Jump to content

Alcatel One Touch Idol Ultra

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το xperia m ειχα και εγω πριν παρω το idol ultra...πολυ καλο κινητο..

Τελικα το πηγα δευτερη φορα πισω και πηρα το lg l9 ii...δεν εχω λογια για το κινητο αυτο...απλα τα σπαει...μεγαλο ατου η μπαταρια του..οντως στα media markt δυο φορες που εκανα επιστροφη δεν ειχα προβλημα.

Και τρίτη να το πας(δεν στο εύχομαι) πάλι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,σωστοί είναι σε αυτό το κομμάτι-πιο σωστοί από κάτι ΠΛΑΙΣΙΟ κλπ.,το L9II το είχα πάρει και΄γω αλλά μου την έσπαγε που δεν είχε led ειδοποιήσεων και γενικά ούτε τα μπροστινά φωτειζόμενα πλήκτρα......κσι η ram που έκανε χαμηλές πτήσεις,κατά τα άλλα μια χαρά φωτεινότατη IPS οθόνη και ικανοποιητικό σε όλα του.

Και τρίτη να το πας(δεν στο εύχομαι) πάλι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,σωστοί είναι σε αυτό το κομμάτι-πιο σωστοί από κάτι ΠΛΑΙΣΙΟ .

Το πρωτο (mediamarkt) είναι σοβαρο κατάστημα (επιστρεφεις το προϊον κι αν απλα δε σου κανει). Για Πλαισιο, public κλπ "μεγαλοκαταστηματα" δε θα κανω σχολιο γιατι θα είναι παραπανω από ακομψο. Προσωπικα εχω σταματησει να αγοραζω οτιδήποτε πανω από 20 ευρω από αυτά τα καταστήματα...

πιο παλια ειχα αγορασει ενα Turbo x ταμπλετ απο πλαισιο το οποιο γυρισα 2 φορες πισω και η αληθεια ειναι οτι δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα...τωρα για το l9 ii εχεις δικιο για τα μπροστινα πληκτρα και την απουσια του led...ομως πιστευω ειναι το μονο του μειον το οποιο το ξεπερνω ευκολα...οσο για την ραμ δεν εχω δει καποιο κολλημα...η οθονη του και η μπαταρια του παντως υπερκαλυπτουν τα μειον του κινητου

Το πρωτο (mediamarkt) είναι σοβαρο κατάστημα (επιστρεφεις το προϊον κι αν απλα δε σου κανει). Για Πλαισιο, public κλπ "μεγαλοκαταστηματα" δε θα κανω σχολιο γιατι θα είναι παραπανω από ακομψο. Προσωπικα εχω σταματησει να αγοραζω οτιδήποτε πανω από 20 ευρω από αυτά τα καταστήματα...

Συμφωνώ απόλυτα,πριν λίγο καιρό ήθελα DOA σε μια συσκευή και με ταλαιπώρησαν με πηγαινέλα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και τελικά δεν το έκαναν(ενώ υπήρχε όντως θέμα αλλά δεν διαπιστωνόταν άμεσα διότι θα έπρεπε να γίνει προσομοίωση των συνθηκών που το προκαλούσαν στην διάρκεια ωρών....:wacko:)....μακριά λοιπόν και τέλος.

Οπως λες στο Mediamarkt έχεις το δικαίωμα να επιστρέψεις την όποια συσκευή εντός 14 ημερών αν δε σου κάνει και το γράφει και στην πίσω πλευρά της απόδειξης τους,πολύ θετικό αυτό.

Καλησπερα παιδια...οποιος ενδιαφερετε για θηκη σιλικονης διαφανη καινουρια για το idol ultra ας μου στειλει..τιμη 10 ευρω

Ευχαριστω

• 5 months later...

Μολις πριν απο καμια εβδομαδα αγορασα το alcatel one touch idol ultra και για τα 150 ευρω που το πετυχα νομιζω δεν θα μπορουσα να κανω καλυτερη επιλογη.

Και δεν αναφερομαι μονο στα χρηματα ,αλλα και στις επιδοσεις:οθονη AMOLED 4,7'', αναλυσης 1280x720 pixel που πραγματικα ειναι εντυπωσιακη,ακομα διαθετει ειδικη επιστρωση που απομακρυνει ελαια και δαχτυλιες οποτε ξεχασα με την μια τις δαχτυλιες που καποιες φορες φαινοντουσαν πολυ εντονα στην οθονη αλλων smartphones,8αρα καμερα αξιοπρεπεστατη (με εστιαση σε οποιοδηποτε σημειο πατησεις στην οθονη)με ληψη video full HD,16gb (13,03gb διαθεσιμα) που προσωπικα μου φτανουν και μου περισσευουν,δυνατος και καλος ποιοτικα ηχος,διπυρινος επεξεργαστης CORTEX -A9 χρονισμενος στα 1,2 ghz που εδω και καμια βδομαδα που το εχω δεν εχει κολλησει καθολου (το κινητο ηρθε με καμια 60αρια εφαρμογες φορτωμενο και του εβαλα εγω αλλες 10 περιπου).

Αναφερομαι ξεχωριστα στο design του κινητου γιατι πιστευω αξιζει προσοχης:χωραει οριακα στην παλαμη με τετοιο μεγεθος οθονης αλλα ειναι υπερβολικα λεπτο (6,5mm παχος!)και το πισω καπακι εναι απο πλαστικο που εχει πολυ ωραια αισθηση στο πιασιμο καθως ειναι αντιολισθητικο,ενω επειδη εχει μονο θυρα για την sim και το micro usb (οι οποιες κλεινουν ολες με καπακια) φαινεται πολυ ομορφο καθως δεν υπαρχει κανενα κενο στο περιθωριο του κινητου.Με τοσο μικρο παχος νομιζω ειναι ελαχιστα τα κινητα που μπορουν να το χτυπησουν στις επιδοσεις.

Τελος να αναφερθω και στο ζητημα της μπαταριας ,που αποτελει αδυναμο σημειο μεν ,αλλα οχι σε υπερβολικο βαθμο .Με χωρητικοτητα 1880 mAh το κινητο μετα απο 21 ωρες μετριας χρησης (περιπου τις μισες gaming & internet) το κινητο εμεινε με 6%,πραγμα που σημανει οτι καποιος που το χρησιμοποιει πολυ ισως να χρειασετι να το φορτιζει και δυο φορες την μερα.

Συμπερασματικα ακομα και τωρα που εχει 200 ευρω θα το ξαναγοραζα χωρις δευτερη σκεψη,το κινητο σκιζει και ειναι σβελτο σε οτι και να κανεις,αξιζει τα χρηματα του και με το παραπανω και θεωρω οτι αποτελει μια value for money επιλογη για την κατηγορια των mid range smartphones την στιγμη που κινητα αλλων εταιριων με κατωτερα χαρακτηριστηκα κοστιζουν 250 και 300 ευρω

• 3 weeks later...

Είναι πολύ καλό για τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του.(μοναδικό αρνητικό η μπαταρία..)

Επίσης δεν ξερω αν εχει αναφερθει πιο πριν αλλα το Alcatel OneTouch Idol Ultra

γινεται root με εγκατασταση του Framaroot και ενα κλικ :happy:

(Μονο το framaroot και του SuperSU στο κινητο χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε χρήση Η/Υ) :)

Αξιόπιστα-απλά-εύκολα και γρήγορα ;)

Edited by makisagn
Keep Calm and be a Simple Man..!

• 3 weeks later...

Επίσης δεν ξερω αν εχει αναφερθει πιο πριν αλλα το Alcatel OneTouch Idol Ultra

γινεται root με εγκατασταση του Framaroot και ενα κλικ :happy:

(Μονο το framaroot και του SuperSU στο κινητο χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε χρήση Η/Υ) :)

Αξιόπιστα-απλά-εύκολα και γρήγορα ;)

φιλε ευχαριστω!ουτε που ειχα ιδεα οτι γινεται τοσο ευκολα!

Εχω προβλημα!μετα απο root το κινητο κλεινει (παγωνει η οθονη κ μετα απο ενα δυο λεπτα κλεινει)περα απο αυτο ειναι μεγαλο θεμα γ μενα γιατι εφαρμογες πχ ξυπνητηρια δεν λειτουργουν με κλειστο κινητο!

Πρακτικα το προβλημα εμφανιστηκε μια μερα αφου εκανα root και οταν κρατησα με titanium backup .χθες γ παραδειγμα εκλεισε τρεις φορες κ μαλιστα η μια ηταν αφου ειχα γινει unroot ,ενω το αρχειο su στη διαδρομη system/bin δεν υπαρχει μετα απο απεγκατασταση,ειχα εγκαταστησει greenify και adaway και πρακτικα δεν ειχα πειραξει κατι αλλο.υωρα το κινητο ειναι οντως unroot εχω τεραστιο θεμα με το οτι κλεινςι σε ανυποπτες στιγμες.καμια ιδεα?με hard reset λετε να ερθει στα ισια του?οποιος εχει καμια ιδεα παρακαλω να βοηθησει!

Εκανα reset χωρις βεβαια να διγραψω αρχεια (εικονες κτλ) μονο εφαρμογες.και πεειμενω να δω.

Επιστροφη σε στοκ ρομ θα βοηθουσε?

Το rooting δεν ευθύνεται για τη συμπεριφορά που περιγράφεις. Σίγουρα κάτι άλλο έκανες παράλληλα ή μετά. Το rooting απλά δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό υπερχρήστη που είναι εξ' ορισμού κλειδωμένος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των διαμερισμάτων και φακέλων συστήματος της συσκευής. Από μόνο του δεν κάνει καμία παρέμβαση σε κάτι. Κάποια άλλη εφαρμογή ή επέμβαση το προκάλεσε.

Αν τώρα κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αν δεν υπάρχει πρόβλημα hardware, θα λυθεί.

Ενταξει ευχαριστω πολυ!παντως περα απο αυτα τα ξαφνικα κλεισιματα καθ ολη τη διαρκεια που ημουν rootτο κινητο δουλευε μια χαρα .Εκανα reset μεσω των ρυθμισεων του κινητου,μαλλον ομως οχι hard reset καθως διαγραφηκαν μονο apps και οι λογαριασμοι και οχι τα δεδομενα που ειχα ατη μνημη.Δοκιμασα το hard reset μεσω power button +volume up ομως στην οθονη δεν εβγαλε επιλογη για hard reset μονο για reset κ για κατι αλλα.

Το reset φανταζομαι δεν διαγραφει φακελους και δεν επαναφερει το συστημα στην αρχικη του κατασταση αρα μηπως επιβαλλεται να κανω hard reset?

Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει ορολογία hard/soft reset στο Android. Υπάρχει το wipe data/ factory reset, wipe cache/dalvic cache κλπ. Κάτι αντίστοιχο είναι βέβαια. Η επαναφορά αυτό που κάνει είναι να επαναφέρει τη rom στην αρχική της κατάσταση. Έτσι σβήνονται εφαρμογές και δεδομένα χρήστη, αλλά όχι ότι υπάρχει σε εσωτερική ή εξωτερικη(καρτα sd) μνήμη. Το λειτουργικό βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα με όνομα /system και οι εγκατεστημένες από το χρήστη εφαρμογές καθώς και οι ρυθμίσεις τους σ' ένα άλλο με όνομα /data αυτά τα δύο επηρεάζονται από την επαναφορά.

Ευχαριστω και παλι γ τις πληροφοριες.μεχρι στιγμης μετα την επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων δουλευει μια χαρα .ελπιζω να παραμεινει ετσι.

• 1 month later...
Το κινητό δεν θα πάρει αναβάθμιση; έχει μείνει στην 4.1.1 και είναι πραγματικά κρίμα καθώς υπάρχουν θέματα στην διαχείριση μνήμης που θα μπορούσαν να βελτιωθούν....

• The title was changed to Alcatel One Touch Idol Ultra