Events

18ο Huawei Analyst Summit: η εταιρεία έχει έτοιμο σχέδιο δράσης για πορεία σε απαιτητικό περιβάλλον

0

Την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 18ο Huawei Analyst Summit (Παγκόσμια Σύνοδος Αναλυτών της Huawei). Περισσότεροι από 400 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών και οικονομικών αναλυτών, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων των ΜΜΕ παρακολούθησαν την εκδήλωση διά ζώσης στη Σενζέν, παράλληλα με όλους τους αναλυτές και δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο που την παρακολούθησαν online.

Ο Eric Xu, Rotating Chairman της Huawei, μίλησε για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2020 και παρουσίασε τις πέντε στρατηγικές κινήσεις που σκοπεύει να υιοθετήσει στο άμεσο μέλλον η Huawei:

  • Θα βελτιστοποιήσει το χαρτοφυλάκιό της για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεών της. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η Huawei θα εξελίξει ακόμα περισσότερο το λογισμικό της και θα επενδύσει περισσότερο αφενός σε επιχειρήσεις που εξαρτώνται λιγότερο από προηγμένες τεχνικές μεθόδους επεξεργασίας και αφετέρου σε εξαρτήματα για έξυπνα οχήματα.
  • Θα μεγιστοποιήσει την αξία του 5G και θα ηγηθεί της ανάπτυξης του 5.5G, έτσι ώστε, με σύμμαχό της ολόκληρο τον κλάδο, να καθοδηγήσει το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.
  • Θα τελειοποιήσει την «έξυπνη» εμπειρία χρήσης για κάθε περίσταση.
  • Θα καινοτομήσει, με σκοπό να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, για έναν κόσμο με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
  • Θα αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στην αλυσίδα ανεφοδιασμού.

«Η επαναφορά της εμπιστοσύνης και η αποκατάσταση της συνεργασίας στην παγκόσμια αλυσίδα ανεφοδιασμού ημιαγωγών είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωπύρωση του κλάδου», τόνισε ο Eric Xu.

«Στην πορεία θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα σύνθετο και ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον. Η έξαρση του COVID-19 και η γεωπολιτική αβεβαιότητα θα παρουσιάζουν διαρκώς προκλήσεις σε κάθε οργανισμό, επιχείρηση και χώρα. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας να παρέχει νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Επομένως, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη βοήθεια των πελατών και των συνεργατών μας, προκειμένου να φέρουμε ψηφιακές λύσεις σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό και να δημιουργήσουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο

Ο William Xu, Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για τις προκλήσεις που θα επηρεάσουν την κοινωνική ευημερία την επόμενη δεκαετία, όπως η γήρανση του πληθυσμού και η αυξανόμενη υψηλής κατανάλωσης ενέργειας. Στη συνέχεια παρουσίασε το όραμα της Huawei για τον «ευφυή» κόσμο του 2030, το οποίο συμπεριλαμβάνει εννέα τεχνολογικές προκλήσεις και πρότεινε προς τα πού πρέπει να κατευθυνθούν οι μελλοντικές ερευνητικές προσπάθειες:

1. Στην ανάπτυξη του 5.5G, το οποίο θα μπορέσει να υποστηρίξει εκατοντάδες δισεκατομμύρια διαφορετικά είδη συνδέσεων

2. Στην ανάπτυξη οπτικών ινών νανοκλίμακας, με σκοπό την αύξηση της χωρητικότητας του οπτικού δικτύου

3. Στη βελτιστοποίηση των πρωτοκόλλων δικτύου για μέγιστη διασυνδεσιμότητα

4. Στην παροχή προηγμένης υπολογιστικής ισχύος ικανής να υποστηρίξει τον έξυπνο κόσμο

5. Στην άντληση γνώσεων από τεράστιες βάσεις δεδομένων για την προώθηση καινοτομιών στη βιομηχανική Τεχνητή Νοημοσύνη

6. Στην υπέρβαση της αρχιτεκτονικής von Neumann προκειμένου να σχεδιαστούν πυκνότερα συστήματα αποθήκευσης 100x

7. Στο συνδυασμό πληροφορικής και αισθήσεων για μια υπερρεαλιστική, πολυδιάστατη εμπειρία

8. Στο να δοθεί στους ανθρώπους η δυνατότητα να διαχειρίζονται πιο ενεργά την υγεία τους μέσω της συνεχούς αυτοπαρακολούθησης των προσωπικών ζωτικών τους λειτουργιών

9. Στη δημιουργία ενός έξυπνου Διαδικτύου Ενέργειας για την παραγωγή, αποθήκευση και κατανάλωση πράσινου ηλεκτρικού ρεύματος

«Την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο William Xu, «αναμένονται πολλές μεγάλες βελτιώσεις στην κοινωνία. Για να ενισχύσουμε αυτές τις προσπάθειες, ελπίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλους κλάδους, την ακαδημαϊκή κοινότητα, ερευνητικά ινστιτούτα και προγραμματιστές εφαρμογών, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε καθολικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Με ένα κοινό όραμα, όλοι πρέπει να αναλάβουμε τον ρόλο μας καθώς διερευνούμε πώς να κάνουμε τις συνδέσεις πιο ισχυρές, τους υπολογιστές πιο γρήγορους και την ενέργεια πιο πράσινη. Μαζί, ας προχωρήσουμε προς έναν Ευφυή Κόσμο το 2030.»

Η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος Αναλυτών της Huawei πραγματοποιήθηκε το 2004 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η φετινή σύνοδο με διακριτικό τίτλο, “Building a Fully Connected, Intelligent World”, διαρκεί από τις 12 έως τις 14 Απριλίου, με μια σειρά από συνεδρίες όπου εμπειρογνώμονες του κλάδου από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν τις μοναδικές τους γνώσεις και να συζητήσουν τις μελλοντικές τάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like