AppsNews

Προειδοποίηση για όσους stream-άρουν ταινίες μέσω του Google Chrome

0

Οι μόνιμοι χρήστες του Google Chrome έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά την ανακάλυψη μιας επέκτασης που μπορεί να παραβιάσει αυτό το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο web.


Όλοι εκείνοι που επιλέγουν μέσω του Chrome να μπουν στον πειρασμό και να παρακολουθήσουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο δωρεάν, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί οι ερευνητές της HP Wolf Security ανακάλυψαν μια ανησυχητική νέα απειλή. Το νέο κενό ασφαλείας αφήνει το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης της Google ανοιχτό σε επιθέσεις και θα μπορούσε να ωθήσει τους fans αυτού του browser σε ψεύτικες σελίδες κατά την εκτέλεση απλών αναζητήσεων στο απέραντο διαδίκτυο.

Με νέα έξυπνα τρικ, οι χάκερ μπορούν να εξαπατήσουν τους χρήστες του Chrome και να κατεβάσουν μια ψεύτικη επέκταση, που ονομάζεται Shampoo, η οποία στη συνέχεια ανακατευθύνει αμέσως τα ερωτήματα αναζήτησης του θύματος σε κακόβουλους ιστότοπους. Στη συνέχεια, κερδίζουν στους τεράστια χρηματικά ποσά μέσω εκνευριστικών διαφημιστικών εκστρατειών που εμφανίζονται στην οθόνη των ανυποψίαστων θυμάτων τους.

Αυτό που κάνει αυτή την επίθεση χειρότερη είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι πολύ ανθεκτικό, καθώς μπορεί να επανεκκινείται κάθε 50 λεπτά.

Σύμφωνα με την ομάδα της HP Wolf Security, το Shampoo εγκαθίσταται συχνά μέσω τοποθεσιών που προσφέρουν ταινίες blockbuster και premium τηλεόραση δωρεάν. Η χρήση αυτών των πειρατικών ιστοσελίδων έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την κρίση κόστους ζωής που καθιστά τις επίσημες υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix , πολύ λιγότερο προσιτές.

Μαζί με αυτή τη δυσάρεστη επέκταση Shampoo, η HP Wolf Security προέτρεψε επίσης τους χρήστες του Chrome να προσέχουν τα πλαστά έγγραφα του OneNote.

Εξηγώντας περισσότερα σχετικά με τις απειλές, ο Patrick Schläpfer, αναλυτής κακόβουλου λογισμικού στην ερευνητική ομάδα απειλών HP Wolf Security, HP Inc, δήλωσε: “Για την προστασία από τις πιο πρόσφατες απειλές, συμβουλεύουμε τους χρήστες και τις επιχειρήσεις να αποφεύγουν τη λήψη υλικού από μη αξιόπιστους ιστότοπους, ιδιαίτερα πειρατικούς ιστότοπους. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με ύποπτα εσωτερικά έγγραφα και να επικοινωνούν με τον αποστολέα πριν ανοίξουν. Οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να διαμορφώσουν τις πολιτικές πύλης email και εργαλείων ασφαλείας για να αποκλείουν αρχεία OneNote από άγνωστες εξωτερικές πηγές.”

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like