AppsNews

Το 2023 θα δούμε 7 νέες λειτουργίες στο iOS

0
New iPhone pro with the apple installation screen with the new IOS 16 operating system next to come out.

Μπήκε το 2023 και όλοι προβλέπουν πως θα είναι άλλη μια πολυάσχολη χρονιά για την Apple όσον αφορά την βελτίωση του iOS. Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με το iOS 17 παραμένουν ελάχιστες, η Apple έχει ανακοινώσει αρκετές δυνατότητες που θα είναι διαθέσιμες φέτος ως μέρος των επερχόμενων ενημερώσεων όπως το iOS 16.3 και το iOS 16.4.

Τουλάχιστον για φέτος, αναμένουμε 7 νέες λειτουργίες του iOS ή απλώς μερικές λειτουργίες θα επεκταθούν σε επιπλέον χώρες το 2023, όπως μια επιλογή χρηματοδότησης Apple Pay Later και η δημιουργία λογαριασμού ταμιευτηρίου Apple Card.

Web Push Notifications και Apple Pay Later

Μια υπόσχεση που δόθηκε εδώ και καιρό από την Apple, αναφέρει πως το iOS 16 και το iPadOS 16 θα προσθέσουν υποστήριξη επιλογής για ειδοποιήσεις push που βασίζονται στο web το 2023. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone και iPad να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από ιστότοπους μέσω του Safari, όπως ακριβώς οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται από εφαρμογές.

Το Apple Pay Later ανακοινώθηκε στο WWDC 2022 τον περασμένο Ιούνιο και είναι μια δυνατότητα χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στους πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις στις ΗΠΑ να χωρίσουν μια αγορά σε τέσσερις ίσες πληρωμές σε διάστημα έξι εβδομάδων, χωρίς τόκους ή χρεώσεις προς πληρωμή. Η λειτουργία θα είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή Wallet και θα είναι διαθέσιμη για αγορές στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές σε iPhone και iPad.

Η Apple λέει ότι η δυνατότητα έρχεται σε μελλοντική ενημέρωση λογισμικού για υποψήφιους που πληρούν τις προϋποθέσεις στις ΗΠΑ και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε όλες τις πολιτείες. Το Apple Pay Later δεν είναι διαθέσιμο με το iOS 16.2 και δεν υπάρχει στην πρώτη beta έκδοση του iOS 16.3. Ο Mark Gurman του Bloomberg έχει προτείνει ότι η λειτουργία μπορεί να κυκλοφορήσει με το iOS 16.4 φέτος.

Κλειδιά ασφαλείας για Apple ID

Στην έκδοση beta του iOS 16.3 προστέθηκε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται “Κλειδιά ασφαλείας για το Apple ID”, μια δυνατότητα που θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στις αρχές του 2023. Η λειτουργία δίνει στους χρήστες την επιλογή να χρησιμοποιούν κλειδιά ασφαλείας υλικού για την περαιτέρω προστασία του λογαριασμού τους. Για τους χρήστες που ενεργοποιούν αυτήν τη δυνατότητα, τα Κλειδιά Ασφαλείας ενισχύουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων της Apple απαιτώντας ένα κλειδί ασφαλείας υλικού ως έναν από τους δύο παράγοντες αντί για έναν κωδικό επαλήθευσης από άλλη συσκευή Apple.

Λογαριασμός Ταμιευτηρίου Apple Card

Από τον Οκτώβριο έχει ειπωθεί και επισήμως πως οι χρήστες της Apple Card θα μπορούν “σύντομα” να ανοίξουν έναν νέο λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης από την Goldman Sachs και να καταθέτουν αυτόματα τις ανταμοιβές τους καθημερινής επιστροφής μετρητών σε αυτόν, χωρίς τέλη, ελάχιστες καταθέσεις και ελάχιστο απαιτήσεις ισορροπίας. Η διαχείριση του λογαριασμού θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Wallet στο iPhone.

Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός, όλα τα ημερήσια μετρητά που λαμβάνονται από εκείνο το σημείο και μετά θα κατατεθούν αυτόματα σε αυτόν και θα αρχίσουν να κερδίζουν τόκους, εκτός εάν ένας χρήστης επιλέξει να συνεχίσει να προσθέτει ημερήσια μετρητά στο υπόλοιπο του Apple Cash. Η Apple Card παρέχει 2-3% ημερήσια μετρητά για αγορές που πραγματοποιούνται με το Apple Pay και 1% για αγορές που πραγματοποιούνται με τη φυσική κάρτα.

CarPlay επόμενης γενιάς

Στο WWDC 2022, η Apple έκανε προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς της πλατφόρμας λογισμικού CarPlay που βασίζεται στο iPhone, η οποία θα διαθέτει υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες, widget και ενσωμάτωση με λειτουργίες του οχήματος όπως ο πίνακας οργάνων, τα κλιματιστικά και το ραδιόφωνο FM.

Η Apple λέει ότι τα πρώτα οχήματα με υποστήριξη για την εμπειρία CarPlay επόμενης γενιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη του 2023, με αφοσιωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo και άλλες. Η Apple σχεδιάζει να μοιραστεί πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη γενιά του CarPlay αργότερα φέτος.

Προηγμένη προστασία δεδομένων σε περισσότερες χώρες

Η Apple εισήγαγε πρόσφατα μια προαιρετική λειτουργία Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων που επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πολλές πρόσθετες περιοχές του iCloud όταν είναι ενεργοποιημένη, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας iCloud, των φωτογραφιών, των σημειώσεων, των υπενθυμίσεων, των φωνητικών σημειώσεων και άλλων. Η δυνατότητα προστέθηκε στο iOS 16.2, στο macOS 13.1 και σε άλλες πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού μόνο για χρήστες των ΗΠΑ και θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στον υπόλοιπο κόσμο στις αρχές του 2023, σύμφωνα με την Apple.

SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σε περισσότερες χώρες

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ και τον Καναδά και παρέχει πρόσβαση μονάχα μέσω των iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ή iPhone 14 Pro Max με iOS 16.1 ή μεταγενέστερη έκδοση. Η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, με το iOS 16.2 ή μεταγενέστερο να απαιτείται για ορισμένους αριθμούς τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες του iPhone 14 να στέλνουν μηνύματα κειμένου σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου όταν βρίσκονται εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για δύο χρόνια από τη στιγμή της ενεργοποίησης ενός μοντέλου iPhone 14.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like