MobilesNews

Οι απίστευτες κάμερες του νέου ZTE Axon 40 Ultra

0

Πάντα τα μοντέλα της σειράς Axon by ZTE προσφέρουν διάφορα καινοτόμα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν και την υψηλότερη χρηματική τους αξία. Το περσινό Axon 30 εντυπωσίασε τα πλήθη με μια καλά κρυμμένη selife κάμερα κάτω από την οθόνη και το Axon 30 Ultra είχε μια αριστοκρατική, λεπτή σχεδίαση και φανταστική απόδοση όπως ανέφεραν αρκετοί ειδήμονες του χώρου.

Τώρα, η ZTE λανσάρει το Axon 40 Ultra, ένα smartphone που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τις κάμερες των smartphones, αντιμετωπίζοντας διάφορα μικρά μελανά σημεία του προκατόχου του για να προσφέρει ένα ακόμη καλύτερο πακέτο.

Έχει γίνει ο κανόνας για τα κορυφαία smartphones να έχουν τρεις κάμερες στο πίσω μέρος: μια κύρια ευρυγώνια κάμερα, μια εξαιρετικά ευρυγώνια και μια κάμερα τηλεφακού-ζουμ. Ωστόσο, έχει γίνει επίσης ο κανόνας η κύρια κάμερα να είναι η καλύτερη, ενώ οι άλλες έχουν ελαφρώς χαμηλότερες αναλύσεις ή στερούνται σημαντικών χαρακτηριστικών όπως η σταθεροποίηση.

Στο νέο ZTE Axon 40 Ultra δεν γίνονται διακρίσεις, αντιθέτως όλες οι κάμερες στο πίσω μέρος διαθέτουν αισθητήρα 64 MP και πιο συγκεκριμένα οι κάμερες ευρείας και εξαιρετικά ευρείας γωνίας διαθέτουν προσαρμοσμένο αισθητήρα Sony IMX787 και η κάμερα τηλεφακού έχει έναν τέλειο συντονισμό από την ZTE για εξαιρετική συνεργασία με όλο το σετ. Το μοντέλο IMX787 είναι γνωστό για τη γρήγορη απόκριση και την αυτόματη εστίαση και την ενεργειακή του απόδοση.

Οι κάμερες ευρυγώνιας γωνίας και τηλεφακού υποστηρίζονται και οι δύο από μια μονάδα οπτικής σταθεροποίησης, ενώ ο εξαιρετικά ευρυγώνιος αισθητήρας θα τραβήξει ομαλά βίντεο χάρη στην προηγμένη ηλεκτρονική σταθεροποίηση. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορείτε να εγγράψετε βίντεο 8K με οποιονδήποτε από τους φακούς.

Συνήθως, ο κύριος ευρυγώνιος φακός των smartphones έχει εστιακή απόσταση περίπου 26 mm.  Ωστόσο, τα 26 mm δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη σύλληψη ανθρώπων και έτσι για το ZTE Axon 40 Ultra υπάρχει κάμερα πλάτους 35 mm. Αυτό θεωρείται από τους φωτογράφους ως η πιο ευέλικτη εστιακή απόσταση, καθώς η απεικόνισή του αποτυπώνει αντικείμενα, φιγούρες και τοπία με τρόπο που φαίνεται πιο φυσικό στα μάτια μας, αλλά εξακολουθεί να μας δίνει κάποιο πλάτος για να εργαστούμε κατά τη ρύθμιση μιας λήψης.

Χάρη στους υψηλής στάθμης αισθητήρες Sony, το ZTE Axon 40 Ultra μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόματη εστίαση διπλής κατεύθυνσης πλήρους pixel. Ναι, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αισθητήρες κάμερας του Axon 40 Ultra χρησιμοποιούν την πλήρη έκταση των εικονοστοιχείων απεικόνισης για να επιτύχουν επίσης αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης με ταχύτητα και ακρίβεια. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη και κορυφαία τεχνική εστίασης σε smartphone.

Ακόμη, το νέο μοντέλο της ZTE χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο απεικόνισης, ένα σύστημα AI θα ανιχνεύσει την κίνηση και το jitter και η ταχύτητα κλείστρου θα ρυθμιστεί βέλτιστα. Όταν τραβάτε μια φωτογραφία, το τηλέφωνο θα τραβήξει μερικές λήψεις, όλες σε διαφορετικές εκθέσεις. Μετά από αυτό, θα αναζητήσει τις πιο ευκρινείς, καθαρότερες λήψεις του κινούμενου αντικειμένου σας και θα συνδυάσει μια καθαρή εικόνα αυτού που προσπαθούσατε να φωτογραφίσετε. Τέρμα οι θολές λήψεις!

Προηγμένη τεχνολογία για την απόκρυψη της εμπρόσθιας κάμερας

Η ZTE χρησιμοποιεί μια μήτρα από ειδικά διατεταγμένα sub-pixels, καλύπτοντας την περιοχή της οθόνης όπου βρίσκεται η κάμερα selfie. Αυτά οδηγούνται από το δικό τους αποκλειστικό πρόγραμμα οδήγησης pixel και συγχρονίζονται για να λειτουργούν σε αρμονία με την υπόλοιπη οθόνη μέσω ενός chip “UDC Pro” τελευταίας τεχνολογίας.
Όταν χρειάζεστε τη φωτογραφική μηχανή selfie, τα pixel σβήνουν και αφήνουν χώρο για να λειτουργήσει ο φακός. Σε όλες τις άλλες φορές, η “τρύπα” καλύπτεται απρόσκοπτα και δεν γίνεται αντιληπτή.
Για την αγορά του, ξέρουμε πως επισήμως οι πωλήσεις του ZTE Axon 40 Ultra θα ξεκινήσουν στις διεθνείς αγορές στις 21 Ιουνίου, με τιμή 799 $ / 829 € / 709 £. Αν θέλετε, μπορείτε να προεγγράψετε την αγορά σας την περίοδο από 8 Ιουνίου έως 21 Ιουνίου. Οι κρατήσεις προ-παραγγελίας κοστίζουν 1,99 $ / 1,99 € / 1,99 £, αλλά θα σας εξασφαλίσουν μια ειδική έκπτωση 50 $ / 50 € / 40 £ όταν το τηλέφωνο αποσταλεί.
[via]

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like