NewsUncategorized

Προέκυψε νέα απάτη με πρόσχημα την επιστροφή φόρου, προσέξτε τα emails σας

0

Ποτέ ξανά δεν είχαμε τέτοια συχνότητα στην ανακάλυψη νέων μεθόδων για να εξαπατηθούν ανυποψίαστοι πολίτες μέσω εισερχόμενων emails και εφόσον συνηθίσαμε σε αυτά τα φαινόμενα, δεν μας ξενίζει που αρκετές φορές σαν αποσταλέας μπορεί να εμφανίζεται (φυσικά με αλλοιωμένα στοιχεία στην ηλεκτρονική του διεύθυνση) κάποιος επίσημος φορέας ή τράπεζα.

Τώρα θα σας ενημερώσουμε πως για ακόμα μια φορά στάλθηκε ένα τέτοιο παραπλανητικό μήνυμα που αφορούσε επιστροφή φόρου και μάλιστα το μήνυμα συνοδεύεται και από το εθνόσημο!

Πίσω από την όλη νέα αυτά απάτη, υπάρχει ένας και κύριος δόλος…. οι επιτήδειοι προσπάθησαν να καταφύγουν στο phising σε λογαριασμούς του Facebook την εβδομάδα που πέρασε, καθώς πολλά άτομα που έχουν περισσότερα από ένα email πρόσεξαν πως το κακόβουλο μήνυμα με το επικίνδυνο link, ήρθε στο email το οποίο έχουν δηλώσει στην εφαρμογή.

Στην περίπτωση που εξετάζεται το μήνυμα του αποστολέα παρέπεμπε σε μη υπαρκτή σελίδα. Η συμβουλή είναι πάντα να βλέπετε το email αποστολέα και αν ανταποκρίνεται επακριβώς στα επίσημα email που αποστέλλονται και να είστε καχύποπτοι με την κακή χρήση ελληνικών που παραπέμπει σε εφαρμογή μετάφρασης.

Ποιο ακριβώς είναι αυτό το μήνυμα;

Ο τίτλος που έφερε αυτό το μήνυμα, έγραφε το εξής: “Έχετε νέες επιστροφές φόρων”, που από μόνο του φαίνεται πως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από άλλη γλώσσα, καθώς στα ελληνικά χρησιμοποιούμε τον όρο «επιστροφή φόρου» στον ενικό αριθμό. Την ίδια ασύντακτη λογική μετάφρασης είχε και το υπόλοιπο μήνυμα, αν κάποιος ήταν προσεκτικός.

Ένα άλλο στοιχείο που σίγουρα θα σας έκανε περισσότερο καχύποπτους είναι πως στην αρχή του μηνύματος, αναγραφόταν το εξής: “Καλές σας γιορτές, πολίτες!”, ναι είναι ότι πιο ασυνήθιστο στις 18 Ιανουαρίου να σου εύχονται ακόμη για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στην συνέχεια, το κείμενο έλεγε πως εφόσον έλεγξαν τις φορολογικές σας πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι μπορεί να δικαιούστε επιστροφή φόρου.

Τα υπόλοιπα είναι λίγα γνωστά και κοινότυπα, δηλ. παρότρυναν τον κόσμο να δώσει μερικά στοιχεία για επαλήθευση και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχαν συμπεριλάβει ένα link όπου πατώντας επάνω ξεκινούσαν να αποκτούν πρόσβαση σε όλα.

“Μετά την επαλήθευση των στοιχείων σας, τα χρήματά σας θα πιστωθούν στο λογαριασμό σας εντός των επόμενων 24 ωρών. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας”.

Λογικά μέσα σε αυτό το 24ωρο τα χρήματά σας θα είχαν χαθεί χωρίς να ξέρετε τον τελικό αποδέκτη και θα το διαπιστώνατε εφόσον μπαίνατε αργότερα στο ebanking ή επισκεπτόμενοι ένα ATM.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like