Jump to content

Galaxy Nexus : Οδηγός εγκατάστασης custom rom 4.4.2 KitKat


djtutis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οδηγός εγκατάστασης custom rom 4.4 KitKat

 

Επειδή η google αποφάσισε να αφήσει εκτός αναβάθμισης την ομολογουμένως πολύ καλή 4.4 KitKat (λόγω 18 μηνών υποστήριξης), κάποιοι καταξιωμένοι developers αποφάσισαν να την μεταφέρουν και στο smartphone μας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή με την προϋπόθεση να ακολουθήσετε ακριβώς τα βήματα που περιγράφω στην συνέχεια.

 

Δεν είμαι υπεύθυνος για οποιαδήποτε βλάβη της συσκευής σας απο λάθος χειρισμό στη διαδικάσια εγκατάστασης του οδηγού. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό με δική σας ευθύνη

 

ΒΗΜΑ 1ο: Προετοιμασία εργαλείων για ξεκλείδωμα bootloader & Root για όσους έχουν την συσκευή σε εργοστασιακή κατάσταση (Όσοι έχουν κάνει root την συσκευή τους το παραλείπουν το βήμα 1 και 2 και συνεχίζουν στο βήμα 3)

 

1. Κατεβάζουμε το Nexus Root Toolkit από εδώ και αφού κατέβει κάνουμε το εγκαθιστούμε στον Η/Υ όπου είναι σε περιβάλλον Windows ακολουθώντας τα βήματα της εγκατάστασης.

 

2. Μετά απενεργοποιούμε οποιοδήποτε πρόγραμμα ασφαλείας του υπολογιστή μας (τείχος προστασίας, antivirus κ.ά.) ώστε μην μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα κατά την διαδικασία του root και του ξεκλειδώματος του bootloader.

 

3. Πηγαίνουμε στο κινητό μας και ενεργοποιούμε τον εντοπισμό σφαλμάτων: Settings -> Developer Options -> USB Debugging (Στις νεότερες εκδόσεις του android μπορεί να είναι κρυμμένο το Developer Options. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε διαθέσιμο αν πάμε στα Settings -> About phone και επιλέγουμε αρκετές φορές το Build Number μέχρι να μας βγάλει ένα pop up window όπου θα μας λέει ότι έχουμε ενεργοποιήσει τα Developer Options).

 

ΒΗΜΑ 2ο: Ξεκλείδωμα bootloader & Root

 

1. Συνδέουμε το τηλέφωνο στον Η/Υ και τρέχουμε το Nexus Root Toolkit που μόλις εγκαταστήσαμε.

 

2. Μας βγάζει ένα παράθυρο όπου μας λέει να επιλέξουμε την συσκευή που έχουμε και την έκδοση android που έχει η συσκευή μας. Στην περίπτωσή μας επιλέγουμε Galaxy Nexus (GSM/HSDPA+) και επιλέγουμε την έκδοση του android που έχουμε(μπορούμε να το βρούμε στα Settings -> About phone -> Android version αλλά και Settings -> About phone -> Build number όπου θα μας δώσει ένα πενταψήφιο ή εξαψήφιο κωδικό με κεφαλαία γράμματα αλλά και ψηφία όπου στην περίπτωσή μου είναι JWR66Y) και πατάμε apply.

 

3. Η εφαρμογή μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει στον H/Y "πειραγμένη" έκδοση του boot.img ώστε να κάνει root την συσκευή μας με αποτέλεσμα να μας προτείνει να την κατεβάσει. Πατάμε ΟΚ.

 

4. Η εφαρμογή μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει στον H/Y κάποιο custom recovery ώστε να το εγκαταστήσει στην συσκευή μας με αποτέλεσμα να μας προτείνει να την κατεβάσει. Πατάμε ΟΚ.

 

5. Άν ΔΕΝ έχουμε συνδέσει το τηλέφωνό μας ποτέ με τον Η/Υ τότε θα πρέπει να εγκαταστήσουμε τους drivers της Samsung, αλλιώς προχωράμε στο 6. Μπορούμε να τους κατεβάσουμε από εδώ. Αφού τους κατεβάσουμε τους εγκαθιστούμε.

 

6. Παίρνουμε ένα backup ότι φωτογραφίες, τραγούδια και άλλα θέλουμε από το κινητό μας αφού το ξεκλείδωμα του bootloader θα σβήσει τα πάντα από το κινητό μας και μετά στο πρόγραμμα πατάμε το κουμπί unlock. Σε λιγότερο από 1 λεπτό στο κινητό θα μας βγάλει ένα παράθυρο όπου θα μας ρωτά αν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τον bootloader και ότι θα σβήσει όλα τα δεδομένα του κινητού. Επιλέγουμε "Yes Unlock Bootloader'' (η περιήγηση/επιλογή γίνεται με Volume Up-Down/Power button) και περιμένουμε μέχρι να τελειώσει και να ανοίξει ξανά το κινητό.

 

7. Αφού ανοίξει το τηλέφωνο, προσπερνάμε γρήγορα τα περι ρυθμίσεων του τηλεφώνου (αφού του έχει κάνει και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να του ενεργοποιήσουμε το USB Debugging με τον ίδιο τρόπο όπως αναφέρετε στο ΒΗΜΑ 1ο.

 

8. Αποσυνδέουμε το κινητό και το ξανασυνδέουμε στον υπολογιστή και τώρα στο κουτάκι root επιλέγουμε την επιλογή "And also flash custom recovery" και πατάμε root. Σου λέει ποιά custom recovery να εγκαταστήσει όπου επιλέγουμε όποια θέλουμε (κατα προτίμηση την TWRP) και περιμένουμε γύρω στα 2-3 λεπτά να τελειώσει η διαδικασία από μόνη της μέχρι να ανοίξει κανά το κινητό. Πλέον είμαστε root!!!

 

ΒΗΜΑ 3ο: Εγκατάσταση custom rom

 

Γενικότερα από τις δεκάδες 4.4 custom roms που έχω δοκιμάσει στο κινητό μας μπορώ να πω ότι 3 είναι οι καλύτερες. Πρόκειται για τις cMetal 11.0 (όπου βασίζεται στην CM 11.0), OmniMetal (όπου βασίζεται στην OmniRom) και για την CM 11.0 όπου και την χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση.

 

1. Κατεβάζουμε την rom της αρεσκείας μας μαζί με τα GApps (αν θέλετε να δοκιμάσετε το ART Runtime όπου πραγματικά αξίζει θα πρέπει να προσέχετε την έκδοση των GApps που κατεβάζετε να αναφέρουν ότι είναι συμβατά με το ART) χωρίς να τα αποσυμπιέσουμε και τα ρίχνουμε "χύμα" στο κεντρικό κατάλογο στο κινητό (δηλαδή /sdcard). Π.χ. ROM και GApps συμβατά με το ART.

 

2. Κλείνουμε το κινητό. Μπαίνουμε στον bootloader (κρατώντας πατημένο το Vol+, Vol- και το Power μέχρι να μας βγάλει το ρομποτάκι ξαπλωμένο όπου με τα κουμπιά της έντασης πηγαίνουμε Recovery Mode και με το Power κουμπί το επιλέγουμε).

 

3. Σε λιγότερο από 1 λεπτό μπαίνουμε στο Custom Recovery (στην προκειμένη περίπτωση TWRP).

 

4. Πατάμε το κουμπί Wipe, και μετά σέρνουμε το μπλέ κυκλάκι που βρίσκεται κάτω αριστερά προς τα δεξιά ώστε να κάνει Factory Reset.

 

5. Αφού τελειώσει το factory reset θα σας βγάλει από κάτω 3 κουμπάκια όπου θα λέει wipe dalvik, reboot κ.ά.. Εμείς πάμε τέρμα κάτω αριστερά στο σπιτάκι και το πατάμε όπου θα μας βγάλει στην αρχική οθόνη του TWRP.

 

6. Τώρα πατάμε το κουμπί install. Βρίσκουμε στον κεντρικό κατάλογο το αρχείο που περιέχει την rom (cm-11-20131227-UNOFFICIAL-maguro.zip) και το επιλέγουμε πατώντας επάνω του. Αμέσως θα μας βγάλει 2 κουμπιά και το slider. Πατάμε το αριστερό κουμπί όπου λέει add more zips και μετά επιλέγουμε το αρχείο που περιέχει τα gapps (gapps-kk-20131222_ps.zip). Αφού τα επιλέξουμε πηγαίνουμε τον slider προς τα δεξιά και περιμένουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να τελειώσει η διαδικασία. Αν σβήσει η οθόνη μην ανησυχήσετε αφού με ένα tap στην σβηστή οθόνη ενεργοποιείται ξανά και απλά πηγαίνοντας τον slider προς τα δεξιά. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση θα σας βγάλει από κάτω 3 κουμπάκια όπου θα λέει wipe dalvik, reboot κ.ά. όπου επιλέγουμε το reboot και μετά το κουμπί system.

 

7. Βλέπουμε το λογότυπο της Google με ένα λουκετάκι από κάτω και μετά το λογότυπο της cyanogenmod. Περιμένουμε για 2 λεπτά περίπου και μετά ξεκινάμε να ρυθμίζουμε τους λογαριασμούς μας!

 

:DΜετά από αυτή την διαδικασία συνολικής διάρκειας 20-30 λεπτών μπορούμε να απολαύσουμε το android 4.4.2:D

Edited by Superuser
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

help

στο βημα 2 στο 6ο δεν με ρωταει για να ξεκλειδωσω το bootloader...

γιατι...?

και μου γραφει fastboot device was not found...

Edited by constadinos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...