MobilesNews

Τι γίνεται με την ψύξη του Dimensity 9300;

0

Καθώς πλησιάζει η ώρα που θα υποδεχτούμε το νέο vivo X100 Pro, είναι λογικό κάποιοι testers να το κρατούν στα χέρια τους για έναν τυπικό έλεγχο και έτσι μπορούμε επιτέλους να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του chipset MediaTek Dimensity 9300 με τους πυρήνες Cortex X4 CPU  και χωρίς μονάδες απόδοσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ψύξη ενός chipset με τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης είναι ένα δύσκολο έργο. Σε ένα δημοφιλές throttlIng test της CPU, ο επεξεργαστής οκτώ πυρήνων φέρει μειωμένη απόδοση έως 46% σε μόλις 2 λεπτά. Τέσσερις από τους πυρήνες μειώθηκαν στα 1,2 GHz, τρεις στα 1,5 GHz και ένας σε μόλις 0,6 GHz – αυτό συγκρίνεται με έναν πυρήνα Cortex-X4 στα 3,25 GHz, τρεις πυρήνες Cortex-X4 στα 2,85 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 στα 2 GHz.

Αντίστοιχα σε άλλη δοκιμή, υπήρξε ένα τηλέφωνο εξοπλισμένο με Snapdragon 8 Gen 2 που συνήθως δεν έχανε περίπου το 80% της απόδοσης του μετά από περισσότερα από 10 λεπτά εξαντλητικής δοκιμής της CPU.

Στο throttling test CPU όλοι οι πυρήνες είναι σε πλήρη απόδοση για να φανεί πώς το τηλέφωνο συμπεριφέρεται στη μέγιστη πίεση του. Το vivo X100 Pro, όπως και τα περισσότερα άλλα high-endτηλέφωνα, φέρουν μια λύση παθητικής ψύξης, σε αυτήν την περίπτωση, έναν θάλαμο ατμών που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τη θερμότητα από το SoC. Θα μπορούσατε να περιμένετε καλύτερη απόδοση από μια συσκευή με ενεργή ψύξη, όπως ένας ανεμιστήρας, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη ένα τέτοιο τηλέφωνο με το Dimensity 9300.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like