AppsMobilesNews

Οι κινέζικες εκδόσεις ορισμένων smartphones συλλέγουν ανησυχητικά πολλά δεδομένα χρήστη

0
Συλλογή ενός ανησυχητικού όγκου δεδομένων παρατηρούν ειδικοί ερευνητές από πολλά Android smartphones Κινεζικών εταιρειών.
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο και πάνω από το 70% των συσκευών στη χώρα τρέχουν Android. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Trinity College του Δουβλίνου ανακάλυψαν ότι τα smartphone OnePlus, Xiaomi, Oppo και Realme που πωλούνται στην Κίνα μεταδίδουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε διάφορα μέρη χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.
Τα τηλέφωνα είναι “φορτωμένα” με μεγάλο αριθμό εφαρμογών συστήματος και προμηθευτών με επικίνδυνα προνόμια ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Αυτό τους επιτρέπει να συλλέγουν και να μεταδίδουν αναγνωρίσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με τα μόνιμα αναγνωριστικά, την τοποθεσία, το προφίλ χρήστη και τις κοινωνικές σχέσεις του κατόχου μιας συσκευής.
Αυτά τα τηλέφωνα στέλνουν δυνητικά μοναδικές πληροφορίες για τη συσκευή σας και για εσάς, όπως:
  • αναγνωριστικά συσκευής όπως ο αριθμός IMEI και η διεύθυνση MAC.
  • αναγνωριστικά τοποθεσίας, όπως συντεταγμένες GPS που μπορούν να αποκαλύψουν την τρέχουσα τοποθεσία σας.
  • ρυθμίσεις και πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς, όπως αριθμός τηλεφώνου, μοτίβα χρήσης εφαρμογών και δεδομένα απόδοσης εφαρμογής.
  • κοινωνικά δεδομένα, όπως ιστορικό κλήσεων και SMS και αριθμοί επαφών.
Οι χρήστες δεν ειδοποιούνται για αυτήν τη μετάδοση δεδομένων και δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθούν από αυτήν.
Αυτά τα δεδομένα μπορούν εύκολα να ανωνυμοποιηθούν για την αναγνώριση ενός ατόμου και να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση. Οι Προσωπικές Πληροφορίες αναγνώρισης (PII) αποστέλλονται σε προμηθευτές συσκευών, κινεζικούς χειριστές δικτύου (ανεξάρτητα από το αν έχετε τοποθετήσει κάρτα SIM) και παρόχους υπηρεσιών όπως η Baidu.
Η ανάλυση διεξήχθη σε mobile συσκευές που πωλούνται στην Κίνα και διαθέτουν τοπικές διανομές Android, επομένως οι καταναλωτές στις διεθνείς αγορές δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Ωστόσο, οι καταναλωτές που αγόρασαν τις συσκευές τους στην Κίνα, όπως επαγγελματίες ταξιδιώτες και φοιτητές, θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, καθώς η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμπεριφορές συλλογής δεδομένων δεν αλλάζουν ακόμη και όταν ένας χρήστης φύγει από τη χώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like