AppsNews

Όλα ταχύτερα και ευκολότερα με την επόμενη γενιά NFC

1
Εξοικονομούμε χρόνο με τις ανέπαφες συναλλαγές και αυτό το χρωστάμε στην τεχνολογία τεχνολογία Near Field Communication (NFC) που διαθέτουν τα smartphone μας αλλά και μερικά smartwatches. Ως αποτέλεσμα αυτοί, ορισμένοι πιστεύουν ότι η συνδεσιμότητα NFC είναι εξίσου σημαντική με τη συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε πως ετοιμάζεται η επόμενη γενιά NFC και διαμορφώνεται από το NFC Forum, το οποίο είναι το διοικητικό όργανο που καθορίζει ποια θα είναι τα πρότυπα NFC.
Το NFC Forum περιλαμβάνει εκπροσώπηση από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας, όπως Apple, Google και τον σχεδιαστή chip’s Qualcomm. Ανακαλύφθηκε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που έρχονται στην επόμενη γενιά NFC ονομάζεται Multi-Purpose Tap. Με το τελευταίο, ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να μεταφερθεί με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού NFC θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τώρα. Ως αποτέλεσμα, ένα μόνο πάτημα NFC θα κάνει περισσότερα στο μέλλον. Για παράδειγμα, με ένα πάτημα ενός κουμπιού NFC, ενδέχεται να μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή μέσω κινητού μέσω πιστωτικής κάρτας, να επαληθεύσετε την ηλικία του αγοραστή για ορισμένες αγορές χρησιμοποιώντας αναγνωριστικό κινητού (όπως για το αλκοόλ) και να εκδοθεί μια ψηφιακή απόδειξη.
Επιπλέον, τα καταστήματα με κάρτες επιβράβευσης θα μπορούν να προσθέσουν άλλη μια αγορά στην κάρτα εάν πραγματοποιηθεί και ενδεχομένως να προσαρμόσουν την τιμή της συναλλαγής για να λάβουν υπόψη τυχόν έκπτωση ή δωρεάν που κερδίζει ο πελάτης που χρησιμοποιεί την κάρτα επιβράβευσης. Το NFC Forum σημειώνει ότι το Multi-Purpose Tap βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της δημιουργίας ιδεών.
Ο Mike McCamon, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του NFC Forum, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου: “Το Multi-Purpose Tap θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στις ανέπαφες εμπειρίες των χρηστών, καθιστώντας δυνατή την απρόσκοπτη διεξαγωγή πολλαπλών συναλλαγών κατά τη διάρκεια ενός μόνο αγγίγματος. Οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής λατρεύουν την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών — φανταστείτε επίσης να καταγράφετε πόντους επιβράβευσης ή να λαμβάνετε την απόδειξή σας με το ίδιο στιγμιαίο πάτημα”.
Παρεμπιπτόντως, για τους περίεργους, το Google Nexus S (κυκλοφόρησε στα τέλη του 2010) ήταν το πρώτο τηλέφωνο Android που υποστήριξε NFC.
[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like