPhone 16 ή iPad Air M2 φέτος έκαναν εμφάνιση με νέα πιο σκούρα χρώματα, άρα δεν εμποδίζει την Apple να επεκτείνει αυτή την τάση και στο νέο iPad Mini 7.
  • Εκείνο που λησμονούν πολλοί να αλλάξει αλλά δεν θα φαίνεται οπτικά, είναι το κύριο συστατικό της συσκευής που αντλεί όλη της δύναμή της…. ίσως δούμε να μπαίνει το A17 Pro, καθώς το γερασμένο chip A15 Bionic δείχνει πλέον  την ηλικία του! Ιδανικά θα θέλαμε και μια μικρή αύξηση στην μνήμη RAM, κάτι το οποίο ακούμε αλλά κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.
  • Βάζοντας νέο chip, το βελτιωμένο mini θα είναι πιο ικανό να χειριστεί περισσότερες απαιτητικές εργασίες, από gaming έως multitasking, ενώ δεν είναι απίθανο να υποσυποστηρίζει το Apple Intelligence.
  • Κάποια στιγμή γράφτηκαν άσχημες κριτικές για την οθόνη του iPad Mini 6, μιλήσανε για το φαινόμενο γνωστός και ως “ζελέ κύλισης”, κάτι που ως φαινόμενο προκαλούσε το ταλάντευμα κατά την κύλιση, όμως αυτό θα διορθωθεί με νέο ελεγκτή οθόνης στο νέο μοντέλο. Εδώ να επισημάνουμε πως μέχρι το 2026 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δούμε την εταιρεία να καταφεύγει στην χρήση πάνελ OLED σε τέτοιου είδους συσκευές, άρα και το νέο Mini θα διατηρήσει την τρέχουσα οθόνη Liquid Retina μεγέθους 8,3 ιντσών. Ευτυχώς όμως “ψιθυρίζεται” πως μάλλον θα υιοθετήσουν την τεχνολογία ρυθμού ανανέωσης ProMotion 120Hz.
  • To iPad Mini 6 ξεκινά σχετικά με περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο στα 64GB, ανεπκέστατος για τα σημερινά δεδομένα, αλλά ευτυχώς ήδη μιλούν οι αναλυτές για βασικό αποθηκευτικό χώρο στα 128GB, ενώ θα δοθεί και επιπρόσθετα η επιλογή των 512GB.
  • Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, περιμένουμε την υποστήριξη προτύπων Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3, μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης και ακόμη πιο μεγάλη σταθερότητα.

Πότε έρχεται το νέο iPad Mini 7;

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, φήμες και αναφορές δείχουν ότι εν τέλει αυτόν τον μήνα θα δούμε την συσκευή και σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bllomergh , η Apple ετοιμάζει νέο event για αυτό το φθινόπωρο και εκεί θα συμμετέχει και η νέα αυτή συσκευή.

Επιπλέον, οι μεγάλες ελλείψεις αποθεμάτων του τρέχοντος iPad Mini 6, αφήνουν περιθώρια σκέψεων πως η Apple αδειάζει για να υποδεχτεί το νέο της μοντέλο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like