Jump to content

Θέλετε να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα;

Xourxoulitsos
 Κοινοποίηση

Θέλετε να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα  

105 members have voted

1. 1. Θέλετε να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα

• Ναι!
      58
    • Όχι!
      39
    • Θέλω να σταματήσουν να γίνονται
      8

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (31 Αύγ. 2004 , 18:32)

Ποιά έξοδα;

Μήπως έχεις την εντύπωση ότι κάθε φορά θα φτιάχνουμε νέα στάδια; :!:

esy exeis thn ides posa kostizei h teleth enarkshs kai lhkshs kathe fora? :!: oute ta eishtiria den kserw an mporoun na thn kalupsoun.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

• Απαντήσεις 83
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona ( 1 Σεπ. 2004 , 10:40)

esy exeis thn ides posa kostizei h teleth enarkshs kai lhkshs kathe fora? :!: oute ta eishtiria den kserw an mporoun na thn kalupsoun.

Αν ΔΕΝ ξέρεις μπορείς και να ΜΗΝ μιλήσεις. :!:

Τόσο απλά. :alien:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν και θα ήθελα οι Ολυμπιακοί αγώνες να γινόντουσαν μόνιμα στην Ελλάδα (Ελλάδα όχι αποκλειστικά και μόνο Αθήνα), είναι ωραίο να μπορούν να γίνονται σε όλο τον κόσμο. Θα ήταν ωραία να υπήρχε μια περιοδικότητα, δηλαδή κάθε χ ολυμπιάδες η χ+1 να γινόταν στην Ελλάδα.

Σχετικά με το κόστος πιστεύω ότι κάθε πρώτη φορά είναι και η δύσκολη. Μην ξεχνάμε πόσο μεγάλο κακό μας έκανε η αρνητική διαφήμιση από τον παγκόσμιο τύπο με αποτέλεσμα να μην έρθει πολύς κόσμος στη χώρα μας. Τη δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ φορά όμως δεν θα ήταν έτσι.

Εχει δίκιο ο lewton και μάλιστα μεγάλο. Αφαιρώντας το κόστος των εγκαταστάσεων, ειναι μια κερδοφόρος υπόθεση. Με μια δική μου προσθήκη. Μειώνοντας και τα έξοδα για την ασφάλεια των αμερικανών και εβραίων. Γιατι κακά τα ψέμματα, γι'αυτούς πληρώσαμε ως επι το πλείστον. Αυτοί έχουν δημιουργήσει εχθρούς σε όλη την οικουμένη. Ας αυτοπροστατεύωνται λοιπόν.

Ομως η τέλεση των αγώνων στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει μόνο με το κόστος. Απο άλλη σκοπιά το βλέπω το θέμα και θα ήθελα ανα τακτά χρονικά διαστήματα την τέλεσή τους εδώ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 1 Σεπ. 2004 , 12:47)

Μειώνοντας και τα έξοδα για την ασφάλεια των αμερικανών και εβραίων. Γιατι κακά τα ψέμματα, γι'αυτούς πληρώσαμε ως επι το πλείστον. Αυτοί έχουν δημιουργήσει εχθρούς σε όλη την οικουμένη. Ας αυτοπροστατεύωνται λοιπόν.

Σωστό και να προσθέσω ότι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη που τους μισούν όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αυτού του πλανήτη.

και βεβαίως όταν λέμε Εβραίοι εννούμε τους Ισραηλινούς πολιτικούς και όχι τους εβραίους όλου του κόσμου, ούτε τον απλό λαό του Ισραήλ που έχει βγεί πάμπολες φορές στο δρόμο για να διαδηλώσει για την ειρήνη.

Ολυμπιακοι αγωνες καθε φορα στην Ελαδδα -> ΟΧΙ... Τι λετε ρε, που θα τραβαμε τοσα καθε 4 χρονια...

Αλλα, κατι αλλο μου ηρθε... Καλυτερα πιστευω θα ηταν καποια κλασσικα αθληματα να γινονται εδω καθε φορα , πχ Μαραθωνιος (για να εχει και λογο υπαρξης το ονομα) η τιποτα σφυρο-σφαιροβολιες, δισκοβολιες κλπ στην αρχαια ολυμπια. Δηλαδη, το πολυ 5 αθληματα με καποια σαφη ιστορια στους αρχαιους ολυμπιακους να γινονται εδω, ΟΣΟ γινονται τα υπολοιπα αλλου.

Εάν η διεθνής κοινότητα θέλει να είναι συνεπής με την ιστορία, θα ήταν καλό να φροντίσει για την μόνιμη τέλεση των θερινών ΟΛΥΜΠΙΑκών αγώνων εκεί που το όνομά τους υποδεικνύει. Μάλιστα οι χειμερινοί Ολυμπιακοί καλό θα ήταν να αλλάξουν όνομα, γιατί απ’ όσα γνωρίζω δεν υπήρξε κανένα χειμερινό άθλημα, ούτε στην πρωτότυπη διοργάνωση των Αρχαίων υμών προγόνων, ούτε και στην αναβίωση του 1896!!!

Υπάρχουν πολλές άλλες τεράστιες διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, οι οποίες δημιουργήθηκαν με σκοπό να είναι μεταφερόμενες. Σε αυτές είναι ελεύθερος ο κάθε πολιτισμός να προσθέτει κάθε φορά τα στοιχεία του.

Η σκέψη και ταυτόχρονα ταπεινή πρότασή μου είναι η εξής:

Τέλεση των παραδοσιακών (αρχαίων) αγωνισμάτων στην Ολυμπία η τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα σε πολλές από τις παραμελημένες γωνιές της χώρας μας.

Με τον τρόπο αυτό, η Αθήνα δεν θα επιβαρυνθεί όσο φέτος τον Αύγουστο, αλλά και η υπόλοιπη χώρα θα αναδειχθεί-αναπτυχθεί πολύ.

Για τα οικονομικά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι προηγούμενες διοργανώτριες χώρες «μπήκαν μέσα».

Έχω όμως την γνώμη ότι η μόνιμη διεξαγωγή, κάποια στιγμή θα είναι κερδοφόρα, και πολύ μάλιστα.

Δεν ξεχνώ άλλωστε και κάποια άλλα οφέλη. Μόνο το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του πλανήτη δεν ξέρει την χώρα μας, μου αρκεί…

Υπάρχουν κι άλλα αντισταθμιστικά οφέλη που δεν είναι δυνατόν να μπουν στον «λογαριασμό». Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η μόνιμη τέλεση θα είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των στρατιωτικών δαπανών για εξοπλισμούς κλπ.

Η κοινή γνώμη αντιδρά (και προστατεύει) διαφορετικά εάν γίνει επίθεση (στρατιωτική ή άλλη) σε μια χώρα που την γνωρίζει και είναι συναισθηματικά δεμένη μαζί της, απ’ ότι αντιδρά αν πρόκειται για μια άγνωστη χώρα…

Κακά τα ψέματα οι τηλεοράσεις τους θα δείχνουν κάθε 4 χρόνια «Ελλάδα». Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από αυτό. Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της διαφήμισης δεν μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στον «ισολογισμό» μιας τέτοιας πρότασης.

Προσωπικά πιστεύω ότι η χώρα θα πάει καλύτερα.

Ψηφίζω ΝΑΙ.

Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος ( 1 Σεπ. 2004 , 13:28)

και όχι τους εβραίους όλου του κόσμου, ούτε τον απλό λαό του Ισραήλ που έχει βγεί πάμπολες φορές στο δρόμο για να διαδηλώσει για την ειρήνη.

Kαι σε αυτούς υπάρχουν οι μεν και οι δε. Μην τους αθωώνεις όλους ασύστολα.

Kαι σε αυτούς υπάρχουν οι μεν και οι δε. Μην τους αθωώνεις όλους ασύστολα.
Αν είναι δυνατόν :angry: Όπως και στους Έλληνες υπάρχουν οι μεν και οι δε, όπως και παντού. Επιχείρησα να διορθώσω τις εντυπώσεις επειδή εδώ μέσα μπαίνουν και μικρά παιδιά και επιμένεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (31 Αύγ. 2004 , 21:37)

Άσε το πού καταλήγουμε. Ούτε εγώ ούτε εσύ θα αποφασίσουμε για τίποτα. :!:

Εγώ εξηγούσα την αποψή μου για το κόστος ενδεχόμενης μόνιμης διεξαγωγής των αγώνων στην Ελλάδα. Το ότι χρησιμοποίησα τη λέξη "ΑΝ" μειώνει την αξία των επιχειρημάτων μου;

Όταν συζητάμε υποθετικά για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, και τα πιο τρανταχτά επιχειρήματα του κόσμου να έχεις, δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά. Αυτό θέλω να πω, τπτ παραπάνω, τπτ παρακάτω. :)

:!: :mad:

Φύλαξε τον θυμό σου για εκεί που πρέπει. :)

θα ήθελα ανα 5 Ολυμπιακούς αγώνες, την διοργάνωση στην Αθήνα.

-------------------------------------------

Κάθε 4 χρόνια όχι γιατί και θα χαθεί ο ενθουσιασμός και είναι ωραία να βλέπουμε και άλλες διοργανώσεις.

Αλλά κάθε 12 ή 16, θα συμφωνήσω .. Ποτέ δεν είδα την Αθήνα πιο όμορφη

Μάλλον αυτές είναι πιο ρεαλιστικές προτάσεις. Γιατί να κρατήσουμε όλοκληρους Ολυμπιακούς ΜΟΝΟ για τον εαυτό μας, δεν θα αρέσει σε κανέναν. (Με πρώτους μερικούς... Έλληνες. Α, καλό, ε?).

Εγώ έχω μια ακόμα καλύτερη ιδέα: Θα σας άρεσε να γινόντουσαν οι Ολυμπιακοί μόνιμα στην Αρχαία Ολυμπία?

Σκεφτείτε, ένα Ολυμπιακό Κέντρο στην Αρχαία Ολυμπία και όποτε χρειάζεται να γίνονται αναβαθμίσεις, συντηρήσεις κτλ.

Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να γίνει και δεν μιλάω μόνο για το κόστος (νέοι δρόμοι, στάδια, υποδομές γενικότερα στην περιοχή) αλλά και για το ότι, δυστυχώς, δεν πρόκειται να το δεχτούν ποτέ αυτό οι ξένοι... ΕΑΝ όμως γινόταν κάτι τέτοιο, σκεφτείτε τι όφελος θα υπήρχε για όλη την περιοχή της Πελοποννήσου.

Για να έρθουμε πίσω στην πραγματικότητα όμως, εάν οι Ολυμπιακοί γινόντουσαν μόνιμα στην Ελλάδα, αυτό θα σήμαινε ότι η χώρα μας πλέον θα τους έλεγχε, έστω και έμμεσα, κάτι που η ΔΟΕ δεν νομίζω να δεχόταν.

Με λίγα λόγια, δεν συμφέρει κανέναν (εκτός από εμάς) οι Ολυμπιακοί να ταυτιστούν επίσημα πλέον με την Ελλάδα, για προφανείς λόγους.

EDIT: Μόλις είδα πως και άλλος ένας είχε την ίδια ιδέα. :)

Προσωπικά θα ήθελα να γίνουν μια ακόμη φορά εδώ

α) Γιατί δεν μπόρεσα να πάω ενώ ήθελα

β) Να ξεχρεώσουμε.

:)

Currently: Samsung Galaxy S8+

http://mowned.com/sig/vlassis-koutouloufas.jpg

I telesi twn Olympiakwn Agwnwn den einai toso aplo 8ema, wste na leme oti 8eloume na ginontai edw sinexeia...

Poli swsti i parathrhsh enos filou, peri proswpikwn dedomenwn klp...

An einai na mas kataskopevoun gia panta oi kameres, na eimaste diarkws katw apo elegxo tis DOE, kai na zoume me ton fovo oti 8a ginei tromokratiki energeia sto spiti mas , kalitera na min ginoun 3ana stin Ellada, twra "sta konta" estw...

Den 3erw an ali8evei, alla akousa i diavasa, pws to kostos tis asfaleias twn Olympiakwn, eftase sto diplasio tou kostous kataskeyhs tis gefyras Rio - Antirrio...

E3allou, mporei twra na exoume koryfaia ypodomi, alla min 3exname oti den ginete na diatirisoume ta stadia stin katastasi pou einai twra, opws fisika na exoume toses ypersygxrones egkatastaseis, me terastio kostos sintirisis, apla kai mono gia na tis xrhsimopoioume ka8e 4 xronia gia tous olympiakous...

Eimaste akomi porwmenoi me tin katapliktiki giorti pou legetai olympiada, gi ayto pistevw oti 8a 8elame na ginete sinexeia edw...

Perasa iperoxa stous olympiakous, kai gi ayto pistevw oti aytin tin empeiria prepei na tin zeis liges fores stin zwh sou...

Οχι και καθε φορα εδω ρε παιδια.Μια φορα εγιναν και κοντευουμε να βαρεσουμε πτωχευση σαν κρατος.Θα τους πληρωνουν και τα τρισεγγονα μας.Ενταξει εγιναν,ωραια ηταν, αλλα τωρα παει τελιωσε το πανηγυρι.

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

http://us.f2.yahoofs.com/bc/4075d3b4_c4a2/bc/pics/nnsoul.gif?bfiToLBBKsr7ReJc

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton ( 1 Σεπ. 2004 , 09:10)

Αν ΔΕΝ ξέρεις μπορείς και να ΜΗΝ μιλήσεις. :!:

Τόσο απλά. :alien:

esy file mou pou milas ksereis?An oxi kala tha kaneis na mhn milas kai esy :o kai edw pou ta leme kaneis den kserei alla kala tha kanete oloi na mhn milate pws to blepeis kalo e? :!:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bpetros ( 1 Σεπ. 2004 , 16:56)

E3allou, mporei twra na exoume koryfaia ypodomi, alla min 3exname oti den ginete na diatirisoume ta stadia stin katastasi pou einai twra, opws fisika na exoume toses ypersygxrones egkatastaseis, me terastio kostos sintirisis, apla kai mono gia na tis xrhsimopoioume ka8e 4 xronia gia tous olympiakous...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά προτείνεις να τα διαλύσουμε τα στάδια για να μην πληρώνουμε τη συντήρησή τους;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι, βασικά μάλλον προτείνει να είχαν γίνει προκάτ όπως στο Σίδνει, αλλά τότε κάποιοι άλλοι θα διαμαρτύρονταν ότι λέει οι Ολυμπιακοί δεν άφησαν καμία κληρονομιά πίσω και γιατί τους πήραμε. Τι να πεις. Φαύλος κύκλος. Με τίποτα δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μυστήριαι αι βουλαί του ανθρώπου... :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kallitheotis ( 1 Σεπ. 2004 , 17:35)

Οχι και καθε φορα εδω ρε παιδια.Μια φορα εγιναν και κοντευουμε να βαρεσουμε πτωχευση σαν κρατος.Θα τους πληρωνουν και τα τρισεγγονα μας.Ενταξει εγιναν,ωραια ηταν, αλλα τωρα παει τελιωσε το πανηγυρι.

Μια φορά έγιναν, χρεωθήκαμε (πολύ, λίγο, δεν ξέρουμε ακόμα).

Την επόμενη φορά δε θα χρεωθούμε τίποτα, αντίθετα θα έχουμε και θετικό ισοζύγιο από τη διοργάνωσή (χωρίς να υπολογίσουμε και το άλμα του τουρισμού για χάρη τους) και αυτό γιατί όλα θα υπάρχουν έτοιμα, ένα lifting θα κάνουμε και αυτό όχι παντού.

edit: θετικό ισοζύγιο = τα έσοδα από τα εισιτήρια θα καλύψουν τα έξοδα και θα μείνει και κέρδος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και κάτι ακόμα: Όταν συζητάμε -έστω υποθετικά- για την μόνιμη τέλση των αγώνων στην χώρα μας... δεν μιλάμε (φυσικά) πάλι για την Αθήνα, έτσι;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® ( 1 Σεπ. 2004 , 22:46)

Και κάτι ακόμα: Όταν συζητάμε -έστω υποθετικά- για την μόνιμη τέλση των αγώνων στην χώρα μας... δεν μιλάμε (φυσικά) πάλι για την Αθήνα, έτσι;

Για την ώρα Αλέξη ναι.

Απλά αφού μας δοθούν μόνιμα (δε γράφω αν γιατί θα μου πεις πάλι ότι δε μιλάς υποθετικά :alien: ), σταδιακά μπορούν διάφορα αθλήματα να μεταφέρονται σε άλλα μέρη (όσα έχουν αρχαία προέλευση πχ μπορούν να πάνε στην Ολυμπία κλπ).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι, αρκετάτ ραβήξαμε την μία (και ελπίζω και μοναδική) φορά.

Όσο για την μόνιμη τέλεση κάποιων κλασσικών αγωνισμάτων, μάλλον με βρίσκει σύμφωνο.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος ( 1 Σεπ. 2004 , 15:00)

Αν είναι δυνατόν :angry: Όπως και στους Έλληνες υπάρχουν οι μεν και οι δε, όπως και παντού. Επιχείρησα να διορθώσω τις εντυπώσεις επειδή εδώ μέσα μπαίνουν και μικρά παιδιά και επιμένεις.

Oχι, εγώ προσπάθησα να διορθώσω η και να καλύψω κάπως την εβραιολαγνία σου γι'αυτούς που διαβάζουνε και κυρίως για τα μικρά παιδιά. Διοτι όλοι ξέρουμε τον φανατισμό αλλα και την δολιότητα της πλειοψηφίας αυτού του λαού.

μπορουμε να κανουμε και κατι αλλο να κανουμε εδω τους ο.α και η καθε χωρα που ακολουθει να κανει της τελετες με τον δικο της τροπο :)

αμα οι ο.α γυρισουν πισω εκει που δεν υπηρχαν coca cola και διαφορα αμερικανικα και αλλα συμφεροντα τοτε ναι ας γινουν παντα εδω αλλα αμα συνεχισουν ετσι εγω προσωπικα δεν τους ηθελα μονιμα εδω στο κατω κατω δεν νομιζω οτι πρεπει καθε φορα να δινουμε τοσα λεφτα επειδη ο καθε προεδρος της αμερικης πρεπει να κανει και εναν πολεμο για πει οτι υπαρχε και στο τελος να πληρωνουμε εμεις την νυφη αφου ολοι ξερουν οτι εμεις ειμαστε οι μοναδικοι "φιλοι" που εχουν οι λαοι στην μεση ανατοληι :whistle: