lazman Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 Κωστα συμφωνω απολυτα.εγω με την φωτογραφικη του ειμαι παααρα πολυ ευχαριστημενος σε ολες τις συνθηκες. Παράθεση Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 Δηλαδή το one θα τραβήξει καλύτερες φωτο σ ένα σκοτεινό σημείο του club, κάποιους που χορεύουν η βρίσκονται σε κίνηση επειδή έχει ois; Μην τρελαθουμε. Να πούμε ότι θα βγάλει πιο καθαρές φωτο σ αυτές τις συνθήκες να το δεχτώ αν και αυτό είναι υπο αμφισβήτηση στα 4 mp. Περισσότερο φωτισμένες ναι. Πιο ευκρινείς όχι τουλάχιστον απο το one. Toυ 925 ναι θα είναι καλύτερες παντού. Πριν μερικές σελίδες είχα ανεβάσει φωτο με την κόρη μου. Μεχρι αυτές τις συνθήκες τα παει μια χαρά. Αν μιλάμε για φωτισμό λόγο πάνω από το απόλυτο σκοτάδι, δεν μ ενδιαφέρει. Για κοντινά όπως την παρέα μου σε πολύ σκοτεινό χώρο θα χρησιμοποιήσω φλας όπως εδω. http://img189.imageshack.us/img189/7272/lxzg.jpg Δεν συζηταμε για φλας.Το φλας παγωνει την κινηση κι ετσι δεν υπαρχει blur. Τωρα οσον αφορα το OIS...αποτρεπει το κουνημα της καμερας που δημιοργειται επειδη το διαφραγμα μενει ανοιχτο αρκετη ωρα στις βραδινες ληψεις για να συλλεξει φως.Εδω το HTC θα βγαλει sharp pic και λογω wide apperture θα ειναι πιο φωτεινη.Σαν συνολο θα δωσει καλυτερη φωτογραφια...τωρα οσον αφορα την αναλυση, δεν πιστευω οτι θα φανει η διαφορα των 4Mp εναντι των 13, επειδη η αποσταση απο το subject θα ειναι κοντινη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 Δεν συζηταμε για φλας.Το φλας παγωνει την κινηση κι ετσι δεν υπαρχει blur. Τωρα οσον αφορα το OIS...αποτρεπει το κουνημα της καμερας που δημιοργειται επειδη το διαφραγμα μενει ανοιχτο αρκετη ωρα στις βραδινες ληψεις για να συλλεξει φως.Εδω το HTC θα βγαλει sharp pic και λογω wide apperture θα ειναι πιο φωτεινη.Σαν συνολο θα δωσει καλυτερη φωτογραφια...τωρα οσον αφορα την αναλυση, δεν πιστευω οτι θα φανει η διαφορα των 4Mp εναντι των 13, επειδη η αποσταση απο το subject θα ειναι κοντινη. Αυτά τα έγραψα κι εγώ. Δεν μας δίνεις όμως απάντηση στο θέμα της κίνησης του φωτογραφιζομενου αντικειμένου που είναι το πρόβλημα του φίλου μας και για το όποιο δεν μπορεί να κάνει κανένας σταθεροποιητής κάτι. Αν ήταν έτσι θα βαζαμε το S4 σ ένα τρίποδο και χρησιμοποιόντας τον χρονοδιακόπτη και επιλέγοντας τις νυχτερινές ρυθμίσεις, δεν θα είχαν πρόβλημα τα πρόσωπα που κινούνται μέσα στο πλάνο μας. Εκτός αυτού ξέραμε απο την αρχή οτι δεν έχει σταθεροποιητή. Αν γυρίσουμε πίσω στα μηνύματα τα δικά σου μέχρι την σελίδα 30, οποιος τα διάβαζε θα έτρεχε να το αγοράσει. Αρκετοί φίλοι έχουν η είχαν και τις δυο συσκευές. Ο galanakop για παράδειγμα. Οι φωτογραφίες που τράβηξε στα ίδια σημεία τον έκαναν να δεί ποιό απο τα δυο αποδίδει καλύτερα στο συντριπτικα μεγαλύτερο ποσοστό των φωτογραφιών. Τοσα χρόνια που ασχολούμαι με smartphone, εκτός των φωτογραφικών Nokia, μόνο το iPhone πλησίαζε και έδινε σοβαρές φωτογραφίες και πάντα υπο καλές συνθήκες. Όλα τα άλλα ήταν για τα μπάζα. Όταν ανοίγω τα παλιά άλμπουμ και βλέπω πχ τις φωτογραφίες από τα HTC με τον ροζ κύκλο στο κέντρο μπορώ να λέω με άνεση ότι η Samsung έκανε σοβαρή δουλειά που ξεκίνησε από πέρυσι. Ακόμα και σ αυτό το θέμα είχε σαν οδηγό την Apple και δεν έκανε λάθος. Κατάφερε να την ξεπεράσει στον τομέα αυτό. Το πρόβλημα που δημιουργείται στα κινούμενα αντικείμενα όταν το φως είναι λιγοστό, πασχίζουν να το λύσουν ψηφιακές κάμερες με πολύ καλύτερος αισθητήρες. Μονο κάμερες σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι στα γήπεδα έχουν τέλεια απόδοση εκεί. Και για να μην μπερδευουμε τον κόσμο με φωτογραφικούς όρους, ουτε η pour view του Nokia μπορεί να το αποφύγει αυτό. Γι αυτό έχει το xenon. Δίνει το απαιτούμενο φως στις κοντινές αποστάσεις και τέλος. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 Δεν συζηταμε για φλας.Το φλας παγωνει την κινηση κι ετσι δεν υπαρχει blur. Τωρα οσον αφορα το OIS...αποτρεπει το κουνημα της καμερας που δημιοργειται επειδη το διαφραγμα μενει ανοιχτο αρκετη ωρα στις βραδινες ληψεις για να συλλεξει φως.Εδω το HTC θα βγαλει sharp pic και λογω wide apperture θα ειναι πιο φωτεινη.Σαν συνολο θα δωσει καλυτερη φωτογραφια...τωρα οσον αφορα την αναλυση, δεν πιστευω οτι θα φανει η διαφορα των 4Mp εναντι των 13, επειδη η αποσταση απο το subject θα ειναι κοντινη. Κώστα τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει στα post 3,6,7 με τι τις έχεις τραβήξει γιατί είναι πολύ καλές και άν εσυ βγάζεις τέτοιες νυχτερινές δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι τώρα. Γιατί ακόμα και με φίλους να είσαι θα είσαι σε κάποιο κέντρο το οποίο προυποθέτει κάποιο επαρκή φωτισμό άρα σύμφωνα με αυτές που έχεις ανεβάσει δεν θα είχες κάποιο πρόβλημα. Σε ότι αφορά το HTC ONE έχεις δει φωτογραφίες ημέρας; Καμμία σχέση.... και καλώς κακώς οι περισσότερες φωτογραφίες μας είναι ημέρα, σε φώς θα δεις ένα ωραίο τοπίο και θα θελήσεις να το φωτογραφήσεις. Τώρα άν πας απλώς σε ένα κέντρο με φίλους σου για να διασκεδάσεις είμαι σίγουρη ότι δεν θα κουβαλάς μαζί σου την επαγγελματική φωτογραφική...οπότε από το τίποτα θα έχεις κάτι για να θυμάσαι ;) Ολες οι φωτο που εχω ποσταρει εδω ειναι απο το S4. Στα post που αναφερεσαι...οντως οι φωτο ειναι πολυ καλες.Αλλα, πρεπει να λαβεις υποψη σου το εξης... Εχουν τραβηχτει βραδυ βεβαια, αλλα και οι τρεις ειναι στατικα τοπια οπου υπαρχει αρκετος φωτισμος. Οταν αρχισει να μειωνεται ο φωτισμος...αναγκαστικα το διαφραγμα θα μεινει περισσοτερη ωρα αρκετο και το blur ειναι αναποφευκτο με αποτελεσμα να "καταστραφει" η φωτογραφια. Εκει ερχεται το OIS σε επιπεδο hardware πλεον για να δωσει λυση...το stabilization pου χρησιμοποιει η Samsung μεσω software δεν κανει τιποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virland Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 Η τρίτη φώτο σου το post 7 είναι με πολύ χαμηλό φωτισμό Κώστα. Αν είσαι με παρέα σημαίνει ότι θα τραβήξεις σχετικά κοντινή για να πάρεις τα πρόσωπα και εννοείτε ότι θα χρησιμοποιήσεις φλας οπότε μια χαρά θα βγουν οι φώτο. Άνθρωπο από μακριά που δεν πιάνει το φλας και με πολύ χαμηλό φωτισμό σπάνια τραβάμε. Παράθεση Xiaomi Mi5 White 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Logi Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 Αυτά τα έγραψα κι εγώ. Δεν μας δίνεις όμως απάντηση στο θέμα της κίνησης του φωτογραφιζομενου αντικειμένου που είναι το πρόβλημα του φίλου μας και για το όποιο δεν μπορεί να κάνει κανένας σταθεροποιητής κάτι. Αν έχεις ρύθμιση ISO τα αυξάνεις, προσθέτοντας όμως αναπόφευκτα κάποιο κόκκο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2013 (edited) Αν έχεις ρύθμιση ISO τα αυξάνεις, προσθέτοντας όμως αναπόφευκτα κάποιο κόκκο. Ναι αλλά εδώ μας λείπουν άλλες ρυθμίσεις που απαιτουνται παραλληλα με το iso οπότε το καλυτερο αποτέλεσμα έρχεται με την επιλογή "αυτόματος εντοπισμός νύχτας". Αυτό που λέω εγώ είναι οτι ο σταθεροποιητής βελτιώνει αισθητά τις βραδινές φωτο οπου το "διαφραγμα" παραμένει για μεγαλυτερο διάστημα ανοικτό για να περάσει περισσότερο φως. Οπότε η παραμικρή κίνηση της συσκευής αυξάνει το blur στο πλάνο μας είτε πρόκειται για εκκλησίες είτε πρόσωπα. ΟΜΩΣ αυτό που συμβαίνει όταν κάποιο άτομο απ αυτά που φωτογραφίζουμε κινείται, κάτι σαν σκιά που το ακολουθεί να το περιγράψω έτσι, δεν βελτιώνεται με σταθεροποιητές γιατί δεν έχει να κάνει με το κούνημα της κάμερας και θα συμβεί ακόμα και αν η κάμερα είναι σταθεροποιημένη σε τρίποδα. Ανεβαζω μια φωτο που έχω απο το Note2, το οποίο ήταν ακουμπισμένο σε σταθερό σημείο. Θα δείτε οτιδήποτε κινείται παρουσίαζει αυτό που περιγραφω παραπάνω. Τι περισσότερο θα έκανε ο σταθεροποιητής στην μοτοσυκλέτα που κινείται? Έστω και αν ίσα ισα που τσουλαει http://img163.imageshack.us/img163/5472/oua3.jpg Για επιβεβαίωση έκανα μια δοκιμή. Έβαλα το κινητό στον τρίποδα και τον χρονομετρητη στα 5". Παράλληλα πέρναγα το χέρι με αργή κίνηση μπροστά απο το πλάνο. Ο φωτισμός ήταν πολύ χαμηλός. Όπως βλέπετε ενώ όλο το πλάνο είναι σχετικά καλό για τόσο χαμηλό φωτισμό, το χέρι μου που κινείται είναι χάλια. Τι θα έκανε παραπάνω μια συσκευή που διαθέτει OIS στην προκειμένη περίπτωση απ ότι ο τρίποδας με τον χρονομετρητη? Η συσκευή δεν κουνήθηκε καθόλου. http://img12.imageshack.us/img12/1364/7elx.jpg Edited August 8, 2013 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Logi Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 ΟΜΩΣ αυτό που συμβαίνει όταν κάποιο άτομο απ αυτά που φωτογραφίζουμε κινείται, κάτι σαν σκιά που το ακολουθεί να το περιγράψω έτσι, δεν βελτιώνεται με σταθεροποιητές γιατί δεν έχει να κάνει με το κούνημα της κάμερας και θα συμβεί ακόμα και αν η κάμερα είναι σταθεροποιημένη σε τρίποδα. ... Τι θα έκανε παραπάνω μια συσκευή που διαθέτει OIS στην προκειμένη περίπτωση απ ότι ο τρίποδας με τον χρονομετρητη? Η συσκευή δεν κουνήθηκε καθόλου. Συμφωνούμε φυσικά και εννοείται ότι ο οπτικός (κάποια θεωρητική επιφύλαξη για τον ψηφιακό) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το αν κινείται το αντικείμενο που πρέπει να τραβήξουμε. (είναι ΜΟΝΟ για την κίνηση της κάμερας). Αυτό που χρειάζεται είναι γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, αλλά τότε δεν προλαβαίνει να μπει φως και η φωτογραφία θα ναι θεοσκότεινη. Αυτό αντισταθμίζεται κάπως με τα ΙΣΟ αλλά βάζουν θόρυβο. Επίσης ανοικτό διάφραγμα σημαίνει μικρό βάθος πεδίου και φέξε μου (!) αν καταφέρει να εστιάσεις ειδικά τη νύχτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 (edited) Συμφωνούμε φυσικά και εννοείται ότι ο οπτικός (κάποια θεωρητική επιφύλαξη για τον ψηφιακό) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το αν κινείται το αντικείμενο που πρέπει να τραβήξουμε. (είναι ΜΟΝΟ για την κίνηση της κάμερας). Αυτό που χρειάζεται είναι γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, αλλά τότε δεν προλαβαίνει να μπει φως και η φωτογραφία θα ναι θεοσκότεινη. Αυτό αντισταθμίζεται κάπως με τα ΙΣΟ αλλά βάζουν θόρυβο. Επίσης ανοικτό διάφραγμα σημαίνει μικρό βάθος πεδίου και φέξε μου (!) αν καταφέρει να εστιάσεις ειδικά τη νύχτα. Προσωπικά δεν μ ενδιαφέρει το θέμα νυχτερινή φωτογραφία γιατί ξέρω ότι ακόμα και οι συσκευές που έχουν δώσει έμφαση σ αυτό χρησιμοποιόντας αισθητήρες f2.0 κλπ κλπ αυτά που χάνουν στις ημερήσιες είναι σημαντικότερα. Θα ήθελα ois άλλα ξέρω ότι δεν θα μου λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να κρατήσεις σταθερό το χέρι σου. Θα μ ενδιέφερε περισσότερο στην βιντεοσκόπηση. Στην φωτογράφιση ειδικά στο. S4 δεν χρειάζεται να κρατας και την αναπνοή σου :) Προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά το έχεις κλειδωμένο Edited August 9, 2013 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 http://i42.tinypic.com/2v9ym3b.jpg Δειτε προσεχτικα την πιο πανω φωτο...την ειχα τραβηξει εγω πριν κανα διμηνο.Ειναι κλασσικη περιπτωση φωτογραφιας σε low light conditions.Αυτη η φωτο εχει τρια αρνητικα... 1).Εχει blur (επειδη δεν εχει OIS)...αν δειτε δεξια στα πλατανια ειναι εμφανεστατο. 2).Εχει αρκετο noise...ειδικα στην ασφαλτο και στα αμαξια 3).δεν εχει λεπτομερειες ...λογω του επιθετικου noise reduction αλγοριθμου. Σαν ποιοτητα εικονας με αριστα το 10...εγω θα εβαζα γυρω στο 5-6. Σ'αυτες τις συνθηκες περιμενα περισσοτερα πραγματα απο το S4. Εδω το HTC One θα εβγαζε καλυτερη φωτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
salmp7 Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός αλλά αν κάποιος μου έδειχνε αυτή τη φωτογραφία και μου έλεγε ότι την τράβηξε με την φωτογραφική του (compact) δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι επιτέλους φτάσαμε στο σημείο να βγάζουν τα κινητά μας ικανοποιητικές φωτογραφίες. Αν θες κάτι περισσότερο παίρνεις dslr. Και αν αυτή είναι η προβληματική βραδινή φωτογραφία τότε τι να πω προτιμώ καλύτερες φωτογραφίες τη μέρα παρά τη νύχτα οπότε ξεχνάω τα ultra pixels και τις υπόλοιπες αλχημείες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
icy20 Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 http://i42.tinypic.com/2v9ym3b.jpg Δειτε προσεχτικα την πιο πανω φωτο...την ειχα τραβηξει εγω πριν κανα διμηνο.Ειναι κλασσικη περιπτωση φωτογραφιας σε low light conditions.Αυτη η φωτο εχει τρια αρνητικα... 1).Εχει blur (επειδη δεν εχει OIS)...αν δειτε δεξια στα πλατανια ειναι εμφανεστατο. 2).Εχει αρκετο noise...ειδικα στην ασφαλτο και στα αμαξια 3).δεν εχει λεπτομερειες ...λογω του επιθετικου noise reduction αλγοριθμου. Σαν ποιοτητα εικονας με αριστα το 10...εγω θα εβαζα γυρω στο 5-6. Σ'αυτες τις συνθηκες περιμενα περισσοτερα πραγματα απο το S4. Εδω το HTC One θα εβγαζε καλυτερη φωτο. Να πω κατι? Αφου το μυρμιριζεις τοσο πολυ γιατι δεν παιρνεις ενα ONE η ακομα καλυτερα ενα 1020? Παράθεση Μάριος... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimkit Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Να πω κατι? Αφου το μυρμιριζεις τοσο πολυ γιατι δεν παιρνεις ενα ONE η ακομα καλυτερα ενα 1020? Γιατι προφανώς το SGS 4 υπερτερει σε αλλους τομεις . Το να παραδεχεσε τα μειονεκτηματα μιας συσκευης δεν ειναι μυρμιρισμα και ειναι απολυτα λογικα μια συσκευη να υπερτερει σε καποιους τομους και να μειωνεκτει σε καποιους άλλους . Εγω ως μυρμιριτζης (Πολυ μου αρεσει αυτη η λεξη:D) αντι να εκθυαζω την συσκευη μου , προτιμω να εντοπιζω τα οποια προβληματα έχει ,να ζηταω οσο το δυνατον καλυτερες υπηρεσιες και προγραμματα και να πιεζω με αυτον τον ελαχιστο τροπο τις εκαστοτε εταιριες για καλυτερες συσκευες. Εχθρος του καλου ειναι το καλύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
icy20 Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Γιατι προφανώς το SGS 4 υπερτερει σε αλλους τομεις . Το να παραδεχεσε τα μειονεκτηματα μιας συσκευης δεν ειναι μυρμιρισμα και ειναι απολυτα λογικα μια συσκευη να υπερτερει σε καποιους τομους και να μειωνεκτει σε καποιους άλλους . Εγω ως μυρμιριτζης (Πολυ μου αρεσει αυτη η λεξη:D) αντι να εκθυαζω την συσκευη μου , προτιμω να εντοπιζω τα οποια προβληματα έχει ,να ζηταω οσο το δυνατον καλυτερες υπηρεσιες και προγραμματα και να πιεζω με αυτον τον ελαχιστο τροπο τις εκαστοτε εταιριες για καλυτερες συσκευες. Εχθρος του καλου ειναι το καλύτερο. Μαζι σου. Και εγω λεω τις βλακειες που κανουν τα πραγματα που εχω και τα κραζω. Αλλα δεν καταλαβαινω πως απο τα πρωτα ποστ που εκθειαζοταν η φωτογραφικη του s4 τωρα τη βγαζουμε μουφα. Εκ των προτερων εγω ειχα στο μυαλο μου οτι δεν μπορει κινητο με τοσο μικρο αισθητηρα να βγαζει πολυ καλες βραδυνες και με αυτο το σκεπτικο δεν με ενοχλησε ποτε... Παράθεση Μάριος... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosfx Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Κι εγω κατι παραπανω απο ικανοποιημενος ειμαι στις φωτογραφιες που βγαζει. Ποτε δεν ξεχναω βεβαια οτι ειναι ενα κινητο κι οχι φωτογραφικη μηχανη. Αλλα και παλι δεν εχω τρελες απαιτησεις.Αν ειχα θα επαιρνα ψηφιακη οπως και ολοι μας πιστευω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimkit Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Εκ των προτερων εγω ειχα στο μυαλο μου οτι δεν μπορει κινητο με τοσο μικρο αισθητηρα να βγαζει πολυ καλες βραδυνες και με αυτο το σκεπτικο δεν με ενοχλησε ποτε... Ακριβώς την ιδια αποψη έχω και έγω ,και δεν έχω την απαιτηση να βγάζει αψεγαδιαστες βραδυνες φωτο μαλιστα βγάζει πολυ καλυτερες απο πολλα κινητα. Αυτο που με ενοχλησε ειναι οτι το περσινο note 2 βγάζει καλυτερες Βραδυνες φωτογραφίες απο το ολοκαινουριο SGS 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 (edited) Γιατι προφανώς το SGS 4 υπερτερει σε αλλους τομεις . Το να παραδεχεσε τα μειονεκτηματα μιας συσκευης δεν ειναι μυρμιρισμα και ειναι απολυτα λογικα μια συσκευη να υπερτερει σε καποιους τομους και να μειωνεκτει σε καποιους άλλους . Εγω ως μυρμιριτζης (Πολυ μου αρεσει αυτη η λεξη:D) αντι να εκθυαζω την συσκευη μου , προτιμω να εντοπιζω τα οποια προβληματα έχει ,να ζηταω οσο το δυνατον καλυτερες υπηρεσιες και προγραμματα και να πιεζω με αυτον τον ελαχιστο τροπο τις εκαστοτε εταιριες για καλυτερες συσκευες. Εχθρος του καλου ειναι το καλύτερο. Μα το λέμε συνέχεια ότι μακάρι να ήταν τόσο καλή όσο είναι και να είχε παράλληλα ois. Ομως δεν μας κορόιδεψε πουθενά η Samsung. Ξέραμε από την αρχή ότι δεν διαθέτει αυτή την ευκολία. Η υπερβολή μας είναι ότι γκρινιαζουμε όταν το πλέον ειδικό site για κάμερες την κατατάσσει μετά την κάμερα του 808 και αρκετά πάνω από τις υπόλοιπες. Εγώ αγόρασα το S4 αργά και αφού πρώτα είχα μελετήσει όλα τα μηνύματα εδώ μέσα άλλα και στο XDA. Κατέβασα τις περισσότερες φωτογραφίες που βαζατε εδώ, στο Mac book μου και τις ξεψαχνισα. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ αυτό που περίμενα απο την κάμερα ενός smartphone. Γι αυτό έδωσα το Note2 για το S4. Οι φωτογραφίες του Paok ηταν αυτές που μ επηρέασαν περισσότερο και είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί ασχολείται με την φωτογραφία. Ξαφνικά όμως σε μια μερα μετά από μηνύματα 30 σελιδων, φέρνει τα πάνω κάτω και μας λέει δεν ξανά ανεβαζω φωτο του S4. Θα πάρω ψηφιακή. Και την άλλη μέρα έρχεται με υπερσυχρονη ψηφιακή των 600€ να συγκρίνει την κάμερα του S4. Εκεί είναι που διαφωνώ. Κανείς δεν είπε να κρύψουμε τα προβλήματα της συσκευής μας. Αν πάτε στο thread του i9500 θα δείτε τι τους σερνω για το software. Σε καμία περίπτωση το Note2 δεν βγάζει καλύτερες νυχτερινές και πολύ περισσότερο σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό. Έχω κάνει άπειρες συγκρίσεις. Εκτός και αν το i9500 υπερτερεί σ αυτό που δεν το νομιζω. Edited August 9, 2013 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virland Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Και όμως Κώστα έχω την εντύπωση ότι το 9505 δεν βγάζει τόσο καλές φώτο με χαμηλό φωτισμό όσο το Note 2 γιατί έχει την ρύθμιση: "χαμηλό φωτισμό" που δεν χρειάζεται τόσο σταθερό χέρι όσο στη ρύθμιση για νυχτερινή. Με αυτή τη ρύθμιση με το note έχω βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες. Το s4 όμως δεν την έχει.... δυστυχώς! Παράθεση Xiaomi Mi5 White 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Και όμως Κώστα έχω την εντύπωση ότι το 9505 δεν βγάζει τόσο καλές φώτο με χαμηλό φωτισμό όσο το Note 2 γιατί έχει την ρύθμιση: "χαμηλό φωτισμό" που δεν χρειάζεται τόσο σταθερό χέρι όσο στη ρύθμιση για νυχτερινή. Με αυτή τη ρύθμιση με το note έχω βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες. Το s4 όμως δεν την έχει.... δυστυχώς! Βαλερια μην χρησιμοποιείς την ρύθμιση νύχτα. Επέλεξε τον αυτόματο εντοπισμό νύχτας και θα δεις διαφορά. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgelaros Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 (edited) Ρε παιδια σε νταλα ηλιο πχ. παραλια ποιες ειναι οι καταλληλες ρυθμισεις? ΗDR μονο ή και κατι επιπλεον?:O Edited August 9, 2013 by georgelaros Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virland Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Βαλερια μην χρησιμοποιείς την ρύθμιση νύχτα. Επέλεξε τον αυτόματο εντοπισμό νύχτας και θα δεις διαφορά. Είναι Ρεβέκκα..... Στον αυτόματο εντοπισμό νύχτας το έχω αλλά σαν ρύθμιση δεν έχει καμμία σχέση με αυτή του χαμηλού φωτισμού που υπάρχει στο note 2 Bγήκε η focal camera απο cyanogen http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2384681 Παράθεση Xiaomi Mi5 White 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Μαζι σου. Και εγω λεω τις βλακειες που κανουν τα πραγματα που εχω και τα κραζω. Αλλα δεν καταλαβαινω πως απο τα πρωτα ποστ που εκθειαζοταν η φωτογραφικη του s4 τωρα τη βγαζουμε μουφα. Εκ των προτερων εγω ειχα στο μυαλο μου οτι δεν μπορει κινητο με τοσο μικρο αισθητηρα να βγαζει πολυ καλες βραδυνες και με αυτο το σκεπτικο δεν με ενοχλησε ποτε... Κανεις δεν την εβγαλε μουφα την καμερα του S4...αν θες την γνωμη μου η καμερα του S4 σε daylight photos ειναι εξαιρετικη.Σε βραδινες φωτο και γενικα σε low light conditions Κινειται σε μετρια επιπεδα. Τωρα διαβαζω εδω περα οτι πολλοι χρηστες ισχυριζονται οτι το Note 2 εβγαζε καλυτερες βραδινες φωτο απο το S4.Επειδη ποτε μου δεν ειχα το Note 2 δεν μπορω να εχω αποψη.Οποιος εχει και τισ δυο συσκευες ας ανεβασει μερικες βραδινες φωτο να τις συγκρινουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazman Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Κανεις δεν την εβγαλε μουφα την καμερα του S4...αν θες την γνωμη μου η καμερα του S4 σε daylight photos ειναι εξαιρετικη.Σε βραδινες φωτο και γενικα σε low light conditions Κινειται σε μετρια επιπεδα. Τωρα διαβαζω εδω περα οτι πολλοι χρηστες ισχυριζονται οτι το Note 2 εβγαζε καλυτερες βραδινες φωτο απο το S4.Επειδη ποτε μου δεν ειχα το Note 2 δεν μπορω να εχω αποψη.Οποιος εχει και τισ δυο συσκευες ας ανεβασει μερικες βραδινες φωτο να τις συγκρινουμε. για να παρεις μια εικονα του note2 ειναι ιδια με του s3 που ειχες.εγω θεωρω μακραν καλητερη του s4...και απο τα δυο. Παράθεση Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virland Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 (edited) Εννοείτε ότι είναι καλύτερη, το s4 είναι 13mp ενώ note 2 και s3 είναι 8mp. Εγώ μιλάω για μία συγκεκριμένη ρύθμιση που είχε και έβγαζε εκπληκτικές φωτό σε χαμηλό φωτισμό. Δές στο post 41 που είχα ανεβάσει μια με αυτή τη ρύθμιση και με μόνο φωτισμό της τηλεόρασης που ερχόταν από μπροστά. Με το s4 δεν έχω καταφέρει να τραβήξω τέτοια φωτογραφία, μου βγαίνουν με πολλά πίξελ. Ίσως με αναβαθμίσεις να φτιάξει ήδη είναι καλύτερα από τις πρώτες που είχα βγάλει αλλά στο note "έπαιζε" από την αρχή εκπληκτικά. Ταυτόχρονα δεν τα έχω για να τραβήξω συγκριτικό. Του Κώστα @TeSalat τραβάει πολύ καλύτερες. Ο Κώστας και ο paok έχουν τραβήξει 2 παρόμοιες, βραδινή και οι 2 και στη φωτογραφία υπάρχει αυτοκίνητο, στου Κώστα το αυτοκίνητο φαίνεται απίστευτα καθαρά... sharp ενώ στου paok δεν έχει καθαρές γραμμές....και γενικά έχει πολύ θόρυβο. Και στου Κώστα υπάρχει θόρυβος σε κάποια σημεία αλλά είναι αυτά στα οποία υπάρχει κίνηση και είναι λογικό. Edited August 9, 2013 by virland Παράθεση Xiaomi Mi5 White 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. August 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2013 Εννοείτε ότι είναι καλύτερη, το s4 είναι 13mp ενώ note 2 και s3 είναι 8mp. Εγώ μιλάω για μία συγκεκριμένη ρύθμιση που είχε και έβγαζε εκπληκτικές φωτό σε χαμηλό φωτισμό. Δές στο post 41 που είχα ανεβάσει μια με αυτή τη ρύθμιση και με μόνο φωτισμό της τηλεόρασης που ερχόταν από μπροστά. Με το s4 δεν έχω καταφέρει να τραβήξω τέτοια φωτογραφία, μου βγαίνουν με πολλά πίξελ. Ίσως με αναβαθμίσεις να φτιάξει ήδη είναι καλύτερα από τις πρώτες που είχα βγάλει αλλά στο note "έπαιζε" από την αρχή εκπληκτικά. Ταυτόχρονα δεν τα έχω για να τραβήξω συγκριτικό. Του Κώστα @TeSalat τραβάει πολύ καλύτερες. Ο Κώστας και ο paok έχουν τραβήξει 2 παρόμοιες, βραδινή και οι 2 και στη φωτογραφία υπάρχει αυτοκίνητο, στου Κώστα το αυτοκίνητο φαίνεται απίστευτα καθαρά... sharp ενώ στου paok δεν έχει καθαρές γραμμές....και γενικά έχει πολύ θόρυβο. Και στου Κώστα υπάρχει θόρυβος σε κάποια σημεία αλλά είναι αυτά στα οποία υπάρχει κίνηση και είναι λογικό. Λογικο...αφου το 9500 εχει ανωτερο σενσορα. Τον Exmor R...που φοραει το 9505...τον ειχε φτιαξει η sony για να τον βαλει στο Xperia S...φαντασου τωρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts