Jump to content

Προβλημα με τα ακουστικα στο Laptop!

cisse13pao
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σε ολους!Ειμαι"νεος"εδω κ θελησα να γραφτω στην παρεα σας γιατι απο χθες αντιμετωπιζω ενα (περιεργο)προβλημα με τα ακουστικα οταν τα συνδεω στο λαπτοπ!Οταν τα κουμπωνω σταματαει μεν ο ηχος απο τα ηχεια αλλα δν εχω ηχο κ στα ακουστικα,η μαλλον εχω αλλα παρα παρα πολυ λιγο,ισα που τα ακουω!Αλαξα ακουστικα,εκανα επανεκινηση στο λαπτοπ,εβγαλα-εβαλα το καρφακι αλλα κ παλι τπτ!Τωρα το τρελο της υποθεσης ποιο ειναι?Πηγα στον : πινακα ελεγχου/ηχος/ακουστικα-ιδιοτητες/για προχωρημενους/δοκιμη(πατας κ ακουγεται ενας χαρακτηριστικος ηχος δοκιμηςμια απο το ενα ακουστικο κ μια απο το αλλο) κ τα ακουστικα δουλευουν κανονικοτατα!Εχω καψει εγκεφαλο,αν μπορει καποιος ας βοηθησει!Ευχαριστω προκαταβολικα :D !!!!!!!!!

*σημειωση:εχω τα windows Vista!

Edited by cisse13pao

Δοκίμασε το μείκτη του συστήματος, κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο έντασης κάτω δεξιά στο system tray (αν θυμάμαι καλά, με τον ίδιο τρόπο γίνεται στα vista όπως και στα 7άρια που δουλεύω). Όταν ανοίξει, δες αν κάποιο από τα προγράμματα τα οποία τρέχουν και υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να βγάζουν ήχο (π.χ. Flash player, κάποιο media player κλπ) έχουν τις εντάσεις τους κλεισμένες ή χαμηλωμένες πολύ.

Από τα ηχεία παίζει ήχος; Τι laptop έχεις; Μήπως για τον ήχο έχει κάποιο εξειδικευμένο panel με ρυθμίσεις στο οποίο έχει γίνει κάποια επιλογή να μην παίζει ήχος;

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

καλησπερα Πανο κ σ ευχαριστω για την απαντηση!Εκανα οτι μου ειπες αλλα δν εγινε κατι!Οι μικτες ηταν κανονικα ολοι τους ανεβασμενοι!Οταν τους εβαλα ολους στο τερμα ακουγεται παλι πολυ-πολυ χαμηλα!Το λαπτοπ μου ειναι ενα Compaq,φθηνιαρικο μεν,"σκυλι"στην αντοχη του δε!Το εχω καπου 3 χρονια κ δν μου εχει βγαλει το παραμικρο προβλημα,ειναι η πρωτη φορα που μου παρουσιαζει κατι!Απο τα ηχεια ο ηχος παιζει κανονικα,οταν ομως κουμπωνω τα ακουστικα παυει!Για το panel που ειπες εχει ναι στον πινακα ελεγχου: --> πινακα ελεγχου/ηχος/ακουστικα-ιδιοτητες!

Να σημειωθει οτι απο πριν εγω ποτε δν πειραξα η σκαλισα κατι,το προβλημα εγινε απο μονο του!

*εχει κ ενα ακομα panel --> πινακας ελεγχου/ηχος/πινακας ελεγχου IDT Audio

Edited by mcde

Εφόσον όλα φαίνονται κανονικά, δοκίμασε να κατεβάσεις τους τελευταίους οδηγούς για την κάρτα ήχου σου, λογικά από το site της HP, στην οποία ανήκει η Compaq. Θεωρώ πολύ πιθανό με την εγκατάσταση του driver να διορθωθούν τα πράγματα.

Ειδάλλως, εφόσον το πρόβλημα αυτό το εμφάνισε τελευταία, προσπάθησε να δεις ποια προγράμματα που τυχόν έχεις εγκαταστήσει πρόσφατα μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα, και απεγκατέστησέ τα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δεν θυμαμαι να εγκατεστησα τωρα τελευταια κανα προγραμμα,δν ειμαι σιγουρος κιολας αλλα θα ριξω μια ματια!Γενικα το λαπτοπ δν το εχω για δουλεια,δν το πολυφορτωνω δλδ,το εχω καθαρα για ψυχαγωγια κ βλεπω κ καμια ταινια που κ που!Τωρα για τα drive που ειπες πως θα την κανω την δουλεια?Οπως πολυ καλα θα καταλαβες δν πολυκατεχω απο το"αθλημα"!Απο την σελιδα της HP τι ακριβως να ψαξω?Πως θα μαθω τι καρτα ηχου εχω?Κ αν τα βρω κ τα κατεβασω πρεπει να κανω απεγκατασταση τα υπαρχων drive?sorry αλλα επεσες σε ασχετο!

Μπορεί τα ακουστικά να μην είναι συμβατά με το λάπτοπ σου. Μου έχει συμβεί κι εμένα και δούλεψαν όταν τα έβαλα τελείως μέσα στη θύρα και σιγά σιγά άρχισα να βγάζω, λίγο πριν αρχίσει να παίζει η μουσική από τα ηχεία του λάπτοπ.

Εδω κ 2 χρονια χρησιμοποιω τα ιδια ακουστικα,δοκιμασα ομως κι'αλλα αλλα κ παλι τπτ!Αυτο που λες μου το κανουν κ τα δικα μου,οταν τα κουμπωνω εντελως μεσα δν ακουγεται κατι!Οταν μετα σιγα σιγα παω να τα βγαλω κ ακουγεται το πρωτο κλιν τοτε ακουω κ απο τα ακουστικα κ απο τα ηχεια αλλα στην ουσια ειναι ξεκουμπωμενα.....

Δεν θυμαμαι να εγκατεστησα τωρα τελευταια κανα προγραμμα,δν ειμαι σιγουρος κιολας αλλα θα ριξω μια ματια!Γενικα το λαπτοπ δν το εχω για δουλεια,δν το πολυφορτωνω δλδ,το εχω καθαρα για ψυχαγωγια κ βλεπω κ καμια ταινια που κ που!Τωρα για τα drive που ειπες πως θα την κανω την δουλεια?Οπως πολυ καλα θα καταλαβες δν πολυκατεχω απο το"αθλημα"!Απο την σελιδα της HP τι ακριβως να ψαξω?Πως θα μαθω τι καρτα ηχου εχω?Κ αν τα βρω κ τα κατεβασω πρεπει να κανω απεγκατασταση τα υπαρχων drive?sorry αλλα επεσες σε ασχετο!

Πήγαινε εδώ:

http://www8.hp.com/gr/el/drivers.html

Και βάλε το μοντέλο του laptop σου, το οποίο αν δεν το ξέρεις, λογικά υπάρχει κάπου στο κάτω μέρος του. Στη σελίδα που θα σου ανοίξει θα δεις να έχει τους drivers (οδηγούς συσκευών) ανά κατηγορία. Κάπου θα λέει ήχος ή audio ή κάτι τέτοιο. Κατέβασε την έκδοση που αντιστοιχεί για το λειτουργικό σου σύστημα (π.χ. vista 32-bit) και μετά πάτα διπλό κλικ στο αρχείο .exe που θα κατεβάσεις. Επανεκκίνηση και θα έχεις τον πιο πρόσφατο audio driver για το laptop σου. Πιθανό να διορθωθεί το πρόβλημα με τον ήχο από τα ακουστικά.

Εδω κ 2 χρονια χρησιμοποιω τα ιδια ακουστικα,δοκιμασα ομως κι'αλλα αλλα κ παλι τπτ!Αυτο που λες μου το κανουν κ τα δικα μου,οταν τα κουμπωνω εντελως μεσα δν ακουγεται κατι!Οταν μετα σιγα σιγα παω να τα βγαλω κ ακουγεται το πρωτο κλιν τοτε ακουω κ απο τα ακουστικα κ απο τα ηχεια αλλα στην ουσια ειναι ξεκουμπωμενα.....

Έχεις δοκιμάσει τα συγκεκριμένα ακουστικά με άλλη συσκευή, π.χ. mp3 player, κινητό, τηλεόραση κλπ; Εκεί παίζουν; Επίσης, μήπως έχει φθαρεί η έξοδος ακουστικών του laptop; Δοκίμασε ένα άλλο ζευγάρι ακουστικά στο laptop - αν έχεις στη διάθεσή σου - και δες αν παίζουν.

Edited by panosz75

Φιλε Πανο κατανταω κουραστικός ισως κ γλειφτης οταν σου λεω συνεχως ευχαριστω κ ευχαριστω αλλα το κανω γιατι το εννοω κ γιατι με βοηθας πολυ!Λοιπον θα το κοιταξω κ θα σε ενημερώσω

Πήγαινε εδώ:

http://www8.hp.com/gr/el/drivers.html

Και βάλε το μοντέλο του laptop σου, το οποίο αν δεν το ξέρεις, λογικά υπάρχει κάπου στο κάτω μέρος του. Στη σελίδα που θα σου ανοίξει θα δεις να έχει τους drivers (οδηγούς συσκευών) ανά κατηγορία. Κάπου θα λέει ήχος ή audio ή κάτι τέτοιο. Κατέβασε την έκδοση που αντιστοιχεί για το λειτουργικό σου σύστημα (π.χ. vista 32-bit) και μετά πάτα διπλό κλικ στο αρχείο .exe που θα κατεβάσεις. Επανεκκίνηση και θα έχεις τον πιο πρόσφατο audio driver για το laptop σου. Πιθανό να διορθωθεί το πρόβλημα με τον ήχο από τα ακουστικά.

Έχεις δοκιμάσει τα συγκεκριμένα ακουστικά με άλλη συσκευή, π.χ. mp3 player, κινητό, τηλεόραση κλπ; Εκεί παίζουν; Επίσης, μήπως έχει φθαρεί η έξοδος ακουστικών του laptop; Δοκίμασε ένα άλλο ζευγάρι ακουστικά στο laptop - αν έχεις στη διάθεσή σου - και δες αν παίζουν.

Ναι δοκιμασα κ με αλλα ακουστικα αλλα σου ειπα ποιο ειναι το τρελο.Κανω δοκιμες απο το πινακα ελεγχου κ χτυπανε κανονικα!Οχι η υποδοχη δν εχει φθαρει,μεχρι προχθες παιζαν κανονικα κ χωρις παράσιτα!

Edited by cisse13pao

Κατεβασα τα drive απο την σελιδα που μου ειπες,εκανα instal αλλα μου βγαζει μηνυμα οτι δν τα δεχεται,βγαζει σφαλμα!Μαλιστα κατεβασα 2 διαφορετικα αλλα δν δεχτηκε κανενα!Εχω το compac 615!:( :( :( Εψαξα κ βρηκα το cd με τα drive που μου δωσαν με το λαπτοπ!Λες να κανουν δουλεια αυτα κ αν ναι πως θα το κανω?????

Τωρα νομιζω εκανα την απολυτη ΠΑΤΑΤΑ!!!!Εκανα επανεκινηση κ πλεον δν εχω καθολου ηχο,μαλλον εκανα απεγκατασταση τα drive που ειχα!ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ,HEEEELP!!!!!!!!!!!!!!!

Όμάδα Διαχείρισης: Όταν θέλεις να τροποποιήσεις/προσθέσεις κάτι σε ένα post πρέπει να χρησιμοποιείς το "τροποποίηση" για να αποφύγεις τα συνεχόμενα posts.

Edited by mcde

Αν το laptop σου ήρθε με CD το οποίο περιέχει drivers για κάρτα ήχου, κάρτα γραφικών κλπ, εγκατέστησέ τα από εκεί. Λογικά όταν βάλεις το CD στον υπολογιστή θα ανοίξει μενού στο οποίο θα σου λέει τι θες να εγκαταστήσεις, ειδάλλως ανοίγεις το φάκελο του CD με την "Εξερεύνηση των Windows" και ψάχνεις για φάκελο ή υποφάκελο "drivers" ή "audio" κλπ. Αν βρεις κάτι τέτοιο, το εγκαθιστάς από εκεί.

Αν δε δουλέψει ούτε αυτό, σκέφτομαι σαν εσχάτη λύση την Επαναφορά Συστήματος. Αν χρειαστεί, θα σου πω πώς ακριβώς γίνεται. Προς το παρόν κάνε ό,τι σου λέω παραπάνω, κι εδώ είμαστε. :)

Σημερα με το που ανοιξα το λαπτοπ το συστημα εκανε μονο του αναζητηση,βρηκε τους drivers,τους εγκατεστησε κ πλεον εχω ηχο κανονικα απο τα ηχεια οχι ομως(κ παλι)απο τα ακουστικα!Ηρθαμε δλδ στα ιδια!Τωρα εσυ τι μου προτεινεις,να τα ξανακανω εγκατασταση απο το cd?

*Ανοιξα το cd κ βρηκα φακελο DRIVERS κ AUDIO!Ποιος απο τους δυο εχει τα drivers που χρειαζομαι?

Edited by cisse13pao

Σημερα με το που ανοιξα το λαπτοπ το συστημα εκανε μονο του αναζητηση,βρηκε τους drivers,τους εγκατεστησε κ πλεον εχω ηχο κανονικα απο τα ηχεια οχι ομως(κ παλι)απο τα ακουστικα!Ηρθαμε δλδ στα ιδια!Τωρα εσυ τι μου προτεινεις,να τα ξανακανω εγκατασταση απο το cd?

*Ανοιξα το cd κ βρηκα φακελο DRIVERS κ AUDIO!Ποιος απο τους δυο εχει τα drivers που χρειαζομαι?

Εφόσον μπήκαν πάλι οι drivers το cd δεν χρειάζεται(προς το παρόν).

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Ναι μπηκαν κανονικα,εχω ηχο στα ηχεια αλλα οχι στα ακουστικα(κ παλι ακουγεται παρα-παρα πολυ χαμηλα)κ κατι ακομα,πλεον στο πινακα ελεγχου/ηχος εχει εμφανιστει μια ακομα επιλογη που "πινακας ελεγχου ID Audio",δλδ τωρα εχω δυο ιδιες! :cry:

Πήγαινε και δες στον πίνακα ελέγχου ID audio, αν υπάρχει ρύθμιση για την ένταση των ακουστικών.

Επίσης από το ίδιο πάνελ πήγαινε και απενεργοποίησε ό,τι τυχόν υπάρχει σε βελτίωση ήχου, π.χ. surround κλπ.

Πήγαινε και δες στον πίνακα ελέγχου ID audio, αν υπάρχει ρύθμιση για την ένταση των ακουστικών.

Επίσης από το ίδιο πάνελ πήγαινε και απενεργοποίησε ό,τι τυχόν υπάρχει σε βελτίωση ήχου, π.χ. surround κλπ.

Ναι υπαρχει ρυθμιση για την ενταση,ειναι στο τερμα!Στο πανελ για τν βελτιωση ηχου ειναι ολα απενεργοποιημενα!Λοιπον,τι κανουμε τωρα???

Edited by cisse13pao

Ναι υπαρχει ρυθμιση για την ενταση,ειναι στο τερμα!Στο πανελ για τν βελτιωση ηχου ειναι ολα απενεργοποιημενα!Λοιπον,τι κανουμε τωρα???

Το μόνο που θα μπορούσα πλέον να προτείνω, μην έχοντας την ευχέρεια να κοιτάξω μόνος μου το μηχάνημά σου, είναι η Επαναφορά Συστήματος. Αν εκκινήσεις την εφαρμογή της Επαναφοράς Συστήματος, μπορείς να πας το σύστημά σου στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κάποιο πρόγραμμα που έβαλες και δε θυμάσαι, θα το φέρει στην κατάσταση που ήταν πριν το εγκαταστήσεις. Μπορείς να υπολογίσεις πριν πόσες μέρες παρουσίασε το πρόβλημα ο υπολογιστής σου;

Edited by panosz75

Το μόνο που θα μπορούσα πλέον να προτείνω, μην έχοντας την ευχέρεια να κοιτάξω μόνος μου το μηχάνημά σου, είναι η Επαναφορά Συστήματος. Αν εκκινήσεις την εφαρμογή της Επαναφοράς Συστήματος, μπορείς να πας το σύστημά σου στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κάποιο πρόγραμμα που έβαλες και δε θυμάσαι, θα το φέρει στην κατάσταση που ήταν πριν το εγκαταστήσεις. Μπορείς να υπολογίσεις πριν πόσες μέρες παρουσίασε το πρόβλημα ο υπολογιστής σου;

Ναι μπορω!Εχω λιγοτερο απο 5-6 μερες που το επαθα!Θυμαμαι οτι ειδα προσφατα ταινια κ ηταν οκ!Αυτο που μου προτεινεις πρωτη φορα το ακουω!Πως θα το κανω?Ειναι ευκολο?Θα εχω καμια συνεπεια στο συστημα μου,δλδ θα χασω τπτ δεδομενα??

*Να σου αναφερω κ κατι ακομα!Με το που παρατήρησα το προβλημα αυτο σκεφτηκα αμεσως μηπως "κολλησα"κανα ιο κ εκανα μια ολικη σαρωση στο λαπτοπ!Το antivirus μου βρηκε μερικους ιους(βασικα εναν ιο - Win32/Mabezat.B - που ομως μολυνε 2-3 αρχεια) κ τους τοποθέτησε στον κιβωτιο ιων!Λες να εγινε απο αυτους η ζημια???

Φιλε Πανο εισαι Θ Ε Ο Ο Ο Ο Ο Ο Σ ! ! ! ! ! Το προβλημα λυθηκε με το τροπο αυτο που μου προτεινες!Το εψαξα λιγο μονος μου,βρηκα πως να κανω την επαναφορα συστηματος,την εκανα κ τελικα εχω κανονικοτατα ηχο απο τα ακουστικα!Σε χιλιοευχαριστω για την βοηθεια,να εισαι παντα καλα!!!!

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης"

Ναι μπορω!Εχω λιγοτερο απο 5-6 μερες που το επαθα!Θυμαμαι οτι ειδα προσφατα ταινια κ ηταν οκ!Αυτο που μου προτεινεις πρωτη φορα το ακουω!Πως θα το κανω?Ειναι ευκολο?Θα εχω καμια συνεπεια στο συστημα μου,δλδ θα χασω τπτ δεδομενα??

*Να σου αναφερω κ κατι ακομα!Με το που παρατήρησα το προβλημα αυτο σκεφτηκα αμεσως μηπως "κολλησα"κανα ιο κ εκανα μια ολικη σαρωση στο λαπτοπ!Το antivirus μου βρηκε μερικους ιους(βασικα εναν ιο - Win32/Mabezat.B - που ομως μολυνε 2-3 αρχεια) κ τους τοποθέτησε στον κιβωτιο ιων!Λες να εγινε απο αυτους η ζημια???

Φιλε Πανο εισαι Θ Ε Ο Ο Ο Ο Ο Ο Σ ! ! ! ! ! Το προβλημα λυθηκε με το τροπο αυτο που μου προτεινες!Το εψαξα λιγο μονος μου,βρηκα πως να κανω την επαναφορα συστηματος,την εκανα κ τελικα εχω κανονικοτατα ηχο απο τα ακουστικα!Σε χιλιοευχαριστω για την βοηθεια,να εισαι παντα καλα!!!!

Όταν συνήθως δεν βρίσκεις κάτι προφανές που να φταίει, η Επαναφορά Συστήματος κάνει τη δουλειά. Ναι, μπορεί όντως να ήταν ιός. Η Επαναφορά Συστήματος επηρεάζει μόνο αρχεία συστήματος και εγκατεστημένα προγράμματα, όχι αρχεία και έγγραφα που δημιουργείς π.χ. με Office κλπ.

Όπως και να 'χει, χαίρομαι που βοήθησα και βρήκες λύση. :D :D :D :D :D

Ωπ!!!!!!!!!!!!!!!Πανο ακου τι εγινε τωρα!Λοιπον μολις εκανα την επαναφορα κ δοκιμασα τα ακουστικα - κ ειδα οτι τ ακουστικα παιζουν κανονικα - εκανα μια καθιερωμένη αυτοματη αναβαθμιση λογισμικο,απο αυτες που κανει αυτοματα το συστημα συχνα κατα καιρους κ μολις τελειωσε ξανα εκανα δοκιμη στα ακουστικα κ αυτα ξανα σταματησαν να παιζουν!Να υποθεσω δλδ οτι το προβλημα υπαρχει καπου εκει?Τωρα ξανα εκανα επαναφορα του συστηματος στην ιδια μερα με πριν(09/12)κ παλι το λαπτοπ δεχτηκε κ παιζουν κανονικα τα ακουστικα,δλδ τωρα αυτη τι στιγμη ειμαι ΟΚ!Λοιπον τι μου προτεινεις τωρα να κανω???Λογικα να σταματησω τις αυτοματες ενημερωσεις???

Αυτα ειναι τα προγραματα που εγκατέστησε αυτοματα κ μου βγαζει το προβλημα.Τωρα επελεξα να μη γινεται αυτοματη εγκατασταση αλλα απο την αλλη οι ενημερωσεις δν βοηθουν τν ομαλη λειτουργια του συστηματος?Εσυ τι λες?,τι προτείνεις???

[ATTACH]38685[/ATTACH]

Edited by mcde

Εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτόματες ενημερώσεις. Ούτε στα vista είχα, ούτε τώρα στα 7ρια. Και το σύστημά μου τρέχει σφαίρα.

Αν είναι οι αυτόματες ενημερώσεις να σου ακυρώνουν τον ήχο στα ακουστικά, πώς βοηθούν την ομαλή λειτουργία του συστήματος; Σκέψου το.

Εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτόματες ενημερώσεις. Ούτε στα vista είχα, ούτε τώρα στα 7ρια. Και το σύστημά μου τρέχει σφαίρα.

Αν είναι οι αυτόματες ενημερώσεις να σου ακυρώνουν τον ήχο στα ακουστικά, πώς βοηθούν την ομαλή λειτουργία του συστήματος; Σκέψου το.

Δλδ προτεινεις να απενεργοποιησω το αυτοματο update κ να μη κανω καθολου?χμμμ..σαν να εχεις δικιο!Κ κατι ακομα,αυτο που λεει τερμα πανω στις ενημερωσεις στην φωτο που σου εστειλα για το "service pack 2"τι ειναι?Το θεωρεις απαραιτητο να το κανω η μπα??

Edited by cisse13pao

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά εγώ προσωπικά ένα λειτουργικό που οι αυτόματες αναβαθμίσεις του θα μου μπλόκαραν την κάρτα ήχου δε θα το άφηνα να αναβαθμίζεται. Για την ακρίβεια κι εμένα πριν κάποια χρόνια το laptop μου ήρθε με προεγκατεστημένα Vista, τα οποία όμως δεν άντεξα ούτε εξάμηνο. Ήταν ψυχοφθόρα συμβίωση. Τα σούταρα, έβαλα 7άρια 64μπιτα και ησύχασα. Τεράστια αλλαγή σε σταθερότητα, ταχύτητα και επιδόσεις, στο ίδιο ακριβώς μηχάνημα. ;)

Δλδ προτεινεις να απενεργοποιησω το αυτοματο update κ να μη κανω καθολου?χμμμ..σαν να εχεις δικιο!Κ κατι ακομα,αυτο που λεει τερμα πανω στις ενημερωσεις στην φωτο που σου εστειλα για το "service pack 2"τι ειναι?Το θεωρεις απαραιτητο να το κανω η μπα??

Το Service Pack αφορά το Office και μόνο, δεν επηρεάζει τη λειτουργία των Windows.