Jump to content

Επεξεργαστές 64bit

seeker
 Κοινοποίηση

Πόσο σύντομα σκοπεύετε να μεταβείτε στα 64bit?  

31 members have voted

1. 1. Πόσο σύντομα σκοπεύετε να μεταβείτε στα 64bit?

• 1. Έχω ήδη μεταβεί
      7
    • 2. Όταν πέσουν οι τιμές
      5
    • 3. Δεν ξέρω πότε - Κάποια στιγμή στο μέλλον
      9
    • 4. Οταν η Intel βγάλει κι αυτή επεξεργαστή 64bit
      7
    • 5. Όταν πέσει η τιμή των Athlon FX
      0
    • 6. Θα μείνω στα 32bit
      1
    • 7. Τι είναι τα 64bit?
      2

Recommended Posts

Πλέον εδώ και μερικούς μήνες, είναι διαθέσιμοι απο την AMD επεξεργαστές 64bit για πρόσωπικούς υπολογιστές. Εσείς πόσο σύντομα σκοπεύετε να μεταβείτε στα 64bit?

otan tha orimasei i texnologia kai tha metavei oli i agora stin nea platforma me 64bit... nea pci klp klp...

os tote perimeno os exo...

to parapano tha ginei peripou me tin emfanisi ton 64bit tis intel... opote kai psifisa otan vgalei i intel 64bit... kathara xronika omos kai oxi oti tha protimiso intel tote...

H διαθεση των επεξεργαστων απο την AMD ειναι η μιση δουλεια .

Η υπαρξη των ΧΡ σε εκδοση των 64bit ειναι ενα ακομα βημα , μαζι με τα server 2003 .

Το προβλημα ειναι ομως , οτι περα απο ενα αναλογο λειτουργικο θα πρεπει να εχουμε και τις αναλογες εφαρμογες και προγραμματα τα οποια να μπορουν να εκμεταλευτουν τις δυνατοτητες ενος τετοιου επεξεργαστη .

Οταν κατι τετοιο δεν ισχυει ακομα , ειναι σχεδον ασκοπο να παρει κανεις εναν τετοιο επεξεργαστη (και μαλιστα AMD?? :alien: ) αφου στην ουσια το μονο που κερδιζει ειναι ενα "σταθεροτερο" λειτουργικο και ισως μια αυξημενη ταχυτητα λειτουργιας του χωρις ομως να μπορει να εκμεταλευτει τον επεξεργαστη σε οτιδηποτε αλλο .

Επισης , καποια στιγμη οπως ειπε και ο energy θα πρεπει να ακολουθησουν και αλλα τμηματα του υπολογιστη , οπως η καρτα γραφικων και η AGP θυρα της (μαζι με τους απαραιτητους οδηγους που παραμενουν στα 32bit...) , οι PCI θυρες και οι εκει συσκευες και πολλα ακομα .

Μεχρι τοτε , ενας επεξεργαστης απο μονος του ειναι η μιση δουλεια και ισως ακομα λιγοτερο οταν προκειται για το μονο τμημα ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη που διαφερει .

Α, και κατι ακομα .

Η Intel εχει πολυ πριν την AMD τον Itanium στην παραγωγη που ειναι και ο πρωτος χρονολογικα επεξεργαστης των 64bit .

Η διαφορα ειναι οτι απο την στιγμη που δεν ειναι απαραιτητος , δεν ειναι και ευρεως διαθεσιμος , για αυτο και στο μυαλο του μεσου καταναλωτη εχει μεινει η "ιδεα" οτι η AMD ηταν η πρωτη (απο τις γνωστες του χωρου παντα) εταιρεια που κυκλοφορησε τετοιον επεξεργαστη .

Μετα την κυκλοφορια του Ιτανιουμ , υπηρξε και η πρωτη αρχικη υποστηριξη τους απο τα λειτουργικα της Microsoft , και η υπαρξη του ειναι αυτη που εκανε και τα ΧΡ αλλα και τα 2003 (και ειδικα τα δευτερα , που απευθυνονται στο κομματι της αγορας που απευθυνεται και ο ιτανιουμ) να "μαθουν" σιγα σιγα τα 64bit .

Απλα για να θυμομαστε και λιγο το παρελθον , και να μην "χαιρομαστε" απλα επειδη εχουμε AMD επεξεργαστη . :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. (17 Ιούλ. 2004 , 23:04)

Α, και κατι ακομα .

Η Intel εχει πολυ πριν την AMD τον Itanium στην παραγωγη που ειναι και ο πρωτος χρονολογικα επεξεργαστης των 64bit .

Η διαφορα ειναι οτι απο την στιγμη που δεν ειναι απαραιτητος , δεν ειναι και ευρεως διαθεσιμος , για αυτο και στο μυαλο του μεσου καταναλωτη εχει μεινει η "ιδεα" οτι η AMD ηταν η πρωτη (απο τις γνωστες του χωρου παντα) εταιρεια που κυκλοφορησε τετοιον επεξεργαστη .

Μετα την κυκλοφορια του Ιτανιουμ , υπηρξε και η πρωτη αρχικη υποστηριξη τους απο τα λειτουργικα της Microsoft , και η υπαρξη του ειναι αυτη που εκανε και τα ΧΡ αλλα και τα 2003 (και ειδικα τα δευτερα , που απευθυνονται στο κομματι της αγορας που απευθυνεται και ο ιτανιουμ) να "μαθουν" σιγα σιγα τα 64bit .

Απλα για να θυμομαστε και λιγο το παρελθον , και να μην "χαιρομαστε" απλα επειδη εχουμε AMD επεξεργαστη . :)

Πλέον εδώ και μερικούς μήνες, είναι διαθέσιμοι απο την AMD επεξεργαστές 64bit για πρόσωπικούς υπολογιστές

Απλά για να θυμόμαστε οτι υπολογιστής δεν είναι μόνο αυτός που κάνει 100.000€...

Δεν πισυευω οτι και αυτο το θεμα θα θελει να μας δειξει τι γαματοι που ειναι ΑΜD ομως...γιατι προς τα εκει το βλεπω..
Mutilator :shifty:

Καλημέρα,

Εγώ έχω ιδεί AMD 64 και είμαι ευχαριστημένος. Τώρα από ότι έχω διαβάσει σε κάποια περιοδικά λένε ότι οι 64δες είναι ταχύτερη στα παιχνίδια σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν θα βγουν το pci express και οι πιο γρήγορες κάρτες γραφικών θα ξανά κάνω αναβάθμιση. Θα ήθελα να πω ότι δεν είχα σκοπό να κάνω αναβάθμιση τώρα γιατί ήθελα να πάρω τον FX όταν έπεφτε η τιμή του αλλά από βλακεία έκαψα το motherboard από το παλιό μου υπολογιστή και αποφάσισα να πάρω 64αρι και μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα.:)

μάλλον όταν βγούν τα windows longhorn που τότε πια θα φαίνεται η διαφορά μεταξύ 32bit-64bit cpu...

προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με p4 3GHz norhwood...

Παιδια η δικια μου ερωτηση ειναι μια. Να παρω απο τωρα 64bit η να περιμενω να εγκαταηφθουν τα 32bit?

Κοίτα, σε αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε σαφή απάντηση, αλλά μπορείς να ακούσεις τις εμπειρίες άλλων απο τα 64bit.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (17 Ιούλ. 2004 , 23:16)

Απλά για να θυμόμαστε οτι υπολογιστής δεν είναι μόνο αυτός που κάνει 100.000€...

Θα πρεπει να θυμομαστε επισης οτι μιλαμε για λειτουργικα των 32bit , με οχι και τοσο καλο emulation οταν λειτουργουν σε συστημα με επεξεργαστη στα 64bit .

Θα πρεπει επισης να θυμομαστε οτι κανενα αλλο μερος ενος προσωπικου υπολογιστη δεν ειναι στα 64bit , και οτι δεν μπορουμε να εμεταλευτουμε εναν επεξεργαστη μονο και μονο επειδη ειναι στα 64bit .

Οταν η Intel εφτιαξε και διεθεσε τον Itanium , τον διεθεσε σε αυτους που τον χρειαζονται πραγματικα και ξερουν και πως ακριβως να τον εκμεταλευτουν και κυριως εχουν "αναγκη" την διαφορα στην επεξεργαστικη ισχυ .

Οταν η AMD εστειλε τους athlon στα 64bit το εκανε μονο και μονο για να "φανει" σε κατι καλυτερη απο την intel και να μπορει να "παιξει" με το Marketing λεγοντας οτι ειναι η πρωτη που προσφερει κατι που ακομα δεν μπορει κανεις να εκμεταλευτει .

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Georgel (18 Ιούλ. 2004 , 06:03)

Καλημέρα,

Εγώ έχω ιδεί AMD 64 και είμαι ευχαριστημένος. Τώρα από ότι έχω διαβάσει σε κάποια περιοδικά λένε ότι οι 64δες είναι ταχύτερη στα παιχνίδια σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν θα βγουν το pci express και οι πιο γρήγορες κάρτες γραφικών θα ξανά κάνω αναβάθμιση. Θα ήθελα να πω ότι δεν είχα σκοπό να κάνω αναβάθμιση τώρα γιατί ήθελα να πάρω τον FX όταν έπεφτε η τιμή του αλλά από βλακεία έκαψα το motherboard από το παλιό μου υπολογιστή και αποφάσισα να πάρω 64αρι και μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα.:)

Περιοδικο σχετικο με υπολογιστες και συγκριση με βαση ενα παιχνιδι ...

Ο ορισμος της ελλειψης αντικειμενικοτητας ειναι αυτος , και ας ειναι καλα ο εισαγωγεας που ειναι διατεθιμενος να δωσει τα περισσοτερα για να βγει το παιχνιδι του καλυτερο και οτι συνεργαζεται καλυτερα με την x καρτα γραφικων... :alien:

Σε τι λειτουργικο και με τι συστημα βγαινει καλυτερος ο AMD?

Γιατι σε XΡ των 64bit πιθανον να μπορει να κανει καποιες δουλειες καλυτερα .

Αναφερει πουθενα ομως οτι το να τρεξει κανεις ενα οποιοδηποτε προγραμμα "γραμμενο" για λειτουργικο των 32bit καταναλωνει σημαντικο μερος της ισχυς του επεξεργαστη απλα και μονο για να κανει την απαραιτητη "μετατροπη" ??

Και ποιός σου είπε οτι χρησιμοποιώ λειτουργικό 32bit? :p

Γιατι σε XΡ των 64bit πιθανον να μπορει να κανει καποιες δουλειες καλυτερα

Έχει διαπιστωθεί οτι ο Athlon64 έχει πολύ καλύτερη απόδοση (απο τα Win XP 32bit) σε Windows XP 64bit.

EDIT: Ολα τα παραπάνω ισχύουν για τα Windows. Ο Athlon64 έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ διαφορά σε σχέση με τους αντίστοιχους επεξεργαστές 32bit στο Linux.

ego de katalaveno giati oi kartes grafikon exoun ftasei oi epeksergastes tous ta 256bit kai pleon legete oti i nea ATI GPU einai apo ta pio isxira chip pou kataskevastikan pote... kai oi CPU akomi vasanizontai na vroun to dromo ton 64bit...

Νομίζω ότι η ερωτηση είναι για το αν έχουμε μεταβεί στα 64Βιτ και όχι αν η AMD είναι καλύτερη από την Intel.!!!!

Ναι, αυτή είναι η ερώτηση, όμως τέτοιου είδους topics σχεδόν πάντα καταλήγουν να γίνουν A vs B με ότι συνεπάγεται αυτό.