Jump to content

Μεταφορά λειτουργικού σε νέο δίσκο

kostassl45i
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα :)

Μετά από πολλές περιπέτειες με τους σκληρούς μου δίσκους βρέθηκα με έναν ολοκαίνουργιο Maxtor 200gb ATA133 8mb cache κι έναν επίσης καινούργιο Western Digital 80Gb ATA100 8MB Cache.

Επίσης έχω έναν παλιό IBM 80GB ΑΤΑ100 2μβ cache αρκετά πιο αργό και λιγότερο αξιόπιστο από τους 2 πρώτους.

Σκέφτομαι να κλονοποιήσω τα λειτουργικά του στον WD80gb και να περάσω τα αρχεία στον Maxtor200GB.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχω σε χωριστό δίσκο τα λειτουργικά συστήματα και τα εγκατεστημένα προγράμματα και σε χωριστό δίσκο όλα τα αρχεία μου, όπως είχε προτείνει στο παρελθόν ο mcde σε αυτό το ποστ:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (15 Αύγ. 2004 , 12:56)

Πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις τον παλιό δίσκο; Γιατί αν μπορείς να τον κρατήσεις είναι καλύτερα να έχεις σ'αυτόν μόνο λειτουργικό και προγράμματα.

Το ερώτημα είναι τι θα κερδίσω με την παραπάνω λύση από το να περάσω λειτουργικό κι αρχεία στον Maxtor200GB και να πουλήσω τον WD80Gb;

Σημείωση: Ο παλιός δίσκος IBM80GB θα μείνει αναξιοποίητος κι ίσως χρησιμοποιηθεί για περιοδικό back up των λειτουργικών και των σημαντικότερων αρχείων.

Γενικά είναι καλύτερα να έχεις έναν δίσκο που θα έχεις μόνο το λειτουργικό και τα προγράμματα. Είναι προφανές ότι κερδίζεις σε ταχύτητα αφού ο δίσκος με το λειτουργικό δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε εργασία κάνεις σε κάποιο αρχείο που βρίσκεται στον άλλο δίσκο.