GadgetsNews

Ιδού τα νέα μοντέλα Apple Watch Series 8 με αισθητήρα θερμοκρασίας και μια παραλλαγή Ultra!

0

Άλλη μια σεζόν ξεκινά με συναρπαστικές εμφανίσεις προιόντων από την Apple και πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το τελευταίο της πολλά υποσχόμενο έξυπνο ρολόι, το Apple Watch Series 8. Όπως διαβάσαμε και σε φήμες των τελευταίων ημερών, η νέα wearable συσκευή περιλαμβάνει έναν νέο αισθητήρα θερμοκρασίας, για τον οποίο η Apple λέει ότι “αυξάνει την ακρίβεια ελέγχου θεμάτων υγείας του γυναικείου φύλου ακόμη περισσότερο”.

Η εταιρεία λέει ότι μπορεί να παρακολουθεί τις αλλαγές θερμοκρασίας έως και κατά 0,1 βαθμούς Κελσίου και ότι ελέγχει τη θερμοκρασία σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα. Επιπρόσθετα, έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματός σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπορεί να δώσει πληροφορίες για τον κύκλο ωορρηξίας κάθε γυναίκας, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τη λειτουργία παρακολούθησης για τις γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση. Θα λαμβάνουν επίσης ειδοποιήσεις για πιθανές αποκλίσεις του κύκλου τους. 

Το περσινό μοντέλο, διέθετε μια ελαφρώς ενημερωμένη σχεδίαση που έκανε την οθόνη μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Εκτός από τον μικρό επανασχεδιασμό, περιλάμβανε μόνο μερικά νέα χαρακτηριστικά: ταχύτερη φόρτιση, βελτιωμένη αντοχή και μερικά νέα χρώματα.

Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας σχετικά με την οδήγηση που ονομάζεται “Ανίχνευση Σύγκρουσης”. Όπως τα τρέχοντα ρολόγια μπορούν να ανιχνεύσουν πότε πέφτετε, η νέα σειρά 8 μπορεί να ανιχνεύσει τροχαία ατυχήματα χάρη σε δύο νέα επιταχυνσιόμετρα. Λειτουργεί σε συνεργασία με τους άλλους αισθητήρες που περιλαμβάνονται ήδη στο Apple Watch για την ανίχνευση τεσσάρων διαφορετικών τύπων συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των ανατροπών, της πρόσκρουσης στο μπροστινό μέρος, της οπίσθιας πρόσκρουσης και της πλευρικής πρόσκρουσης.

Η Apple συμπληρώνει πως η διάρκεια μπαταρίας εκτιμάται επισήμως στις 18 ώρες βάσει δοκιμών, αλλά υπάρχει μια νέα λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που μπορεί να σας προσφέρει έως και 36 ώρες με πλήρη φόρτιση. Διατηρεί πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως παρακολούθηση δραστηριότητας και ανίχνευση πτώσης, ενώ απενεργοποιεί επίσης πράγματα όπως την οθόνη που είναι πάντα ενεργοποιημένη. Για όποιον γνωρίζει ότι θα μείνει μακριά από φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εκτιμήσει αυτή τη δυνατότητα, και έρχεται να προστεθεί και σε παλαιότερα μοντέλα ρολογιών, από τη σειρά 4 και μετά.

Το Apple Watch Series 8 έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Η Fitbit ανανέωσε πρόσφατα τη σειρά έξυπνων ρολογιών της με τα Sense 2, Inspire 3 και Versa 4, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τιμών. Η τελευταία γενιά έξυπνων ρολογιών της Garmin έχει επίσης αποσπάσει πολλούς επαίνους από τους κριτικούς, ενώ το επερχόμενο Pixel Watch και τα Galaxy Watches της Samsung δεν θα περάσουν αδιάφορα από κανέναν!
Χρώματα, διαθεσιμότητα και τιμές…

Τέσσερις χρωματικές επιλογές υπάρχουν για το νέο Apple Watch Series 8 που τονίζουν ομοιόμορφα κάθε λεπτομέρεια του αλουμινίου σασί του. Για το μοντέλο μόνο με δέκτη GPS η τιμή ξεκινά στις $399, ενώ τα μοντέλα με πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ξεκινούν από $499. Θα είναι διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα τέσσερα χρώματα που διατίθεται η συσκευή, είναι: Lunar, Astronomy, Metropolitan και Modular, με θήκη κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Παρεμπιπτόντως, οι φήμες που προέβλεπαν ότι το Apple Watch Series 8 θα ήταν μια κυρίως επαναληπτική ενημέρωση σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, ισχύουν και μάλιστα μοιάζει ουσιαστικά να είναι πανομοιότυπο με τη σειρά 7.

Για τους πιο αθλητικούς χρήστες, υπάρχει και η έκδοση Ultra!

Όπως ήταν αναμενόμενο και ακουγόταν έντονα, ο γίγαντας του Cupertino θα αναστατώσει το κοινό της αφού αυτή την φορά προτίμησε να εμφανίσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο ρολογιού που ονομάζεται Apple Watch Ultra, το οποίο έχει ένα ελαφρώς αντισυμβατικό στοιχείο σχεδίασης επάνω του σε σχέση με τα συνηθισμένα smartwatches της Apple. Αυτό το στοιχείο είναι ένα φυσικό κουμπί στο πλάι πέρα από την γνωστή περιστρεφόμενη κορώνα. Αντιβαίνει κάπως στην παραδοσιακά ομοιόμορφη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά κάνει επίσης το μοντέλο Apple Watch Ultra αρκετά μοναδικό μεταξύ των υπολοίπων.

Το κουμπί μπορεί να προσαρμοστεί για άμεση πρόσβαση σε Workouts, Compass Wayponts ή Backtrack.

Έχει premium κατασκευή και αυτό δεν κρύβεται καθόλου!

Το νέο Apple Watch Ultra διαθέτει κορυφαία, στιβαρή κατασκευή από τιτάνιο, σε αντίθεση με τον πιο παραδοσιακό ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η εταιρεία μιλάει για μια “βαριά τιμή” της τάξεως των 1000 $ για να ταιριάζει με ολόκληρη την ατμόσφαιρα “Ultra” / “premium”. Υπάρχουν τρεις επιλογές σε λουράκια: Trail Loop, Alpine Loop και Ocean Band
Εκ των προτέρων, να πούμε πως Apple Watch Ultra διακρίνεται άμεσα από τα άλλα wearable της Apple γιατί διαθέτει μια τεράστια θήκη 49 χιλιοστών που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη (και φωτεινότερη) οθόνη σε ένα Apple Watch.
Ίσως το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του έξυπνου ρολογιού για τον μέσο χρήστη είναι η τεράστια μπαταρία του που σίγουρα θα πείσει αρκετούς να αναβαθμιστούν για φέτος γιατί αυτό το smartwatch  διαρκεί περισσότερο από μία μέρα.

Η θήκη είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με υπερυψωμένη άκρη για προστασία της οθόνης και κάλυμμα από κρύσταλλο από ζαφείρι. Η Apple ισχυρίζεται έως και 2.000 nits φωτεινότητας για την οθόνη – ένα απίστευτο νούμερο!

Μάλιστα με την λειτουργία Wayfinder, αυτό το ρολόι μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία θα βρεθείτε.

Γιατί το όνομα “Ultra”; Λοιπόν, εκτός από τη μεγαλύτερη μπαταρία, αυτό το έξυπνο ρολόι απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα που ασχολούνται ιδιαίτερα με αθλητικές δραστηριότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like