Jump to content

Είναι το κρέας των McDonald's πραγματικό κρέας;

mavrios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια ξερετε τι ειναι τα μεταλλαγμενα τροφιμα και μιλατε για αυτα; Το οτι ειναι κατεψυγμενες δε σημαινει πως δεν ειναι μεταλλαγμενες. Btw δεν συμφωνω με το Neo, ετσι για να μην εχουμε παρεξηγησεις!

• Απαντήσεις 220
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παιδια ξερετε τι ειναι τα μεταλλαγμενα τροφιμα και μιλατε για αυτα; Το οτι ειναι κατεψυγμενες δε σημαινει πως δεν ειναι μεταλλαγμενες. Btw δεν συμφωνω με το Neo, ετσι για να μην εχουμε παρεξηγησεις!

τι κατεψηγμενες οι ντοματες? αυτο ειναι παλια μοδα. τωρα βαζουν DNA απο σκορπιο για να αντεχουν σε αντιξοες καιρικες συνθηκες

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΕΙΝΑΙ ΨΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

μεταλαγμενα: 365 μερες 12 μηνες βρεξει χιονησει εμεις θα εχουμε ντοματες φραουλες κ.λ.π.

Οκ θα πω στον θειο μου που εχει θερμοκηπιο τοτε, να σταματησει να παραγει μεταλλαγμενα τροφιμα.

Και πως ακριβως ξερεις οτι αυτα που αναφερει το αρχικο ποστ ειναι αληθεια; Εγω αν δεν τα δω με τα ματια μου δεν τα πιστευω. Αλλα δεν λεω κιολας οτι ΟΧΙ δεν ειναι αληθεια. Απλα κρατω επιφυλαξεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οκ θα πω στον θειο μου που εχει θερμοκηπιο τοτε, να σταματησει να παραγει μεταλλαγμενα τροφιμα.

Και πως ακριβως ξερεις οτι αυτα που αναφερει το αρχικο ποστ ειναι αληθεια; Εγω αν δεν τα δω με τα ματια μου δεν τα πιστευω. Αλλα δεν λεω κιολας οτι ΟΧΙ δεν ειναι αληθεια. Απλα κρατω επιφυλαξεις.

ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΕΙΟ? για μεταλαγμενα μιλαμε εδω.

τι μεταλαγμενα.... βασικα ειναι μερικοι γεωργοι που πετανε στο χωραφι 1 φορτηγο λιπασμα, βρεχει πηγενει στα ποταμια-θαλασσα-βρεχει αντε φαε μετα.

τελικο συμπερασμα?δεν εφαρμοζοντε οι νομοι. ο νομος ειναι ΕΝΑΣ γραψε τον πιτσιρικα που δεν εχει διπλωμα.

σχετικα με το δευτερο εχουν παιχτει ντοκιμαντερ,εκπομπες, και βιβλια εχουν βγει.

αλλα τι νομος να βγει αφου ολοι στην ελλαδα να τα παρουν κοιτανε.

δε σε αναγκασε κανενας να το πιστεψεις.

οσοι καταλαβενουν-καταλαβενουν

ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΕΙΟ? για μεταλαγμενα μιλαμε εδω.

Κι εγω γι' αυτο σου λεω. Αυτο που εγραψες πιο πανω ειναι οτι λογω μεταλαγμενων εχουμε ντοματες ολο τον χρονο. Και εγω με μια δοση χιουμορ απαντησα οτι το θερμοκηπιο κανει αυτη τη δουλεια. Μην με κανεις να εξηγω τα αυτονοητα.:wacko:

Οκ εγω δεν καταλαβαινω λοιπον. Μαλλον ειμαι κι εγω στο Matrix. :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

το αν αυτο ειναι λαθος η οχι εξαρτατε απο το τι πιστευεις εσυ.

το αν θα εισε μεσα στο matrix η εξω ειναι κατι που το επιλεγεις.

αυτοι που καταλαβαινουν πραγματικα τι τρωμε δεν παιζει να΄ναι πανω απο 5 σε ολο το forum

Η σημερινή τροφή δεν φαντάζεστε τι δηλητήρια έχει μέσα...

Πάρτε για παράδειγμα την Ασπαρτάμη που βρίσκεται στην light..

Πρόκειται για ισχυρή νευροτοξική ουσία...

Βγαίνει όμως το FDA και λέει οτι είναι απολύτως ασφαλής...

Εσείς ποιόν πιστεύετε;

Θέλετε τα νιτρικά που έχουν τα ζαμπόν και τα σαλάμια;

Θέλετε τα πρόσθετα συντηρητικά στο κρασί;

Ότι δεν υπάρχει στη φύση είναι επικίνδυνο!!!! :!:

Και ξαναλέω μπας και με ακούσει κανείς..

Αγοράζετε μόνο βιολογικές τροφές και επίσης όχι βιομηχανοποιημένες..

Καλύτερα να πληρώσεις 30% πάνω στην τιμή και να στερηθείς το καινούριο κινητό,ρούχα κτλ,παρά να σε χτυπήσει ο καρκίνος και να τρέχεις για χημειοθεραπείες,οι οποίες είναι και πανάκριβες ..

Και για όσους δεν έχουν σκεφτεί, μάθει,ενδιαφερθεί τι είναι τροφή σας λέω οτι σκοπός της λήψης τροφής είναι η θρέψη του οργανισμού με θρεπτικά στοιχεία δηλαδή,πρωτεΐνες,υδατάνθρακες,λίπη,βιταμίνες,μέταλλα και ιχνοστοιχεία..

Οι σημερινές "τροφές" έχουν μεν πρωτεΐνες υδατάνθρακες και λίπη,τα οποία όμως είναι πολύ κακής ποιότητας...πχ αν περιμένεις να πάρεις το λίπος σου απο τις τηγανιτές πατάτες,οξειδώθηκες...

Επίσης έχουν ελάχιστες βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία..

Αν περιμένετε λοιπόν να φάτε γλυκά παγωτά αναψυκτικά σαντουιτς fast food και ένα σωρό σκουπίδια και να τραφείτε(όπως όρισα τη θρέψη παραπάνω) είστε γελασμένοι..

Και μην ξεχνάτε και τις τοξίνες που πέρνετε απο αυτές τις αντιτροφές...

Η σημερινή τροφή δεν φαντάζεστε τι δηλητήρια έχει μέσα...

Πάρτε για παράδειγμα την Ασπαρτάμη που βρίσκεται στην light..

Πρόκειται για ισχυρή νευροτοξική ουσία...

Βγαίνει όμως το FDA και λέει οτι είναι απολύτως ασφαλής...

Εσείς ποιόν πιστεύετε;

Θέλετε τα νιτρικά που έχουν τα ζαμπόν και τα σαλάμια;

Θέλετε τα πρόσθετα συντηρητικά στο κρασί;

Ότι δεν υπάρχει στη φύση είναι επικίνδυνο!!!! :!:

Και ξαναλέω μπας και με ακούσει κανείς..

Αγοράζετε μόνο βιολογικές τροφές και επίσης όχι βιομηχανοποιημένες..

Καλύτερα να πληρώσεις 30% πάνω στην τιμή και να στερηθείς το καινούριο κινητό,ρούχα κτλ,παρά να σε χτυπήσει ο καρκίνος και να τρέχεις για χημειοθεραπείες,οι οποίες είναι και πανάκριβες ..

Και για όσους δεν έχουν σκεφτεί, μάθει,ενδιαφερθεί τι είναι τροφή σας λέω οτι σκοπός της λήψης τροφής είναι η θρέψη του οργανισμού με θρεπτικά στοιχεία δηλαδή,πρωτεΐνες,υδατάνθρακες,λίπη,βιταμίνες,μέταλλα και ιχνοστοιχεία..

Οι σημερινές "τροφές" έχουν μεν πρωτεΐνες υδατάνθρακες και λίπη,τα οποία όμως είναι πολύ κακής ποιότητας...πχ αν περιμένεις να πάρεις το λίπος σου απο τις τηγανιτές πατάτες,οξειδώθηκες...

Επίσης έχουν ελάχιστες βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία..

Αν περιμένετε λοιπόν να φάτε γλυκά παγωτά αναψυκτικά σαντουιτς fast food και ένα σωρό σκουπίδια και να τραφείτε(όπως όρισα τη θρέψη παραπάνω) είστε γελασμένοι..

Και μην ξεχνάτε και τις τοξίνες που πέρνετε απο αυτές τις αντιτροφές...

Πεεσταααααααα για να να διαβάζουν κάποιοι που τα βλέπουν όλα ρόδινα και δεν βλέπουν τι γίνεται μπροστά τους :lol:

Πεεσταααααααα για να να διαβάζουν κάποιοι που τα βλέπουν όλα ρόδινα και δεν βλέπουν τι γίνεται μπροστά τους :lol:

Δεν είπε κανεις το αντίθετο φίλε. Οπότε μάλλον εσύ δεν βλέπεις τι γίνεται μπροστά σου :lol:

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, όπως τα λέει ο προηγούμενος. Αλλά από το να πεθάνω από το άγχος και το ψάξιμο μην τύχει και φάω καμιά μη-βιολογική ντομάτα, προτιμώ να πάω τουλάχιστον ευχαριστημένος...

Η νευρική ορθορεξία ξεκινάει αθώα. Είναι απλώς η επιθυμία να βελτιώσει κανείς τις διατροφικές του συνήθειες, οπότε υιοθετεί μια ισορροπημένη δίαιτα, αγοράζει προιόντα καλής ποιότητας και σίγουρης προέλευσης και αποκλείει απο το διαιτολόγιο του όλα εκείνα που κατα καιρούς θεωρούνται ύποπτα.

Με τον καιρό οι διατροφικές αναζητήσεις καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χρόνο στη μέρα του ορθορεξικού. Η κουζίνα γίνεται το ιερό του και περνάει ώρες μαγειρεύοντας σωστά τα πιο αγνά προιόντα.

Η αγορά κάθε προιόντος μετατρέπεται σε μια εξαντλητική καθημερινή αποστολή εξονυχιστικών ελέγχων. Ελαττώνονται -εώς μηδενίζονται- οι έξοδοι, αφου κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ποιότητα των ποτών και των φαγητών. Στην εφημερίδα Guardian μια κοπέλα εξομολογείται: "Την τελευταία φορά που βγήκα ήταν πριν απο 5 χρόνια, στα γεννέθλια της μητέρας μου, και αφού ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, που ήταν γνωστός μας, με διαβεβαίωσε οτι θα ήταν πολύ προσεκτικός".

Το σοβαρότερο είναι οτι σιγά σιγά ο ορθορεξικός περιορίζει τη διατροφή του σε επικίνδυνο βαθμό. Μία ορθορεξική ασθενής του δρα Μπράτμαν, που τρεφόταν μόνο με λαχανικά και φρούτα, λιποθυμούσε τόσο συχνά που ο γιατρός της ζητούσε να πάει σε νοσοκομείο. Εκείνη, για να το αποφύγει, του ορκιζόταν οτι έτρωγε πλούσιους σε πρωτείνες ξηρούς καρπούς και όσπρια. Τελικά λιποθύμισε την ώρα που οδηγούσε, έπεσε πάνω στην τζαμαρία ενός καταστήματος και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Παρ' ότι η ορθορεξία έχει αναγνωριστεί ως ασθένεια, δεν έχει ακόμα καταγραφεί στον επίσιμο κατάλογο ψυχολογικών νοσημάτων, εξαιτίας του μικρού αριθμού κρουσμάτων. Οι ειδικοί αναμένουν πως θα πλήξει κυρίως τις ΗΠΑ και ελάχιστα την Ευρώπη, λόγω της κοινωνικότητας των Ευρωπαίων, που συνδέουν το φαγητό με τη χαλάρωση, την σύσφιξη των οικογενοιακών σχέσεων, την κοινωνική ζωη. Εν το μεταξύ οι υγιεινές τροφές δεν πωλούντε πλέον μόνο σε ειδικά καταστήματα, αλλά εξαπλώνονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να εκτοξευτούν στα ύψη.

Ο δρ Μπράτμαν υποστηρίζει οτι η διαταραχή ξεκινάει απο τη στιγμή που η εμμονή για καθαρές τροφές κατευθύνει τη ζωή ενός ανθρώπου. Ο ορθορεξικός δίνει μεγάλη σημασία στον έλενχο του εαυτού του απέναντι σε όποιους πειρασμούς. Και όταν το κατορθώνει θεωρεί οτι είναι ανώτερος απο τους υπόλοιπους που καταναλώνουν σκουπίδια κι αρχίζει να τους αποφεύγει. Το φαγητό επιβάλλεται οχι μόνο στις σχέσεις του αλλά και στον τρόπο ζωής του. Ο ορθορεξικός δεν είναι ανορεξικός. Ο ανορεξικός θέλει να χάσει βάρος, ενώ ο ορθορεξικός θέλει να νιώθει καθαρός και υγιής. Ο ανορεξικός και ο βουλιμικός μετράνε την ποσότητα του φαγητού, ενώ ο ορθορεξικός την ποιότητα του. Και οι 3 πάντως, καταλαμβάνονται απο την εμμονή του φαγητού.

Πηγη - Marie Claire

:)

Don't give up! :!:

Ε νταξει δεν σημαινει οτι οποιος τρεφεται υγιεινα και θελει μια ποιοτητα στο φαγητο του θα γινει ανορεξικος, αν αυτο θες να πεις με το αρθρο.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σωστός Cavaradossi. Και σκεφτόμουν να το ποστάρω κι εγώ... :)

sofi-k, άλλο ανορεξία κι άλλο ορθορεξία. Καλή η υγιεινή διατροφή όπως και να 'χει, αλλά μην καταλήξουμε στο άλλο άκρο.

Σωστός Cavaradossi. Και σκεφτόμουν να το ποστάρω κι εγώ... :)

sofi-k, άλλο ανορεξία κι άλλο ορθορεξία. Καλή η υγιεινή διατροφή όπως και να 'χει, αλλά μην καταλήξουμε στο άλλο άκρο.

Κεκτημενη ταχυτητα αναγνωσης του αρθρου.:O

Συγχωρουμαι γιατι δεν εχω ξυπνησει ακομα.:p

Συμφωνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13785&m=H05&aa=1

Ευχαριστήθκες τώρα; :rolleyes:

OK,αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο και λίγο προπαγανδιστικό...

Γιατί ξέρω άπειρα άτομα που έχουν εμμονή με την απόλαυση του φαγητού ενώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει κόλλημα με το σωστό φαγητό...

Επίσης για να υπάρξουν οι παραπάνω περιπτώσεις(πχ.η περίπτωση που έτρωγε μόνο φρούτα) πρέπει να υπάρχει και τεράστια έλλειψη γνώσεως καθώς είναι γνωστό σε όλους οτι τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μόνο υδατάνθρακες οπότε τα προβλήματα υγείας είναι αναπόφευκτα από μία τέτοια επιλογή ..

Επομένως μην τρομάζουμε τον κόσμο με πράγματα που συμβαίνουν 1 στα 1000 απομακρύνοντας τον απο την σωστή διατροφή....

Εγώ όμως ξέρω 2 ήδη... Δε μιλάμε για σκέτη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, αλλά για κόλλημα σε βαθμό υπερβολής με την υγιεινή διατροφή. Διάβασε καλύτερα το άρθρο.

Δε νομίζω να προσπαθεί κανεις να τρομάξει τον κόσμο. Απλά λέμε να κρατάμε τις ισορροπίες και να μην πηγαίνουμε σε κανένα από τα 2 άκρα. Καλή η υγιεινή διατροφή, αλλά αν απολαύσεις κι ένα γεύμα στα McDonalds δε θα πάθεις καρκίνο ούτε θα πεθάνεις. Γνώμη μου είναι να μην το παρακάνουμε, γιατί οι υπερβολές δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν είπε κανεις το αντίθετο φίλε. Οπότε μάλλον εσύ δεν βλέπεις τι γίνεται μπροστά σου :lol:

Για ξαναδιάβασε το θρέντ :rolleyes:

Επαναλαμβάνω το "κάποιοι δεν βλέπουν τι γίνεται μπροστά τους" :p

εμεις τα λεμε ποιος τα ακουει ομως? μας εχει παει η τηλεοραση ενα βημα πριν το γκρεμο το αν θα πεσει καποιος ειναι επιλογη του.

και δεν με ενδιαφερει αν με αποκλεισουν απο ολο το forum επιδι γραφω με κεφαλαια. (φωναζω: ειναι κατι που δεν θα καταλαβω ποτε)

γιατι εγω ξερω τι τροω! ενω αφτοι που ειναι υπερ των ναϊλον δεν ξερουν τι τρωνε).

φατε στα mc... οταν γινετε 50 θα κρινετε ποιοι ειχαν δικιο.

εμεις τα λεμε ποιος τα ακουει ομως? μας εχει παει η τηλεοραση ενα βημα πριν το γκρεμο το αν θα πεσει καποιος ειναι επιλογη του.

και δεν με ενδιαφερει αν με αποκλεισουν απο ολο το forum επιδι γραφω με κεφαλαια. (φωναζω: ειναι κατι που δεν θα καταλαβω ποτε)

γιατι εγω ξερω τι τροω! ενω αφτοι που ειναι υπερ των ναϊλον δεν ξερουν τι τρωνε).

φατε στα mc... οταν γινετε 50 θα κρινετε ποιοι ειχαν δικιο.

Οκ μας το ειπες μια, μας το ειπες δυο. Εμεις δεν ξερουμε τι τρωμε, εσυ ξερεις(η σιγουρια θα θελα να ξερα απο που πηγαζει, εκτος κι αν εχεις δικη σου φαρμα και τα παραγεις ολα).

Υ.Γ.:Οσο για τα κεφαλαια ειναι αντιαισθητικα, δυσαναγνωστα και οντως ειναι σαν να φωναζεις. Τι δεν καταλαβαινεις;:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ενοω οτι δεν τρωω πλεον σε fast-foodaδικα. αν ειχα λεφτα για φαρμα δεν θα με χαλαγε καθολου

Οκ μας το ειπες μια, μας το ειπες δυο. Εμεις δεν ξερουμε τι τρωμε, εσυ ξερεις(η σιγουρια θα θελα να ξερα απο που πηγαζει, εκτος κι αν εχεις δικη σου φαρμα και τα παραγεις ολα).

Υ.Γ.:Οσο για τα κεφαλαια ειναι αντιαισθητικα, δυσαναγνωστα και οντως ειναι σαν να φωναζεις. Τι δεν καταλαβαινεις;:confused:

(το:φωναζεις.)

Το οτι δεν τρως σε φαστ-φουνταδικα δεν σημαινει οτι ξερεις τι τρως...Ουτε στο ελαχιστο.

υ.γ. Για το "φωναζεις" αν δεν μπορεις να το καταλαβεις δεν φταιω εγω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν τροω ομως φαγητο το οποιο ακομα και αν εχει ληξει αυτοι θα στο φερουν να το φας, και θα σου πουν οτι ειναι και φρεσκο.