Jump to content

Τροφοδοτικό / PSU

zafevolution
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά,

Υποφέρω από τυχαία restarts αλλά μόνο όταν παίζω GTA IV.

Το κορυφαίο είναι ότι άρχισε να μου το κάνει αφού το τερμάτισα :P

Στο CoD 2 που επίσης παίζω δεν μου το κάνει ποτέ αλλά δεν έχει και τις ίδιες απαιτήσεις.

Το σύστημα μου είναι:

Intel i5 750

ASUS P7P55D-E

MSI GTX 660

Corsair DDR3 8GB C8 (2x4GB)

3x Sata

1x DVD-ROM Drive

1x DVD-RW Drive

Water Cooling: Thermaltake Big Water (1 pump)

και διάφορα ανεμιστήρια με led και χωρίς.

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα AKASA 500W (7ετίας).

Από θερμοκρασίες είμαι εντάξει γιατί έκανα αρκετά test (3D Mark, Prime...).

Όταν έκανα το 3D Mark κανα 2 φορές στην αρχή μου έκανε restart αλλά μετά από εκεί ποτέ. Όσες φορές και να το έτρεξα..

Χαμήλωσα γραφικά στο GTA IV, αποσύνδεσα σκληρούς, drive, ανεμιστήρια και άφησα τα βασικά. Και μου φαίνεται πως βελτιώθηκε η κατάσταση. Δηλαδή τα restart γίνονται σε αρκετά μεγαλύτερα διαστήματα και χρόνους παιχνιδιού.

Έχω αρχίσει να καταλήγω πως είναι τροφοδοτικό αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη άποψη.

Έχοντας το HWmonitor τσέκαρα τα ρεύματα αλλά δεν είδα κάτι το περίεργο. Και η μέγιστη ισχύ που έδειξε και το UPS ήταν 300W περίπου.

Στο PSU test του OCCT (για 40 λεπτά περίπου) δεν μου έκανε restart πάντως..

Το κακό είναι πως δεν έχει κάποιος φίλος μεγαλύτερο τροφοδοτικό για να δοκιμάσω.

Έχετε καμία άποψη;;;

Κι εγώ το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι το τροφοδοτικό. Μπορεί όντως να πέρασε το τεστ του OCCT και να έχει επαρκή ονομαστική ισχύ για το σύστημά σου, αλλά μπορεί και να είναι στα τελευταία του. Όπως λες έχει 7 χρόνια στην πλάτη του, και προσωπικά δεν γνωρίζω αν τα Akasa είναι καλής ποιότητας PSU. Δεν έχει κανένας γνωστός σου έστω ένα 450άρι τροφοδοτικό να δοκιμάσεις;
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Κι εγώ το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι το τροφοδοτικό. Μπορεί όντως να πέρασε το τεστ του OCCT και να έχει επαρκή ονομαστική ισχύ για το σύστημά σου, αλλά μπορεί και να είναι στα τελευταία του. Όπως λες έχει 7 χρόνια στην πλάτη του, και προσωπικά δεν γνωρίζω αν τα Akasa είναι καλής ποιότητας PSU. Δεν έχει κανένας γνωστός σου έστω ένα 450άρι τροφοδοτικό να δοκιμάσεις;

Όταν το είχα πάρει η Akasa ήταν από τους καλούς κατασκευαστές PSU. Με πιστοποίηση 80 PLUS και 7 χρόνια δεν έκανε κιχ.

Ψάχνοντας βρήκα και το Power requirements for graphics cards

Ίσως είναι και λίγο οριακό για το σύστημα και μάλλον έχει αρχίσει να κουράζεται και δεν αντέχει τις απαιτήσεις :P

Οπότε πάει για σύνταξη και θα βάλει τα τελευταία του ένσημα σε κανένα pc γραφείου.

Δυστυχώς όλοι οι γνωστοί μου έχουν μικρότερα τροφοδοτικά και με λίγα Ampere οπότε δεν νομίζω ότι θα αντέξει..

To ψάχνω ακόμα..

Στην περίπτωση που πάμε για καινούριο τι προτείνετε;

Corsair;

650W; 750W;

To budget παίζει από 100 έως 150 max.

Δεν χρειάζονται ούτε τόσα watt ούτε τόσα λεφτά.

Όπως βλέπεις για την GTX 660 λέει 450W και 24Α. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι μπορείς να την βάλεις και σε μικρότερο τροφοδοτικό, απλώς η nvidia λέει τόσα για να είναι καλυμένη.

Ένα τροφοδοτικό που προτείνεται πολύ είναι το XFX Pro 550W. Κατασκευάζεται από την Seasonic που θεωρείται η κορυφαία εταιρεία στον χώρο, είναι πολύ δυνατό (δίνει 44Α στα +12V) και έχει 5 χρόνια εγγύηση.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Ο μόνος λόγος που λέω να ανέβω τόσο στα Watt είναι για να είμαι καλυμμένος στην περίπτωση του SLI. Ξέχασα να το αναφέρω στο προηγούμενο post.

Όντως το XFX έχει αρκετά καλά reviews και προτείνεται πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δεις το ίδιο τροφοδοτικό στην έκδοση των 650W ή 750W, που έχουν πάνω από ένα PCIe connector. Edited by johnnytifosi

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δεις το ίδιο τροφοδοτικό στην έκδοση των 650W ή 750W, που έχουν πάνω από ένα PCIe connector.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :)

Πάντως μου φαίνεται περίεργο που ενώ το προτείνει αρκετός κόσμος, δεν το έχουν και πολλά μαγαζιά..