Jump to content

Κλείνει από μόνο του

Apostolos031
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για σας παιδιά έχω ένα λαπτοπ packard bell το οποίο εκεί που παίζω η βλέπω ταινία κλείνει από μόνο του.

Το πήγα σε τεχνικό μου το καθάρισε μου έβαλε θερμοαγώγιμες πάστες καινούργιες. Αλλά πάλι το λαπτοπ κλείνει από μόνο του.

Κάποιος με είπε ότι έχεις θέμα με την motherboard και πρέπει να μπει να σε ειδικό φούρνο και μου είπε αυτό βγαίνει γύρος στα 100 ευρώ.

Τι μπορεί να έχει πάθει το λαπτοπ παιδιά;

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ με σταθερό. Το ανοιξα.. Καθάρισα τα πάντα... Οι θερμοκρασίες μέσω everest φαίνονται φυσιολογικές... Όμως μετά από λίγο κλείνει.

Υπάρχει κάτι να δοκιμάσω ή πάω για μητρική;

1. Ποτέ δεν ξέρεις τι έκανε στα αλήθεια ο τεχνικός. Κατέβασε το HWmonitor και δες τι θερμοκρασίες παίζουν σε CPU/GPU. Αν το λαπτοπ υπερθερμαίνεται κλείνει.

2. Ίσως έχεις πρόβλημα τροφοδοσίας. Δοκίμασε να δουλεύεις μόνο με την μπαταρία για να δεις αν το πρόβλημα παραμένει.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Κοίτα όταν παίζω μόνο με την μπαταρία δεν μου κλείνει.

Όταν φορτώνω την μπαταρία και παίζω ταυτόχρονα αρχίζει και αναβοσβήνει το κουμπί που ανοίγει το λαπτοπ και παίρνει ρεύμα μόνο από την μπαταρία.

Αν έχει πρόβλημα με την τροφοδοσία τι πρέπει να κάνω;

Κοίτα όταν παίζω μόνο με την μπαταρία δεν μου κλείνει.

Όταν φορτώνω την μπαταρία και παίζω ταυτόχρονα αρχίζει και αναβοσβήνει το κουμπί που ανοίγει το λαπτοπ και παίρνει ρεύμα μόνο από την μπαταρία.

Αν έχει πρόβλημα με την τροφοδοσία τι πρέπει να κάνω;

Να πάρεις καινούριο τροφοδοτικό. Είναι πολύ συχνό πρόβλημα στα λάπτοπ. Καλό θα ήταν πρώτα να δοκιμάσεις κάποιο άλλο συμβατό με το λαπτοπ σου (συμβατό με Packard Bell και με επαρκή ισχύ) αν έχει κάποιος γνωστός σου.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

εχω εναν υπολογιστη με windows xp και avg antivirus το οποιο κανει random shutdowns ολη την ωρα!

τα 2 error τα οποια εμφανιζει στο event viewer ειναι τα εξης:

1) The ScRegSetValueExW call failed for FailureActions with the following error:

Access is denied.

2) SSHNAS module missing

καμια ιδεα?

edit:ενα τριτο error Που εμφανιστηκε εχει κωσικο 102...που απο οτι βρηκα σχετιζεται με τη ραμ!!

Edited by saltofx_v

για τον νηματοθετη,αλλαξε τροφοδοτικο,γιατι θα σου χαλασει και την μπαταρια.παρε ενα universal που να ταιριαζει στα βατ,και να εχει το σωστο βυσμα

το τροφοδοτικό ποίο είναι; αυτό που βάζεις το λαπτοπ για να φορτίζει;;;

ναι.....

10 χαρακτηρες

γεια σας ,είμαι "κανουριος" στο forum

έχω ένα

sony vaio vgn fe21b 6 xronia.

intel processor

windows xp media center sevice pack 2(είχε "αναβατμιστει" σε sp3 χρονια τώρα)

nvidia 7400

sorry για την ορθογραφία αλλα λόγο sp2 μετά το format δεν έχω εληνικά,ούτε άλλο pc και κάνω μετάφραση στο internet από greekenglish

έκανα format και δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε service pack 3..αλλα ας το πάρο από την αρχή για να εξηγήσω το πρόβλημα...

πριν 2 εβδομάδες περίπου ξαφνικά άρχισε τις επανεκκινήσεις,χωρίς σταθερά διαστήματα.μετά έκανε και μερικά παγώματα εικόνας οποτε έκλεινα από το κουμπί χειροκίνητα μιας και δεν μπορούσα να δώσω εντολή από την επιφάνεια εργασίας αφού και το ποντίκι ήταν

κολλημένο.τώρα συνεχίζει πάλι περισσότερο τις επανεκκινήσεις.ξαφνικά παγώνει η οθόνη και το ποντίκι και κάνει restart.όπως είπα δεν έχει σταθερά διαστήματα,μπορεί να το κάνει ανάμεσα σε 5-10 λεπτά μπορεί και μετά από 1 ora.to πήγα λοιπόν στον τεχνικό...

- τον άνοιξε και καθάρισε τον ανεμιστήρα που είχε μαζέψει λίγο σκόνη(δεν ξέρω εάν έβαλε pasta) και έκανε και σκανάρισμα για ιούς.βρήκε ψιλά φυσιολογικά πράγματα που δεν προκαλούν τέτοια ζημια.

θέλω να σημειώσω ότι είμαι ένας φυσιολογικός χρηστης,όχι χομπίστας οποτε οι γνώσεις μου είναι απλά εμπειρικές.αφού τον δοκίμασε για μια μέρα είδε ότι δεν κολλούσε και τον παρέλαβα.

τον έφερα σπίτι και μετά από λίγη ώρα ξανάρχισε τα ίδια.τηλέφωνο και τον ξαναπήγα.

- πριν τον παο έκανα με malwarebytes scan και βρήκα κάτι ψιλά και εγώ,όχι σοβαρά omos.ton παο εκεί και βάζει scan με malwarebytes με safe mode.βρίσκει πάλι τα ίδια ψιλά πράγματα,μη ανησυχητικά.οποτε πάμε για hardware tests.εγώ κάνοντας μια ερευνα σε άλλους τεχνικούς εκτος, που μου είπαν τα ίδια με ρώτησαν για την pasta(που δεν ήξερα).ξέχασα να ρωτήσω αν την έβαλε όμως θεωρώ ότι επειδή είναι πολύ έμπειρος θα το έκανε.

-,-αλλάζει κάποιες κάρτες μέσα και σκληρό(ότι αλλάζεται) για να τεστάρει αν είναι κάποιο hardware αλλα τίποτα.κάνω το βάιο hardware diagnostic και εγώ όλα ok.οποτε αποφασίζει για format ,ίσος για υπολείμματα ion.έτσι και έγινε.επειδή όμως σάββατο πρωί δεν πρόλαβε να τον τεστάρει γιατί δεν δουλεύει , τον πήρα σπίτι μου από την εταιρεία για να τον τεστάρω εγώ.ΤΊΠΟΤΑ,πάλι τα ίδια μετά το format.τώρα δεν μπορώ να κάνω updates,ούτε να εγκαταστήσω το sp3.έβαλα το malicious software tools removal από την microsoft για έναν ιο που προκαλεί τέτοια συπτώματα ο οποιος όμως διάβασα έχει ψοφήσει γιατί είναι πολύ παλιός.δεν βρήκε τίποτα.θα κάνω με safemode ξανά σήμερα.

υπάρχει βεβαια και η επιλογή να το παο στην adeltech που είναι ο επίσημος τεχνικός τις βάιο στην ελλάδα όμως ζητάνε 40 ευρώ να το δούνε,είτε βρεθεί είτε όχι η ζημια.δεν ξέρω αν έχουν κάποιο πιο ειδικό λογισμικό η διαγνωστικό τρόπο καλύτερο.απότι ξέρω έχουν το προνόμιο να αλλάζουν μητρική εάν υπάρχει αλλα νομίζω χρεώνουν αρκετά "γιαυτο" οποτε δεν συμφέρει.30 που έδωσα + 40 = 70.αν γίνει δουλειά καλός αλλα αν όχι είναι μείον 70 + από ένα νέο οποτε θέλω και εδώ την γνώμη σας για το επίσημο service.δεν είναι καιρός να μοιράζουμε χρήματα τώρα!

στο δίκτυο βρήκα πληροφορίες για το τι μπορεί να είναι.

-high θερμοκρασία από ανεμιστήρα.

- ιός-έγιναν πολλά "σκαναρισματα" και με safemode και format

-update σε driver (moutope και ο τεχνικός) αλλα δεν γνωρίζει ποιο μπορεί να είναι.εγώ πάντως δεν έχω updates από βάιο εδώ και kairo.mono η java,adobe και opera έρχονται συχνά.είδα και μέσα στο diagnostics ότι όλοι οι drivers είναι ok.

-εξωτερικό hardware ....μετά το format δεν έχω.έτσι "κιαλλιος" το κάνει και αφού τα βγάλω ola.ara ασυμβατότητα δεν υπάρχει.ούτε σε προγράμματα μετά το format.

-μητρική τέλος

-λειτουργικό σύστημα.απότι είδα τα χρ λήγουν σε ένα χρόνο.μήπως με τελειωσαν από τώρα?απότι παρακολουθούσα από τα automatic updates δεν ερχόντουσαν πλέον συχνά updates.

κάποιος από τα public μου είπε ότι μπορεί να είναι λόγος και να βάλω τα 7.αλλα από μια ερευνα είδα ότι για να βάλω 7 windows ρέπει να αλλάξω την nvidia και κάτι άλλο.συμφέρει ή να αγοράσω νέο pc?μήπως πρέπει να αγοράσω νέο pc έτσι "κιαλλιος" λόγο του xp αν δεν δέχεται αναβάθμιση?

εάν δέχεται "αναβατμισει" λέτε να το κάνω,μήπως είναι από εκεί το πρόβλημα?

ποιον άλλο τρόπο diagnosis μπορώ να βρω?

ποια είναι η γνώμη σας,γνώση σας για το θέμα?

ευχάριστο και ξανά sorry για τα greekenglish

πλεον λαπτοπ με καλυτερα χαρακτηριστκα απο αυτο που εχεις εχουν 300 ευρω. δε νομιζω να αξιζει να βαλεις λεφτα στο πισι αυτο...