Jump to content

Απορίες σε Access

georget
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρει κανείς πως μπορώ να φυλάξω πολλές τιμές μέσα σε ένα field ενός table ;

Π.χ. Σε ένα ιατρείο κάθε ασθενής έχει τα δικά του φάρμακα.Πώς μπορώ να κατοχυρώσω πως ο Κώστας χρησιμοποιά το τάδε και τάδε φάρμακο ;

Ubuntu Linux

Οι τιμές θα είναι ίδιες; Εννοώ πως δεν λες για αριθμούς,αλφαριθμητικά και ούτω κάθ' εξης...

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

tha kaneis enan pinaka me tous astheneis kai tha dhmiourgiseis mia sxesi ena pros polla me enan allo pinaka pou tha kataxoreis ta farmaka..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος suicico ( 7 Αύγ. 2004 , 13:48)

tha kaneis enan pinaka me tous astheneis kai tha dhmiourgiseis mia sxesi ena pros polla me enan allo pinaka pou tha kataxoreis ta farmaka..

Μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος να μου κάνεις ένα παράδειγμα με το τι εννοείς , σε παρακαλώ πάρα πάρα πολύ ; :worry:

Ubuntu Linux

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 6 Αύγ. 2004 , 20:56)

Οι τιμές θα είναι ίδιες; Εννοώ πως δεν λες για αριθμούς,αλφαριθμητικά και ούτω κάθ' εξης...

Οι τιμές είναι οι ίδιες και είναι καταχοτημένες ήδη σε ένα field ξεχωριστού table :)

Ubuntu Linux

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος suicico ( 7 Αύγ. 2004 , 13:48)

Μπορείς τουλάχιστον να μου εξηγήσεις καλέτερα τι να κάνω γιατί δε κατάλαβα σε τι μπορεί να βοηθήσει αυτό :stupid:

Ubuntu Linux

• 5 months later...

Ξεθάβω για να εκφράσω και γω την απορία μου.

Υπάρχει κάποια συνάρτηση/τρόπος με την οποία, με τη βοήθεια ενός Update querie να μπορώ να σβήνω τους Χ πρώτους χαρακτήρες κάθε κελιού μιας στήλης?

Ξεθάβω για να εκφράσω και γω την απορία μου.

Υπάρχει κάποια συνάρτηση/τρόπος με την οποία, με τη βοήθεια ενός Update querie να μπορώ να σβήνω τους Χ πρώτους χαρακτήρες κάθε κελιού μιας στήλης?

Έχεις δοκιμάσει τη (LEFT,x) όπου x ο αριθμός των χαρακτήρων από αριστερά που θες να διαγράψεις?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Μπορείς τουλάχιστον να μου εξηγήσεις καλέτερα τι να κάνω γιατί δε κατάλαβα σε τι μπορεί να βοηθήσει αυτό :stupid:

Des auto:

access.jpg

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

• 1 month later...
Εχω δυο ερωτησεις για την Access. Τι πρεπει να γραψουμε για να κανουμε validate ετσι ωστε να δεχεται αριθμους μονο απο το 0 ως το 500; Τι πρεπει να γραψουμε στο criteria του date ετσι ωστε να μας δειχνει dates μεγαλυτερες ή ισες με την σημερινη; Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

1) Βάζεις κανόνα επικύρωσης >=0 and <=500 (χωρίς τα = αν δεν θες να περιλαμβάνεται το 0 και το 500)

2) Αν εννοείς να μπορείς να εισάγεις ημερομηνίες μεγαλύτερες ή ίσες με τη σημερινή, βάζεις κανόνα επικύρωσης, πάλι, >=date()

Σ'ευχαριστω πολυ με βοηθησες πολυ! Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν εχω δυο πινακες, orders και product, και στο order εχω pruduct id οπου βαζεις το id του product που θα παραγγειλει ο πελατης. H ερωτηση μου ειναι πως το κανεις ωστε να μπορεις να κανεισ κατι σαν multible orders. Να μπορω να εισαξω πολλα products στο ιδιο order;