Jump to content

[Android - Προτάσεις] Launchers II

zxr
 Κοινοποίηση

Ποιός είναι ο καλύτερος launcher;  

1.575 members have voted

1. 1. Ποιός είναι ο καλύτερος launcher;

• ADW Launcher (& EX)
    • GO Launcher (& EX)
    • LauncherPro (& Plus)
    • Next
    • SPB Mobile Shell
    • TSF
    • Nova
    • Apex
    • Stock
    • Άλλος (Atom, Action, Zeam, Nemus, Trebuchet, Regina 3d, Holo, Launcher 7/8 κτλ)

Recommended Posts

Εγώ επειδή έχω διάφορους εκκινητες και καμιά διακοσαριά προγράμματα, μου είναι δύσκολο να ψάχνω στις ρυθμίσεις κάθε φορά. Οπότε έχω το twisted home και κάνω από εκεί τις αλλαγές. Θέμα ευκολίας απλά.

Όσοι αλλάζεται launcher στη συσκευή σας χρησιμοποιείτε και εφαρμογή τύπου home switcher ή απλά επιλέγετε τον νέο σαν προεπιλεγμένο και παραμένει κύριος launcher στη συσκευή σας; Ρωτάω επειδή πάντα χρησιμοποιουσα αυτές τις εφαρμογές για να αλλάζω τους launchers στη συσκευή μου, συνήθειο από παλιά, κι αναρρωτιέμαι απλώς μήπως δεν χρειάζεται πια.. :)

Αυτό ο home switcher δεν δουλεύει και πολύ καλά.

Για να αλλάξω launcher χρησιμοποιώ τις ρυθμίσεις του nova δηλώνοντας από αυτόν ποιον θέλω να έχω σε λειτουργία ανεξάρτητα αν χρησιμοποιώ κάποιον άλλον.

Καταλαβα τι εννοεις.

Αν το κανεις αργα, δεν αλλαζει οθονη οντως.

Αλλα αν το κανεις γρηγορα, θελει πολυ ελαχιστο.

Οταν ειναι αποτομο το swipe, την αλλαζει κανονικα με το ελαχιστο δυνατο συρσιμο.

Τωρα, πως σε βολευει εσενα να αλλαζεις οθονες τοσο αργα, δεν το καταλαβαινω.

Δεν αλλάζω αργά οθόνες.Απλά θέλω να ασκώ ελάχιστη πίεση στο δάχτυλο όταν τις αλλάζω.Τέλος πάντων γύρισα στον Go Prime που είναι σαφώς ανώτερος του Nova στο συγκεκριμένο θέμα οπότε όλα ok.:)

Όσοι αλλάζεται launcher στη συσκευή σας χρησιμοποιείτε και εφαρμογή τύπου home switcher ή απλά επιλέγετε τον νέο σαν προεπιλεγμένο και παραμένει κύριος launcher στη συσκευή σας; Ρωτάω επειδή πάντα χρησιμοποιουσα αυτές τις εφαρμογές για να αλλάζω τους launchers στη συσκευή μου, συνήθειο από παλιά, κι αναρρωτιέμαι απλώς μήπως δεν χρειάζεται πια.. :)

Το δικό μου κινητό έχει στις default ρυθμίσεις του την επιλογή "Αρχική οθόνη" οπότε αλλάζω launchers εύκολα από εκεί.Τα Samsung που είχα δει δεν είχαν από default τέτοια επιλογή.

Δεν αλλάζω αργά οθόνες.Απλά θέλω να ασκώ ελάχιστη πίεση στο δάχτυλο όταν τις αλλάζω.Τέλος πάντων γύρισα στον Go Prime που είναι σαφώς ανώτερος του Nova στο συγκεκριμένο θέμα οπότε όλα ok.:)

Kαι σου ξαναλεω οτι ειναι θεμα με την συσκευη σου.

Εδω με την ελαχιστοτατη πιεση και με το ελαχιστοτατο σουρσιμο αλλαζει οθονη.

Παίδες στο HTC One μου παρόλο που'χω Nova Prime και τον έχω δηλώσει σαν default launcher, έχω κάνει clear cache, έχω κάνει επαναφορά των defaults, σε κάθε reboot της συσκευής με ρωτά με τί θέλω ν'ανοίξει, Sense ή Nova. Υπάρχει τρόπος να κρατάει τον Nova και να μη με ρωτά συνέχεια;

129026.png?1640591734

Παίδες στο HTC One μου παρόλο που'χω Nova Prime και τον έχω δηλώσει σαν default launcher, έχω κάνει clear cache, έχω κάνει επαναφορά των defaults, σε κάθε reboot της συσκευής με ρωτά με τί θέλω ν'ανοίξει, Sense ή Nova. Υπάρχει τρόπος να κρατάει τον Nova και να μη με ρωτά συνέχεια;

Αν θυμάμαι καλά είσαι root ,πάγωσε τον stock launcher . Επίσης είχε αναφερθεί για κάποια εφαρμογή (νομίζω της εθνικής) που κανει την ζημιά .

Samsung galaxy s21+

Εγω εβαλα για τρεις μερες τον nova prime που χρησιμοποιουσα παλιοτερα,ετσι για αλλαγη αλλα μου φανηκε φτωχος μπροστα στον next και ετσι ξαναγυρισα στον next ...
Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.

Kαι σου ξαναλεω οτι ειναι θεμα με την συσκευη σου.

Εδω με την ελαχιστοτατη πιεση και με το ελαχιστοτατο σουρσιμο αλλαζει οθονη.

Κ μένα το ίδιο.Κανένα πρόβλημα κ με ελάχιστο σύρσιμο αλλάζει.

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Κ μένα το ίδιο.Κανένα πρόβλημα κ με ελάχιστο σύρσιμο αλλάζει.

Επιβεβαιώνω κι εγώ πως με ελάχιστο scrolling του δαχτύλου της τάξης του μισού εκατοστού αλλάζουν οι αρχικές οθόνες...

Οk παιδιά.Στο δικό μου κινητό είναι πιο ευαίσθητοι οι apex,holo,go όταν οι οθόνες είναι γεμάτες με widgets κι έχω περάσει ήδη στον Go Prime οπότε δεν με πειράζει πια.Thanks για το feedback.:)

Αν θυμάμαι καλά είσαι root ,πάγωσε τον stock launcher . Επίσης είχε αναφερθεί για κάποια εφαρμογή (νομίζω της εθνικής) που κανει την ζημιά .

Σωστά Μιχάλη, είμαι root.

Τον Sense με ποιον τρόπο μπορώ να τον παγώσω;

Ωχ, ναι, έχω την εφαρμογή της Εθνικής. Πάω να δοκιμάσω να τη σβήσω.

129026.png?1640591734

Σωστά Μιχάλη, είμαι root.

Τον Sense με ποιον τρόπο μπορώ να τον παγώσω;

Ωχ, ναι, έχω την εφαρμογή της Εθνικής. Πάω να δοκιμάσω να τη σβήσω.

κοιταξε στις ρυθμισεις->εφαρμογες->ολα αν εχει επιλογη για απενεργοποιηση του htc sense

αλλιως βαλε το app quarantine απο το play store

ROM:ViperS 5.3.0 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed (HTC SENSATION)

KERNEL:Liberty kernel sense JB (HTC SENSATION)

BOOTLOADER:S-OFF/3,33 Universal - version 1.27.1100 (HTC SENSATION)

RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3 testing build: 8 (HTC SENSATION)

Νεα συσκευη: SAMSUNG GALAXY S7

Με το Titanium Backup μήπως γίνεται;

Μιχάλη χίλια ευχαριστώ, όντως, τελικά έφταιγε η εφαρμογή της Εθνικής! Πρέπει να βρω μια λύση όμως γιατί τη χρειάζομαι επί καθημερινής βάσης λόγω της δουλειάς μου.

129026.png?1640591734

Με το Titanium Backup μήπως γίνεται;

Μιχάλη χίλια ευχαριστώ, όντως, τελικά έφταιγε η εφαρμογή της Εθνικής! Πρέπει να βρω μια λύση όμως γιατί τη χρειάζομαι επί καθημερινής βάσης λόγω της δουλειάς μου.

Δες έναν χρήσιμο οδηγό για το titanium http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-use-titanium-backup-for-android-complete-guide/

Samsung galaxy s21+

Τον Action Launcher Pro τον έχει δοκιμάσει κανείς να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chrislacy.actionlauncher.pro

129026.png?1640591734

Τον Action Launcher Pro τον έχει δοκιμάσει κανείς να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chrislacy.actionlauncher.pro

Είναι πλέον ο default launcher μου.

Από ταχύτητα και κατανάλωση πόρων όλα οκ. Είναι ακριβώς τα ίδια με τον nova.

Από customisation τα πάει πολύ καλά και συνεχώς αναπτύσσεται. Έχει ΌΛΑ τα απαραίτητα που μπορεί να ζητήσει ένας χρήστης.

Έχει επίσης την δυνατότητα να βάζει τους φακέλους να κρύβονται πίσω από εικονίδια της επιλογής σου, κάτι που υπάρχει με έναν πιο περίεργο και περίπλοκο τρόπο και στον Nova, δηλαδή με swipe up σε ένα εικονίδιο να εμφανίζεται ο φάκελος.

Οι βασικότεροι όμως λόγοι που με αδηγησαν στον action είναι αυτοί:

- Είναι εντελώς απροβληματιστος

- Είναι ο μόνος που μπορείς με άνεση να έχεις 1 homescreen χωρίς να σου λείπει τίποτα ΑΠΟΛΎΤΩΣ χάρη στην δημιουργία shutters.

- Οι shutters είναι ότι ακριβώς είπα και πάνω με τους φακέλους, με την διαφορά ότι δεν έχει φακέλους αλλά widgets. Δηλαδή με ένα απλό swipe up σε εικονίδιο της επιλογής σου, εμφανίζεις το widget του χωρίς να χρειάζεται να το βάλεις ξεχωριστά στην homescreen. Όλα σε ένα, ένα πράμα.

- Πολύ ενδιαφέρον interface. Γνωστό από διάφορες εφαρμογές αλλά πρωτόγνωρο σε launcher.

Στα μείον τώρα του launcher είναι η «ανοργανοσια» του app drawer. Ειδικά όταν έχεις καμιά 200ρια εφαρμογές όπως εγώ είναι λίγο μεγάλη η λίστα σου και πολλές φορές χάνεσαι στις εφαρμογές σου. Δεν έχει δηλαδή επιλογή δημιουργίας φακέλων ή κάτι τέτοιο.

Επίσης υπάρχει έλλειψη ελληνικής γλώσσας (κάτι που δεν με ενοχλεί καθόλου μιας και το κινητό τηλέφωνο έχω μόνιμα αγγλικά).

Βέβαια με την εξέλιξη που έχει ο action, είναι θέμα χρόνου μέχρι να αναπτυχθεί κι άλλο και να καλύψει τα μειονεκτηματα του. Έχει πολύ μεγάλο μέλλον μπροστά του.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Ότι διευκρίνηση θες πες μου. Πολλές φορές πάω και διορθώνω το κείμενο και, αντί για καλό, γίνομαι δυσνόητος. :-)

Πολύ καλό το κείμενο σου, don't worry. :)

Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και το κατατοπιστικότατο post. Θα τσεκάρω και videos στο YouTube για τις λειτουργίες που αναφέρεις. Αν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον Nova Prime και την σταθερότητα του, με τρώει κάτι να δοκιμάσω και τον Action.

Αν νομίζεις στο μέλλον ότι υπάρχουν σημαντικές αναβαθμίσεις please let us know για τα χαρακτηριστικά τους.

129026.png?1640591734

Πολύ καλό το κείμενο σου, don't worry. :)

Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και το κατατοπιστικότατο post. Θα τσεκάρω και videos στο YouTube για τις λειτουργίες που αναφέρεις. Αν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον Nova Prime και την σταθερότητα του, με τρώει κάτι να δοκιμάσω και τον Action.

Αν νομίζεις στο μέλλον ότι υπάρχουν σημαντικές αναβαθμίσεις please let us know για τα χαρακτηριστικά τους.

Παρακαλώ!

2 λεπτακια μου πήρε να το γράψω. Έχω γίνει εξπέρ από τα πολλά ποστ στο myphone οπότε μην αγχώνεσαι... :-)

Το ίδιο θα σου πρότεινα και εγώ. Δεν βίντεο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταλάβεις μια λειτουργία.

Ο ίδιος ο Chris Lacy, ο developer του action launcher, έχει ένα account στο YouTube και κάνει review κάθε έκδοση ξεχωριστά.

Βέβαια δεν βλέπω να έχει βγάλει βίντεο για την 1.9.1 που είναι η τελευταία. Φαντάζομαι το αφήνει για την 2.0... Ή απλώς δεν είχε μεγάλες διαφορές από την προηγούμενη και δεν μπήκε στον κόπο να κάνει βίντεο (δεν ξερω και όλο το changelog απέξω :-P ).

Πάντως εγώ σίγουρα περιμένω μεγάλα πράγματα από τον launcher αυτόν. Το έλεγα πάντα ότι θα γίνει μεγάλο όνομα στο android. Πιστεύω πως με λίγη ώθηση από τα forums, μπορεί να φτάσει και τον nova σε επίπεδο διασημότητες. Και όχι δεν με πληρώνει να τον διαφημίζω :-P

Εγω τελικα δεν καταλαβα τι καλο εχει ο Action Launcher.

Εχει τη δυνατοτητα να εκτελεσει widgets με swipe πανω στα εικονιδια.

E, και;

Εγω τελικα δεν καταλαβα τι καλο εχει ο Action Launcher.

Εχει τη δυνατοτητα να εκτελεσει widgets με swipe πανω στα εικονιδια.

E, και;

Όπως είπα, με αυτή τη λειτουργία μπορείς να έχεις λιγότερες οθόνες από κάθε άλλον launcher καθώς στην ουσία το ένα widget πιάνει 1x1.

Ρίξε μια ματιά εδώ για παράδειγμα. Όπως βλέπεις έχω δημιουργήσει και στο Google Keep και στο falcon widget, shutters. Χωρίς αυτά, θα έπρεπε να βάλω 2 σχετικά μεγάλα widgets σε 2 ακόμα οθόνες.

Τώρα αν αυτό δεν σου φαίνεται πρακτικό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δική σου γνώμη...

Όπως είπα, με αυτή τη λειτουργία μπορείς να έχεις λιγότερες οθόνες από κάθε άλλον launcher καθώς στην ουσία το ένα widget πιάνει 1x1.

Ρίξε μια ματιά εδώ για παράδειγμα. Όπως βλέπεις έχω δημιουργήσει και στο Google Keep και στο falcon widget, shutters. Χωρίς αυτά, θα έπρεπε να βάλω 2 σχετικά μεγάλα widgets σε 2 ακόμα οθόνες.

Τώρα αν αυτό δεν σου φαίνεται πρακτικό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δική σου γνώμη...

Οχι δεν μου φαινεται, δεν ειναι.

Τι διαφορα εχεις δηλαδη να εχεις αλλες 2 οθονες στα πλαγια και να κανεις swipe την οθονη, απο το να εχεις κρυφο widget αλλα να τρως το εικονιδιο στη μαπα;

Ότι βολεύει τον καθένα. Ότι έχουμε κι ένα launcher με αυτή τη λειτουργία για όσους τους βολεύει, καλό είναι.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Παλιότερα λέγαμε "περισσότερες οθόνες και περισσότερα widgets = μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας". Δεν ισχύει αυτό πια;

• The title was changed to [Android - Προτάσεις] Launchers II