MobilesNews

Η Samsung κατοχυρώνει διπλό σύστημα κάμερας κάτω από την οθόνη για αναγνώριση προσώπου

0

To αμέσως επόμενο βήμα ετοιμάζει η Samsung όσον αφορά την αναγνώριση προσώπου. Σε μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Samsung στην KIPRIS (Κορέας Υπηρεσία Πληροφοριών για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας) τον Μάρτιο του 2021, βλέπουμε ένα σύστημα που βασίζεται σε δυο κάμερες που είναι τοποθετημένες κάτω από την οθόνη. Το εν λόγω έγγραφο δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ελήφθη από ολλανδική πηγή.

Στον πυρήνα της, η ιδέα είναι αρκετά απλή – λαμβάνει πολλές εικόνες του χρήστη από δύο γωνίες για να δημιουργήσει καλύτερα ένα τρισδιάστατο μοντέλο του προσώπου και χρησιμοποιείται για σκοπούς ελέγχου ταυτότητας. Η Samsung αναφέρει συγκεκριμένα τη χρήση καμερών κάτω από την οθόνη και από μόνο του αυτο είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα, ο κορεατικός γίγαντας λίγο – πολύ απλώς πειραματίστηκε με την τεχνολογία στη σειρά Galaxy Fold. Μια εικασία τότε ήταν ότι η Samsung εξερευνά αυτή τη νέα τεχνολογία διπλής UDC για τα πτυσσόμενα της smarpthones. Και ενώ αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι αλήθεια, πιστεύουμε ότι η τεχνολογία έχει ευρύτερες επιπτώσεις και ότι η επιθυμία χρήσης καμερών UDC πηγάζει από την ανάγκη να έχουμε τις δύο κάμερες σε απόσταση όσο το δυνατόν πιο μακριά για να προσεγγίσουμε δύο διαφορετικές γωνίες του χρήστη. Αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει την τοποθέτηση μιας κάμερας κοντά στο κάτω μέρος του τηλεφώνου γύρω από το σημείο όπου βρίσκονται τώρα τα δακτυλικά αποτυπώματα κάτω από την οθόνη. Ίσως ακόμη και ο συνδυασμός των δύο σε μια οπτική μονάδα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν περιλαμβάνει τόσο πολλές λεπτομέρειες. Ωστόσο, δείχνει μια μακέτα ενός κανονικού τηλεφώνου τύπου “πλάκας” με δύο κάμερες UDC – μία στο επάνω μέρος και μία στο κάτω μέρος. Ένα άλλο πράγμα που αναφέρεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι η μέτρηση του μεγέθους της κόρης. Η ιδέα είναι ότι το μέγεθος της κόρης ενός ανθρώπου πρέπει να ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας κατά της χρήσης πραγμάτων όπως φωτογραφίες ή μάσκες για την εξαπάτηση του ελέγχου ταυτότητας προσώπου.

Η ιδέα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτό το στάδιο, είναι απλώς μια ιδέα, όχι ένα πραγματικό προϊόν ή οποιαδήποτε ένδειξη.

[via]

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like