MobilesNews

Νυχτερινή φόρτιση και iPhone… Η Apple προειδοποιεί για την ασφάλεια των χρηστών!

0
Ποια είναι η κακή συνήθεια που κάνετε κάθε βράδυ πριν ακουμπήσετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι και κλείσετε τα μάτια σας; Για πολλούς από εμάς το τελευταίο που κάνουμε πριν να παραδοθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα, είναι να συνδέσουμε στην πρίζα το smartphone μας γιατί εξαντλήσαμε την μπαταρία, σωστά; Ναι, πολλοί θα συμφωνήσετε εδώ. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί οι περισσότεροι θέλουμε το πρωί να φύγουμε, έχοντας γεμάτη στάθμη μπαταρία στη συσκευή μας.
Είναι πολλές οι στιγμές που νιώσαμε την ανάγκη και εμείς οι ίδιοι να σας συμβουλέψουμε πως αυτή είναι πιο κακιά συνήθεια με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της μπαταρίας του κινητού σας ή ακόμα και να προκληθεί φωτιά και να κινδυνεύσετε. Τώρα η Apple έχει εκδώσει μια προειδοποίηση στους χρήστες iPhone σχετικά με τη φόρτιση ενός iPhone κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε ένα support page με τίτλο “Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας για το iPhone”. Συγκεκριμένα, στη σελίδα υποστήριξης, η Apple προειδοποιεί: “…μην κοιμάστε με συσκευή, μετασχηματιστή ρεύματος ή ασύρματο φορτιστή και μην τα τοποθετείτε κάτω από μια κουβέρτα, μαξιλάρι ή το σώμα σας, όταν είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή ρεύματος. Το iPhone, το τροφοδοτικό και o οποιοσδήποτε ασύρματος φορτιστής, όταν βρίσκεται σε έναν μη καλά αεριζόμενο χώρο κατά τη χρήση ή τη φόρτιση, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα.
Αναμφίβολα, δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου υπήρξαν φορές που ξέσπασε φωτιά επειδή ένα iPhone βρισκόταν κάτω από μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι κατά τη φόρτιση. Ειλικρινά, αυτό ισχύει για όλα τα τηλέφωνα, όχι μόνο για το iPhone. Απλώς βεβαιωθείτε ότι πριν πέσετε για ύπνο δεν φορτίζετε το τηλέφωνό σας κάτω από ένα μαξιλάρι ή κουβέρτα και ότι η συσκευή παίρνει αέρα.
Μια άλλη προειδοποίηση στη σελίδα υποστήριξης αφορά σε μια διαφορετική πτυχή της φόρτισης. Η αλήθεια έιναι ότι πολλοί από εμάς χάνουμε το τροφοδοτικό και τα καλώδια φόρτισης. Η τυπική απάντηση είναι να μεταβείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και να αναρωτηθείτε γιατί πρέπει να πληρώσετε 19$ για έναν νέο φορτιστή και επιπλέον 19$ για ένα καλώδιο (το λιγότερο). Δεδομένου ότι η Apple και πολλοί άλλοι κατασκευαστές δεν περιλαμβάνουν πλέον φορτιστές στο κουτί με τα τηλέφωνά τους, οι νέοι χρήστες iPhone μπορεί να σκεφτούν να μην μπουν σε έξοδα για αυτό το αξεσουάρ. Όμως η παραπάνω αντιμετώπιση είναι λάθος, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει σας επιστήσει την προσοχή και να προσέξετε τα ακόλουθα στον εξοπλισμό φόρτισης σας: 
  • Το βύσμα ή οι άκρες του μετασχηματιστή ρεύματος έχουν υποστεί ζημιά.
  • Το καλώδιο φόρτισης έχει φθαρεί ή καταστραφεί με άλλο τρόπο.
  • Το τροφοδοτικό εκτίθεται σε υπερβολική υγρασία ή χύθηκε υγρό στο τροφοδοτικό.
  • Το τροφοδοτικό έχει πέσει και το περίβλημά του είναι κατεστραμμένο.
Να επαναλάβουμε, ενώ αυτές οι προειδοποιήσεις προέρχονται από την Apple, ισχύουν για όλα τα smartphones ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή.
[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like