Guest19 Δημοσιεύτηκε October 21, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 21, 2013 Καλημέρα σας. Ήθελα τη συμβουλή σας για τη δημιουργία ενός LAN σε έναν εργασιακό χώρο. Ο συγκεκριμένος χώρος (πρόκειται βασικά για πανεπιστήμιο) έχει αρκετές πρίζες Ethernet στον τοίχο από τις οποίες συνδέεσαι στο Internet μέσω του κεντρικού δικτύου του Πανεπιστημίου. Αυτό το λέω για να καταστήσω κατανοητό ότι δεν υπάρχει πρόσβαση σε κάποιο router. Στο χώρο που με ενδιαφέρει θα ήθελα να δημιουργήσω με κάποιο τρόπο ένα LAN στο οποίο να συνδέονται 4-5 υπολογιστές, ένας εκτυπωτής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ψάχνω λοιπόν ένα τρόπο για να το καταφέρω αυτό. Ο σκληρός και ο εκτυπωτής δεν έχουν θύρα Ethernet, ωστόσο πιστεύω ότι θα καταφέρω να τους κάνω κοινόχρηστους μέσα από ένα από τα PC του δικτύου. Σκέφτηκα και τη λύση του ασύρματου access point, ωστόσο στο συγκεκριμένο χώρο ίσως κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε τον καλύτερο τρόπο για να πετύχει το εγχείρημα. Ένα άλλο πράγμα που απασχολεί είναι ότι οι υπολογιστές δεν έχουν το ίδιο λειτουργικό (άλλος XP, άλλος Win7), επομένως φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με τις κοινόχρηστες συσκευές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
triavas Δημ. October 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2013 Για μια σωστή απάντηση πάνω στο ερώτημα σου χρειάζονται και άλλες πληροφορίες. Σας κεντρικό κομμάτι αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα switch με 8 πόρτες για να μπορούν να επικοινωνούν οι συσκευές σου μεταξύ τους (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις λογικά στο TCP/IP, static IP, DHCP δεν ξέρω τι χρησιμοποιείται). Αν χρειάζεται να επικοινωνούν και με τους υπόλοιπους υπολογιστές του πανεπιστημιού απλά σύνδεσε ένα καλώδιο ethernet πάνω στο switch. Για περισσότερες πληροφορίες είτε στείλε PM είτε γράψε λίγο πιο αναλυτικά τι θες ακριβώς να κάνεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts