Jump to content

Συνδεση 2 ξεχωριστων τοπικων δικτυων

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω 2 ξεχωριστα τοπικα δικτυα με το καθενα την δικη του ADSL συνδεση. Στο καθενα υπαρχει το μοντεμ/ρουτερ του παροχου ενα ή δυο switch και υπολογιστες, δικτυακοι εκτυπωστες, NAS κλπ.

Χρειαζομαι να βλεπει το ενα δικτυο το αλλο ωστε να μοιραζονται αρχεια και δικτυακες συσκευεσ αλλα συνεχιζοντας να εχει το καθενα την δικη του ADSL συνδεση λόγω τηλεφωνου.

Γινεται κατι τετοιο?

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Βεβαίως και γίνεται εαν βάλεις τα ρούτερ στις ίδιες Ιρ. π.χ 10.0.0.1 και 10.0.0.2 απενεργοποιόντας το DHCP !!!!....

Τα βάζεις σε ένα switch και στην συνέχεια προσθέτεις υπολογιστές. Εκεί βάζεις το ίδιο Ονομα δικτύου π.χ. WORKGROUP σε όλους και παίζεις με Ιρ ξεκινώντας π.χ. από 10.0.0.3 κτλπ. Στην μάσκα βάζεις 255.255.255.0 και προεπιλεγμένη πύλη π.χ το πρώτο ρούτερ σου 10.0.0.1, από κάτω βάζεις σαν DNS πάλι το ίδιο δηλ. 10.0.0.1 εκτός και εαν θέλεις όταν πέφτει το ένα ιντερνετ να έχεις το άλλο και βάλεις 10.0.0.2.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Αν καταλαβα καλα απο μια LAN θυρα του καθε modem/router φευγει καλώδιο και παει σε ενα switch. Τα μηχανηματα σε καθε δικτυο τα συνδεω στο κοινό switch? ή στα modem/router (η και σε καποιο switch που θα πεφτει πανω στο καθε modem/router γιατι θα χει μεινει με 3 θυρες το καθένα)?.

Αν απενεργοποιησω τους DHCP θα δουλευουν τα Router σα Router?Πoιος θα κανει routing? Η λειτουργία σαν modem επηρεαζεται?

HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308

Αν καταλαβα καλα απο μια LAN θυρα του καθε modem/router φευγει καλώδιο και παει σε ενα switch. Τα μηχανηματα σε καθε δικτυο τα συνδεω στο κοινό switch? ή στα modem/router (η και σε καποιο switch που θα πεφτει πανω στο καθε modem/router γιατι θα χει μεινει με 3 θυρες το καθένα)?.

Αν απενεργοποιησω τους DHCP θα δουλευουν τα Router σα Router?Πoιος θα κανει routing? Η λειτουργία σαν modem επηρεαζεται?

Πολλές ερω΄τησεις !!!!!

Τα κάθε ρούτερ σου θα τα συνδέσεις σε ένα switch. Τα switch τα συδνέεις μεταξύ τους με ένα καλώδιο από την τελευταία τους θύρα (π.χ σε 24 πορτο στην θύρα 24 με την θύρα 24 του επομένου εαν και αυτό είναι 24 πορτο κ.ο.κ) Πρέπει να βάλεις τα router σου στο ίδιο δίκτυο. Και επειδή υπάρχει θέμα με δύο DHCP σε ένα δίκτυο πρέπει να βάλεις εσύ ΙΡ. Δεν σε ενδιαφέρει το ποιος θα κάνει ρουτινγκ διότι θα βάλεις εσύ ΙΡ !!! Στην εικόνα έχω ένα baudtek με τις αλλαγές που σου λέω να κάνεις, σε δίκτυο 192.168.0.ΧΧΧ. Σαν ΧΧΧ στο ρουτερ είναι η ΙΡ που θέλω να έχει το κάθε ρούτερ. Εσύ θεώρησε το σαν 10.0.0.ΧΧ .... ελπίζω να το κατάλαβες. Πρέπει όμως όλα αυτα τα ρούτερ να τα παντρέψεις. Οπότε σε κάθε υπολογιστή κάνεις ότι σου είπα ακριβώς!!!

Σε 7 που έχω πρόχειρα μπροστά μου ,,,,

Πίνακας Ελέγχου\Όλα τα στοιχεία του Πίνακα Ελέγχου\Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης\αλλαγή ριθμ. προσαρμογέα\Πρωτ. Ιντερνετ ΙΡ4\Ιδιότητες

γράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ

Χρήση της παρακάτω δνσης ΙΡ. 10.0.0.ΧΧΧ <<<< όπου ΧΧΧ ΙΡ του υπολογιστή

Μάσκα Υποδικτύου 255.255.255.0

Προεπιλεγμένη Πύλη 10.0.0.1 <<< Εαν θέλεις το ρούτερ αυτό να είναι το κύριο

------------------------------------------------------------

Χρήση των παρακάτω δνσεων διακομιστή DNS

Προτιμώμενος DNS 10.0.0.1 <<<< εαν από πάνω έχεις κύριο το ρούτερ 1

Εφεδρικός DNS 10.0.0.2 <<<< εαν Προτιμώμενο έχεις το ρούτερ 1

αλλάζεις ανάλογα το τί θέλεις εσυ

Πάτησε μετά για προχωρημενους

Και στην επιλογή προεπιλεγμένες πύλες πρόσθεσε τις δνσεις των ρούτερ σου

10.0.0.1

10.0.0.2

ξετσεκάρωντας την επιλογή αυτόματη μέτρηση. στο πλαίσιο εκεί γράφεις τον αριθμό 1 στο 10.0.0.1 και τον αριθμό 2 στο 10.0.0.2

ετσι όταν κλείνει το ένα ρούτερ σου αυτόματα μπαίνει το άλλο

ελπίζω να σε βοήθησα

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως