MobilesNews

Τι προκαλεί το ηχητικό κροτάλισμα στο τηλέφωνό σας;

0

H διαρκής εξέλιξη στα σύγχρονα τηλέφωνα που γίνονται όλο και πιο ευφυέστατα, διαθέτουν φυσικά περισσότερα εξαρτήματα. Με αυτό κατά νου, είναι απολύτως λογικό να παρουσιάζεται ένα φαινόμενο έχει ταλαιπωρήσει την αγορά Android, όπου τηλέφωνα όπως το Pixel 7 και το Samsung Galaxy S23 κάνουν ένα μικρό κροτάλισμα όταν τα κ0υνάς.

Από αυτά τα πολλά μικρά εξαρτήματα και κομμάτια που είναι στερεωμένα και κολλημένα μεταξύ τους στη συσκευή σας, ένα από τα πιο προηγμένα είναι η κάμερα. Όσον αφορά τα gadgets, οι ναυαρχίδες διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες κάμερες που έχουν βρεθεί ποτέ στα smartphones.

Το Samsung Galaxy S23 Ultra, για παράδειγμα, διαθέτει αισθητήρα κάμερας 200 MP. Ακριβώς κάτω από αυτό το σύνολο στοιχείων και έναν αισθητήρα βαρέως τύπου βρίσκεται ένας τηλεφακός των10 MP που ενσωματώνει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή διάταξη φακών. Από έξω, το Galaxy S23 δεν φαίνεται τόσο αφύσικο και η κάμερα φαίνεται να καταλαμβάνει μόνο ένα μικρό μέρος του πλαισίου. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι ολόκληρη η ρύθμιση της κάμερας καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό του ίδιου του τηλεφώνου, περισσότερο από τα περισσότερα άλλα εξαρτήματα.

Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι οι σειρές Pixel 6 και 7 , οι οποίες διαθέτουν μια μεγάλη γραμμή κάμερας που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της συσκευής. Αυτό το περίβλημα έχει κατασκευαστεί όχι μόνο για να συμβάλλει στον όμορφο σχεδιασμό της συσκευής αλλά και για να προστατεύει το σύστημα κάμερας που βρίσκεται από κάτω. Ολόκληρη αυτή η μπάρα κρύβει μεγάλο μέρος των αισθητήρων 50 MP και των ισχυρών σταθεροποιητών εικόνας. Εκτός αυτού, το υπόλοιπο τηλέφωνο είναι στην πραγματικότητα αρκετά λεπτό.

Τι είναι αυτό το κροτάλισμα;

Λοιπόν, με βάση τα παραπάνω, αυτό το κροτάλισμα που ακούτε σε ένα τηλέφωνο Pixel ή Samsung Galaxy όταν κουνιέται είναι στην πραγματικότητα η κάμερα. Όχι, ο ήχος δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή σας, αντί να κροταλίζουν κάποιες χαλαρές βίδες ή το S-Pen στη συσκευή σας, ο θόρυβος δεν είναι παρά ο φακός και οι αισθητήρες μέσα στους αντίστοιχους σταθεροποιητές εικόνας.

Το OIS (οπτικός σταθεροποιητής εικόνας) λειτουργεί με πολύ συγκεκριμένο και διεγερτικό τρόπο και απορροφά τους κραδασμούς, ο φακός ή ο αισθητήρας που επιπλέουν ελεύθερα. Βασισμένο στην ιδέα της απορρόφησης της ορμής της συσκευής σας, μεγάλο μέρος αυτής της ελαφριάς κίνησης που μπορεί να μεταφραστεί στο τηλέφωνό σας κατά τη λήψη φωτογραφιών ή την εγγραφή βίντεο διαχέεται στο OIS.

Όταν βρίσκεται σε δράση, αυτό το κροτάλισμα είναι ο αισθητήρας ή ο φακός που χτυπά αν θέλετε στα τοιχώματα του OIS.

Ακόμα κι αν είναι έτσι τα πράγματα, μάλλον δεν πρέπει να τα κουνάτε πολύ. Η ανθεκτικότητα του OIS δεν είναι ακριβής επιστήμη και συχνά δεν φαίνεται να αποτυγχάνει, αν και εξακολουθεί να είναι ένα εσωτερικό κινούμενο κομμάτι επιρρεπές στη φθορά. Το να κουνάτε βίαια τη συσκευή σας μόνο για να ακούσετε τον ήχο είναι πιθανώς κακή ιδέα.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like