Jump to content

Πρόβλημα με bluetooth...

bpanos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω Samsung Galaxy S3 καθώς και ένα Samung Galaxy Duos.

Και στα 2 κινητά έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω κάνει Pair με ακουστικό ΒΤ και ενώ όλα καλά και όμορφα, ξαφνικά κόβεται η συνομιλία από το Headset BT και μεταφέρεται στο ακουστικό του τηλεφώνου (ενώ στην βασική εικόνα συνομιλίας του τηλεφώνου φαίνεται ότι μιλάς μέσω ΒΤ). :wacko:

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά ΒΤ ακουστικά (αφού νόμιζα ότι είχαν θέματα τα ακουστικά) αλλά σε όλα το ίδιο... :mad:

Για να ξανά μεταφέρεις την συνομιλία στο ακουστικό ΒΤ θα πρέπει να να πατήσεις το κουμπί για ακουστικό και να το ενεργοποιήσεις ξανά!!!

Έχει κανένας φίλος καμία ιδέα για να λύσω το συγκεκριμένο θέμα;;; Από ότι είδα στο forum και άλλοι φίλοι έχουν το ίδιο θέμα, αλλά δεν πήραν κάποια απάντηση.

Ευχαριστώ.

Edited by bpanos

Η ζωή είναι μία ντομάτα......

ή την τρως σαλάτα ή την τρως στην μάπα....

:p

• 2 weeks later...
Κι εγώ με παρόμοιο πρόβλημα, απλά σε εμένα εμφανίζεται από την αρχή της κλήσης. Είχα μια εφαρμογή που τακτικά καθάριζε τη ram (android assistant), τώρα την έχω βγάλει και νομίζω ότι λύθηκε το πρόβλημα (2 μέρες τώρα δεν συνέβει ξανά). Για δες μήπως συμβαίνει κάτι τέτοιο και στο δικό σου. Μπορεί ένας task manager να σταματάει κάτι που δεν πρέπει...

Εγώ έχω το εξής πρόβλημα : μερικές φορές ενώ έχω ανοιχτό το bluetooth, ανοίγω το bt hands free και δεν συνδέεται, παρόλο που συνδέεται αυτόματα. Κλείνω το bluetooth, το ξανανοίγω και τότε επανέρχεται.

Με την σειρα μου και εγω να πω πως εχω το ιδιο προβλημα. Στα ξαφνικα πηγαινει η φωνη στην συσκευη και για να την επαναφερω στο BT πρεπει να πατησω το κουμπακι κατω δεξια, για απενεργοποιηση-ενεργοποιηση της ομιλιας μεσω BT. Να σημειωσω πως μολις αγορασα το http://www.plaisio.gr/kinita-smartphones/accessories/akoustika-handsfree-bluetooth/Plantronics-Bluetooth-Headset-M55-Car-Charger-86890-05.htm

Και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι θεμα κινητου και οχι του ΒΤ

EDIT : Εκανα μια μικρη ερευνα στο google και δυστηχώς λυση ΔΕΝ βρηκα. Φαινεται ειναι γνωστο το προβλημα, αλλα καποιοι αναφερουν οτι λυνεται στην 4.2.2. που ομως ειναι ακομα σε leaked εκδοση. ΣΚ@Τ@

Edited by JimBam

Εχω ενα sony ΒΤ MBH10 "φρεσκο" σχετικα και αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα,ενω το εχω σε συνδεση με το S3,υπαρχουν φορες που οταν παιρνω καποια κληση δεν μεταφερεται στο ΒΤ η κληση,αλλα στο S3.Απο επικοινωνια που ειχα με την

Samsung μου ειπαν οτι η version του ΒΤ πρεπει να ειναι πανω απο την 4.Αν εχει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα ας το αναφερει μπας κ βρουμε καμμια λυση.

Αδερφε δεν φταιει το bluetooth σου, αυτοι στην samsung ειναι ηλιθιοι. Εγω προσωπικα αλλαξα kernel και μπορω να πω οτι το φαινομενο εχει ψιλοεξαφανιστει. Γενικα το s3 εχει ενα θεματακι, που προκαλειται απο το τσιπ wi-fi,bluetooth. Συνηθως οι διακοπες και η αδυναμια συνδεσης οφειλεται στο γεγονος οτι ειναι ανοιχτο το wi-fi και το bluetooth μαζι.

Αδερφε δεν φταιει το bluetooth σου, αυτοι στην samsung ειναι ηλιθιοι. Εγω προσωπικα αλλαξα kernel και μπορω να πω οτι το φαινομενο εχει ψιλοεξαφανιστει. Γενικα το s3 εχει ενα θεματακι, που προκαλειται απο το τσιπ wi-fi,bluetooth. Συνηθως οι διακοπες και η αδυναμια συνδεσης οφειλεται στο γεγονος οτι ειναι ανοιχτο το wi-fi και το bluetooth μαζι.

Μακαρι να εναι οπως το λες γιατι "λυνεται" καπως το θεμα κλεινοντας το wifi αν δεν το χρειαζομαστε.Θα κανω αυτη τη δοκιμη και βλεπουμε,κατι που μου περασε απο το μυαλο ειναι,μηπως φταιει επειδη το ΒΤ συνδεεται και με ηχο πολυμεσων κ οχι μονο με ηχο τηλεφωνου γιατι χρησιμοποιω το ΒΤ να ακουω και μουσικη.Αυτα και οτι νεοτερο....

Edited by charis232

Καλησπέρα φίλοι.

Όπως αναφέρω αυτό συμβαίνει και σε σε άλλο Samsung (duos) που έχω που έχει την 4.0.

Δοκίμασα και τα σχετικά με Task killers και αφού τους απεγκατέστησα όλους ... και πάλι τα ίδια.... Και το χειρότερο είναι να σου συμβαίνει όταν οδηγείς και να ψάχνει το κινητό.... Δεν ξέρω τι παίζει με αυτά τα BT της Sam. Έχω ένα Κινέζικο 4-cores και δεν το κάνει ποτέ.... Έτσι που έρχεται να τα πετάξω από το παράθυρο τα Samsung... δεδομένου ότι είναι πρέπει να το έχεις στο χέρι το κινητό (αν έχεις το BT) και να το απενεργοποιηείς και αντίστροφα.

Τώρα σχετικά με την Έκδοση 4, έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 4-5 ακουστικά

I-Tech 601i Naro,

Itech voice pro,

Sony mw 600,

Turbo-X Bluetooth Headset PBL-500 κλπ)

και σε όλα τα κάνει (κάνουν)...

Δεν ξέρω τι να πω...

Επίσης σχετικά με τον φίλο που αναφέρει τα

... Συνήθως οι διακοπές και η αδυναμία σύνδεσης οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ανοιχτό το wi-fi και το bluetooth μαζί....

το έχω δοκιμάσει και βασικά το λειτουργώ χωρίς το wifi και πάλι τα ίδια... ξαφνικά αποσύνδεση και ακούω την φωνή μου με ηχώ, χωρίς να με ακούει ο συνομιλητής...

Edited by bpanos

Η ζωή είναι μία ντομάτα......

ή την τρως σαλάτα ή την τρως στην μάπα....

:p

Καλησπέρα φίλοι.

Όπως αναφέρω αυτό συμβαίνει και σε σε άλλο Samsung (duos) που έχω που έχει την 4.0.

Δοκίμασα και τα σχετικά με Task killers και αφού τους απεγκατέστησα όλους ... και πάλι τα ίδια.... Και το χειρότερο είναι να σου συμβαίνει όταν οδηγείς και να ψάχνει το κινητό.... Δεν ξέρω τι παίζει με αυτά τα BT της Sam. Έχω ένα Κινέζικο 4-cores και δεν το κάνει ποτέ.... Έτσι που έρχεται να τα πετάξω από το παράθυρο τα Samsung... δεδομένου ότι είναι πρέπει να το έχεις στο χέρι το κινητό (αν έχεις το BT) και να το απενεργοποιηείς και αντίστροφα.

Τώρα σχετικά με την Έκδοση 4, έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 4-5 ακουστικά

I-Tech 601i Naro,

Itech voice pro,

Sony mw 600,

Turbo-X Bluetooth Headset PBL-500 κλπ)

και σε όλα τα κάνει (κάνουν)...

Δεν ξέρω τι να πω...

Επίσης σχετικά με τον φίλο που αναφέρει τα

... Συνήθως οι διακοπές και η αδυναμία σύνδεσης οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ανοιχτό το wi-fi και το bluetooth μαζί....

το έχω δοκιμάσει και βασικά το λειτουργώ χωρίς το wifi και πάλι τα ίδια... ξαφνικά αποσύνδεση και ακούω την φωνή μου με ηχώ, χωρίς να με ακούει ο συνομιλητής...

Χρησιμοποιω τελευταια ενα ΒΤ motorola H375,ισως λιγο "παλιο",και η συνεργασια με το S3 ειναι αψογη,δεν εχω χασει καμμια κληση.

Μεχρι τωρα ειχα ενα SONY,SAMSUΝG,PLANTRONICS κ με ολα αυτα ειχα κ γω το προβλημα που αναφερθηκε ποιο πανω.Απλα παραθετω την δικη μου εμπειρια.

Μακαρι να εναι οπως το λες γιατι "λυνεται" καπως το θεμα κλεινοντας το wifi αν δεν το χρειαζομαστε.Θα κανω αυτη τη δοκιμη και βλεπουμε,κατι που μου περασε απο το μυαλο ειναι,μηπως φταιει επειδη το ΒΤ συνδεεται και με ηχο πολυμεσων κ οχι μονο με ηχο τηλεφωνου γιατι χρησιμοποιω το ΒΤ να ακουω και μουσικη.Αυτα και οτι νεοτερο....

Το εχω δοκιμασει και αυτο, και τελικα δεν εχει καμια σχεση. Χθες μου ξαναεκανε 2 διακοπες στο ασχετο, χωρις wi-fi ανοιχτο, ηχος πολυμεσων απενεργοποιημενος, κτλ κτλ. Για να δουμε μηπως στην 4.3 δουμε διαφορα.

Οπως γραφω και στο προηγουμενο μηνυμα μου,περιεργως με το ΒΤ της motorola το Η375,δεν μου παρουσιαζει κανενα απο τα παραπανω προβληματα,αν και περιμενα μιας κ αυτο το ΒΤ δεν ειναι τελευταιας "γεννιας",να το ειναι ποιο εντονο το προβλημα....

Σήμερα έβαλα μέσω Tasker το κινητό να φωνάζει "Συνδέθηκε ακουστικό" κάθε φορά που συνδέεται ένα BT handsfree και "Χάθηκε η σύνδεση με το ακουστικό" κάθε φορά που χάνεται η σύνδεση. Επίσης έχω απενεργοποιήσει τον task manager από οποιαδήποτε αυτόματη λειτουργία ώστε να έχω εγώ τον έλεγχο.

ΜΕ ΕΠΡΗΞΕ να μιλάει όλη μέρα! Οι σύνδεσεις και οι αποσυνδέσεις είναι πάμπολλες, δεν γίνονται μόνο κατά τη διάρκεια κλήσεων! Παρατήρησα ότι το wifi παίζει ρόλο αλλά όχι καθοριστικό. Δηλαδή, αυξάνονται τα προβλήματα με το wifi ανοικτό αλλά δεν χάνονται όταν το κλείνω. Επίσης δεν κατάφερα (ακόμη τουλάχιστον) να βρω κάποια συνοχή, κάποιο μοτίβο στο πότε αυτό συμβαίνει. Μερικές φορές μου το έκανε όταν μία εφορμογή ήθελε data και εγώ τα είχα όλα κλειστά, άλλες στο άσχετο κλπ. Επίσης δεν υπάρχει σταθερή συχνότητα, κάνει σαν επιληπτικό το κινητό, το πιάνει και κάνει συνέχεια και άτακτα συνδέσεις και αποσυνδέσεις και μετά μπορεί να είναι εντάξει για ένα 2ωρό... Άβυσσος!... (Μόλις το έκανε ξανά τώρα που γράφω... Αποσυνδέεται και μετά συνδέεται ξανά σε 1-2 δευτερόλεπτα...)

Επίσης, η προσπάθεια να γίνεται επανασύνδεση με το στανιό σε κάθε αποσύνδεση έπεσε στο κενό, αλλά δεν είμαι και έμπειρος χρήστης του tasker... Το κακό είναι ότι σε κάποια φάση, όταν το πιάνει κρίση και αρχίζει, τα παίζει το ΒΤ και πάπαλα η σύνδεση μέχρι να κλείσω και να ανοίξω και πάλι το ακουστικό (LG HBM-280). Με το ΒΤ του κράνους (Scala Rider G9) δεν είχα (μέχρι τώρα) πρόβλημα αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ.

Τα συμπεράσματά μου μέχρι στιγμής, το θέμα είναι σοβαρό και δεν συμβαίνει μόνο όταν μιλάμε. Συνεχώς και σε άτακτα χρονικά διαστήματα γίνονται συνδέσεις και αποσυνδέσεις με διαλείμματα το πολύ 2 ωρών. Επίσης η χρήση wifi χειροτερεύει το πρόβλημα αλλά κυρίως όταν κινούμαι με ανοιχτό το wifi και αυτό βρίσκει και χάνει δίκτυα. Θα κάνω και δοκιμές με το GPS να δω τι γίνεται και γενικά μέχρι να λυθεί το θέμα θα το παρακολουθήσω μπας και καταλήξω κάπου (εκτός αν τελικά το σιχαθώ και αφήσω στην άκρη το ΒΤ μου, κάτι που θα με χαλάσει απίστευτα γιατί έχω χρόνια να βάλω κινητό στο αυτί μου!....). Έχω κι ένα παλιό Motorola, αν δεν σκάσω από το να ακούω το κινητό να μιλάει όλη μέρα, μπορεί να το δοκιμάσω κι εκείνο... Μεγάλη αστοχία για τη Samsung το θέμα αυτό!...

Χμμμ και εδώ μια απ'τα ίδια σε I9305 ....

Στην αρχή τα έριξα στο Jowbone Icon που είχα....αλλά και με το Plantronics M165 που πήρα πριν κανα δυο μήνες τα ίδια.....

Αποσυνδέσεις και σπάνια επανασυνδέσεις .......

Ας ελπίσουμε με την 4.3 να στρώσει ...... είναι πρόβλημα ...

Γρηγόρης Δάρης

Σήμερα είχα αναμμένο GPS για λίγο και δεν μπορούσα να μιλήσω με το ΒΤ....

Ο χορός των απο-επανα-συνδέσεων συνεχίζεται χωρίς εμφανή συνοχή και τάξη, αν έχω κανένα ασφαλές συμπέρασμα θα ενημερώσω... :(

Update:

Δοκίμασα διάφορα αλλά δεν πέτυχα πολλά. Συγκεκριμένα:

1) έβγαλα το Trigger γιατί δεν μου χρειαζόταν και για λίγες ώρες νόμιζα ότι μειώθηκαν οι αποσυνδέσεις αλλά την επόμενη ημέρα τα ίδια....

2) Έκανα πάλι pairing από την αρχή. Για λίγες ώρες όλα καλά και μετά πάλι τα ίδια...

3) Απενεργοποίησα το SVoice, για λίγες ώρες όλα καλά και την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια...

4) Έψαξα εδώ κι εκεί και φαίνεται ότι είναι θέμα σε κάποια SIII με 4.1+ και δεν έχει συγκεκριμένο μοτίβο εμφάνισης το πρόβλημα.

5) Είδα ότι τα a2dp (τα 2 δικά μου τουλάχιστον) δεν αποσυνδέονται αν είναι ενεργό το συγκεκριμένο προφίλ.

6) Βρήκα δύο εφαρμογές που βγήκαν για το πρόβλημα αυτό, η μία είναι η Bluetooth Auto Connect (Δωρεάν) και η άλλη η Bluetooth Keepalive (1 ευρώ). Δεν τις δοκίμασα ακόμη.

Έχει κανείς καμία άποψη, δοκίμασε κανείς καμία από αυτές τις εφαρμογές;

Update:

Δοκίμασα διάφορα αλλά δεν πέτυχα πολλά. Συγκεκριμένα:

1) έβγαλα το Trigger γιατί δεν μου χρειαζόταν και για λίγες ώρες νόμιζα ότι μειώθηκαν οι αποσυνδέσεις αλλά την επόμενη ημέρα τα ίδια....

2) Έκανα πάλι pairing από την αρχή. Για λίγες ώρες όλα καλά και μετά πάλι τα ίδια...

3) Απενεργοποίησα το SVoice, για λίγες ώρες όλα καλά και την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια...

4) Έψαξα εδώ κι εκεί και φαίνεται ότι είναι θέμα σε κάποια SIII με 4.1+ και δεν έχει συγκεκριμένο μοτίβο εμφάνισης το πρόβλημα.

5) Είδα ότι τα a2dp (τα 2 δικά μου τουλάχιστον) δεν αποσυνδέονται αν είναι ενεργό το συγκεκριμένο προφίλ.

6) Βρήκα δύο εφαρμογές που βγήκαν για το πρόβλημα αυτό, η μία είναι η Bluetooth Auto Connect (Δωρεάν) και η άλλη η Bluetooth Keepalive (1 ευρώ). Δεν τις δοκίμασα ακόμη.

Έχει κανείς καμία άποψη, δοκίμασε κανείς καμία από αυτές τις εφαρμογές;

Εγκατεστησα απο το market την ""bluetooth on call",μεχρι στιγμης μετα απο 2 μερες δεν ειδα προβλημα,ισως ειναι νωρις ακομα.Παντως εχει πολυ καλη κριτικη στο market και αναγνωριση απο το ΜΙΤ.

Αυτο που κανει ειναι να "κλεινει" το ΒΤ οταν ειναι ανενεργο κ να το "ανοιγει" οταν ερχεται κληση,αυτο ειναι σαν reset του ΒΤ και ισως αυτο να ειναι κ ο λογος που δεν "γυρναει" η κληση στο κινητο οπως πριν.Θα αναφερθω παλι αν δω οτι λυθηκε το προβλημα που εχουμε αναφερει στα posts ποιο πανω.

Edited by charis232

• 2 weeks later...

Εγω προσπαθώ πολύ καιρό να το κάνω να δουλέψει με το εργοστασιακό BT του αυτοκινήτου, αλλά μάταια...

Ενώ στην αρχή κάνει pairing, μετά από 3-4 λεπτά το βλέπω ότι έχει αποσυνδεθεί.

Μόνο του πάλι προσπαθεί να ενωθεί, επιτυχώς για 2-3 λεπτά και πάλι τα ιδια.

Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ακόμα. ..

生活是好的 [sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν το πιστεύω... Δοκιμές επί δοκιμών και τελικά το πρόβλημα ήταν... το ακουστικό!...

Πήρα ένα Nokia BH-118 και προβλήματα τέλος. Εγκατέστησα ξανά το Trigger (το SVoice παραμένει απενεργοποιημένο αφού μου είναι άχρηστο), δεν έχω καμία εφαρμογή τύπου auto connect και εδώ και δύο μέρες όλα λειτουργούν ρολόι! Αν και δεν μου αρέσουν τα ΒΤ με καλώδιο, τουλάχιστον η λειτουργία είναι απορβλημάτιστη, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Δεν γίνεται ούτε μία αποσύνδεση στη διάρκεια της ημέρας (θα μου το έλεγε η ομιλητική κοπελιά μέσω του Tasker) ακόμη και αν έχω WiFi & GPS ανοιχτά μαζί ή μόνα τους. Βασικά ότι και να κάνω, Mobile Data, WiFi, Gps, τίποτε αποσύνδεση δεν έχω. Αφού μερικές φορές το έκλεισα το ακουστικό ή έφυγα μακριά από το κινητό για να προκαλέσω σκόπιμα αποσύνδεση και να δω αν θα με ενημερώσει. Όλα λειτουργούν κανονικότατα! Θα το δω λίγες ημέρες ακόμη και θα ενημερώσω ξανά.

Πάντως έχω πειστεί ότι τελικά το πρόβλημα ήταν το LG HBM-280 (και ενδεχομένως η συμβατότητά του με το S3) κι εγώ έκανα δοκιμές εφαρμογών και ρυθμίσεων σαν τον νέοπα...

Μεγάλο θέμα αυτή η δήθεν "συμβατότητα" στο ΒΤ...

Edited by zoo

πάντως έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (με sony ericson vh700) μόνο που εμένα συμβαίνει το ίδιο και με την ανοιχτή ακρόαση. έψαξα πολύ στο ιντερνετ αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη ακόμη. άλλοι λένε ότι έκαναν απεγκατάσταση το viber και λύθηκε το πρόβλημα άλλοι ότι κάποια άλλη εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα και έκαναν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και άλλοι το έστειλαν για service. δεν ξέρω εγώ έχω κατεβάσει τις εφαρμογές που λες αλλά πάλι τα ίδια.

Άλλος ένας με πρόβλημα στο BT. Ενώ ξεκινάει κανονικά η κλήση ξαφνικά Αποσυνδέεται με ότι συσκευή βτ και να δοκίμασα.

κάποια εφαρμογή σου δημιουργεί το πρόβλημα. εγώ το έψαξα και τώρα το τεστάρω και μάλλον έφταιγε μια εφαρμογή διαχείρισης μπαταρίας

EDIT:Ξανά τα ίδια σε εμένα. κάτι γίνεται.

Edited by perdikos2000

βρήκα και έκανα το εξής ξεκίνησα το τηλέφωνο σε safe mode και δεν είχα καμιά διακοπή στο ηχεία κατά τη διάρκεια κλήσης. αύριο θα δοκιμάσω και με το bluetooth αλλά νομίζω ότι και πάλι δεν θα έχω πρόβλημα που θα σημαίνει οτι το πρόβλημα δημιουργείται απο κάποια εφαρμογή. οι περισσότεροι λένε οτι είναι το viber. Η επόμενη κινηση θα είναι η απεγκατάσταση του viber και βλέπουμε. τελικά αν ευθύνεται αυτο τοτε θέλει κράξιμο διότι και πολύ μπαταρία τρώει και μνημη και προβλήματα συνεχως

βρήκα και έκανα το εξής ξεκίνησα το τηλέφωνο σε safe mode και δεν είχα καμιά διακοπή στο ηχεία κατά τη διάρκεια κλήσης. αύριο θα δοκιμάσω και με το bluetooth αλλά νομίζω ότι και πάλι δεν θα έχω πρόβλημα που θα σημαίνει οτι το πρόβλημα δημιουργείται απο κάποια εφαρμογή. οι περισσότεροι λένε οτι είναι το viber. Η επόμενη κινηση θα είναι η απεγκατάσταση του viber και βλέπουμε. τελικά αν ευθύνεται αυτο τοτε θέλει κράξιμο διότι και πολύ μπαταρία τρώει και μνημη και προβλήματα συνεχως

παντως εχω ακουσει και απο κανα 2 φιλους οτι ειχαν προβλημα με το viber-bluetooth... αλλα μου φανηκε ακυρο τελικα....

Ισως να μην ηταν!