MobilesNews

Το πτυσσόμενο iPhone θα επιδιορθώνει από μόνο του κάθε ζημιά στην οθόνη του!

0

Πως ακριβώς θα γλιτώσει περίπλοκες καταστάσεις με αναδιπλούμενες οθόνες σε iPhone αναρωτιέται η Apple και κατόπιν δικών της ερευνών κατέληξε σε μια τεχνολογία που θα “αυτο-θεραπεύει” κάθε φθορά σε τέτοιους τύπους πάνελ!

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα πτυσσόμενο iPhone για τουλάχιστον εννέα χρόνια και έχει επίσης διερευνήσει οθόνες όπου μπορούν να τυλιχτούν. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι να λειτουργήσουν αυτές οι οθόνες και να μην καταστραφούν από την αναδίπλωση ή την κύλιση.

Τώρα ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει έναν τρόπο να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά και να κάνετε κάτι γι ‘αυτό όταν συμβεί. Το “Electronic Devices With Flexible Display Cover Layers” προτείνει την ανάμειξη άκαμπτων και εύκαμπτων περιοχών για μια οθόνη και στη συνέχεια τη χρήση αυτού που η Apple αποκαλεί “αυτο-ίαση”.

Αυτό το αυτο-θεραπευόμενο μέρος είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος της πατέντας. Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν 147 αναφορές με περισσότερες από 11.000 λέξεις της πατέντας, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το τι θα έκανε η αυτο-θεραπεία και πολύ λίγες λέξεις για το πώς ακριβώς θα την πετύχαινε μια τέτοια τεχνολογία η Apple.

“Μια ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να έχει έναν μεντεσέ που επιτρέπει στη συσκευή να κάμπτεται γύρω από έναν άξονα κάμψης”, λέει η πατέντα της Apple. Μια οθόνη μπορεί να εκτείνεται στον άξονα κάμψης. Για να διευκολύνεται η κάμψη γύρω από τον άξονα κάμψης χωρίς ζημιά, η οθόνη μπορεί να περιλαμβάνει ένα στρώμα κάλυψης οθόνης με ένα εύκαμπτο τμήμα.”

Η Apple προτείνει ότι ενώ η οθόνη θα μπορούσε να εκτείνεται σε ολόκληρη τη συσκευή, μπορεί να αποτελείται από τρία στοιχεία: δύο κανονικά πάνελ και μια τρίτη οθόνη που θα ήταν ένα ευέλικτο μέρος που τις συνδέει μεταξύ τους.

Στο όσα προτείνει και έχει σκεφτεί η Apple, περιλαμβάνεται και ένα εύκαμπτο στρώμα που μπορεί να “περιλαμβάνει ένα στρώμα ελαστομερούς” και αυτό είναι το στοιχείο αυτο-ίασης. Το ελαστικό μέρος θα επιτρέπει την οθόνη να αποκτά ξανά το αρχικό της σχήμα – μια αναλογία θα ήταν ο αφρός μνήμης σε ορισμένα στρώματα.

“Η αυτοθεραπεία μπορεί να συμβεί στο στρώμα του αυτο-θεραπευόμενου υλικού χωρίς προτροπή (π.χ., όταν η αυτο-θεραπευόμενη επίστρωση έχει βαθουλώματα, το υλικό της επίστρωσης μπορεί να γεμίσει το βαθούλωμα ακόμη και χωρίς εξωτερική παρέμβαση)”, συνεχίζει η Apple. “Εναλλακτικά, η αυτο-θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει ή να επιταχυνθεί από εξωτερικά εφαρμοζόμενη θερμότητα, φως, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλο είδος εξωτερικού ερεθίσματος.”

“Το εξωτερικό στρώμα της οθόνης… περιλαμβάνει διαφανείς αγωγούς που σχηματίζουν ένα στρώμα θέρμανσης” για να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. “Το στρώμα θέρμανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή θερμότητας ως απόκριση στην είσοδο του χρήστη, σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα ή όταν η ηλεκτρονική συσκευή φορτίζεται”, λέει η Apple.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επιχειρεί να καλύψει όλες τις πιθανές καταστάσεις, επομένως, για παράδειγμα, είναι καλό να διευκρινιστεί ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε, από “φορητό υπολογιστή μέχρι ένα smartphone ή ένα smartwatch”.

Λέγεται επίσης ότι η οθόνη θα μπορούσε να φέρει διαμόρφωση με δύο άκαμπτα στοιχεία με ένα ευέλικτο κομμάτι ενδιάμεσα, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια ενιαία οθόνη. Σε όλες τις περιγραφές, ωστόσο, η ιδέα είναι ότι η οθόνη θα αποτελείται από πολλαπλά επίπεδα.

Η Apple κάνει αίτηση για τουλάχιστον πολλές εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάθε χρόνο, αλλά ακόμη και όταν χορηγούνται οι πιστοποιήσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα προϊόν θα βγει ποτέ στην αγορά. Αυτό που σημαίνει η κατάθεση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι η επιβεβαίωση πως η Apple για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον ερευνά το όλο ζήτημα.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like