GadgetsNews

Είναι όντως αδιάβροχο το νέο Samsung Galaxy Ring;

0

Ναι, δεν χρειάζεται πλέον να απορείται για το εάν το Galaxy Ring είναι αδιάβροχο ή όχι, καθώς φέρει πιστοποίηση IP68 στα 10 ATM. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιβιώσει σε βύθιση έως και 100 μέτρα νερού.

Λοιπόν, τι σημαίνουν πραγματικά αυτές οι αξιολογήσεις; Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τους αριθμούς, αλλά πώς μετρώνται αυτά τα πράγματα; Πιάνουμε τα πράγματα από την αρχή και πάμε στο έτος 1976 που αποτελεί την χρονική περίοδο όπου καθιερώθηκε η βαθμολογία IP για να δώσει στους κατασκευαστές μια τυποποιημένη μέθοδο μέτρησης περιβλημάτων για ηλεκτρονικό εξοπλισμό έναντι του νερού και της σκόνης. Αν θελήσουμε να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, θα αναφέρουμε πως η συντομογραφία IP σημαίνει “βαθμολόγηση προστασίας εισόδου”. Ο πρώτος αριθμός μετά το IP μετράει την προστασία από τη σκόνη, με τον δεύτερο αριθμό να αναφέρεται στην προστασία εισόδου νερού.

Να θυμάστε ότι όσο καλοφτιαγμένο κι αν είναι κάτι, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αντοχή του, ειδικά επειδή η προστασία μπορεί να απειληθεί από χτυπήματα ή πτώσεις και η αδιαβροχοποίηση υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Το ATM ή αξιολόγηση ατμόσφαιρας, έχει να κάνει με την πίεση. Μια ατμόσφαιρα ισοδυναμεί με αυτό που νιώθετε αυτή τη στιγμή, την πίεση που ασκεί πάνω σας η ατμόσφαιρα της Γης. Αυτή η πίεση αυξάνεται μόλις βυθιστείτε στο νερό και αυξάνεται όσο βαθύτερα πηγαίνετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αντικείμενα μπορούν να συνθλιβούν εάν σταλούν στα βαθύτερα μέρη του Ωκεανού. Αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τη στεγανοποίηση μιας συσκευής, επειδή οι στεγανοποιήσεις που προστατεύουν από την είσοδο πρέπει να παλέψουν σκληρότερα όταν το νερό είναι υπό πίεση. Η βαθμολογία 1 ATM σημαίνει ότι κάτι μπορεί να αντέξει το ισοδύναμο βάθος ή δύναμη 10 μέτρων, π.χ. δυνατή βροχή, χιονόπτωση ή πιτσίλισμα. Η βαθμολογία 50 ATM στο Galaxy Ring σημαίνει ότι η συσκευή θα παραμείνει λειτουργική μέχρι τα 100 μέτρα.

Βγάζουμε ή δεν βγάζουμε το Galaxy Ring όταν κολυμπάμε; 

Η Samsung δεν παρέχει κάλυψη εγγύησης για ζημιές από νερό. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια, παρόλο που σε διάφορες προωθητικές ενέργειες της εταιρείας συχνά περιλαμβάνονται φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που κολυμπούν μαζί τους. Έτσι, ενώ θα έπρεπε να νιώθετε καλά  ίσως είναι καλύτερο να εξασφαλίσετε τη συσκευή με κάτι σαν το Samsung Care+ αν σκοπεύετε να κολυμπάτε τακτικά.

Σε κάθε περίπτωση το Galaxy Ring είναι ακριβό και περίεργο, αλλά είναι επίσης πολλά υποσχόμενο. Κάτι τόσο λεπτό όσο ένα δαχτυλίδι είναι πολύ πιο άνετο από ένα ρολόι για πολλούς ανθρώπους και το να χρειάζεται να το φορτίζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα είναι πολύ καλύτερο από τις δύο ημέρες που παρέχουν τα περισσότερα ρολόγια!

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like