MobilesNews

Η κυβέρνηση της Κίνας βοηθά την Huawei να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chips

2

Στο πλευρό της Huawei τάσσεται το κινεζικό κράτος και όλο αυτό βοηθά την εταιρεία στο να αναπτύσσει ένα αυτόνομο δίκτυο chip, όπως αναφέρει το Bloomberg News. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ένα επενδυτικό ταμείο της δημοτικής αρχής στο Shenzhen έχει ιδρυθεί με μοναδικό σκοπό να τεθεί η Huawei ως το επίκεντρο ενός μεγάλου δικτύου με ειδικούς οπτικών, προγραμματιστές εξοπλισμού chip’s και κατασκευαστές χημικών.

Η απόφαση να γίνει η Huawei ηγετική δύναμη ήρθε με άμεση εντολή από την ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης, αναφέρουν δύο πηγές. Το κράτος ζήτησε μάλιστα από τον κατασκευαστή να λανσάρει το Mate 60 νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως ως απάντηση στην επίσκεψη της υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο στην Κίνα.

Τα smartphone Huawei Mate 60 διαθέτουν ένα κινεζικό chipset 7nm Kirin 9000S. Οι έμπειρου αναλυτές είπαν ότι το chipset 7 nm, που κατασκευάστηκε από την SMIC, είναι περίπου πέντε χρόνια πίσω από την τρέχουσα πιο προηγμένη τεχνολογία.

Οι έλεγχοι των εξαγωγών από τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ως στόχο να κρατήσουν την Κίνα πίσω τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Huawei και ολόκληρη η επιχείρηση chip’s στην Κίνα στοχοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι ανησυχίες ότι η αμερικανική τεχνολογία που αποκτήθηκε από Κινέζους κατασκευαστές θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε chip όπως το 9000S για την τροφοδοσία drones ελεγχόμενων από AI, υπερ-υπολογιστές για παραβίαση κωδικών και παρακολούθηση.

Το Shenzhen Major Industry Investment Group δημιουργήθηκε το 2019 με κρατική χρηματοδότηση και έλαβε άμεσες εντολές για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Κίνας για chip’s. Το Bloomberg περιγράφει πως μια εταιρεία εργαλείων κατασκευής chip’s που ονομάζεται SiCarrier, διαμόρφωσε μια “στενή συμβιωτική σχέση” με την Huawei και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν τα ταλέντα τους.

Η SiCarrier χρησιμοποιεί μηχανικούς για να εργαστεί στο πλαίσιο του έργου της Huawei, ενώ ο κατασκευαστής chip’s μεταβίβασε δώδεκα πατέντες, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών για ηλεκτρονικές μηχανές και σχέδια κέντρων δεδομένων. Και οι δύο πλευρές δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια στο Bloomberg News.

Υπάρχει επίσης η Zetop Technologies, μια εταιρεία που κατασκευάζει οπτικές μηχανές που βάζουν στρώματα μετά από στρώματα τρανζίστορ σε μια “γκοφρέτα πυριτίου” και η Huawei είναι κύριος μέτοχος, μαζί με το Institute of Optics, Fine Mechanics and Physics, θυγατρική της Κινεζικής Ακαδημίας των Επιστημών.

Η ASML Holding, μια ολλανδική εταιρεία που ουσιαστικά κατέχει το μονοπώλιο στις πωλήσεις μηχανών λιθογραφίας, δεν πουλά τα προϊόντα της σε κινεζικές εταιρείες. Ωστόσο, η Huawei και οι συνεργάτες της κατάφεραν να προσλάβουν έναν αριθμό πρώην υπαλλήλων της ASML για να βοηθήσουν στην εργασία σε μηχανές παραγωγής chip’s.

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like