Jump to content

Sony Vaio Duo 13 Tablet PC (Haswell)

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ε τοτε κατα 99.9% παραλαμβανεις την Δευτερα και αφηνουμε ενα 0.1% ετσι στατιστικα και τον φοβο των Ιουδαιων:lol:

Παρηγγειλα και τα screen protector από Χονγκ Κονγκ και τα βλέπω να έρχονται σε κάνα μήνα...

Δυστυχώς Ελλάδα παρότι πωλείται επίσημα το μοντέλο εδω και μέρες ούτε λόγος να στοκαρουν ένα screen στα καταστήματα κι ο λόγος όπως μου εξήγησαν είναι πως είναι ακριβά τα αξεσουάρ και δε στοκαρουν τίποτα (αυτός που θα πληρώσει 1600 στο πλαίσιο δηλαδή θα τσιγκουνευτει τα 20 του screen protector). Τι άλλο θα δούμε...

• Απαντήσεις 118
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οχι, παίζει και καθαρό install. Δοκίμασε το!

Σε αναμμενα καρβουνα σε βλεπω Βαγγελη μιας και εδωσες το Surface pro και εμεινες χωρις pc:D:p

Λογικα Δευτερα θα παραλαβεις εκτος αν παει με απλο ταχυδρομιο που δεν νομιζω,δεν μας εχει συνηθισει σε τετοια το expansys εκτος αν αλλαξαν πολιτικη και στην διαδικασια αποστολης.

Αμα πατησεις στα ''pc setting-general'' το ''remove everything and reinstall windows'' λογικα θα πρεπει εχεις μια απολυτα καθαρη εκδοση των windows χωρις οτιδηποτε καλουδια απο Sony

Θα το δοκιμασω και θα σας ενημερωσω :)

iphone 6 Sony Vaio duo 13 ipod nano 6th

Σε τελική μπουμπουνισε την 8.1 Pro RTM που έχει κυκλοφορήσει εδώ και 2-3 ημέρες εφόσον η έκδοση των Windows που έχεις είναι η Pro για να εισάγεις το ίδιο serial number μίας και θα δεις άλλον αέρα στο υβριδικό σου.

Αλλιώς περιμένεις Οκτώβριο να την πάρεις μέσω update

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Παιδια με επέκταση εγγύησης έχει ψαχτεί κάνεις για το duo?

Ισχύουν τα ίδια πακέτα με τα υπόλοιπα notebooks τους;

Είχα κάνει 2 έτη στο Z21 με μόνο 120 ευρώ και ψάχνομαι μήπως υπάρχει κάποιο καλό πακέτο αυτό το διάστημα...

V@geli περιμένω συγκριτικό οθόνης μεταξύ Z21 και Duo13.

Παρέλαβα πριν από λίγο.

Χμμμ, είμαι σίγουρος ότι η οθόνη του duo είναι σαφώς ανώτερη και χρωματικά αλλά φυσικά και σε ανάλυση...

Θα επανέλθω το βράδυ με τις πρώτες εντυπώσεις...

Στο χρωματικό του θέματος θέλω ανάλυση, γιατί η ανάλυση σίγουρα δε με ενοχλεί. Είναι τα χρώματα του Vaio Z που είναι από άλλο πλανήτη στα laptop

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο χρωματικό του θέματος θέλω ανάλυση, γιατί η ανάλυση σίγουρα δε με ενοχλεί. Είναι τα χρώματα του Vaio Z που είναι από άλλο πλανήτη στα laptop

Χμμμ, μετα την πρώτη ώρα χρήσης μπορω να πω αβίαστα πως έχει την καλύτερη οθόνη που έχω δει σε pc/ tablet pc/ notebook μεχρι σημερα, με μοναδικη εξαιρεση τη retina (MacBook pro 13, που ομως δεν ειναι αφης -αρα δεν κανω απευθειας συγκριση).

Σαφως ανωτερη απο του Ζ21 (που εχω διπλα και χαιρεται ο αδερφος μου πλεον) και με επιστρωση για μειωση των αντανακλασεων (σχεδον σαν matte ειναι).

Πρωτες εντυπωσεις? Δηλωνω εντυπωσιασμενος. Και ολα αυτα εχοντας περασει απο Samsung SmartPC/Pro, Acer W700, Surface Pro.

Απομενει να το δω στα σημεια που γραφεται στα φορα οτι ποναει (ληψη WiFi)...

Για την ωρα το εχω ανοιχτο κανοντας την πρωτη φορτιση του (οπως ακριβως αναφερει το εγχειριδιο) και μολις φορτισει πληρως θα κανω τις απαραιτητες δοκιμες στο σπιτι...

ΥΓ Made in Japan, οπως και η σειρα Z της Sony, σπανιο σε συσκευες τεχνολογιας πλεον...

ΥΓ 2 Εχει και LTE το Huawei modemακι του...

Edited by v@gelis

Χμμμ, μετα την πρώτη ώρα χρήσης μπορω να πω αβίαστα πως έχει την καλύτερη οθόνη που έχω δει σε pc/ tablet pc/ notebook μεχρι σημερα, με μοναδικη εξαιρεση τη retina (MacBook pro 13, που ομως δεν ειναι αφης -αρα δεν κανω απευθειας συγκριση).

Σαφως ανωτερη απο του Ζ21 (που εχω διπλα και χαιρεται ο αδερφος μου πλεον) και με επιστρωση για μειωση των αντανακλασεων (σχεδον σαν matte ειναι).

Πρωτες εντυπωσεις? Δηλωνω εντυπωσιασμενος. Και ολα αυτα εχοντας περασει απο Samsung SmartPC/Pro, Acer W700, Surface Pro.

Απομενει να το δω στα σημεια που γραφεται στα φορα οτι ποναει (ληψη WiFi)...

Για την ωρα το εχω ανοιχτο κανοντας την πρωτη φορτιση του (οπως ακριβως αναφερει το εγχειριδιο) και μολις φορτισει πληρως θα κανω τις απαραιτητες δοκιμες στο σπιτι...

ΥΓ Made in Japan, οπως και η σειρα Z της Sony, σπανιο σε συσκευες τεχνολογιας πλεον...

ΥΓ 2 Εχει και LTE το Huawei modemακι του...

Αντε καλόριζικο Βαγγελη:)

Πιστεύω μια 2ετια ο λιγότερο είσαι απόλυτα καλυμενος,μια και κατι καλύτερο το επομενο διαστημα δεν θα εμφανιστεί απο το θηρίο το Vaio:p;)

Αυτο για την κατα τα αλλα εντυπωσιακή οθόνη με την σφραγίδα της Sony το mat στοιχείο είναι ιδιαίτερα θετικό και το είχα διαβασει στο εξωτερικό απο κατόχους της συσκευής,μιας και οι υπόλοιποι κατασκευαστές με οθόνες αφής βάζουν πιο glossy panel που αφήνει όχι τόσο θετικές εντυπώσεις με την αντανάκλαση και τα αποτυπώματα.

Σε αφήνουμε διότι θέλει κάποιο διάστημα να το φέρεις στα μέτρα σου με updates,προγράμματα κ.α αφου το φορτίσεις :p

Αντε καλόριζικο Βαγγελη:)

Πιστεύω μια 2ετια ο λιγότερο είσαι απόλυτα καλυμενος,μια και κατι καλύτερο το επομενο διαστημα δεν θα εμφανιστεί απο το θηρίο το Vaio:p;)

Αυτο για την κατα τα αλλα εντυπωσιακή οθόνη με την σφραγίδα της Sony το mat στοιχείο είναι ιδιαίτερα θετικό και το είχα διαβασει στο εξωτερικό απο κατόχους της συσκευής,μιας και οι υπόλοιποι κατασκευαστές με οθόνες αφής βάζουν πιο glossy panel που αφήνει όχι τόσο θετικές εντυπώσεις με την αντανάκλαση και τα αποτυπώματα.

Σε αφήνουμε διότι θέλει κάποιο διάστημα να το φέρεις στα μέτρα σου με updates,προγράμματα κ.α αφου το φορτίσεις :p

Μετα την πληρη φορτιση το σεταρω εκτος παροχης και παρατηρω τη συμπεριφορα του.

Εχω παθει πλακα με τη μπαταρια. Ειμαι περιπου 1ω 20λ εκτος ρευματος και η αυτονομια ειναι στο 88%. Βεβαια ειμαι στο balanced profile, αλλα και παλι ειναι ικανο για ολες τις δουλειες, οποτε δεν χρειαζεται να το πουσαρω για την ωρα (μην ξεχναμε οτι κατεβασε και καπου στα 800ΜΒ updates και εκανε και 2 φορες επανεκκινηση).

Ναι, η οθονη ειναι οπως τα λες Αλεξ.

Τα κινουμενα μερη να δουμε αν θα αντεξουν στο χρονο και φυσικα να ειμαστε καλα να δουμε πως θα τα παει... :)

ΥΓ Το πρωτο μειον:

Η εμβελεια του WiFi ειναι μια χαρα, ενα κλικ κατωτερο απο αυτη των προηγουμενων tablet pc's που ειχα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν προβληματιζει οσο κινηθηκα μεσα στο σπιτι.

Αυτο που με προβληματισε και δειχνει ξεκαθαρα οτι οι drivers των BT/NFC/WiFi μπερδευονται (αλληλοκαλυψη συχνοτητων) ειναι εχοντας συνδεδεμενο εξωτερικο ποντικι και πληκτρολογιο (Bluetooth και τα 2) και ενω το vaio κατεβαζει μεσω wifi δεδομενα, παρατηρω μικροκαθυστερησεις στην κινηση του mouse αλλα και στην πληκτρολογηση. Με αλλα λογια υπαρχει ξεκαθαρα conflict των τεχνολογιων WiFi/BT με την καρτα που φορα.

Δεν εχω κανει ακομα τα vaio updates να δω αν λυνεται, αλλα αν χρησιμοποιειται εντατικα εξωτερικο ποντικι/πληκτρολογιο (BT επαναλαμβανω) αυτο ειναι ενα θεμα για την ωρα...

Edited by v@gelis

Ναι οπως τα αναφερεις σχετικα με την αλληλοκαλυψει συχνοτητων αναμεσα σε wifi/bt,μιας και αυτα εχουν αναφερθει εξισου στο εξωτερικο,οι αποσυνδεσεις εχουν λυθει με το τελευταιο update απλα δεν εχει λυθει απολυτα το θεμα με την ισχυ του wifi module.

Παντως αν εισαι στο ιδιο χωρο με το router και οχι πολυ μακρυα του δεν εχεις θεμα.

Να πιστευουμε οτι και αυτα θα λυθουν συνολικα να αποδιδει το μεγιστο.

Τελικα με την επεκταση εγγυησης βρηκες τιποτα παραπανω πληροφοριες?

Αλεξ για την επεκταση θα ψαξω τις επομενες ημερες να δω τι πακετα υπαρχουν (και βασικα σε τι τιμες). Εικαζω πως θα ειναι τα ιδια με τα υπολοιπα notebooks (1 και 2 ετη εξτρα δηλαδη) -ουτως η αλλως τα ενεργοποιεις οποτε θες τον πρωτο χρονο οποτε δεν υπαρχει λογος βιασυνης για αυτα...

Τελειωσα το βασικο σεταρισμα του υπολογιστη (κανα 2 βαρβατα προγραμματα απεμειναν μονο για αυριο) και μετα απο 2 ωρες με μπαταρια ειμαι στο 78%. Εντυπωσιακο για πρωτη φορτιση και για συνεχομενη χρηση (κοψε - ραψε - σβησε)...

ΥΓ Κατι για τον ηχο (ηχεια). Δεν ειναι τα σκουπιδια (κυριολεκτικα) του Ζ21, ειναι σαφως πιο ποιοτικα , αλλα θα ηθελα περισσοτερη ενταση. Για προχειρα ειναι ικανοποιητικοτατα παντως...

Αλεξ για την επεκταση θα ψαξω τις επομενες ημερες να δω τι πακετα υπαρχουν (και βασικα σε τι τιμες). Εικαζω πως θα ειναι τα ιδια με τα υπολοιπα notebooks (1 και 2 ετη εξτρα δηλαδη) -ουτως η αλλως τα ενεργοποιεις οποτε θες τον πρωτο χρονο οποτε δεν υπαρχει λογος βιασυνης για αυτα...

Τελειωσα το βασικο σεταρισμα του υπολογιστη (κανα 2 βαρβατα προγραμματα απεμειναν μονο για αυριο) και μετα απο 2 ωρες με μπαταρια ειμαι στο 78%. Εντυπωσιακο για πρωτη φορτιση και για συνεχομενη χρηση (κοψε - ραψε - σβησε)...

ΥΓ Κατι για τον ηχο (ηχεια). Δεν ειναι τα σκουπιδια (κυριολεκτικα) του Ζ21, ειναι σαφως πιο ποιοτικα , αλλα θα ηθελα περισσοτερη ενταση. Για προχειρα ειναι ικανοποιητικοτατα παντως...

Ολα και κατι θα βρεις στην πορεια οπως ειπες δεν ειναι κατι επειγων.

Τεσπα πιστευω να το καταευχαριστηθεις το υβριδικο και θα σε καλυψει απολυτα.

Εγω οπως σου ειπα το τελευταιο Vaio που ειχα μια 2ετια ηταν αψογο σε ολα.

Να μας πεις και εντυπωσεις σχετικα με τη γραφιδα και τυχων διαφορες με τη wacom σε αλλα υβριδικα.

Edited by alextrela

Ολα και κατι θα βρεις στην πορεια οπως ειπες δεν ειναι κατι επειγων.

Τεσπα πιστευω να το καταευχαριστηθεις το υβριδικο και θα σε καλυψει απολυτα.

Εγω οπως σου ειπα το τελευταιο Vaio που ειχα μια 2ετια ηταν αψογο σε ολα.

Να μας πεις και εντυπωσεις σχετικα με τη γραφιδα και τυχων διαφορες με τη wacom σε αλλα υβριδικα.

Ας είμαστε καλά Αλεξ και όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν αξία. Θα φύγει κι αυτό, αν είμαστε καλά και μας παίρνει θα δούμε κάτι άλλο και πάει λέγοντας. Αύριο θα δοκιμάσω τη γραφίδα αν και μέχρι να έρθουν οι ζελατίνες δε θα κάνω εκτεταμένη χρήση της...

Ωραίος και καλορίζικο. Οθόνη και made in japan είναι από μόνα τους λόγοι να το έχεις. Όπως στο Z άλλωστε.

Ευτυχώς ( ή δυστυχώς ) με το Ζ23 (i7,8gb,256ssd) δε βλέπω και καμιά σοβαρή διαφορά σε specs οπότε θα περιμένω άρχοντας να κλατάρει το δικό μου και μετά καρφί για Duo13. Είχα στεναχωρηθεί λίγο που έκοψαν το Ζ, το Vaio Pro είναι πνευματικό παιδί αλλά αυτό μάλλον είναι ο αυθεντικός διάδοχος.

Η Sony ξέρει να φτιάχνει μηχανήματα τρελά όποτε το παίρνει απόφαση.

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μετα την πληρη φορτιση το σεταρω εκτος παροχης και παρατηρω τη συμπεριφορα του.

Εχω παθει πλακα με τη μπαταρια. Ειμαι περιπου 1ω 20λ εκτος ρευματος και η αυτονομια ειναι στο 88%. Βεβαια ειμαι στο balanced profile, αλλα και παλι ειναι ικανο για ολες τις δουλειες, οποτε δεν χρειαζεται να το πουσαρω για την ωρα (μην ξεχναμε οτι κατεβασε και καπου στα 800ΜΒ updates και εκανε και 2 φορες επανεκκινηση).

Ναι, η οθονη ειναι οπως τα λες Αλεξ.

Τα κινουμενα μερη να δουμε αν θα αντεξουν στο χρονο και φυσικα να ειμαστε καλα να δουμε πως θα τα παει... :)

ΥΓ Το πρωτο μειον:

Η εμβελεια του WiFi ειναι μια χαρα, ενα κλικ κατωτερο απο αυτη των προηγουμενων tablet pc's που ειχα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν προβληματιζει οσο κινηθηκα μεσα στο σπιτι.

Αυτο που με προβληματισε και δειχνει ξεκαθαρα οτι οι drivers των BT/NFC/WiFi μπερδευονται (αλληλοκαλυψη συχνοτητων) ειναι εχοντας συνδεδεμενο εξωτερικο ποντικι και πληκτρολογιο (Bluetooth και τα 2) και ενω το vaio κατεβαζει μεσω wifi δεδομενα, παρατηρω μικροκαθυστερησεις στην κινηση του mouse αλλα και στην πληκτρολογηση. Με αλλα λογια υπαρχει ξεκαθαρα conflict των τεχνολογιων WiFi/BT με την καρτα που φορα.

Δεν εχω κανει ακομα τα vaio updates να δω αν λυνεται, αλλα αν χρησιμοποιειται εντατικα εξωτερικο ποντικι/πληκτρολογιο (BT επαναλαμβανω) αυτο ειναι ενα θεμα για την ωρα...

Εμενα με bt mouse δεν μου εχει κανει το παραμικρο προβλημα. Πληκτρολογιο για ποιο λογο εβαλες εξωτερικο? Format εκανα τελικα μεσα απο τα windows βρηκα drivers κτλ αλλα δεν μπορουσα με τιποτα να βαλω το κλειδι και δεν ειχα καμια ορεξη να το δουλευω με Activator. Ξαναεγκατεστησα απο το partition τα 8αρια εσβησα ολες τις σαχλαμαρες της sony και εκανα τις καταλληλες ρυθμισεις για να μην ταλαιπωρητε ο ssd, εβαλα photoshop cs6 το οποιο το παει σφαιρα και 3-4 προγραμματακια που χρειαζομαι και μεχρι στιγμης με εχει βγαλει ασπροπροσωπο το μηχανακι :happy: Αλλα με το wifi παρατηρω καποιες στιγμες χωρις λογο που το σημα απο full χανει 2-3 γραμμες:blink: Αλλα αυτο πιστευω να διορθωθει καποια στιγμη με update

Εμενα με bt mouse δεν μου εχει κανει το παραμικρο προβλημα. Πληκτρολογιο για ποιο λογο εβαλες εξωτερικο? Format εκανα τελικα μεσα απο τα windows βρηκα drivers κτλ αλλα δεν μπορουσα με τιποτα να βαλω το κλειδι και δεν ειχα καμια ορεξη να το δουλευω με Activator. Ξαναεγκατεστησα απο το partition τα 8αρια εσβησα ολες τις σαχλαμαρες της sony και εκανα τις καταλληλες ρυθμισεις για να μην ταλαιπωρητε ο ssd, εβαλα photoshop cs6 το οποιο το παει σφαιρα και 3-4 προγραμματακια που χρειαζομαι και μεχρι στιγμης με εχει βγαλει ασπροπροσωπο το μηχανακι :happy: Αλλα με το wifi παρατηρω καποιες στιγμες χωρις λογο που το σημα απο full χανει 2-3 γραμμες:blink: Αλλα αυτο πιστευω να διορθωθει καποια στιγμη με update

Χρησιμοποιω εξωτερικο ποντικι και πληκτρολογιο οταν ειμαι στο γραφειο του σπιτιου μου, καθως συνδεω το μηχανημα σε μια εξωτερικη dell ips οθονη για να δουλευω πιο ανετα.

@zerow

Δεν εχεις κανενα λογο αν εχεις στην κατοχη σου αυτο το μηχανημα (Ζ23) να κανεις αυτη τη στιγμη κινηση. Καλο ειναι να το χαρεις και οταν εχεις την ευκαιρια να προχωρησεις στην αναβαθμιση...

@geovass

Με το καλο να παραλαβεις κι εσυ Γιωργο...

Γιωργο απο οτι αντιλαμβανομαι με τα αψογα πορτογαλικα μου (:lol:) προκειται για βελτιωσεις που αφορουν το widi, συνεπως λεω στην παρουσα φαση να μην το ριξω...

Παραλαμβάνω σήμερα... Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για μικρές αλλαγές στο hw (wifi) μιας και έγινε custom built την περασμένη εβδομάδα.

Έχουν ακουστεί πολλά και νομίζω ότι στα νέα builds έχει κάνει αλλαγές... Τουλάχιστον στα forum αλλά και πληροφορίες από SONY UK έτσι ακούγεται.

Μπορω να πω οτι το wi-fi εχει προβλημα :p Αν απομακρυνθω απο το ρουτερ και εχω 2 γραμμες σημα σε καποιες φασεις αυτο εξαφανιζετε και εχω απισυνδεσεις. Θα παρω τηλ το σερβις και μαλλον βλεπω να πηγαινει προς εξωτερικο για αλλαγη hw

Για όσους έχουν πρόβλημα με το wifi - πιο driver έχετε installed?

Wireless LAN driver - 5.93.98.4 ?

Με αυτόν φαίνεται να έχει βελτιωθεί το σήμα. Θα κάνω και άλλα τεστ σε άλλα δωμάτια του σπιτιού πιο μετά.

Για την ώρα έχω να πω ότι η ποιότητα κατασκευής είναι ονειρική και βέβαια η οθόνη σε καθηλώνει!

ps. το Vaio update σε εμένα δεν δουλεύει... με πετάει στο website της sony europe. Εσάς?

Με αυτόν φαίνεται να έχει βελτιωθεί το σήμα. Θα κάνω και άλλα τεστ σε άλλα δωμάτια του σπιτιού πιο μετά.

Για την ώρα έχω να πω ότι η ποιότητα κατασκευής είναι ονειρική και βέβαια η οθόνη σε καθηλώνει!

ps. το Vaio update σε εμένα δεν δουλεύει... με πετάει στο website της sony europe. Εσάς?

Τον ίδιο έχω κι εγώ Γιώργο και δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με το WiFi. Απλά δεν είναι τόσο δυνατή όσο με άλλες συσκευές στο παρελθόν. Το Vaio update πράγματι δεν παίζει. Καλορίζικο

Αυτο με το sony update δεν το εχω καταλαβει ακομα πως δουλευει. Ουτε εμενα δουλευε και με πεταγε στο website αλλα τωρα δουλευει κανονικα οποτε καποια στιγμη θα σου δουλεψει. Την 5.93.97.124 εχω εγω θα βαλω αυτη που ειπες και θα σας πω αποτελεσματα :)

Edit : Αν και το vaio update την μονη αναβαθνιση που ειχε σημερα ηταν της καρτα ηχου.

Ξανα edit : Εβαλα τους καινουργιους drivers και δουλευει πολυ καλυτερα, θα το ξανακοιταξω και το βραδυ που θα παω σπιτι κα θα σας πω :)

Edited by morgan21

• The title was changed to Sony Vaio Duo 13 Tablet PC (Haswell)