News

5 tips για να γίνεις expert στη mobile φωτογραφία με το HUAWEI Pura 70 Pro!

0

Το HUAWEI Pura 70 Pro συνεχίζει την μοναδική κληρονομιά της θρυλικής σειράς P, η οποία εδώ και χρόνια καθορίζει τις εξελίξεις στο νευραλγικό τομέα του mobile photography. Η νέα ναυαρχίδα της HUAWEI αποτελεί το απόλυτο φωτογραφικό smartphone (κι όχι άδικα), καθώς στα χέρια κάθε user μπορεί να μετατραπεί σε ένα stateofthe art πανίσχυρο εργαλείο δημιουργίας και έκφρασης. Είτε ανήκετε στους επαγγελματίες του content creation, είτε οι mobile φωτογραφίες αποτελούν το χόμπι σας, το Pura 70 Pro είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε κάθε φωτογραφικό σενάριο, όσο απαιτητικό και εάν είναι! Επειδή βέβαια δεν γεννηθήκαμε όλοι experts στις φωτογραφήσεις με μια mobile συσκευή, παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από απλά και κατανοητά tips για να γίνετε mobile experts μέσα σε χρόνο… dt!

1. Εξερευνήστε τις δυνατότητες της κάμερας σας!

Για να μπορέσετε να πετύχετε ένα άρτιο φωτογραφικό αποτέλεσμα θα πρέπει να κατανοήσετε πλήρως τα settings και τις λειτουργίες που σας χαρίζει το camera setup του Pura 70 Pro. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε που βρίσκονται οι ρυθμίσεις για το HDR. Οι γραμμές πλέγματος αλλά και οι διάφορες λειτουργίες λήψης (Manual, Portrait, Night Mode κ.ά.). Και παρόλο που το Pura 70 Pro βασίζεται σε εξελιγμένους αλγορίθμους που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, επεμβαίνοντας στο φωτογραφικό αποτέλεσμα, ωστόσο «παίζοντας» με το «manual» Pro Mode, εκεί είναι που θα λάμψει το «άστρο» σας ως wannabe φωτογράφου. Για παράδειγμα, μπορείτε να ελέγξετε το ISΟ, να ορίσετε την ταχύτητα του κλείστρου και να ρυθμίσετε την ισορροπία του λευκού. Μαθαίνοντας καλύτερα τις δυνατότητες του Pro Mode θα αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στις λήψεις σας σε σχέση με την αυτόματη λειτουργία.

2. Προσοχή στον… φωτισμό!

Θα σας συστήναμε να χρησιμοποιείτε το φυσικό φως (όποτε αυτό είναι εφικτό). Ιδανικές ώρες για λήψεις είναι το πρωί και το απόγευμα που χαρίζουν ένα απαλό και ζεστό φως στις φωτογραφίες σας. Θα σας προτείναμε να αποφύγετε πάση θυσία το direct φως, καθώς ο μεσημεριανός ήλιος συνοδεύεται από έντονες αντανακλάσεις που ενδέχεται να χαλάσουν το φωτογραφικό αποτέλεσμα. Φυσικά, εάν θέλετε να τραβήξετε εκεί που το φως… απουσιάζει (νυχτερινές λήψεις, εσωτερικοί χώροι), τότε το Pura 70 Pro με το εξελιγμένο Night Mode που διαθέτει θα αναλάβει δράση, κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα… μέρα!

3. Τεχνικές Σύνθεσης!

 

Ο «κανόνας των τρίτων» πρόκειται να σας βοηθήσει πάρα πολύ για να κεντράρετε το βασικό θέμα της φωτογραφίας σας. Χρησιμοποιήστε τις γραμμές πλέγματος (βοηθούν στην ευθυγράμμιση της λήψης, στη διατήρηση οριζόντιων οριζόντων) για να διαιρέσετε το κάδρο σας σε εννέα ίσα μέρη και τοποθετήστε το θέμα σας κατά μήκος αυτών των γραμμών ή των τομών τους. Παράλληλα, μπορείτε να Ενσωματώσετε φυσικές γραμμές (δρόμοι, μονοπάτια, κτίρια) που οδηγούν το μάτι του θεατή στο θέμα, ενώ πολλές φορές φυσικά στοιχεία (όπως παράθυρα ή κλαδιά) ενδέχεται να ενδυναμώσουν το κεντρικό θέμα, προσθέτοντας μεγαλύτερο βάθος στη φωτογραφία.

4. Πειραματιστείτε με Προοπτικές και Γωνίες

Δώστε σημασία στις διαφορετικές γωνίες, καθώς δεν χρειάζεται κάθε φορά να τραβάτε όλες τις φωτογραφίες από το ύψος των ματιών. Πειραματιστείτε με χαμηλές γωνίες (θέα σκουληκιού), υψηλές γωνίες (θέα πουλιού) και ασυνήθιστες προοπτικές για να κάνετε τις φωτογραφίες σας πιο δυναμικές και ενδιαφέρουσες.

5. Καλό το ψηφιακό zoom αλλά προτιμήστε το… οptical!

Αναμφίβολα, το Pura 70 Pro της HUAWEI διαθέτει το καλύτερο zoom στον κόσμο των smartphones, επιτρέποντας ακόμη και λήψεις που φτάνουν μέχρι το… φεγγάρι. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις (και εκεί που είναι εφικτό) θα σας προτείναμε να πλησιάσετε φυσικά το θέμα σας, καθώς με το οπτικό zoom του Pura 70 Pro, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα, χωρίς ενοχλητικό θόρυβο.

BONUSΗ… καθαριότητα (του φακού) είναι μισή αρχοντιά!

Μην παραλείπετε να καθαρίζετε τακτικά τον φακό της κάμερας με ένα πανί μικροϊνών, εφαρμόζοντας απαλές κινήσεις. Η σκόνη, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι μουτζούρες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθαρότητα και την ευκρίνεια της εικόνας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like