Jump to content

Πρόβλημα με dual booting

Luciferia
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω laptop Dell Xps 702x με φορτωμένα Windows 7 home premium x64...αυτές τις μέρες προσπαθώ να εγκαταστήσω Win8.1 x64 και υπάρχει το εξής πρόβλημα..

Η εγκατάσταση γίνεται κάθε φορά σε partition που έχω κάνει στον βασικό σκληρό (SSD Samsung 128gb) κάνω την εγκατάσταση από USB stick,προχωράμε κανονικά κάνει το restart του installation και αντί να μπω στη φάση να διαλέξω OS με βάζει κατευθείαν πάλι στα 7...

έχω ψάξει στο γούγλη αρκετά αλλά έχω καταλήξει να μπερδευτώ χωρίς να καταφέρω να βγάλω άκρη!!!

Δεν έχω κάνει clean install των 8 γιατί απλά θέλω να τα δοκιμάσω λίγο για αρχή και μετά βλέπουμε...

οπότε αν κάποιος ξέρει τι μπορεί να παίζει,αν γίνεται ας με διαφωτίσει και εμένα :)

Ευχαριστώ..

Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder

Εχω laptop Dell Xps 702x με φορτωμένα Windows 7 home premium x64...αυτές τις μέρες προσπαθώ να εγκαταστήσω Win8.1 x64 και υπάρχει το εξής πρόβλημα..

Η εγκατάσταση γίνεται κάθε φορά σε partition που έχω κάνει στον βασικό σκληρό (SSD Samsung 128gb) κάνω την εγκατάσταση από USB stick,προχωράμε κανονικά κάνει το restart του installation και αντί να μπω στη φάση να διαλέξω OS με βάζει κατευθείαν πάλι στα 7...

έχω ψάξει στο γούγλη αρκετά αλλά έχω καταλήξει να μπερδευτώ χωρίς να καταφέρω να βγάλω άκρη!!!

Δεν έχω κάνει clean install των 8 γιατί απλά θέλω να τα δοκιμάσω λίγο για αρχή και μετά βλέπουμε...

οπότε αν κάποιος ξέρει τι μπορεί να παίζει,αν γίνεται ας με διαφωτίσει και εμένα :)

Ευχαριστώ..

Στο partition με τα 8 έχει γεμίσει από φακέλους (πχ. D:Windows ή D:Programm Files) ή έστω κάποια αρχεία;

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Στο partition με τα 8 έχει γεμίσει από φακέλους (πχ. D:Windows ή D:Programm Files) ή έστω κάποια αρχεία;

ναι κανονικά...

program files

program files (x86)

user

κλπ κλπ...

αλλα dual boot δεν βλέπω :(

ναι κανονικά...

program files

program files (x86)

user

κλπ κλπ...

αλλα dual boot δεν βλέπω :(

Tα έχεις αγορασμένα ή από τον ''θείο'';

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Tα έχεις αγορασμένα ή από τον ''θείο'';

είναι uncle friendly :p

τα 7αρια μου όμως είναι original να εξηγούμαστε :)

Πήγαινε από τα windows 7 που μπαίνεις κανονικά και είναι το πρώτο λειτουργικό που είχες και γράψε στο Start>Run "msconfig". Στην καρτέλα Boot τι βλέπεις; Πρέπει να έχει εγγραφή και για τα windows 8. Στην ίδια καρτέλα έχει και ένα πεδίο που γράφει Timeout (είναι η αντίστροφη μέτρηση του boot loader). Πόσο δευτερόλεπτα γράφει; Αν γράφει 0 κάντο 30 ή ότι άλλο θες και κάνε restart. Τι κάνει τώρα;

Πήγαινε από τα windows 7 που μπαίνεις κανονικά και είναι το πρώτο λειτουργικό που είχες και γράψε στο Start>Run "msconfig". Στην καρτέλα Boot τι βλέπεις; Πρέπει να έχει εγγραφή και για τα windows 8. Στην ίδια καρτέλα έχει και ένα πεδίο που γράφει Timeout (είναι η αντίστροφη μέτρηση του boot loader). Πόσο δευτερόλεπτα γράφει; Αν γράφει 0 κάντο 30 ή ότι άλλο θες και κάνε restart. Τι κάνει τώρα;

και παραδόξως έχει γραμμένο μόνο τα 7 ....ο χρόνος είναι κανονικά στο 30...έχω δοκιμάσει πάνω από 10 φορές...η εγκατάσταση γίνεται κανονικότατα αλλά πουθενά το dual boot!

Σου παραθέτω απάντηση που βρήκα σε άλλο forum. Οι εντολές BCDEDIT που αναφέρονται είναι ασφαλείς, μιας και είναι από τη MS για να μπορούμε να αλλάξουμε τον boot loader. Τώρα το αν δουλέψει μένει να μας το πεις. Όπου βλέπεις {current} το αφήνεις ως έχει. Αναφέρεται στο τρέχον λειτουργικό που τρέχεις τις εντολές.

Στην ουσία αυτό που κάνει είναι ότι πάει στο boot από το 1 λειτουργικό που έχει στον δίσκο C και του λέει να δημιουργήσει 2 εγγραφές για το λειτουργικό στο drive D και C και μετά πάει και τα κάνει rename ώστε να ξέρει στο boot screen τι είναι το καθένα.

Πριν κάνεις κάτι αν θες τις 2 τελευταίες εντολές που έχω κάνει με bolt τρέξτες ώστε να κάνεις backup του τρέχοντος config που έχεις μήπως γίνει το οτιδήποτε.

Assuming you are in C:\Windows:

1. bcdboot e:\windows

2. bcdboot c:\windows

When you reboot you will be presented with the Windows boot menu with two entries for Windows 7. If you select the entry that boots into C:\Windows you can rename the entry for this partition with:

bcdedit /set {current} description "Windows 7 (Partition 1)"

This makes the OS booted at startup the default entry in the boot menu:

bcdedit /default {current}

This places the default OS at startup first item in the boot menu

bcdedit /displayorder {default} /addfirst

Or you could make the OS at startup the first item in the boot menu:

bcdedit /dispalyorder {current} /addfirst

Now reboot and select the second item in the boot menu which should be labelled "Windows 7". Once booted into E:\Windows rename the OS booted at startup:

bcdedit /set {current} description "Windows 7 (Partition 2)"

Test that the boot menu works OK and save the bcd data to a partition that does not have an OS installed on it:

bcdedit /export D:\Saved_BCD_Settings\SavedBCD

If you mess up later you can restore the bcd boot menu with:

bcdedit /import D:\Saved_BCD_Settings\SavedBCD

Σου παραθέτω απάντηση που βρήκα σε άλλο forum. Οι εντολές BCDEDIT που αναφέρονται είναι ασφαλείς, μιας και είναι από τη MS για να μπορούμε να αλλάξουμε τον boot loader. Τώρα το αν δουλέψει μένει να μας το πεις. Όπου βλέπεις {current} το αφήνεις ως έχει. Αναφέρεται στο τρέχον λειτουργικό που τρέχεις τις εντολές.

Στην ουσία αυτό που κάνει είναι ότι πάει στο boot από το 1 λειτουργικό που έχει στον δίσκο C και του λέει να δημιουργήσει 2 εγγραφές για το λειτουργικό στο drive D και C και μετά πάει και τα κάνει rename ώστε να ξέρει στο boot screen τι είναι το καθένα.

Πριν κάνεις κάτι αν θες τις 2 τελευταίες εντολές που έχω κάνει με bolt τρέξτες ώστε να κάνεις backup του τρέχοντος config που έχεις μήπως γίνει το οτιδήποτε.

θα κάνω δοκιμαστικό και θα σου πω...

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :)

ελπίζω να τα καταφέρω και να μην κάνω καμιά χαζομάρα :p

Edited by mcde

Τζιφος τελικα...αυτο που καταφερα ηταν να μην μπουταρει τιποτα :p

Ευτυχως ειχα recovery disk και επανηλθαν ολα.στο φυσιολογικο...ψαχνωντας στο google παντως δεν ειμαι η μονη με αυτο το προβλημα...κατι παιζει με το mbr και uefi,αλλα απο ενα σημειο και μετα χανω τη μπαλα!!!ουφφφφ