Jump to content

[Android - Προτάσεις] Launchers II

zxr
 Κοινοποίηση

Ποιός είναι ο καλύτερος launcher;  

1.575 members have voted

1. 1. Ποιός είναι ο καλύτερος launcher;

• ADW Launcher (& EX)
    • GO Launcher (& EX)
    • LauncherPro (& Plus)
    • Next
    • SPB Mobile Shell
    • TSF
    • Nova
    • Apex
    • Stock
    • Άλλος (Atom, Action, Zeam, Nemus, Trebuchet, Regina 3d, Holo, Launcher 7/8 κτλ)

Recommended Posts

Καλησπέρα, αγόρασα τον Nova Prime και τα εικονίδια Click UI. Ενώ τα εικονίδια εμφανίζονται κανονικά στη homescreen/app drawer, στη lockscreen έχουν μείνει τα stock εικονίδια του HTC One. Πως το αλλάζουμε αυτό;

Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να το κάνεις αυτό. Αλλάζει τα εικονίδια των εφαρμογών σε όλο το σύστημα δηλαδή homescreen, app drawer, lockscreen, app picker κλπ. Νομίζω μπορείς να τη βρεις και δωρεάν στο thread της στο xda. Απλά απαιτεί root.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Σαν την παραπάνω εφαρμογή που αλλάζει τα εικονίδια της πάνω μπάρας ,υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή που να κάνει διαφανές το wallpaper ( μιλώ για αυτά που είναι foul screen) και πάνω από αυτό να φαίνονται τα εικονίδια της πάνω μπάρας;

Όπως ακριβώς γίνεται στο s4 και HTC one

Σαν την παραπάνω εφαρμογή που αλλάζει τα εικονίδια της πάνω μπάρας ,υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή που να κάνει διαφανές το wallpaper ( μιλώ για αυτά που είναι foul screen) και πάνω από αυτό να φαίνονται τα εικονίδια της πάνω μπάρας;

Όπως ακριβώς γίνεται στο s4 και HTC one

Αυτό αν δεν απατώμαι το κάνουν μόνο κάποιες custom roms. Έψαξα στα γρήγορα για εφαρμογή αλλά δεν βρήκα κάποια που να κάνει transparency στο status bar

τσέκαρε screenshots απο την rootbox μου

http://imageshack.us/g/692/c17v.png/

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

εχω εδω και κατι μερες τον nova και στη χρηση μπαταριας ειναι 1ος συνεχεια με περιπου 17%...σας "καιει" και σας τοση μπαταρια;

Eμένα μετά από restart ξεκινά στο 7% και στη συνέχεια πέφτει στο 0,1% ( ναι καλά το έγραψα, στο 0,1% και όχι στο 1% ).Αυτά βάσει του GSAM Battery Monitor.Με άλλα λόγια δεν μου καταναλώνει σχεδόν τίποτα σε μπαταρία.Οι σελίδες μου είναι 4 ( αν παίζει ρόλο ).

Γενικά συνεχίζει ο Nova Prime να είναι ο καλύτερος launcher για μένα αν και αρχίζει να τον πλησιάζει ο Buzz που ναι μεν του λείπουν ακόμα κάποια λίγα πραγματάκια ( σειρές dock,transition effects,καρτέλες στο app drawer ) αλλά επιτέλους είναι ένας launcher που σε αφήνει να παραμετροποιείς ξεχωριστά την κάθε σου home screen ( ξεχωριστό wallpaper, ξεχωριστό grid size σε κάθε home screen ).Από θέμα μνήμης είναι λίγο πιο βαρύς από τον Nova.Το πόση μπαταρία καταναλώνει δεν το έλεγξα.

Καλησπέρα στην παρέα, έβαλα τον Nova Prime κι ενώ στη lockscreen το wallpaper καλύπτει και τη notification bar, στο homescreen η πάνω μπάρα είναι γκρι.

Με τον HTC Sense δεν είχα αυτό το πρόβλημα.

Μπορώ να το κάνω και στον Nova όπως στον Sense;

Με Nova Prime,

http://s14.postimg.org/4brs5c8q9/Screenshot_2013_07_19_18_31_32.png

http://s14.postimg.org/m33ejso4x/Screenshot_2013_07_19_18_31_37.png

Mε HTC Sense,

http://s7.postimg.org/xuv6lb517/Screenshot_2013_07_19_18_36_39.png

129026.png?1640591734

Καλησπέρα στην παρέα, έβαλα τον Nova Prime κι ενώ στη lockscreen το wallpaper καλύπτει και τη notification bar, στο homescreen η πάνω μπάρα είναι γκρι.

Με τον HTC Sense δεν είχα αυτό το πρόβλημα.

Μπορώ να το κάνω και στον Nova όπως στον Sense;

Με Nova Prime,

http://s14.postimg.org/4brs5c8q9/Screenshot_2013_07_19_18_31_32.png

http://s14.postimg.org/m33ejso4x/Screenshot_2013_07_19_18_31_37.png

Mε HTC Sense,

http://s7.postimg.org/xuv6lb517/Screenshot_2013_07_19_18_36_39.png

Έχει μια επιλογή ο nova που σου δίνει την επιλογή για να ειναι διαφανής η μπάρα.

:D

Έχει μια επιλογή ο nova που σου δίνει την επιλογή για να ειναι διαφανής η μπάρα.

Σίγουρο; Γιατί έχω την εντύπωση ότι μόνο αυτόματη απόκρυψη της κάνει.. θα το ψαξω λίγο μήπως βρω κάτι..:)

Σίγουρο; Γιατί έχω την εντύπωση ότι μόνο αυτόματη απόκρυψη της κάνει.. θα το ψαξω λίγο μήπως βρω κάτι..:)

Αν πας στα settings εκεί που λέει look and feel (δεν ξέρω πως είναι η μετάφραση στα ελληνικά) η τελευταία επιλογή λέει για διαφανή μπάρα μόνο αν το υποστηρίζει το software ή η rom.

:D

Αν πας στα settings εκεί που λέει look and feel (δεν ξέρω πως είναι η μετάφραση στα ελληνικά) η τελευταία επιλογή λέει για διαφανή μπάρα μόνο αν το υποστηρίζει το software ή η rom.

Α μάλιστα, γι'αυτό δεν το βρίσκω..:)

Όντως δεν το έχει σε σένα..

Κρίμα και δείχνει πολύ ωραίο feature, λογικά στον φίλο με το HTC θα την έχει την επιλογή πάντως..

Αυτό αν δεν απατώμαι το κάνουν μόνο κάποιες custom roms. Έψαξα στα γρήγορα για εφαρμογή αλλά δεν βρήκα κάποια που να κάνει transparency στο status bar

τσέκαρε screenshots απο την rootbox μου

http://imageshack.us/g/692/c17v.png/

Αυτό ακριβώς θέλω και εγώ.

Απο ότι ξέρω στο s4 η πάνω μπάρα πλέον είναι διαφανές συνεπώς αν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο θα περιμένω την αναβάθμιση στο s3 που πιθανόν να κάνει το ίδιο.

Δε μου τη δειχνει αυτη την επιλογη παρολο που'μαι root.

http://img.tapatalk.com/d/13/07/20/pame8ase.jpg

129026.png?1640591734

Δε μου τη δειχνει αυτη την επιλογη παρολο που'μαι root.

Προφανώς είναι μια ρύθμιση που δεν μπορεί να "ενεργοποιηθεί" είτε λόγω της συσκευής σου είτε λόγω της rom που φοράς, γι'αυτό και δεν σου δείνει ο nova τη δυνατότητα επιλογής. Ουτε σε μένα τη δείνει, τσεκαρα και στο S2 με jelly bean αλλά και στο tab 2 με cyanogenmod..;)

Edited by makis206

Κρίμα, να γίνεται στον stock launcher κι όχι στον Nova...πρέπει να το συνηθίσω λοιπόν..

129026.png?1640591734

Κρίμα, να γίνεται στον stock launcher κι όχι στον Nova...πρέπει να το συνηθίσω λοιπόν..

Σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει να κάνεις το status bar διαφανές εφόσον είσαι root αλλά από εκεί και πέρα μπαίνεις σε μια άλλη διαδικασία με μεγαλύτερα «πειράγματα».

Μην με ρωτήσεις τρόπο, δεν ξέρω, απλώς στο λέω αν θες να το ψάξεις.

Ποια custom rom φοράς ??

Δεν εχει να κάνει με την συσκευή σου ,κάτι παίζει με την rom .

Samsung galaxy s21+

Ποια custom rom φοράς ??

Δεν εχει να κάνει με την συσκευή σου ,κάτι παίζει με την rom .

Μιχάλη την Android Revolution HD 12.1 έχω βάλει.

129026.png?1640591734

Μιχάλη την Android Revolution HD 12.1 έχω βάλει.

Τότε εκεί είναι το πρόβλημα ,θα σου πρότεινα να γράψεις το πρόβλημα στο θέμα της revolution μήπως και πάρεις κάποια απάντηση ,ειναι κρίμα να μην έχεις επιλογή για το status .\

Θα μπορούσες να φλασαρεις κάνα mod για transparent status (κάνοντας βέβαια πρώτα ενα nandroid backup) αλλά δεν νομίζω να λύσει το πρόβλημα .

Κανε και μια επανεκκίνηση του nova ,με ενα reboot στο τηλέφωνο .

Samsung galaxy s21+

Έκανα την ερώτηση στο θέμα της ROM κι αναμένω. Το reboot το έχω κάνει αλλά ουδεμία διαφορά.

Πάντως ένα ακόμη αρνητικό που'χει ο Nova ή μάλλον δύο αρνητικά είναι τα εξής..

Όταν αλλάζεις το grid χαλάει το μέγεθος όλων των widgets...

Επίσης έχεις εικονίδια σε μια homescreen κι αλλάζοντας το grid τα μισά από αυτά εξαφανίζονται..

Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτά;

Edited by bill_viper

129026.png?1640591734

Έκανα την ερώτηση στο θέμα της ROM κι αναμένω. Το reboot το έχω κάνει αλλά ουδεμία διαφορά.

Πάντως ένα ακόμη αρνητικό που'χει ο Nova ή μάλλον δύο αρνητικά είναι τα εξής..

Όταν αλλάζεις το grid χαλάει το μέγεθος όλων των widgets...

Επίσης έχεις εικονίδια σε μια homescreen κι αλλάζοντας το grid τα μισά από αυτά εξαφανίζονται..

Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτά;

Δεν βλεπω κατι παραλογο στη συμπεριφορα του Nova, και δε βλεπω γιατι ζοριζεσαι.

1) Κανε resize τα widget

2) Λογικο δεν ειναι οταν πας το grid απο 8*8 σε 4*4, οτι ειχε 'παραπανω' να στο καψει;

Αδειασε πρωτα την οθονη, αλλαξε το grid και βαλε πισω οτι θες.

Εγω αν κανω τετοιες δουλειες, φτιαχνω ενα κενο desktop που μετακινω οτι περισσευει, και τα βαζω μετα εκει που θελω.

Αν και εχω αγορσμενο τον Nova παντως, εσχατως χρησιμοποιω τον Buzz.

Τρομεη καταναλωση μνημης (~130ΜΒ μετα απο custom theme) αλλα πραγματικα σπερνει.

Εφτιαξα μια homescreen που δεν την εχει κανενα αλλο τηλεφωνο, ειναι ακριβως στα μετρα μου οπως τη θελω και ειναι πανεμορφη.

Edited by nikchris

Εχω κατεβάσει για τον nova το miui theme όπως το δείχνει στην παρακάτω εικόνα.

Μου αρέσει ο τρόπος που απεικονίζει το άνοιγμα των φακέλων αλλά όσο και αν το έψαξα δεν είδα να αλλάζει κάτι στην εμφάνιση των φακέλων.

Υπάρχει επιλογη να αλλάξω την εμφάνιση των φακέλων και να κάνω κάτι σαν και αυτό που δείχνω στην εικόνα;

http://i402.photobucket.com/albums/pp110/cinemusic/My%20phone%20screenshots/Screenshot_2013-07-22-18-34-45_zpsc1ccf251.png

• The title was changed to [Android - Προτάσεις] Launchers II