AppsNews

Για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης, η Google προσθέτει νέες δυνατότητες

0

Η Google γιόρτασε την Πέμπτη 18/05 την “Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα (GAAD)” αποκαλύπτοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες προσβασιμότητας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Αυτές οι λειτουργίες έχουν σκοπό να κάνουν τα προϊόντα της Google πιο προσιτά σε άτομα με αναπηρία.

Ζωντανοί υπότιτλοι σε περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων Android tablet 

Η προσθήκη του ζωντανού υπότιτλου σε περισσότερες συσκευές Android είναι μια από τις πιο σημαντικές νέες δυνατότητες προσβασιμότητας. Ο ζωντανός υπότιτλος παρέχει υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο για περιεχόμενο ήχου, όπως βίντεο, podcast και τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για όσους έχουν θέματα ακοής, καθώς και για εκείνους που ζουν σε θορυβώδεις καταστάσεις.

Ευτυχώς, από αυτό το καλοκαίρι, η Google θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του Live Caption σε περισσότερες συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των tablet Android, προσθέτοντας ένα νέο πλαίσιο υπότιτλων. Επιπλέον, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους ζωντανούς υπότιτλους με τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα σας επιτρέψουν να πληκτρολογήσετε την απάντησή σας και να την διαβάσετε στο άλλο άκρο. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη στις πιο πρόσφατες συσκευές Pixel, αλλά σύντομα θα επεκταθεί στα Pixel 4, Pixel 5 και σε πρόσθετες συσκευές Android, όπως τα τηλέφωνα Samsung Galaxy.
Google Lookout για ψηφιακές εικόνες
Για να βοηθήσει την κοινότητα των τυφλών και ατόμων με χαμηλή όρασης, η Google κάνει επίσης βελτιώσεις στο Lookout, μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής σας για να κοιτάξει ένα αντικείμενο και στη συνέχεια την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει και να περιγράψει τι είναι στραμμένο. Τώρα, αυτή η τεχνολογία θα λειτουργήσει επίσης για την περιγραφή ψηφιακών εικόνων, μια εργασία που μέχρι στιγμής έχει ανατεθεί στο εναλλακτικό κείμενο που προστίθεται σε μια εικόνα κατά τη μεταφόρτωση. Δυστυχώς, δεν προσθέτουν όλοι εναλλακτικό κείμενο στις εικόνες που ανεβάζουν στο διαδίκτυο.
Η λειτουργία θα είναι μέρος της εφαρμογής Lookout και θα ονομάζεται “Λειτουργία Ερωτήσεων και Απαντήσεων εικόνας”. Εκτός από την αναγνώριση της εικόνας, το Lookout θα μπορεί επίσης να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν.
Εντοπισμός θέσεων με τους Google Maps
Μέσω νέας ενημέρωσης, οι χάρτες της Google θα διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρίες να εντοπίζουν προσβάσιμες τοποθεσίες. Το Maps εμφανίζει πλέον προσβάσιμους προορισμούς από προεπιλογή, διευκολύνοντας τους καταναλωτές να εντοπίζουν επιχειρήσεις και άλλους ιστότοπους που είναι προσβάσιμοι για αναπηρικά αμαξίδια, προσφέρουν προσβάσιμο χώρο στάθμευσης και άλλες λειτουργίες που είναι ζωτικής σημασίας για άτομα με αναπηρία.

Καλύτερη μετατροπή κειμένου σε ομιλία στο Wear OS
Γνωρίζουμε ήδη ότι το Wear OS 4 είναι καθ’ οδόν , όπως ανακοίνωσε η Google κατά τη διάρκεια του I/O. Μία από τις νέες δυνατότητες που θα κυκλοφορήσει στο Wear OS αργότερα φέτος θα είναι μια νέα εμπειρία μετατροπής κειμένου σε ομιλία που η Google ισχυρίζεται ότι θα είναι ταχύτερη και πιο αξιόπιστη.
Αποφύγετε τυπογραφικά σφάλματα URL με το Chrome

Το Chrome στον υπολογιστή μπορεί πλέον να ανιχνεύει πότε πληκτρολογείτε μια εσφαλμένη διεύθυνση URL και θα σας δίνει προτάσεις σχετικά με το ποια θα μπορούσε να είναι η σωστή διεύθυνση URL. Αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει σε κινητά μέσα στους επόμενους μήνες, προς όφελος των ατόμων με δυσλεξία ή οποιασδήποτε γλωσσικής αναπηρίας, ή ακόμα και εκείνων που είναι απλώς επιρρεπείς σε τυπογραφικά λάθη.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like