News

Ανακοινώθηκε το USB4 v2.0, με 80 Gbps bandwidth

0

Ούτε που προλαβαίνουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις, όλα γίνονται αστραπιαία και κάπως έτσι φθάνει η στιγμή που η USB Promoter Group ανακοινώνει το νέο πρότυπο USB4 Version 2.0 για ταχύτητες μεταφοράς έως και 80 Gbps! Διπλάσια ταχύτητα από την προηγούμενη έκδοση του ίδιου πρωτοκόλλου.

Τα νέα ενεργά καλώδια Type-C 80 Gbps είναι συμβατά με παλαιότερες εκδόσεις, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε με υποδοχές που υποστηρίζουν USB4 1.0, USB 3.2, USB 2.0 και Thunderbolt 3 και αντίστροφα – τα παλαιότερα καλώδια USB-C θα λειτουργούν σε θύρες USB4 v2.0 ακόμα κι αν δεν προσφέρουν υψηλές ταχύτητες.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νέου πρωτοκόλλου να είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από οθόνες υψηλής απόδοσης, αποθηκευτικούς χώρους και διανομείς και βάσεις σύνδεσης. Με 80 Gbps bandwidth, ενδέχεται να συνδέσετε μια εξωτερική GPU σε φορητό υπολογιστή και να αποκτήσετε μια desktop εμπειρία παιχνιδιού χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Επιπλέον, το νέο πρότυπο παίζει καλά με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του DisplayPort και του PCΙ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρωτόκολλο θα κοινοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης USB Developer Days 2022 την 1η Νοεμβρίου.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like