manos27m Δημοσιεύτηκε September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 1, 2004 Γεια σας παιδια.Τωρα που βγηκαν τα αποτελεσματα και ειμαι αθηνα(πληροφορικη και τηλεπικοινωνιων) θα παω να αγορασω σε μια-δυο βδομαδες καινουριο σταθερο υπολογιστη.Θα ηθελα γενικοτερα τις προτασεις σας.Σιγουρα ο επεξεργαστης θα ειναι intel,σκληρο περιπου 160Gb-serial ata αλλα δεν ξερω μαρκες,για μνημη γυρω στο 1GB αλλα δεν ξερω αν πρεπει να ειναι ddr2 η οχι,απο μητρικες δεν εχω ιδεα αλλα εχω ακουσει πως οι msi ειναι καλες,ουτε καρτα γραφικων ξερω,ηχεια τουλαχιστων 5.1 μαλλον creative και αντιστοιχη καρτα ηχου,και για οθονη ειμαι αναμεσα στην καινουρια 17 tft της samsung η της lg.Τι διαφορετικο προτεινεται εσεις?Το κοστος ας φτασει γυρω στα 2000€ με την οθονη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 Ασχετο με αυτο που θες αλλα μιας και ειμαι παλιος σε αυτη την σχολη που περασες να σε ενημερωσω οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα και οτι εχεις πολυ δουλεια.Παρε και το forum της σχολης που μπορεις να βρεις πολλες πληροφοριες και βοηθεια απο πολλους παλιους.Τωρα ειδικα εχει κανα 2 θεματα που θα σε αφορουν. πληροφορικη Σορρυ για το off-topic αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμη πληροφορια.Τωρα για τον υπολογιστη πες μας ποσα δινεις πανω κατω. Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 εγώ πήρα πριν από λίγο καιρό case full ATX, 420W mobo assus p4p800-e intel pentium 4 3Ghz (fsb 800MHz - notrhwood) 1gb ram ddr (400) (2*512mb σε dual channel) ati radeon 9600xt (128mb) dvd-rw plextor 712A (εκτός αν θέλεις κάτι σε dual layer) hdd 160gb sata (maxtor) teac tft 17'' πολυμηχάνημα hp psc 1210 ηχεία altec lansing 221 και είμαι πολύ ευχαρηστιμένος (από πλαίσιο) Δεν είχα κανένα πρόβλημα σε games, dvd copy, ripping, photoshop κλπ Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos27m Δημ. September 1, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 Μην ζητας συγνωμη γιατι αυτο που μου εδωσες ειναι πιο σημαντικο.Ευχαριστο και ελπιζω να γνωριτουμε στη σχολη.Τι ετος εισαι??Μεχρι 2000€ θελω να διαθεσω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kallitheotis Δημ. September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 εγω μπαινω 5ο τωρα.Αστα γεραματα.Δυστυχως δεν προσεξα οτι θελεις να παρεις intel.Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω μιας και ο τελευταιος Intel που ειχα ηταν πριν 5-6 χρονια και δεν ξερω καθολου τι γινεται με τις μητρικες τους.Παντως η συμβουλη μου ειναι μακρια απο πλαισιο γιατι ειναι πανακριβα ολα εκει μεσα.Ενδεικτικα θα σου πω οτι πριν κανα 3 μηνες εφτιαξα εναν υπολογιστη και γυρισα στουρναρη ολα και το πλαισιο ηταν 200 ευρω πανω απο ολα τα αλλα στις τιμες ενω ολα τα ολα μαγαζια κυμαινονταν πανω κατω στα ιδια επιπεδα.Το μονο καλο ειναι οτι στον φερνουν σπιτι και δεν χρειαζεται να τον κουβαλας.Παντως πηγαινε στουρναρη και γυρισε τα μαγαζια και μονος σου,παρε προσφορες και θα δεις τι σε συμφαιρει. Οσο για την σχολη δεν ξερω αν εχεις παει καθολου αλλα θα δεις οτι ειμαστε μονοι μας εκει πανω και λιγοι οποτε ειναι οικογενειακη η κατασταση.Μετα απο λιγο καιρο θα τους ξερεις ολους πανω κατω.Αντε και καλο κουραγιο. Παράθεση ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 My suggestion: περίμενε μέχρι το φθινώπορο για να πάρεις ον υπολογιστή. Αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο και αν πάρεις τώρα PC το πιο πιθανό είναι σε 3 μηνές να είναι ξεπερασμένος. Αν θες καλά και ντε να πάρεις τώρα PC, μητρική ASUS P4C800 Deluxe είναι πολύ καλή gia P4, κάρτα γραφικών ATI 9800Pro είναι best buy αλλιώς αν θες τοπ πήγαινε σε X800Pro/6800GT... Αλλά σου ξαναλέω ότι σε 3 μήνες τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και θα πάρεις ένα σίγουρα πιο καλό μηχάνημα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής... :alien: Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos27m Δημ. September 1, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 Επειδη εχω λιγο καιρο να ασχοληθω με τις 'νεες τεχνολογιες' και εσυ μαλλον θα ξερεις τι προκυται να βγει μεχρι το φθινωπορο και λες να περιμενω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipitoppi Δημ. September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 γεια σου φιλε, γιατι σιγουρα intel??Επισης οσον αφορα την οθονη εγω στη θεση σου θα κοιταζα καμια 19αρα crt και οχι 17αρα tft...Επισης δωσε βαση στο tower που θα παρεις να ειναι πανω απo 400 και να ειναι full ωστε να ψυχεται καλυτερα το συστημα.... να τι προτεινω εγω - AMD Athlon-64 3500+ (Socket 939) - ASUS A8V Deluxe - Kingston 2x512 DDR-400 (PC-3200) - ATi RADEON 9800 Pro 128MB Παράθεση ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND (CS RULES) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. September 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2004 μην κολλας στην Intel κατα πρωτον... και μην τον αγορασεις... φτιαξτον!!!! Οτι και να παρεις σε κουτι κατι θα εχει που βρωμαει (τι θα τα κανουνε τα παλια τους και τα προβληματικα τους, θα τα πεταξουν?) Κανε μια βολτα σε σχετικα forums, κοιτα τιμες, δυνατοτητες κλπ φτιαξε ενα συστημα στο χαρτι και μετα βρες τα κομματια. Ειναι πιο σιγουρο. Αν και απο του χρονου που θα βγουν τα νεα κολπα θα ειμαστε ολοι "παλιοι" το ζητουμενο ειναι τουλαχιστον το συστημα σου να αποτελειται απο οσο το δυνατον ποιοτικα και αναβαθμισιμα μερη. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos27m Δημ. September 2, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2004 To oti tha ton ftixo einai autonoito.Apla prepei prota na apofasiso ti tha balo se auto pou tha ftiaxo... :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipitoppi Δημ. September 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2004 Πες μας για τι χρηση το θες τον υπολογιστη...Δηλαδη αν δεν προκειται να παιζεις παιχνιδια καλυτερα να παρεις μια χειροτερη καρτα γραφικων και να επενδυσεις λιγο παραπανω στον επεξεργαστη.... Παράθεση ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND (CS RULES) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. September 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manos27m ( 1 Σεπ. 2004 , 22:50) Επειδη εχω λιγο καιρο να ασχοληθω με τις 'νεες τεχνολογιες' και εσυ μαλλον θα ξερεις τι προκυται να βγει μεχρι το φθινωπορο και λες να περιμενω? Λοιπόν... πρώτο και βασικότερο αλλάζουν όλα τα sockets. Ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτοι AMD64 στο 939 και αρχίζουν να βγαίνουν οι Pentium4 στο 775. Επεξεργαστές και μητρικές στα καινούργια sockets μπορείς να βρεις αλλά είναι πολύ ακριβοί, απ'την άλλη αν πάρεις προηγούμενο socket, σε μια αναβάθμιση έστω και σε 6 μήνες θα πρέπει να αλλάξεις εκτός από CPU και mobo. Έπειτα έχουμε την RAM. Οι πρώτες DDR-2 έχουν βγει αλλά είναι αρκετά ακριβότερες από τις DDR και πάνω απ'όλα οι mobo που δέχονται DDR-2 είναι ελάχιστες και πανάκριβες. Μέτα έχουμε το PCI-Express. Ελάχιστες κάρτες γραφικών το υποστηρίζουν τώρα και αυτές είναι πολύ ακριβές συγκριτικά με τις επιδόσεις τους. Όσον αφορά τις mobo με PCI-Express, η ίδια κατάσταση με τις DDR-2... Τέλος το πρότυπο ATX σε κάτι μήνες θα εγκαταλειφθεί και θα περάσουμε στο νέο BTX, που σημαίνει καινούργιες mobo's, cases και τροφοδοτικά (μάλλον όμως το θέμα του BTX δεν σε ενδιαφέρει και πολύ αφού πιθανότατα θα αργήσει να γίνει η αλλάγή). Άρα έχεις 3 επιλογές: α) Αγοράζεις τώρα ένα PC σε λογική τιμή με τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες, οι οποίες όμως σε 1 3μηνο θα θεωρούνται ξεπερασμένες β) Αγοράζεις τώρα ένα PC με όλες τις καινούργιες τεχνολογίες το οποίο μάλλον θα κρατήσει αρκετά, αλλά σου βγαίνει πανάκριβο και κινδυνεύεις από διάφορα προβληματάκια λόγω του "νεαρού" των τεχνολογιών αυτών γ) Περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και αγοράζεις ένα PC σε λογική τιμή με τις νέες τεχνολογιίες και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :alien: Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos27m Δημ. September 2, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2004 Επειδη βλεπω το κατεχεις το θεμα με το τι προκυται να αλλαξει και σε ευχαριστω για την βοηθεια πως θα σου φαινοταν αν επαιρνα τωρα laptop toshiba centrino 1,7Ghz και αφηνα τον σταθερο για καποτε?Εξαλου τοσο καιρο παιδευομουν στο σταθερος ή φορητος και κατεληξα οτι ο σταθερος θα ειναι 'καλυτεροσ' αλλα οπως μου τα λες... :wacko: Βεβαια θα ηθελα να παιξω και κανα παιχνιδι που στο φορητο δυσκολο να βαλω και σαυτον που εχω απλα αδυνατο(P II sta 350Mhz-asta!!!) αλλα δεν καιγομαι κιολας.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. September 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2004 Σημασία δεν έχει αν... θεωρείται ή όχι ξεπερασμένο ένα μηχάνημα αλλά αν είναι. Και είναι ξεπερασμένο μόνο όταν παύει να εξυπηρετεί τον χρήστη, όχι όταν βγαίνει καλύτερο εξάρτημα. Απλά πράγματα δηλαδή. manos27m, με 2000 ευρώ μπορείς να πάρεις πολύ καλό μηχάνημα. :) Από την πλευρά μου αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να μην πας σε οθόνη TFT. Καλύτερα να πάρεις μια κορυφαία CRT----> περισσότερες ίντσες, καλύτερες επιδόσεις, αρκετές εκατοντάδες ευρώ λιγότερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipitoppi Δημ. September 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2004 φιλε manos27m με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να παρεις ενα πολυ αξιολογο μηχανημα.....Απλα πες μας γιατι χρηση το θες. Παράθεση ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND (CS RULES) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos27m Δημ. September 3, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2004 Koitaxte gia tin xrisi den mporo isos akoma kai ego na xero ti to thelo.Sigoura tha paixo kanena paixnidaki,mia dsl einai poli pithani gia to internet,tainies kai mousiki einai sigouro kai meta oti ergasies prokipsoun apo ti sxoli.Autes akoma xoris na exo paei den xero ti mporei na einai...(Apo oti 'fantazomai' na blepo ta programmata pos douluoun stis diafores glosses programatismou i den xero kai ego ti...). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. September 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2004 Όσον αφορά τον φορητό, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία... Άλλες ανάγκες εξυπηρετεί ο desktop και άλλες το laptop. Απ'ότι κατάλαβα πάντως απ'όσα έγραψες, δεν χρειάζεσαι laptop. Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 2000ευρώ για ένα laptop με τις μισές ικανότητες ενός desktop ίδιας τιμής και ουσιαστικά να μην χρειάζεσαι την portability του laptop. Για μένα λοιπόν θα είναι πεταμένα λεφτά -εκτός βέβαια και αν σου χρειάζεται ένα laptop και δεν το αγοράζεις απλώς για να αγοράσεις laptop. Όσον αφορά αυτό που είπε ο Trobocop για το "ξεπερασμένος", συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα όμως είναι ότι αγοράζοντας αυτή τη στιγμή ένα PC με ετοιμοθάνατες τεχνολογίες, από το Νοέμβριο και μετά δεν θα έχεις καμία δυνατότητα αναβάθμισης... θα πας κατευθείαν σε καινούργιο μηχάνημα αν οι ανάγκες σου αυξηθούν. Άρα λοιπόν, αν θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις PC τώρα, φρόντισε να κάνεις μια καλή και έξυπνη σύνθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες και σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος από πλευράς επιδόσεων, αλλά να ξέρεις ότι από τα Χριστούγεννα και μετά η μόνη σου επιλογή αν θελήσεις να αυξήσεις τις δυνατότητες του PC θα είναι η αγορά καινούργιου... Όπως είπα και πριν εγώ θα περίμενα μέχρι τα Χριστούγεννα (αν και απλώς πληροφοριακά πριν 2 μήνες πήρα νέο PC και δεν έχω κανένα παράπονο)... Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. September 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2004 Πράγματι, αν πάρει τώρα κορυφαίο μηχάνημα μετά θα πάρει ολόκληρο μηχάνημα. Όμως άσχημο είναι να πάρει 1-2 χρόνια αργότερα και 2ο PC? Θα φτιάξει και δικτυάκι να πειραματιστεί. :) Προσωπικά αυτό θα κάνω και εγώ. Αφού δεν συμφέρει να αναβαθμίσω τπτ από την υπάρχουσα σύνθεσή του δικού μου! Πιο φτηνά θα μου έρθει να πάρω καινούριο! Το πολύ πολύ άλλωστε να "δωρίσει" τον παλιό σε αδερφό/αδερφή αν έχει. Οικογενειακή αλληλεγγύη :p Eξάλλου ο φίλος μας δεν πρόκειται να σπουδάσει... Θεολογία! Οι ίδιοι οι υπολογιστές θα είναι η σπουδή του! Οπότε μάλλον τον χρειάζεται άμεσα, όχι την άνοιξη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts