Shorin Δημοσιεύτηκε July 13, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 13, 2004 Καλησπέρα. Μπαίνω στο θέμα κατευθείαν. Έχω μία βάση σε Access η οποία περιλαμβάνει 2 πίνακες. Στον πρώτο πίνακα έχω π.χ. κάποια προϊόντα για PC με τις ονομασίες τους, την τιμή, και τον κωδικό που τα έχω καταχωρημένα. Στον 2ο πίνακα έχω το όνομα του προϊόντος των κωδικό και κάποιες άλλες πληροφορίες. Θέλω λοιπόν να φτιάξω ένα Query που θα παίρνει τις τιμές δλδ τα ονόματα από τον πρώτο πίνακα (ονόματα των προϊόντων), θα τα συνδέει με τον 2ο και θα εμφανίζει τα στοιχεία για κάθε προϊον... Θα δίνω για παράδειγμα "modem" ως search string και θα μου βγάζει μια λίστα με όλα τα προϊόντα που ξεκινούν από την λέξη "modem" και όχι ότι υπάρχει και κάτω από αυτήν (π.χ. "printer") και με click στο στοιχείο της λίστας να εμφανίζονται οι επιπλέον πληροφορίες για το προϊόν αυτο... Μήπως ζητάω πολλά...Sorry πάντως και thanks προκαταβολικά... Παράθεση A.T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. July 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2004 1oν αν και η access ειναι εξωφρενικα ευκολη για τους περισσοτερους εχω χρονια να ασχολιθω αρα και δεν την θυμαμαι καλα. Θα σου δοσω λοιπον μονο τα sql queries (σε sql δουλευει και η access) Υποθετω οτι εχεις καποιο id στους 2 πινακες;; (κοινο) Ενα παραδειγμα ειναι: SELECT product,price FROM pinakas1,pinakas2 WHERE pinakas1.id=pinakas2.id ΑΝD product="modem" εχεις: pinakas1 id product ... pinakas2 id price ... Θα σου δειξει ολα τα μοντεμ και τις τιμες τους, οπου τα μαντεμ ειναι στον πινακα1 και οι τιμες στον πινακα2. Δεν ξερω αν αυτο εψαχνες βεβαια... Στην access μπορεις και να μην γραψεις καθολου τετοια. Και μονο με το ποντικι ολοκληρωνεται το project Σχολιο: πιστευω ειναι λαθος που εχεις 2 πινακες. Δουλευει μια χαρα, αλλα ειναι πλεονασμος. και οταν κανουμε database design κοιταμε να εχουμε το μικροτερο δυνατο που μπορει χωρις να χανει την λειτουργικοτητα του Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts