AppsNews

Στο “Dark Web” αναρτήθηκαν τα στοιχεία χιλιάδων χρηστών του Facebook!

2

Κακό μπελά βρήκανε ξαφνικά περισσότεροι από 200.000 χρήστες της Meta, καθώς σημειώθηκε νέα επίθεση του Facebook Marketplace και διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα όλων αυτών των χρηστών στο Dark Web. Τα δεδομένα που διέρρευσαν φέρεται να περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, passwords του Facebook και πληροφορίες από τα προφίλ στην πλατφόρμα.

Το σύνολο δεδομένων, το οποίο η MailOnline επιβεβαίωσε ότι είναι ακόμη διαθέσιμο στο διαδίκτυο, πωλείται πλέον σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Marketplace, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι πολύ αργά για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, ο Τζέικ Μουρ, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας δήλωσε: “Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, τότε θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας”.

Όλα αυτά τα δεδομένα αναρτήθηκαν σε ένα φόρουμ από έναν γνωστό εγκληματία του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο IntelBroker και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτή η βάση δεδομένων του Facebook Marketplace κλάπηκε από κάποιον που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “algoatson” μετά από παραβίαση συστημάτων της Meta. Πράγματι, ο ιστότοπος BleepingComputer μπόρεσε να αντιστοιχίσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου μέσα στα δεδομένα του δείγματος.

“Αυτή είναι μια σοβαρή υπενθύμιση ότι τα δεδομένα μας είναι ένα πολύτιμο νόμισμα και τα πιο ενημερωμένα δεδομένα είναι τα πιο πολύτιμα για τους εγκληματίες. Οι χάκερ μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά με όλα τα κομμάτια [των πληροφοριών] όταν τα βάζουν όλα μαζί στο dark web”, εξήγησε ο Μουρ.

Ο Μουρ δήλωσε στη MailOnline ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να διευκολύνουν στοχευμένες επιθέσεις. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 24.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ήδη συνδεθεί με σελίδες στοFacebook.

Και επειδή κάποιοι ανησυχούν ας κάνουν τον κόπο να μπουν σε ιστότοπους όπως ο “Have I Been Pwned, οι οποίοι ελέγχουν τις βάσεις δεδομένων που έχουν διαρρεύσει.

Τέλος, η συμβουλή των ειδικών δεν είναι άλλη από το να χρησιμοποιείτε περίπλοκους και πιο ασφαλείς κωδικούς, να τους ανανεώνετε τακτικά και να επιλέγετε πάντα την ρύθμιση του ελέγχου ταυτότητας, δύο παραγόντων για όλους τους λογαριασμούς σας!

[via]

Δείτε επίσης: 

20 χρόνια Facebook! Η δημοτικότητά του στα… τάρταρα αλλά τα έσοδα από διαφημίσεις ανεβαίνουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like