Jump to content

Διαμοιρασμός ρεύματος από τροφοδοτικό

Symos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το θέμα δε το εξηγεί καθαρά, η ιστορία έχει ως εξής:

Αγόρασα καινούριο υπολογιστή, του οποίου όμως το τροφοδοτικό έκανε αρκετό θόρυβο. Οπότε είπα να το αλλάξω με του παλιού (ίδια ισχύς, λιγότερος θόρυβος). Όμως το παλιό έχει μόνο μία έξοδο 3.3V (νομίζω), δηλαδή αυτή που προορίζεται για το floppy drive. Έλα όμως που θέλω και μία για την κάρτα οθόνης, ενεργοβόρα RADEON γαρ...

Και λέω: Αν βγάλω ένα βύσμα από το άλλο τροφοδοτικό και μοιράσω το ρεύμα από το καλώδιο στα δύο, για να τροφοδοτούνται και οι δύο συσκευές από ένα καλώδιο, υπάρχει πρόβλημα; Το τροφοδοτικό, λέει πως στα 3.3V μπορεί να δώσει 20Α, οπότε λογικά είναι ΟΚ. Αλλά είπα να ρωτήσω για σιγουριά, μήπως κάποιος έχει άλλη άποψη.

Επίσης: Πειραματιζόμενος με τα επίπεδα θορύβου, ανακάλυψα πως το cooler της RADEON έκανε προκλητικά πολύ θόρυβο. Για να το ανακαλύψω όμως, έσπασα το ένα φτερό του ανεμιστήρα (τώρα να δείτε θόρυβο που κάνει!!). Και ερωτώ: Μπορώ να βρω κάπου σκέτο τέτοιο μικρό ανεμιστηράκι; Αλλιώς τί επιλογές έχω;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Καλύτερα να μην βάλεις χέρι στο τροφοδοτικό. Είναι αρκετά επικίνδυνο.

Για το ανεμιστηράκι της κάρτας, δεν ξέρω αν θα βρεις ανταλλακτικό, είναι κάπως δύσκολο. Υπάρχουν όμως ανεμιστηράκια από τρίτους κατασκευαστές, π.χ. thermaltake για κάρτες γραφικών.

http://www.quitepc.co.uk Panakriba alla entelos athoryba

gia ellada exo akoysei na lene gia thn http://www.checkmate.gr

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Ευχαριστώ.

Όσο για το τροφοδοτικό, δεν πρόκειται να το ανοίξω, απλά θα διακλαδώσω το ένα καλώδιο εξόδου σε δύο. Θα είναι κι αυτό επικίνδυνο για κάποιο λόγο πιστεύετε;

Δεν είναι επικύνδυνο, αλλά γιατί θέλει η ΑΤΙ ρεύμα??? :confused:

δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνεις αρκεί να προσέξεις τα χρώματα των καλωδίων.

καλό θα ήταν για την μόνωση των συνδέσεων να χρησιμοποιήσεις θερμοσυστελόμενο μακαρόνι και όχι μονωτική ταινία η οποία μπορεί με τον καιρό λόγο της θερμοκρασίας μέσα στο κουτί να ξεκολλήσει