John Nousis Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά επειδή το διάβασα σε ένα forum μήπως ξέρει κανείς αν το GPS έχει πρόβλημα στη λήψη εάν υπάρχουν φιμέ τζάμια; Συγκεκριμένα διάβασα ότι τα UV coated τζάμια δεν αφήνουν τα σήματα των δορυφόρων να περάσουν. Έχει κάποιος καμία σχετική εμπειρία; take care Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TLG Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Nai yparxei kapoio problhma peftei h stathmi tou shmatos, alla yparxei kai lysh poy akoyei sto onoma eksoterikh keraia ....exei magnhth kai thn bazeis p.x sthn orofh ...pistepse me den enoxlei katholou !! Παράθεση Current mobile devices : iPhone 6s Plus,iPad Air 2,Nexus 6 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John Nousis Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Σχετικά με την εξωτερική κεραία το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι δεν διατίθεται για όλα τα GPS. Με ενδιέφερουν κυρίως 3 μοντέλα και δεν είμαι σίγουρος ότι υποστηρίζουν εξωτερική κεραία: 1. iTREK Bluetooth GPS 2. Emtac 3. Falcom Φιλικά, Γιάννης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος John Nousis ( 8 Νοέ. 2004 , 14:20) Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά επειδή το διάβασα σε ένα forum μήπως ξέρει κανείς αν το GPS έχει πρόβλημα στη λήψη εάν υπάρχουν φιμέ τζάμια; Συγκεκριμένα διάβασα ότι τα UV coated τζάμια δεν αφήνουν τα σήματα των δορυφόρων να περάσουν. Έχει κάποιος καμία σχετική εμπειρία; take care Τα φυμε τζαμια εμποδιζουν το σημα 95% !!! :wacko: Την επαθα εγω στο αμαξι μου! Ετσι αναγκαστικα και πηρα εξωτερικη κεραια και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Στο PDA2K αμα ξεκινας το Destinator ψαχνει μονο του και τσεκαρει εαν εχεις ανοιχτο το BT. Εαν οχι στο ανοιγει αυτοματα αυτο ! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John Nousis Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Geovass, Ποιο GPS χρησιμοποιείς και από που προμηθεύτικες την κεραία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος John Nousis ( 8 Νοέ. 2004 , 16:48) Geovass, Ποιο GPS χρησιμοποιείς και από που προμηθεύτικες την κεραία; Εχω το GPS της TELETYPE. Το πηρα σαν πακετο απο την Cat Hellas. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jazzedout Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 Το Falcom που έχω εγώ πέρνει εξωτερική κεραία. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας 420Χ150 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctor-gio Δημ. November 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2004 na rotiso kati k ego... 1.mipos kapoios ehei dokimasei to street and pockets tis microsoft me gps? 2.k osoi ehoun to falcon(pou mallon auto tha paro) me tin sundesi usb pou ehei mporeis na to hrisimopoiiseis k me laptop sundeontas me usb?i epoikoinonei mono me bluetooth? 3.ehei kaneis apopsi gia to gps tis belkin? 4.vlepo oti uparhoun 2-3 diaforetika protokolla epikoinonias me doruforo..mporei kapoios epigrammatika na mas pei uper k kata?milao panta gia gps bluetooth k sundesi me ppc Παράθεση οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John Nousis Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Ο χάρτης της Αθήνας στο Streets είναι πολύ περιορισμένος. Δεν νομίζω ότι πρακτικά μπορεί να λειτουργήσει κάπως. Εκτός αν βγουν κάποια updates. Πάντως όπως είναι τώρα δεν καλύπτεται όλη η Αθήνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jazzedout Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 @Doctor-gio: το falcom δεν έχει USB, μόνο bluetooth Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας 420Χ150 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkaratha Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος doctor-gio ( 9 Νοέ. 2004 , 00:47) na rotiso kati k ego... 1.mipos kapoios ehei dokimasei to street and pockets tis microsoft me gps? 2.k osoi ehoun to falcon(pou mallon auto tha paro) me tin sundesi usb pou ehei mporeis na to hrisimopoiiseis k me laptop sundeontas me usb?i epoikoinonei mono me bluetooth? 3.ehei kaneis apopsi gia to gps tis belkin? 4.vlepo oti uparhoun 2-3 diaforetika protokolla epikoinonias me doruforo..mporei kapoios epigrammatika na mas pei uper k kata?milao panta gia gps bluetooth k sundesi me ppc 1. To εχω δοκιμάσει στη Ρωμη για πεζός εντάξει για οδήγηση οχι. Εχω τη παλιά έκδοση δε ξέρω για τη καινούργια που έχει και Αθήνα 3. Το Belkin είναι στην Αμερική το Fortuna 4. Μεταξύ NMEA και SIRF δεν έχω δει καμιά σημαντική διαφορά στο Destinator που το έλεγξα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. November 9, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nkaratha ( 9 Νοέ. 2004 , 10:54) 1. To εχω δοκιμάσει στη Ρωμη για πεζός εντάξει για οδήγηση οχι. Εχω τη παλιά έκδοση δε ξέρω για τη καινούργια που έχει και Αθήνα 3. Το Belkin είναι στην Αμερική το Fortuna 4. Μεταξύ NMEA και SIRF δεν έχω δει καμιά σημαντική διαφορά στο Destinator που το έλεγξα 1. Το Pocket Streets, παιρνει απ'οσο γνωρίζω χάρτες από το Autoroute ή το Srteets and Trips οπότε αν υπάρχουν εκει χάρτες θα ειναι αξιόλογοι... καπου έχω μια τελευταια εκδοση , θα τη δοκιμάσω και θα δώσω εντυπώσεις εν καιρω.... 2. Το Falcom δεν εχει usb (και έχω ενα εξτρα για πώληση :p ) 4. Το NMEA είναι πρωτοκολλο επικοινωνίας με το PPC. Κοιτας για διαφορές μεταξύ Sirf και Xtrac ή Xtrac2, και εν συντομία το πρωτο ειναι πιο αξιόπιστο και σε περιπτώσεις χαμηλού σήματος (λιγοι δορυφόροι κλπ) ενώ το δεύτερο (και ειδικά το Xtrac2) ειναι καλύτερο όταν εχεις καλό σήμα από πολλούς δορυφορους γιατι δινει καλύτερη ακρίβεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John Nousis Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Μήπως γνωρίζει κανείς σχετικά με την τοποθέτηση της εξωτερικής κεραίας στο αυτοκίνητο? Πρέπει να βγει το καλώδιο έξω από το αυτοκίνητο? Εάν ναι από που γίνεται αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pastrengo Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geovass ( 8 Νοέ. 2004 , 16:58) Εχω το GPS της TELETYPE. Το πηρα σαν πακετο απο την Cat Hellas. :D Είσαι ευχαριστημένος ? Εγώ όχι :( Γι' αυτό και πήρα το Destinator :) Το μόνο καλό που μου έμεινε , είναι το BT/GPS , που έιναι πράγματι αξιόλογο . Παράθεση "Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkaratha Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas73 ( 9 Νοέ. 2004 , 12:29) 1. Το Pocket Streets, παιρνει απ'οσο γνωρίζω χάρτες από το Autoroute ή το Srteets and Trips οπότε αν υπάρχουν εκει χάρτες θα ειναι αξιόλογοι... καπου έχω μια τελευταια εκδοση , θα τη δοκιμάσω και θα δώσω εντυπώσεις εν καιρω.... 2. Το Falcom δεν εχει usb (και έχω ενα εξτρα για πώληση :p ) 4. Το NMEA είναι πρωτοκολλο επικοινωνίας με το PPC. Κοιτας για διαφορές μεταξύ Sirf και Xtrac ή Xtrac2, και εν συντομία το πρωτο ειναι πιο αξιόπιστο και σε περιπτώσεις χαμηλού σήματος (λιγοι δορυφόροι κλπ) ενώ το δεύτερο (και ειδικά το Xtrac2) ειναι καλύτερο όταν εχεις καλό σήμα από πολλούς δορυφορους γιατι δινει καλύτερη ακρίβεια. Εσυ αναφέρεσαι στο Sirf chip υπάρχει και πρωτόκολλο το οποίο σε πολλά προγράμματα δε δουλεύει και σε πολλά GPS δεν είναι standard. Εγώ για το EMTAC το άλλαξα μέσω CRuxview ενώ στο Fortuna πρέπει να κατεβάσεις τo ειδικό πρόγραμμα για να το αλλάξεις. Μεταξύ των πρωτοκόλλων βέβαια δεν είδα διαφορές σε ταχύτητα παρόλο που το SIrf συνδέεται σε μεγαλύτερο baud rate από το ΝΜΕΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος John Nousis ( 9 Νοέ. 2004 , 13:28) Μήπως γνωρίζει κανείς σχετικά με την τοποθέτηση της εξωτερικής κεραίας στο αυτοκίνητο? Πρέπει να βγει το καλώδιο έξω από το αυτοκίνητο? Εάν ναι από που γίνεται αυτό? Η "μπακαλιστικη" λυση ειναι να το περασεις απο τον ουρανο τις πορτας σου και να το βγαζεις εσυ οποτε θες εξω. Η επαγγελματικη ειναι αυτη ! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo ( 9 Νοέ. 2004 , 14:34) Είσαι ευχαριστημένος ? Εγώ όχι :( Γι' αυτό και πήρα το Destinator :) Το μόνο καλό που μου έμεινε , είναι το BT/GPS , που έιναι πράγματι αξιόλογο . Το προγραμα της TELETYPE ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ! Εχανε το φως του και με εδειχνε οτι ειμαι εκτως δρομου συχνα, τα POI ειναι ανυπαρκτα, οι φωνητικες οδηγιες για κλαματα και το GUI greeklish! To GPS receiver ομως ειναι πολυ καλο. Απο τα καλυτερα που υπαρχουν. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. November 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geovass ( 9 Νοέ. 2004 , 17:21) Η "μπακαλιστικη" λυση ειναι να το περασεις απο τον ουρανο τις πορτας σου και να το βγαζεις εσυ οποτε θες εξω. Η επαγγελματικη ειναι αυτη ! :D φοβερή κατασκευή.... αν και θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια από τις βάσεις της Brodit που ειναι για το PPC σου αποκλειστικα και έχει το φορτιστή επάνω της.... Κατα τα άλλα ΑΨΟΓΟΣ.... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas73 (10 Νοέ. 2004 , 10:31) φοβερή κατασκευή.... αν και θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια από τις βάσεις της Brodit που ειναι για το PPC σου αποκλειστικα και έχει το φορτιστή επάνω της.... Κατα τα άλλα ΑΨΟΓΟΣ.... ;) Αυτη η βαση ειναι universal για PDA και κινητα. Εαν καποια στιγμη αλλαξω κινητο/PDA θα χρειαστει να αλλαξω μονο τροφοδοσια και οχι και βαση ! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
krisos Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Exw kathisei kai exw diabasei kai tis parouses 11 selides sxetika me ta GPS.Alla akoma eimai mperdemenos. Exw to QTEK 2020, mporei na mou kanei kapoios mia olokliromeni protasi sxetika me to ti akribos tha xriazomouna ean elega na to agoraso. Eipame exw mono to QTEK kai tipote allo. To xreiazomai gia tin doulia mou. (eimai pwlitis kai paw se 2 me 4 spitia kathimerina). Mallon peran tou autokinitpou tha to doulepsw kai me mixanaki, sunepws tha me endiefere opoia lusi ypurxe me fwnitiki kathodigisi. Παράθεση Με εκτίμηση Krisos Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος krisos (12 Νοέ. 2004 , 01:23) Exw kathisei kai exw diabasei kai tis parouses 11 selides sxetika me ta GPS.Alla akoma eimai mperdemenos. Exw to QTEK 2020, mporei na mou kanei kapoios mia olokliromeni protasi sxetika me to ti akribos tha xriazomouna ean elega na to agoraso. Eipame exw mono to QTEK kai tipote allo. To xreiazomai gia tin doulia mou. (eimai pwlitis kai paw se 2 me 4 spitia kathimerina). Mallon peran tou autokinitpou tha to doulepsw kai me mixanaki, sunepws tha me endiefere opoia lusi ypurxe me fwnitiki kathodigisi. Αρχικά πήρα το falcom αλλά έμεινα αρκετά δυσαρεστημένος παρόλο που άλλοι που το αγόρασαν είναι ευχαριστημένοι. Ίσως να έχει να κάνει και με το 2020 αλλά δεν νομίζω. Για παράδειγμα δεν βρίσκει με τη μία το GPS και μπορεί να χρειαστεί να κάνεις έξοδο από το πρόγραμμα πλοήγησης και είσοδο πάλι ή να επιλέξεις μέσα από το πρόγραμμα πάλι να ψάξει να βρει το GPS. Ένα άλλο ήταν ότι παρόλο που έπιανε αρκετούς δορυφόρους (του έβαζα και εξωτερική κεραία) αυτό πολλές φορές με έβγαζε κάπως λάθος και ειδικά όταν ήμουν ακίνητος έπαιζε συνέχεια το στίγμα μου πάνω στον χάρτη. Το έδωσα λοιπόν και τώρα είμαι σε testing ενός άλλου GPS το οποίο το έχω στα χέρια μου γι' αυτό το λόγο και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Πρόκειται για ένα Teletype Mini GPS (Holux Technology, model GR-230XX) και μπορείς να το δεις εδώ. Δουλεύει άψογα με το 2020, το βρίσκει αμέσως και δεν το χάνει και από λήψη και στίγμα σκίζει. Για να καταλάβεις επειδή το χρησιμοποιώ και εγώ με τη μηχανή το βάζω στην τσέπη ή μέσα από το μανίκι του μπουφαν μου στο χέρι μου και πιάνει άψογα σήμα σταθερό και ακριβές. Το καλό είναι ότι μπορείς να το πάρεις και από Ελλάδα με τιμή γύρω στα 150 ευρώ συν το ΦΠΑ του. Άπό χάρτες θα σου συνιστούσα τυφλά Destinator. Τώρα όσον αφορά για το θέμα της μηχανής, με το να ακούς μόνο κάποιες φορές μπορεί να μπερδευτείς και δεν συνίσταται για χρήση χωρίς να του ρίχνεις και καμιά ματιά που και που. Από την άλλη είναι τόσο ωραία η απεικόνηση που θα θέλεις από μόνος σου να το βλέπεις. Γι'αυτό το λόγο και παρήγγειλα από eBay θήκη της Krusell για το 2020 μαζί με κλιπ για να κουμπώνει στη μηχανή. Βέβαια ότι ώρα θέλεις το βάζεις και στο αυτοκίνητο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nkaratha Δημ. November 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος krisos (12 Νοέ. 2004 , 01:23) Exw kathisei kai exw diabasei kai tis parouses 11 selides sxetika me ta GPS.Alla akoma eimai mperdemenos. Exw to QTEK 2020, mporei na mou kanei kapoios mia olokliromeni protasi sxetika me to ti akribos tha xriazomouna ean elega na to agoraso. Eipame exw mono to QTEK kai tipote allo. To xreiazomai gia tin doulia mou. (eimai pwlitis kai paw se 2 me 4 spitia kathimerina). Mallon peran tou autokinitpou tha to doulepsw kai me mixanaki, sunepws tha me endiefere opoia lusi ypurxe me fwnitiki kathodigisi. Kai to Fortuna Clip-on kai to Emtca Crux II se mena me to Qtec doyleoyne xoris provlima Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John Nousis Δημ. November 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2004 Demon, Στην Ελλάδα από που το παραγγέλνεις? Παίρνει εξωτερική κεραία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. November 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος John Nousis (12 Νοέ. 2004 , 09:44) Demon, Στην Ελλάδα από που το παραγγέλνεις? Παίρνει εξωτερική κεραία? Epsilon Teledata Μούργελας Βαγγέλης Είναι στην Λεωφ. Βουλιαγμένης. Τηλ. 2109919200, 6973336892 Εξωτερική κεραία παίρνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts