Jump to content

Συνδεση wifi adapter με ρουτερ


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαλησπερα παιδια, έχω ενα πολυ ισχυρο wifi adapter (RTL8187, http://www.wifidel.com/wp-content/uploads/2012/12/imagen.jpg) και συνδεομαι σε ενα δικτυο που απεχει πολυ απο το σπιτι. Tο wifi adapter ειναι πανω σε σταθερο υπολογιστη με USB που εχω συνδεμενο και ενα ρουτερ (Speedtouch 585 v6, http://www.supportsidan.org/blogg/wp-content/uploads/st585v6.jpg) μεσω ethernet. Αυτο που θελω ειναι να διαμοιρασω το ιντερνετ και στο υπολοιπο σπιτι μου μεσω του ρουτερ. Πως μπορω να το κανω αυτο;
Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση ότι όπως ακριβώς το σκέφτεσαι δεν γίνεται (δεν παίρνω όρκο όμως). Μπορεί και να μπορείς να στήσεις Internet Sharing και έτσι.

 

Θα σου πω τον τρόπο που ξέρω ότι γίνεται. Χρειάζεσαι μια συσκευή που να μπορεί να παίρνει WiFi και να μοιράζει LAN. Μια τέτοια είναι αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/312203/TP-LINK-TL-WA801ND.html?keyphrase=TL-WA801ND+

η οποία σε λειτουργία Client μέσω του ενός LAN που έχει μπορεί να το κάνει. Το στέλνεις στον router σου τον οποίο τον βάζεις σε λειτουργία Bridge Mode και παίζει (το v7 έχει, δεν ξέρω για το v6).

Link to comment
Share on other sites

Εκανα γεφυρωση μεταξυ αυτων των δυο και ενω μου εδειχνε οτι ολα ηταν συνδεμενα κανονικα και δουλευαν δεν εμπαινε στο ιντερνετ. Δεν ξερω γιατι.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις γεφύρωση. Αρκεί όλες οι συσκευές σου να είναι στο ίδιο δίκτυο (ονομασία) και να είναι στο ίδιο εύρος ΙΡ (αυτό δεν σε ενοχλεί εαν έχεις το Dhcp στο ροθτερ σου ανοικτό). για να μπορέσεις να μοιράσεις αρχεία ή οτιδήποτε πρέπει να το κάνεις και κοινή χρήση !!!!!. Αυτό θα το βρεις εύκολα κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο που θέλεις να μοιράσεις ---Ιδιότητες-Κοινή χρήση -- κοινή χρήση για προχωρημένους- επέλεξε κοινή χρληση αυτού του φακέλου μετά από κάτω Δικαιώματα και στον χρήστη Everyone του δίνεις πλήρη δικαιώματα

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...