Jump to content

Outlook 2003 και blocked attachments

blackup
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γειά χαρά !

Μου έστειλε ενας φίλος e-mail με ένα αρχείο Access (.mdb) ... και το Outlook 2003 δεν μου το έχει ενεργό να το ανοίξω γράφοντας ...

"Outlook blocked access to the following potentially unsafe attachments: το ονομα του αρχείου" ...

Δεν έχω ενεργοποιήσει επιπλέον security measures, και έψαξα αρκετά, αλλά δεν βρήκα κάποιο τρόπο να το ξεμπλοκάρω.

Ξέρει κανείς τί παίζει ;

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων !

:)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

Δυστυχώς δεν μπορείς να το ξεμπλοκάρεις. Η μόνη λύση είναι να πείς στον φίλο σου να σου το ξαναστείλει μέσα σε ένα αρχείο zip ή αν το email σου έχει κάποιο webmail interface να μπείς απο εκεί και να το κατεβάσεις...

Ευχαριστώ για την απάντηση !

Το φαντάστηκα ότι είναι έτσι.

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσα τις μ@λ@κίες της Microsoft.

14 χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές, τα τελευταία 8 ως power user και administrator σε δίκτυα, κλπ, έχω κουραστεί με αυτή την εταιρεία.

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχω έρθει αντιμέτωπος με πρωτοφανή επέμβαση στις προτιμήσεις του χρήστη.

Ήδη έχω αρχίσει εδώ και καιρό την διαδικασία πλήρους μεταπήδησης σε Linux πλατφόρμα. Και δεν εννοώ να έχω και Linux, αλλά ΜΟΝΟ Linux !!! Και φυσικά για server συστήματα δεν το συζητούσαμε, αλλά πλέον και για απλά workstations πρέπει να την παρατήσουμε τη μαμημένη, μήπως και ξυπνήσουν.

;)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

Γνωστό πρόβλημα του Outlook το οποίο ειλικρινά δεν κατάλαβα ποτέ πως προέκυψε. Σίγουρα δεν είναι τρόπος αυτός για να προστατέψεις κάποιον από επικινδυνα email και πάντως θα μπορούσε να υπάρχει μια σχετική επιλογή μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά άντε να το καταλάβουν αυτό στη Microsoft.

Anyway, τα έχουμε ξαναπεί, πριν ρωτήσουμε κάτι ψάχνουμε, με το Google, ή με την Αναζήτηση ή ακόμα και στη Knowledge Base της Microsoft. Εκεί υπάρχει ένα άρθρο που περιγράφει τη λύση για το πρόβλημα αυτό: 829982 - Cannot open attachments in Microsoft Outlook.

Πήγαινει Εργαλεία-> επιλογές->ασφάλεια και ξετίκαρε εκει που λέει Να μην επιτρέπεται να αποθηκευτούν.....πιθανον να είναι ιοί....

αν έχεις αγγλικο outlook κανε αν δεν σε κανει κοπο την μεταφραση και θα το βρεις :) :) :)

Υπογραφή....

Όπως γράφω σε προηγούμενο post, το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό και υπάρχει από το outlook 2000. Η λύση περιγράφεται στο link που έδωσα και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία σχετική ρύθμιση μέσα από το πρόγραμμα.