ComputersNews

Συμφωνία Intel-Γερμανίας για κρατική επιδότηση 10 δισ. ευρώ

0

Σπάνιες ήταν οι περιπτώσεις όπου δεν έγιναν αντιληπτές οι επιπτώσεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19, ιδίως στον κλάδο της τεχνολογίας υπήρξε σημαντικό αντίκτυπο. Πολλές εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους να βασίζονται σε μια ενιαία περιοχή για την παραγωγή και τώρα προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Για παράδειγμα, η Apple έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει ορισμένα από τα iPhone της στην Ινδία. Σε παρόμοια κίνηση, η Γερμανία και η Intel κατέληξαν σε μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip να λάβει 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ημιαγωγών στη Γερμανία.

Συμφώνησαν Γερμανία και Intel για νέα επένδυση

Όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι, οι εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν στην παραγωγή σε διάφορες χώρες και αυτά είναι καλά νέα για τις περιοχές όπου επενδύουν αυτές οι εταιρείες, καθώς σημαίνει οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι κυβερνήσεις υπογράφουν συμφωνίες με τεχνολογικούς γίγαντες για να τους παρέχουν κίνητρα και εγκαταστάσεις υποδομής. Η τελευταία από αυτές τις συμφωνίες υπεγράφη μεταξύ Γερμανίας και Intel.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, τη Δευτέρα, θα οδηγήσει την Intel στο να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο chip στην πόλη του Μαγδεμβούργου. Το εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να κοστίσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του. Ένα σημαντικό μέρος αυτού θα πληρώσει η Γερμανία.

Οι επιδοτήσεις θα έχουν τη μορφή τόσο οικονομικής βοήθειας όσο και ανώτατων τιμών στην ενέργεια. Η οικονομική βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την Intel να καλύψει το κόστος κατασκευής του εργοστασίου, ενώ τα ανώτατα όρια τιμών στην ενέργεια θα βοηθήσουν στη διατήρηση του κόστους για την Intel μόλις τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο. Η συμφωνία αποτελεί σημαντική ώθηση για την Intel, η οποία επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη.

Η συμφωνία είναι επίσης μια σημαντική νίκη για τη Γερμανία, η οποία θέλει να γίνει κορυφαίος παραγωγός ημιαγωγών. Το νέο εργοστάσιο στο Μαγδεμβούργο αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2027.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like