MobilesNews

Υπάρχουν 5 τομείς όπου το Google Pixel 7 Pro κερδίζει το iPhone 14 Pro Max

0

Εδώ και πολλά συναπτά έτη παρατηρούμε πως το iPhone της Apple κυριαρχεί σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας smartphones. Ωστόσο, η γνωστή εταιρεία από το Cupertino δεν έχει την ίδια λογική με άλλους κατασκευαστές, π.χ. να εξοπλίζει τις συσκευές της με “βαριά” hardware specs, δηλαδη π.χ. δεν θα δείτε εύκολα iPhone με 12GB RAM. Ακόμη και έτσι όμως, το iPhone αποδεικνύει πως μπορεί να παρέχει υψηλότερη απόδοση σχεδόν από οποιοδήποτε τηλεφώνο εκεί έξω. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες.

Πρώτα απ ‘όλα, η Apple χρησιμοποιεί το δικό της λειτουργικό σύστημα από την πρώτη μέρα. Έτσι, το λογισμικό τους έχει βελτιστοποιηθεί ιδιαίτερα για το είδος του υλικού που χρησιμοποιούν για την κατασκευή των τηλεφώνων τους. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλές μπορεί να είναι οι προδιαγραφές, θα εξακολουθεί να έχει καλύτερη απόδοση από τα περισσότερα τηλέφωνα εκεί έξω και αυτά σαφέστατα το οφείλει στην βελτιστοποίηση λογισμικού.

Δεύτερον, η Apple χρησιμοποιεί το δικό της chipset για να κατασκευάσει τα τηλέφωνά της. Το chipset Bionic της Apple είναι κατασκευασμένο με γνώμονα το iOS. Έτσι, όταν και τα δύο έρχονται μαζί, μπορούν να σας προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Αλλάζει εντελώς η φιλοσοφία στην πλατφόρμα του Android!

Σχεδόν κάθε συσκευή Android εκεί έξω χρησιμοποιεί εξαρτήματα από διαφορετικούς κατασκευαστές, άλλοι προτιμούν chipset Snapdragon και άλλοι καταφεύγουν σε λύσεις που προτείνει η MediaTek. Όσο κι αν αυτά τα chipset μπορεί να είναι πολύ καλά, δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο. Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε από αυτά τα τηλέφωνα να ανταγωνιστεί με τα iPhone της Apple.

Η επεξεργασία λογισμικού είναι μια άλλη πρόκληση για τα περισσότερα smartphone Android. Το επίσημο λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε smartphone Android παρέχεται από την Google. Έτσι και πάλι, οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android θα δυσκολευτούν να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα για τα τηλέφωνά τους. Στην πραγματικότητα, πολλοί κατασκευαστές προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν το Android ώστε να ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες. Αλλά αυτό μάλλον κάνει το λογισμικό πιο βαρύ από ό,τι ήταν στο παρελθόν.

Τα iPhone από την άλλη δεν χρειάζεται να περάσουν από όλα αυτά τα προβλήματα. Όλα έχουν βελτιστοποιηθεί καλά για το υλικό τους. Επομένως, δεν χρειάζεται τα εξαιρετικά πακέτα προδιαγραφών για να πετύχουν μια καλή απόδοση.

Διαφορετική είναι η προσέγγιση της Google με την σειρά Pixel

Χάρη στην Google και στο tensor chip, τα τηλέφωνα Google ήταν πάντα τόσο υπέροχα από την πρώτη μέρα. Ταχύτητα, ευφράδεια, διάρκεια μπαταρίας και κάμερα.

Επιτέλους, το chip Google Tensor είναι εδώ και όλα έχουν αλλάξει. Φυσικά το πρώτο chip Tensor είχε μια σειρά από προβλήματα. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει με το νέο chip tensor G2. Στην πραγματικότητα, είναι όλα όσα δεν ήταν το chip Tensor G1 και ίσως πρέπει να ανησυχεί λιγάκι και η Apple.

Με το δικό τους λογισμικό (Android) και το δικό τους chipset (Tensor), τα τηλέφωνα Google Pixel έχουν πλέον ότι χρειάζεται για να “απειλήσουν” ευθέως την Apple. Μάλιστα υπάρχουν κάποια σημεία όπου το νέο Pixel της Google μπορεί να καυχιέται έναντι των iPhone’s.

Το Google Pixel 7 Pro διαθέτει πολλές δυνατότητες που του δίνουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το iPhone 14 Pro Max. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι reviewers λένε ότι το Google Pixel 7 Pro είναι το πιο έξυπνο τηλέφωνο στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε 5 τομείς όπου το Google Pixel 7 Pro ξεπερνά το iPhone 14 Pro Max.

  1. Φθηνότερο το Pixel 7 Pro από ένα iPhone 14

Ας μιλήσουμε πρώτα για την τιμή. Απλώς δεν μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα smartphone χωρίς να λάβετε υπόψη την τιμή, αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα τι καθορίζει την τιμή ενός smartphone; Οι προδιαγραφές είναι η απάντηση. Όσο υψηλότερες είναι οι προδιαγραφές, τόσο πιο ακριβό είναι και αυτό πλέον είναι κατανοητό από όλους.

Κανείς δεν θα ξοδέψει πάνω από χίλια δολάρια (1.000 $) σε ένα αργό και αργό τηλέφωνο, με εξαίρεση το iPhone 14 Pro Max που πωλείται για περίπου 1.400 δολάρια και αυτό οφείλεται στο ότι έχει αρκετές προδιαγραφές για να απαιτήσει αυτή την τιμή.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να αποκτήσετε ακόμα καλύτερες προδιαγραφές για περίπου 300 $ λιγότερο από το iPhone 14 Pro Max; Εδώ έρχεται να “χωθεί” το Google Pixel 7 Pro, μάλλον το καλύτερο τηλέφωνο στην καλύτερη τιμή. Το iPhone 14 Pro Max των 512 GB πωλείται για 1.399 δολάρια, ενώ η έκδοση 512 GB του Google Pixel 7 Pro πωλείται μόνο για 1.099 δολάρια. Η Google προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τόσα πολλά για να έχετε το καλύτερο τηλέφωνο στα χέρια σας.

2. Μεταλλικό bum κάμερας για το Google Pixel 7 Pro

Μερικοί θα πουν σίγουρα ότι αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου χρήστες iPhone εκφράζουν τον εκνευρισμό τους με τα μεγάλα εξογκώματα κάμερας και δεν είναι λίγα τα ατυχήματα. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος για τον οποίο η σειρά Pixel 7 χρησιμοποιεί πλέον τα μεταλλικά πλαίσια της κάμερας αντί για γυαλί.

Εδώ μιλάμε για αυξημένη ανθεκτικότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, το Google Pixel 7 Pro ξεπερνά το iPhone 14 Pro Max όσον αφορά την ανθεκτικότητα. Το εξόγκωμα της κάμερας στο Pixel 7 Pro βοηθά επίσης να γίνει το τηλέφωνο σταθερό όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ είναι τοποθετημένο σε μια επίπεδη επιφάνεια.

3. Αναγνώριση ομιλίας Google

Το τσιπ Google Tensor έχει να κάνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επεξεργασία λογισμικού. Η αναγνώριση ομιλίας της Apple είναι πολύ καλή, αναμφίβολα, αλλά με το chip Google Tensor υπάρχει άριστη συνεργασία με την τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση ομιλίας είναι τόσο καλή που μπορεί να νιώσει ακόμα και τα συναισθήματά σας.

Όσοι έχουν δοκιμάσει την αναγνώριση ομιλίας και στα δύο τηλέφωνα, σχολιάζουν ότι η Google είναι μίλια μπροστά σε αυτήν την κατηγορία. Η αναγνώριση ομιλίας της Google λειτουργεί σαν άνθρωπος. Ξέρει πού να βάλει κόμμα, πού να βάλει τελείες και ακόμη και πού να βάλει σημεία στίξης.

Η ακρίβεια της αναγνώρισης ομιλίας στο Google Pixel 7 δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο τηλέφωνο εκεί έξω, σε αυτό συμφωνούν πολλοί.

4. Σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων

Μας αρέσει όπως και εσάς να έχετε πολλούς τρόπους ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας, όμως από τότε που η Apple αφαίρεσε το παραδοσιακό κουμπί home από το iPhone, υπάρχουν στιγμή που θα σας λείψει το Touch ID και ας έχει το Face ID που λειτουργεί με μεγάλη ακρίβεια.

Το Google Pixel 7 Pro από την άλλη πλευρά χρησιμοποιεί τόσο την αναγνώριση προσώπου όσο και τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οπότε και εδώ υπάρχουν δύο επιλογές για ασφαλή πρόσβαση στην συσκευή σας.

5. Εγγραφή βίντεο 4K

Όχι μόνο το iPhone, αλλά στην πλειοψηφία τους τα smartphones που ανήκουν ιδίως στην premium κατηγορία μπορούν να κάνουν εγγραφή σε 4K. Αλλά το Google Pixel 7 Pro μπορεί να κάνει κάτι με την εγγραφή βίντεο 4K που κανένα άλλο τηλέφωνο εκεί έξω δεν μπορεί να κάνει.

Κατά την εγγραφή βίντεο σε 4K 60 fps, το Google Pixel 7 Pro σας επιτρέπει να αλλάζετε φακούς χωρίς να διακόπτετε τη λήψη βίντεο. Μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα από τον κύριο φακό σε ευρυγώνιο ή τηλεφακό και αυτό ενώ η εγγραφή βίντεο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Δυστυχώς αυτό δεν θα σας επιτραπεί στο iPhone 14 Pro Max χωρίς να σταματήσετε το βίντεο.

[via]

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like