KCB Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 αχχ τωρα με κολησατε θελω και γω χαμστερακια!! ποσο κανει το ενα? ενα μεγαλο κλουβακι με μπολικα παιχνιδακια ποσο εχει? τι τρωνε? ειναι βρωμερουλια? μπορω αν παρω να τα βγαζω εξω να τα χαιδευω η δαγκωνουν? Τα χάμστερ είναι πολύ καθαρά ζώα! Αρκεί να τα βοηθάς κι εσύ βέβαια. Πλένονται συνέχεια σαν τις γάτες και διαλέγουν μια γωνία του κλουβιού για τις ανάγκες τους. Την εντοπίζεις και την καθαρίζεις συχνότερα από τη μια εβδομάδα που κάνεις τη γενική καθαριότητα (αυτό εννοώ βοήθεια). Αν δεις χάμστερ βρώμικο, είναι σημάδι ότι είναι άρρωστο :( Αφού σε συνηθίσουν (με το να τα έχεις πάρε μικρά, να ασχολείσαι τακτικά μαζί τους και προοδευτικά να τα εξοικειώνεις με τα χέρια σου) μπορείς να τα πιάνεις. Αν πάρεις νανάκια και ειδικά τα πολύ μικρά (Roborowsky έχουν μια χαρακτηριστική λευκή κηλίδα πάνω από κάθε μάτι) μπορεί να είναι λίγο πιο ανήσυχα και να έχουν την τάση να σου φύγουν. Κανονικά δεν δαγκώνουν παρά μόνο αν φοβηθούν και νοιώθουν να απειλούνται ή τα ξυπνήσεις άγαρμπα (είναι νυκτόβια). Κι αυτό στην αρχή μέχρι να σε συνηθίσουν οπότε είναι ακόμα πιο απίθανο να σε δαγκώσουν. Το δάγκωμά τους μπορεί να είναι επώδυνο γιατί τα 2 μπροστινά δόντια τους όπως όλων των τρωκτικών είναι σαν μαχαίρια. Μεγαλώνουν όσο ζουν γι'αυτό και πρέπει να τρώνε και σκληρές τροφές για να τα "τροχίζουν". Από τροφές η βάση είναι η ξηρά τροφή (σπόροι κλπ) αλλά μπορούν να φάνε κυριολεκτικά τα πάντα αλλά εννοείται ότι δεν κάνει να τρώνε γλυκά κλπ Τα δικά μου τα έχω ταϊσει διάφορα φρούτα, γιαούρτι και τελευταία βρήκα μια ειδική "γλάστρα" με διάφορα σπόρια που φυτρώνουν και δίνεις στο χάμστερ φρέσκο χορταράκι για το οποίο τρελαίνονται! Προσοχή: Όπως είπα είναι νυκτόβια και όλη τη νύχτα είναι δραστήρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν θορύβους τρέχοντας στον τροχό τους κυρίως που κάποιους τους ενοχλούν. Σκεφτείτε το αυτό ΠΡΙΝ αγοράσετε!!... Τέλος πάντων διαβάστε και κανένα βιβλίο όπως έκανε ο peugeoth_bike και εδώ είμαστε πάλι :D Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 7ευρώ το ένα. Η τιμή παίζει, π.χ. στην Καλιθέα ένας κάνει δώρο το χάμστερ αν αγοράσεις αξεσουάρ!!! Με τον τρόπο που πολλαπλασιάζονται άλλωστε είναι χαζό να ζητάνε πολλά λεφτά :D Τρώνε ειδική τροφή ξηρού τυπου ως κύρια και αν θες του δίνεις να τσιμπίσει τίποτα σκληρό απο τη κουζίνα σου, όπως μικρά κομματάκια αγγουριών καρότα, κρεατάκι (πολύ μικρά), αράπικα φιστίκια κ.α. Σωστά όλα, για το κρέας το αποφεύγω να μην του δημιουργώ κακές συνήθειες και ορεχτεί κανένα δάχτυλο :p Καλό είναι να του παρέχεις ποικιλία και όχι πολύ λιπαρά γιατί μπορεί να γίνει παχύσαρκο :O Θα το βγάζεις έξω όταν είσαι σίγουρη πως αν σου ξεφύγει δεν θα βρει καλώδιο να μασουλήσει, δεν θα συναντήσει κάποιο άλλο κατοικίδιο, δεν θα βγει από το σπίτι, δεν θα το μαγκώσει κάποια πόρτα και θα έχεις ειδοποιήσει άλλους κατοίκους του σπιτιού, να προσέχουν που πατάνε! (Αυτά σε περίπτωση που σου ξεφύγει.) Πολύ σωστά και να συμπληρώσω να μην έχεις ψεκάσει με εντομοκτόνα. Επειδή είναι πολύ δύσκολο να συμβούν όλα αυτά μαζί για να έχεις το κεφάλι ήσυχο μην το πολυβγάζεις ή πάρε μια μπάλα που το βάζεις μέσα και τρέχει προφυλαγμένο. Καμιά φορά ενώ του κρατάς ένα μεζεδάκι να φάει, εύκολα μπορεί να σου ρίξει κάποιο δαγκωμα. Όντως η πιο επικίνδυνη στιγμή αν κρατάς περίεργα την τροφή στα δάχτυλα. Γενικά δεν έχουν φόβο όμως :) Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peugeoth_bike Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Έιχαν φέρει νέα χαμστερ σήμερα. Χρυσό, ακριβώς στο χρώμα που ήθελα, 1.5 μηνός, δειχνει υγιέστατο και καθαρό. Πήρα κλουβί και όλα τα απαραίτητα, 50 ευρω πήγαν, (το κλουβί τα είχε όλα μέσα-σπιτάκι, ρόδα, ένα διαδρομο και μερικούς σωλήνες και έκανε 60 ευρω με όλα) έγινε και κάποιά έκπτωση. Είναι έτοιμο και αύριο πρωί παίρνω παιχνίδια, μπουκαλάκι νερού, τροφή και βέβαια χαμστεράκι!!! Όσο για τον θόρυβο της ρόδας εμένα δεν θα με ενοχλεί! Θα με κάνει χαρούμενο να το ακούω να κάνει κάτι που του αρέσει!! Ελπίζω να βρω καλά παιχνίδια... Εκτός από την ξηρά τροφή, τί άλλο να του δίνω, έτσι απλά για να τσιμπήσει; Κάτι από αυτά που τρώνε και ανθρωποι...Τι λέτε; Φυστίκια; Παράθεση http://www.esnips.com/nsdoc/a98e7192-b2bd-49f0-97be-34129e08725d Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. April 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2005 Ξαδερφος μου που ειχε οταν ειμουνα μικρος του εδινε ηλιοσπορους. Θυμαμε που καθομουν και το ταιζα..... Ρε παιδια μην με κολισετε και εμενα την μανια και παω και κανο καμια βλακια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PowerZ Δημ. April 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2005 γιατι βλακεια ειναι να παρεις χαμστερακια? ειναι μια πολυ ομορφη συντροφια αν δ εχεις αλλο ζωακι μεσα στο σπιτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. April 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2005 Δεν ειναι βλακια να παρεις χαμστερακι. Ειναι βλακια να παω να παρω εγω χαμστερακι. Θα το χαρω 2-3 βδομαδες και μετα θα ωαριεμε και φαει να του βαζω. Ασε που θα παιξη απο της μουσικες μου το καιενο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Έιχαν φέρει νέα χαμστερ σήμερα. Χρυσό, ακριβώς στο χρώμα που ήθελα, 1.5 μηνός, δειχνει υγιέστατο και καθαρό. Πήρα κλουβί και όλα τα απαραίτητα, 50 ευρω πήγαν, (το κλουβί τα είχε όλα μέσα-σπιτάκι, ρόδα, ένα διαδρομο και μερικούς σωλήνες και έκανε 60 ευρω με όλα) έγινε και κάποιά έκπτωση. Είναι έτοιμο και αύριο πρωί παίρνω παιχνίδια, μπουκαλάκι νερού, τροφή και βέβαια χαμστεράκι!!! Όσο για τον θόρυβο της ρόδας εμένα δεν θα με ενοχλεί! Θα με κάνει χαρούμενο να το ακούω να κάνει κάτι που του αρέσει!! Ελπίζω να βρω καλά παιχνίδια... Εκτός από την ξηρά τροφή, τί άλλο να του δίνω, έτσι απλά για να τσιμπήσει; Κάτι από αυτά που τρώνε και ανθρωποι...Τι λέτε; Φυστίκια; Αντε καλορίζικο! Για τη ρόδα: ούτε εμένα με ενοχλεί γενικά, το πρώτο μου χάμστερ το είχα πάνω από το προσκέφαλο του κρεββατιού. Αν πάρεις μεταλλική όμως μπορεί να τρίζει πολύ άσχημα αν δεν τη λαδώνεις! Για παιχνίδια και τέτοια ψάξε σε διάφορα μαγαζιά. Πάντως θα σου έλεγα να μην πήξεις το κλουβί και δεν έχει χώρο να κινείται! Το λένε και τα βιβλία αυτό. Από άλλες τροφές δίνε του κομματάκια φρούτα. Αλλά αν περάσει μια μέρα πετάς ό,τι δεν έχει φάει γιατί μπορεί να χαλάσει.Και φυστίκια μπορείς ίσως να του δώσεις αλλά νομίζω έχουν πολύ λίπος. Δεν παθαίνει τίποτα αν του δώσεις μια φορά αλλά μην τον παρακάνεις. Αν ψάξεις τα μαγαζιά όπως λέω θα βρεις πάρα πολλά πράγματα π.χ. υπάρχουν κάτι σαν παστίλιες από γιαούρτι ή γάλα και διάφορα άλλα περίεργα που εγώ τους δίνω μια στις τόσες για αλλαγή. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Δεν ειναι βλακια να παρεις χαμστερακι. Ειναι βλακια να παω να παρω εγω χαμστερακι. Θα το χαρω 2-3 βδομαδες και μετα θα ωαριεμε και φαει να του βαζω. Ασε που θα παιξη απο της μουσικες μου το καιενο Οποιοδήποτε ζωάκι αν ξέρεις ότι θα το βαρεθείς μετά από λίγο είναι βλακεία να το παίρνεις. Αφού το ξέρεις ήδη αστο καλύτερα! :) Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peugeoth_bike Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Πήρα το χαμστεράκι μου χθες!!! Εδώ μερικές εικόνες: ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3 :) :) :) :) Παράθεση http://www.esnips.com/nsdoc/a98e7192-b2bd-49f0-97be-34129e08725d Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Πήρα το χαμστεράκι μου χθες!!! Εδώ μερικές εικόνες: ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3 :) :) :) :) Πολυ ωραιο. Αν και στιν πρωτη φοτο φενετε ασπρο λογο φωτισμου. Αν και προσοπικα μου αρεσουν τα νανακια μου αρεσουνε. Τα υπολιπα δεν μου αρεσουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Πήρα το χαμστεράκι μου χθες!!! Εδώ μερικές εικόνες: ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3 :) :) :) :) Σαν κουκλάκι είναι! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια γούνα. Με μέτρο το αγγουράκι πάντως γιατί μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Επίσης παρακολούθησε την ποτίστρα γιατί φαίνεται να έχει διαρροή. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peugeoth_bike Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Δεν εχει διαρροη,απλα ειχα αλλαξει το νερο του και καθως εβαζα την ποτιστρα,πιεστηκε και χυθηκε λιγο νερο κατω :-) Eγω το βραδυ κοιμαμαι με κλειστο φως.Δεν ειναι πισσα σκοταδι ομως,επειδη ειναι τα φωτα του δρομου.Mηπως θα επρεπε να εχω καποιο φως ανοιχτο για το χαμστερ; Παράθεση http://www.esnips.com/nsdoc/a98e7192-b2bd-49f0-97be-34129e08725d Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peugeoth_bike Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Δυστυχώς προτιμάει να κοιμάται μέσα σε αυτούς τους σωλήνες-λαβυρίνθους και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου να το βλέπω εκεί μέσα...Καλύτερα να κοιμόταν στο σπιτάκι...Άσε που γεμίζει τους σωλήνες με φαγητά τα οποία παίρνει εκεί πάνω... Και δεν καθαρίζονται εύκολα, θέλουν λύσιμο. Πως να το κάνω να αλλάξει και να συνιθίσει το σπίτι; Παράθεση http://www.esnips.com/nsdoc/a98e7192-b2bd-49f0-97be-34129e08725d Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Δεν εχει διαρροη,απλα ειχα αλλαξει το νερο του και καθως εβαζα την ποτιστρα,πιεστηκε και χυθηκε λιγο νερο κατω :-) Eγω το βραδυ κοιμαμαι με κλειστο φως.Δεν ειναι πισσα σκοταδι ομως,επειδη ειναι τα φωτα του δρομου.Mηπως θα επρεπε να εχω καποιο φως ανοιχτο για το χαμστερ; Όχι δεν έχουν καμία ανάγκη το φως! Κινούνται άνετα στο σκοτάδι με όσφρηση και ακοή. Η όρασή τους έτσι κι αλλιώς δεν είναι καλή. Μόνο εσένα θα εξυπηρετούσε για να το βλέπεις... Για το σπίτι δεν έχει νόημα να το πιέσεις και ούτε θα είναι καλό. Όπου θέλει αυτό θα πάει. Μην σε ανησυχεί. Δωςτου και χρόνο να συνηθίσει και να προσαρμοστεί μόλις 1 μέρα το έχεις εγώ δεν θα το πλησίαζα καν! (Το καθάρισμα δεν θα το αποφύγεις γιατί με τον καιρό θα το λερώνονται και από τη χρήση όπως και ο τροχός, άλλος ένας λόγος που δεν συμπαθώ αυτούς τους σωλήνες αφού είναι μπελάς). Πιθανότατα πάει στους σωλήνες γιατί είναι πιο στενά και νοιώθει ασφάλεια. Γενικά προτιμούν τους χώρους που είναι αρκετά στενοί (όχι υπερβολικά, να χωράνε κιόλας! ). Αυτό σημαίνει ότι όταν μεγαλώσει λίγο πιθανόν να βγει έτσι κι αλλιώς από τους σωλήνες και να το βολεύει το σπίτι. Αν το σπίτι είναι άδειο γέμισέ το με πριονίδια κλπ για να γίνει πιο μικρός ο χώρος και να μπορεί να "θαφτεί" μέσα αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα το προτιμήσει. Αν του αρέσει στο σπίτι θα πάρει και μόνο του πριονίδι να βάλει. Τα δικά μου τις πρώτες 3 εβδομάδες κοιμόταν μέσα στα ρολά από χαρτί κουζίνας που τους έχω και σνόμπαραν το σπίτι. Από χτες τα βλέπω σιγά σιγά να το προτιμάνε για μερικές ώρες. Σκέψου κι ότι θέλουν ησυχία και σκοτάδι για να κοιμούνται την ημέρα, αν αυτό το βρίσκουν στους σωλήνες... Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peugeoth_bike Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Εγώ το πλησιάζω λίγο-δεν το ακουμπάω ακόμα.Είναι κακό αν να το πλησιάζω; Στο σπιτάκι μπήκε λίγο ενω έπαιζε, χθες και ξαναβγήκε. Πριονίδι έχει. Αυτό όμως είναι συνέχεια στους σωλήνες, ενώ τώρα λογικά θα έπρεπε να ξυπνήσει, είναι ακόμα εκεί! Κατά τις 4 το πρωί μπήκε και ακόμα μέσα. Βγαίνει για λίγο για να πάρει φαγητό μαζί του και ξανακοιμάται. Παράθεση http://www.esnips.com/nsdoc/a98e7192-b2bd-49f0-97be-34129e08725d Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Εγώ το πλησιάζω λίγο-δεν το ακουμπάω ακόμα.Είναι κακό αν να το πλησιάζω; Στο σπιτάκι μπήκε λίγο ενω έπαιζε, χθες και ξαναβγήκε. Πριονίδι έχει. Αυτό όμως είναι συνέχεια στους σωλήνες, ενώ τώρα λογικά θα έπρεπε να ξυπνήσει, είναι ακόμα εκεί! Κατά τις 4 το πρωί μπήκε και ακόμα μέσα. Βγαίνει για λίγο για να πάρει φαγητό μαζί του και ξανακοιμάται. Όταν λέω να το αφήσεις εννοώ να μην ασχολείσαι, αν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει ότι είσαι εκεί. Αν είναι δυνατόν κλείσε και τα φώτα και πήγαινε σε άλλο δωμάτιο, ασχολήσου με κάτι άλλο! Υπομονή, έχεις μέρες μπροστά σου να το παρατηρείς, άφησέ το τώρα να γνωρίσει το χώρο με το πάσο του. Όπως βλέπεις χρησιμοποιεί τους χώρους, τρυγιρίζει και όσο πάει θα νοιώθει πιο άνετα είναι νωρίς ακόμα χαλάρωσε :D Όταν λέω πριονίδι στο σπίτι εννοώ να το φισκάρεις σχεδόν, να χρειάζεται να σκάψει λίγο να μπει μέσα. Αλλά κι αυτό δεν είναι ανάγκη να το κάνεις τώρα, μια δοκιμή είναι που μπορεί να μην του αρέσει, πάνω απόλα όπως σου είπα άφησέ το. Καταλαβαίνω ότι σε τρώει η περιέργεια και θέλεις να είσαι κολλημένος όλη μέρα από πάνω από το κλουβί να το παρατηρείς αλλά προσπάθησε να μην το κάνεις ακόμα. Θα δεις ότι γρήγορα θα είναι μια χαρά. :D Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jane_butterfly Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 τελικά οι εξετάσεις της λίντας έδειξαν λίγο ανεβασμένα τα ερυθρά και λευκά..δίαιτα για 2 μήνες και θα της κάνουμε και ακτινογραφία , μπορεί να έχει φλεγμωνή :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. April 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2005 Πήρα το χαμστεράκι μου χθες!!! Εδώ μερικές εικόνες: ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3 :) :) :) :) Αν και δεν μου αρέσουν καθόλου τα hamster, το συγκεκριμένο είναι πολύ όμορφο. Παλιότερα είχα δύο σκιουράκια. Ήταν τρομερά αλλά ψόφησαν γρήγορα ρε γαμώτο. Αν θυμάμαι καλά δεν είχε περάσει χρόνος από τότε που τα πήραμε... Αλλά το χειρότερο που μου έχει συμβεί με ζώο μου ήταν μια γατούλα που είχαμε η οποία έπαθε καρκίνο στα έντερα (το καταλάβαμε πολυ αργά, όταν είχε φτάσει να ζυγίζει μισό με 1 κιλό, παρόλο που τόσους μήνες έλεγα στους γονείς μου "κάτι έχει το γατί, πάμε στον γιατρό" και λέγανε "δεν έχει τίποτα, απλά αδυνάτισε" ) και της έκανε ο γιατρός ευθανασία γιατί δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Προσπάθησε αλλά δεν γινόταν... Για αυτό πλέον έχω κόλλημα και με το παραμικρό τον παίρνω αμέσως τηλέφωνο, του εξηγώ αναλυτικά τι συμβαίνει και λαμβάνω την απάντηση που πρέπει. Και πάντα τα λέει σωστά (είναι η δουλειά του άλλωστε) . Π.χ. όταν η μια γάτα από αυτές που έχω στις σκάλες του σπιτιού μου έβγαζε από κάτω πύον και αίμα τον πήρα αμέσως τηλέφωνο, του λέω τι γίνεται και αμέσως μου λέει τα εξής "Έχει πυομήτρα. Να μου την φέρεις άμεσα για εγχείρηση" . Την επόμενη μέρα την πήγε ο πατέρας μου. Το γατί το πήραμε μετά από 2 μέρες. Μας είπε ο γιατρός ότι την γλίτωσε στο τσακ. Τις μέρες που την είχε στο ιατρείο της έδινε δυνατό αντιβιοτικό και μετά το συνεχίσαμε και εμείς. Ευτυχώς πλέον το γατί είναι υγιέστατο. Και μια συμβουλή (αν και οι περισσότεροι θα το εφαρμόζετε): θα πηγαίνετε το κατοικίδιό σας ΚΑΘΕ χρόνο στον γιατρό για τα επαναληπτικά του εμβόλια και τις εξετάσεις. Αν μπορείτε να το πηγαίνετε απλά για εξέταση κάθε 2-3 μήνες ακόμα καλύτερα . Εγώ αυτό κάνω και έτσι τα ζώα μου είναι υγιέστατα. Κάτι που ξέχασα να πω πριν: από τότε που συνέβη αυτό με την γάτα μου που είχε καρκίνο, του έχει μείνει του γιατρού (θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πήρα τότε να μάθω τι έγινε με την γάτα, το σήκωσε η γυναίκα του και όταν της είπα το ζώο μου λέει "λές για αυτό που είχε καρκίνο; Τώρα το συζητάγαμε. Θα σε πάρει σε λίγο". Όταν πήρε το σήκωσα εγώ και όταν μου είπε "Δυστυχώς της έκανα ευθανασία γιατί είχε προχωρημένο καρκίνο και θα βασανιζόταν πολύ. Μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσε να περπατήσει" πάγωσα... ακόμα και τώρα που τα γράφω ανατριχιάζω παρόλο που αυτό συνέβει αρχές Ιανουαρίου του 1999. αυτό το γατί δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ ούτε εγώ, ούτε τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου.) και εξετάσει σχολαστικά τα γατιά μας στην κοιλιά (αν και το έκανε ΠΑΝΤΑ από τότε το κάνει ακόμα πιο σχολαστικά) . Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 xtes kata tis 8 para (to vrady) apoktisa to rottweiler mou! Axxx, ti wraios pou einai... Kai parolo pou einai mono 2 mhnon kai kati imeron kai ton exw mono mia mera akouei kai kanei oti tou peis (mesa se wria vevea. ama tou peis na katsei, na erthei kai tetia ta kanei. ama pali tou peis pane fere mou mia cocacola apo to psigio..) Panexipnia skilia ta rottweiler! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest valeria Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Πήρα το χαμστεράκι μου χθες!!! Εδώ μερικές εικόνες: ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3 :) :) :) :)Για πες,πως πάει η συμβίωση μαζί του! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Ναι βρε peugeoth_bike ή του ύψους ή του βάθους το πας :D Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PowerZ Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Πήρα το χαμστεράκι μου χθες!!! Εδώ μερικές εικόνες: ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3 :) :) :) :) πουντα? :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PowerZ Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Αν και δεν μου αρέσουν καθόλου τα hamster, το συγκεκριμένο είναι πολύ όμορφο. Παλιότερα είχα δύο σκιουράκια. Ήταν τρομερά αλλά ψόφησαν γρήγορα ρε γαμώτο. Αν θυμάμαι καλά δεν είχε περάσει χρόνος από τότε που τα πήραμε... Αλλά το χειρότερο που μου έχει συμβεί με ζώο μου ήταν μια γατούλα που είχαμε η οποία έπαθε καρκίνο στα έντερα (το καταλάβαμε πολυ αργά, όταν είχε φτάσει να ζυγίζει μισό με 1 κιλό, παρόλο που τόσους μήνες έλεγα στους γονείς μου "κάτι έχει το γατί, πάμε στον γιατρό" και λέγανε "δεν έχει τίποτα, απλά αδυνάτισε" ) και της έκανε ο γιατρός ευθανασία γιατί δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Προσπάθησε αλλά δεν γινόταν... Για αυτό πλέον έχω κόλλημα και με το παραμικρό τον παίρνω αμέσως τηλέφωνο, του εξηγώ αναλυτικά τι συμβαίνει και λαμβάνω την απάντηση που πρέπει. Και πάντα τα λέει σωστά (είναι η δουλειά του άλλωστε) . Π.χ. όταν η μια γάτα από αυτές που έχω στις σκάλες του σπιτιού μου έβγαζε από κάτω πύον και αίμα τον πήρα αμέσως τηλέφωνο, του λέω τι γίνεται και αμέσως μου λέει τα εξής "Έχει πυομήτρα. Να μου την φέρεις άμεσα για εγχείρηση" . Την επόμενη μέρα την πήγε ο πατέρας μου. Το γατί το πήραμε μετά από 2 μέρες. Μας είπε ο γιατρός ότι την γλίτωσε στο τσακ. Τις μέρες που την είχε στο ιατρείο της έδινε δυνατό αντιβιοτικό και μετά το συνεχίσαμε και εμείς. Ευτυχώς πλέον το γατί είναι υγιέστατο. Και μια συμβουλή (αν και οι περισσότεροι θα το εφαρμόζετε): θα πηγαίνετε το κατοικίδιό σας ΚΑΘΕ χρόνο στον γιατρό για τα επαναληπτικά του εμβόλια και τις εξετάσεις. Αν μπορείτε να το πηγαίνετε απλά για εξέταση κάθε 2-3 μήνες ακόμα καλύτερα . Εγώ αυτό κάνω και έτσι τα ζώα μου είναι υγιέστατα. Κάτι που ξέχασα να πω πριν: από τότε που συνέβη αυτό με την γάτα μου που είχε καρκίνο, του έχει μείνει του γιατρού (θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πήρα τότε να μάθω τι έγινε με την γάτα, το σήκωσε η γυναίκα του και όταν της είπα το ζώο μου λέει "λές για αυτό που είχε καρκίνο; Τώρα το συζητάγαμε. Θα σε πάρει σε λίγο". Όταν πήρε το σήκωσα εγώ και όταν μου είπε "Δυστυχώς της έκανα ευθανασία γιατί είχε προχωρημένο καρκίνο και θα βασανιζόταν πολύ. Μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσε να περπατήσει" πάγωσα... ακόμα και τώρα που τα γράφω ανατριχιάζω παρόλο που αυτό συνέβει αρχές Ιανουαρίου του 1999. αυτό το γατί δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ ούτε εγώ, ούτε τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου.) και εξετάσει σχολαστικά τα γατιά μας στην κοιλιά (αν και το έκανε ΠΑΝΤΑ από τότε το κάνει ακόμα πιο σχολαστικά) . εμενα η σκυλιτσα μου η μονακριβη μου ξαφνικα Δευτερα απογευμα και ενω ολα ηταν τοσο καλα μεχρι το μεσημερι,χειροτερεψε η καρδουλα της :( και εχει λιγο υγρο στους πνευμονες :( , εχει δυσνοια, ειναι χαλια την τρεχω πρωι βραδυ στην κλινικη να κανει ενεσεις, περνει συνολικα 8 φαρμακα την ημερα.. μεχρι που πηγα και αγορασα φιαλη οξυγονου και την ειχα εκει 1 ωρα αλλα τιποτα.. δυστηχως δεν ξερω ποσο θα αντεξει, αν θα το ξεπερασει και ποσο ακομα θα ειναι μαζι μου :cry: αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι τα παντα για μενα εχω περασει 10 υπεροχα χρονια μαζι της, την αγαπω οσο τιποτα στον κοσμο και θα τρελαθω αν παθει κατι.. :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 εμενα η σκυλιτσα μου η μονακριβη μου ξαφνικα Δευτερα απογευμα και ενω ολα ηταν τοσο καλα μεχρι το μεσημερι,χειροτερεψε η καρδουλα της :( και εχει λιγο υγρο στους πνευμονες :( , εχει δυσνοια, ειναι χαλια την τρεχω πρωι βραδυ στην κλινικη να κανει ενεσεις, περνει συνολικα 8 φαρμακα την ημερα.. μεχρι που πηγα και αγορασα φιαλη οξυγονου και την ειχα εκει 1 ωρα αλλα τιποτα.. δυστηχως δεν ξερω ποσο θα αντεξει, αν θα το ξεπερασει και ποσο ακομα θα ειναι μαζι μου :cry: αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι τα παντα για μενα εχω περασει 10 υπεροχα χρονια μαζι της, την αγαπω οσο τιποτα στον κοσμο και θα τρελαθω αν παθει κατι.. :cry: Τουλαχιστον εζησε 10 χρονια. Σε σχεσι με αλλα ζωακια που την παθενουν πολυ μικρα... Ειναι κριμα να πεθενουνε τα ατιμα. Δεν μου αρεσει καθολου. Το δικο σου ποσο καιρο τωρα εχει την ασθενια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 φροντισε τη οσο μπορεις τωρα που σε χρειαζεται περισσοτερο, φροντισε να μην υποφερει κι αν δεις οτι υποφερει προσφερε της την ανακουφιση που χρειαζεται (θα πεθανω με τον καημο οτι αφησα το σκυλακο μου να ταλαιπωρηθει βλεπεις..). Δεκα χρονια ειναι καλα.. Ισως ομως θα ηταν καλυτερα να υιοθετουσαμε χελωνες για να γλιτωνουμε απο τον πονο της απωλειας! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts