Jump to content

Δημιουργία partition στην κάρτα SD για σύνδεση με το link2sd


kosmasgr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα

έκανα partision τη sdcard fat 32 primery kai ext 2 primery κι όταν ανοίγω την εφαρμογή μου βγάζει το εξής μήνυμα

 

το σενάριο προσάρτησης δεν μπορεί να δημιουργηθεί.

 

κάποια βοήθεια

 

η συσκευή ειναι lg g3s

Edited by geo29
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 52
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω ένα tablet MLS IQ 8'' rootαρισμένο με android 4.4.2.Του έχω βάλει 8gb sd και με το minitool partition της έφτιαξα 2 partition 3gb και 5 gb το ένα fat32 και το άλλο ext4.Όταν πάω με τη link2sd plus να συνδέσω κάποια εφαρμογή (όχι συστήματος) στο δεύτερο partition μου βγάζει μήνυμα Link2sd package invalid.Όποιος ξέρει βοήθεια.Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΚΑλημερα σας,

Αν και το ποστ ειναι παλαιο , το εκανα στου γιου το ταβλετ την παρακατω διαδικασια , αλλα την εκανα με μια προχειρει 2γβ καρτα μνημης που ειχα.

ωσ παιδι , την γεμισε γρηγορα.

Θα κανω την ιδια διαδικασια σε μια 16αρα που 8α παραγγειλω αλλα βαζοντας προχηρα την μνημη στον υπολογιστη φαινεται μονο το ενα παρτιτιον, αυτο που αποθηκευει ο χρηστης αρχεια.

Πως θα αντιγραψω το αλλο παρτιτιον στην νεα μνημη?

 

 

Ευχαριστω

 

 

 

 

Το link2SD μεταφέρει τις βιβλιοθήκες που έχει ένα πρόγραμμα καθώς και την dalvik cache. Ετσι μεταφέρεται ολόκληρη η εφαρμογή και ελευθερώνεται η εσωτερική μνήμη. Εννοείται πως οι εφαρμογές συστήματος δεν μεταφέρονται. Ωστόσο μία εφαρμογή συστήματος που υπάρχει εγκατεστημένη όπως το facebook μπορεί να αφαιρεθεί με χρήση root explorer και εν συνεχεία να εγκατασταθεί πάλι μέσα απο το playstore ώστε πλέον να μεταφέρεται.

 

Ολα τα παρακάτω προυποθέτουν να έχει γίνει root στο κινητό και να υπάρχει partition στην κάρτα SD , primary και μορφή αρχείων fat32-ext3/4.

 

Παραθέτω έναν γρήγορο οδηγό απο εμένα πως να κάνετε να δουλέψει το link2sd στο android κινητό σας ;)

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PARTITION ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SD ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ LINK2SD

 

- Προποθέσεις : (1) Root στο κινητό σας , (2) Minitool partition το οποίο το κατεβάζετε απο εδώ και το κάνετε install.

 

Βήμα 1 :

 

Συνδέστε την microsd κάρτα σας μέσω card reader ή απευθείας απο το κινητό σας. προτείνω καλύτερα card reader. Στην παρακάτω εικόνα θα προσέξετε ο τύπος της κάρτας σας να ειναι "primary"

 

http://img132.imageshack.us/img132/6466/57730744.jpg

 

Βήμα 2ο :

 

Κάνετε δεξί κλικ πάνω στην καταχώρηση της κάρτας sd και επιλέξτε Move/Resize Partition. Θα σας εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο όπου σύρετε την μπάρα με την χωρητικότητα και δημιουργείστε το partition με όσα mb θέλετε , πατάτε ΟΚ και στο τέλος θα δείτε ότι έχει δημιουργηθεί το partition το οποίο αναφέρεται ως "Unallocate Space"

 

http://img703.imageshack.us/img703/5283/14645146.jpg

 

http://img40.imageshack.us/img40/6366/72145293.jpg

 

Βήμα 3ο :

 

Κάνετε δεξί κλικ στην καταχώρηση του νέου partition και επιλέγουμε το Create. Θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο αν θέλετε να συνεχίσετε , οπότε πατάτε YES. Στο επόμενο παράθυρο πρέπει να ορίσετε τον τύπο του partition καθώς και το file system. φροντίστε να δώσετε τιμές Primary και Fat32 αντίστοιχα. Αναφορικά με το file system όσοι έχετε custom rom και υποστηρίζεται το ext3/4 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απο αυτά. Τέλος επιλέγετε ΟΚ και όταν κλείσει το παράθυρο , πάνω αριστερά στο πρόγραμμα το Apply και εν συνεχεία YES

 

http://img706.imageshack.us/img706/1682/48572379.jpg

 

http://img844.imageshack.us/img844/7838/14165650.jpg

 

Βήμα 4ο :

 

Μόλις ολοκληρώσετε το παραπάνω βήμα θα αρχίσει η διαδικασία όπως βλέπετε παρακάτω και στο τέλος θα σας εμφανίσει ενα παράθυρο , πατάτε ΟK κλείνετε το πρόγραμμα και ελέγχουμε τα partitions αν δημιουργήθηκαν όπως θέλουμε. Πλέον τελειώσατε την διαδικασία όσον αφορά την κάρτα SD.

 

http://img541.imageshack.us/img541/5080/48026901.jpg

 

http://img59.imageshack.us/img59/4828/75755628.jpg

 

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LINK2SD

 

- Κατεβάζουμε στο κινητό μας την εφαρμογή "LINK2SD" από το Playstore και την κάνουμε εγκατάσταση.

 

- Ξεκινάμε την εφαρμογή και μας ανοίγει παράθυρο στο οποίο επιλέγουμε το file system του partion που δώσαμε. Στην δική μας περίπτωση το Fat32. Αμέσως η εφαρμογή θα μας ζητήσει δικαιώματα root και εφόσον τα δώσουμε θα δημιουργηθεί η σύνδεση με το partition της SD και θα μας ζητηθεί να κάνουμε restart.

 

- Μετά την επανεκκίνηση ανοίγουμε και πάλι την εφαρμογή και πλέον μπορούμε να μεταφέρουμε μία μια ή με πολαπλή επιλογή όποιες εφαρμογές θέλουμε στο partition. Υπάρχουν πάνω δεξιά φίλτρα για να δείτε τις εφαρμογές σε όποιο κομμάτι μνήμης του κινητού σας θέλετε.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι εφαρμογές που έχουν γκρι πλαίσιο και ειναι εφαρμογές συστήματος δεν μεταφέρονται. Οσες άλλες ειναι σε γκρι πλαίσιο μπορείτε να τις μεταφέρετε κανόνικα όπως και τις υπόλοιπες χωρίς πλαίσιο. Επίσης όταν επιλέξετε τι θα μεταφέρετε μετά θα πατήσετε στην επιλογή "ΣΥΝΔΕΣΗ" και όχι στην επιλογή μεταφορά στην κάρτα SD το οποίο μεταφέρει ένα κομμάτι μόνο της εφαρμογης. Πολλοί το μπερδεύουν αυτό.

 

- Εφαρμογές συστήματος που είναι εγκατεστημένες στο σύστημα αλλά υπάρχουν και στο Playstore μπορείτε αφού τις σβήσετε με root explorer , να τις εγκαταστήσετε πάλι απο το playstore και να έχετε πλέον δυνατότητα μεταφοράς τους.

 

- Τέλος πατώντας μέσα στο πρόγγραμα το menu button υπάρχει ενημέρωση για όλα τα κομμάτια μνήμης του κινητού σας για να ξέρετε σε τι κατάσταση είστε.

 

Y.Γ. Ελπίζω να βοήθησα κυρίως τον παραπάνω φίλο. Δυστηχώς το forum δεν μου επέτρεπε να βάλω παραπάνω εικόνες ώστε να φαίνεται η διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης του link2sd. ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...