Selespeed Δημ. November 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Papashark (12 Νοέ. 2004 , 23:02) Eίμαι Πειραιά, άμα κεράσεις καφέ, κερνάω λίγη γνώση :P Ποιό router έχεις ? Το WRT54g έχω πάρει. (και προς το παρόν η Linksys δε με έχει ευχαριστίσει και τόσο λόγω WAP...) Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση, νομίζω ότι κάπως έτσι πρέπει να γίνει. Μόνο που αδείαζω τις μεγάλες ώρες. Μια καθημερινή γύρω στις 10:30 μπορώ να είμαι Πειραιά. Για περισσότερα να συνεννοηθούμε μέσω pm. (@spyro86) Για τις κεραίες, κοίταξα και εγώ στο wirelesslan.gr αλλά την μία παραβολική 24dBi (noname) των 65+φπα δεν την είχε διαθέσιμη ενώ την Equinox των 21dBi θα την είχε μετά από 2 εβδομάδες. Βέβαια τώρα περιμένω έτσι και αλλιώς να φτιαχτεί το WAP54 και δεν το έχω προχωρήσει (είναι και στη Θεσ/νίκη...). Εντωμεταξύ περιμένω και κάποιο φίλο να μου πεί από που παίρνει η εταιρία του κεραίες στην Αθήνα μήπως μπορέσω και κοιτάξω εκεί... I'll keep you informed... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 15, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Selespeed (15 Νοέ. 2004 , 14:03) Το WRT54g έχω πάρει. (και προς το παρόν η Linksys δε με έχει ευχαριστίσει και τόσο λόγω WAP...) Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση, νομίζω ότι κάπως έτσι πρέπει να γίνει. Μόνο που αδείαζω τις μεγάλες ώρες. Μια καθημερινή γύρω στις 10:30 μπορώ να είμαι Πειραιά. Για περισσότερα να συνεννοηθούμε μέσω pm. (@spyro86) Για τις κεραίες, κοίταξα και εγώ στο wirelesslan.gr αλλά την μία παραβολική 24dBi (noname) των 65+φπα δεν την είχε διαθέσιμη ενώ την Equinox των 21dBi θα την είχε μετά από 2 εβδομάδες. Βέβαια τώρα περιμένω έτσι και αλλιώς να φτιαχτεί το WAP54 και δεν το έχω προχωρήσει (είναι και στη Θεσ/νίκη...). Εντωμεταξύ περιμένω και κάποιο φίλο να μου πεί από που παίρνει η εταιρία του κεραίες στην Αθήνα μήπως μπορέσω και κοιτάξω εκεί... I'll keep you informed... ;) Ok. Thanks. ;) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 15, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Sorry για το διπλό post αλλά τώρα το έψαξα και στο site. Μαζί με το δεύτερο πιάτο δίνουν και feeder και καλά ή κάτι παρόμοιο για άσχετο? Σκέτο το πιάτο και πάει τόσο πολύ?! :o Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (15 Νοέ. 2004 , 23:14) Sorry για το διπλό post αλλά τώρα το έψαξα και στο site. Μαζί με το δεύτερο πιάτο δίνουν και feeder και καλά ή κάτι παρόμοιο για άσχετο? Σκέτο το πιάτο και πάει τόσο πολύ?! :o Δεν εννοούσα το πιάτο. Κοίτα τις Grid (είναι οι αμέσως πιο πάνω στη λίστα...) (@papashark) Τέλος το WAP54. Δεν το αναλαμβάνει κανένας στον κόσμο. Φοβερή υποστίριξη!!!!!!! :( (αλήθεια μήπως αναλαμβάνεις εσυ???? :lol: ) Το άνοιξα μήπως και βρω καμιά ψυχρή κόλληση (με τα λίγα ελεκτρονικά που ξέρω) αλλά δε βρήκα κάτι. Μόνο κάτι σαν άλατα από υγρασία στην κάτω πλευρά της πλακέτας. Το έγραψα και σε mail στα support Αμερικής (και θεωρητικά και Ελλάδας), Αγγλίας και Γερμανίας (με όλους είχα ανταλλάξει mail και με έκανα μπαλάκι) και τους εβρισα για τη μη υπαρξη διεθνούς εγγύησης. Κανείς τους δε με θέλει, ούτε και η Ελληνική αντιπροσωπεία (με έδιωξε μέσω τηλεφώνου αυτή)... :cry: :p Θα ψάξω κάτι πιο απλό για λήψη στο σπίτι μου (στην αρχή άλλωστε έλεγα για ένα USB stick). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Spyros, πριν ψωνίσεις για κοίτα και λίγο στο e-shop / harware / LAN/modems / Linksys μήπως βρεις κάτι. Τώρα πρέπει να τα έφεραν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctor-gio Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 na kano mia asheti erotisi..esto oti sundeomai me wifi to ena pc me to allo..i to pda me tp pc...ektos apo tin koinohristi sundesi sto internet ti allo mporeis na kaneis...? Παράθεση οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος doctor-gio (16 Νοέ. 2004 , 18:42) na kano mia asheti erotisi..esto oti sundeomai me wifi to ena pc me to allo..i to pda me tp pc...ektos apo tin koinohristi sundesi sto internet ti allo mporeis na kaneis...? Ότι και με ένα κανονικό δίκτυο. Χρήση κοινοί εξωτερικού hardware λαν γαμεσ. :p .... Παίδες το wireleslan το βλέπω πολύ ποιο φτηνό από το priveshop. Αλλά δεν βλέπω να έχει με αντικαταβολή. Ποια site είναι με αντικαταβολή να μην ψάχνω άδικα? :o το e-shop που αναφέρθηκε είναι? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nasosmp Δημ. November 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2004 Καλημερα. Να ρωτησω και εγω κατι. Ενδιαφερομαι να συνδεθω με ενα φιλο σε αποσταση ~400m αλλα με εμποδια (μαλλον 1 πολυκατοικια) Με εξωτερικη κεραια γινετα (εννοω χωρις να υπαρχει αμεση οπτικη επαφη); Αν ναι με τι αποδοση (ενδεικτικα); Αν ναι επισης τι υλικα θα χρειαστω; (εγω εχω ηδη ασυρματο δυκτιο στο σπιτι μου με ΑΡ της Netgear με αποσπωμενη κεραια και ο φιλος εχει DSL Modem με router αλλα με τιποτα ασυρματο. Ο λογος που ρωταω προφανης.....) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. November 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2004 Ξέχασε το. Σε τέτοιες αποστάσεις χωρίς οπτική επαφή είναι συνήθως αδύνατο... Ούτε με ανάκλαση (σπόντα σε κάποιο άλλο κτύριο) μπορεί να μην τα καταφέρεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. November 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (16 Νοέ. 2004 , 23:11) Παίδες το wireleslan το βλέπω πολύ ποιο φτηνό από το priveshop. Αλλά δεν βλέπω να έχει με αντικαταβολή. Ποια site είναι με αντικαταβολή να μην ψάχνω άδικα? :o το e-shop που αναφέρθηκε είναι? Νομίζω ότι το e-shop είναι. Για τα άλλα δεν ξέρω. Μάλλον μπορείς και με κατάθεση. Το wirelesslan έχει κάποια φτηνά κομμάτια (τα λέει Europe και είναι εισαγωγής απ'ό,τι μου έλεγε) αλλά πρέπει να προσέχεις με τις εγγυήσεις. Πριν λίγο καιρό πήρα από Γερμανία WAP54 και WRT54 με 65 ευρό περίπου το καθένα αλλά το WAP δε βλέπει το βύσμα το δικτύου, η Linksys συμφωνεί ότι είναι προβληματικό αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το δέχεται για φτιαξιμο ή αλλαγή!!!! Δεν έχουν διεθνή εγγύηση και αν πάθεις κάτι δε βρίσκεις άκρη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 19, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Selespeed (18 Νοέ. 2004 , 10:55) Νομίζω ότι το e-shop είναι. Για τα άλλα δεν ξέρω. Μάλλον μπορείς και με κατάθεση. Το wirelesslan έχει κάποια φτηνά κομμάτια (τα λέει Europe και είναι εισαγωγής απ'ό,τι μου έλεγε) αλλά πρέπει να προσέχεις με τις εγγυήσεις. Πριν λίγο καιρό πήρα από Γερμανία WAP54 και WRT54 με 65 ευρό περίπου το καθένα αλλά το WAP δε βλέπει το βύσμα το δικτύου, η Linksys συμφωνεί ότι είναι προβληματικό αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το δέχεται για φτιαξιμο ή αλλαγή!!!! Δεν έχουν διεθνή εγγύηση και αν πάθεις κάτι δε βρίσκεις άκρη. Με το e-shop θα είμαι οκ? Ή και εκεί θα έχω πρόβλημα εγγύησης? Βλέπω όμως ότι έχει μόνο το LINKSYS WIRELESS ROUTER SPEEDBOOSTER WRT54GS όχι το WRT54G. Σε καλή τιμή απ' ότι βλέπω όμως. http://www.e-shop.gr/Index1024.html Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. November 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (19 Νοέ. 2004 , 22:35) Με το e-shop θα είμαι οκ? Ή και εκεί θα έχω πρόβλημα εγγύησης? Βλέπω όμως ότι έχει μόνο το LINKSYS WIRELESS ROUTER SPEEDBOOSTER WRT54GS όχι το WRT54G. Σε καλή τιμή απ' ότι βλέπω όμως. http://www.e-shop.gr/Index1024.html Μπορείς να τους ρωτήσεις, αλλά δε νομίζω ότι κάνουν παραεισαγωγές. Το θεωρώ αξιοπιστο μαγαζί. Από εκεί και πέρα, ή ρωτάς ή περιμένεις να το φέρουν, γιατί πολλές φορές φέρνουν κάτι σε καλή τιμή και την επόμενη εξαφανίζεται (δεν υπάρχει πλέον - λόγω της καλής τιμής φαντάζομαι). Χωρίς να ξέρω πολλά, λέω ότι το GS μάλλον δε χρειάζεται. Όταν θα χρειαστούμε μεγαλύτερες ταχύτητες θα πάμε στην επόμενη γενιά (η 802.11e ή h νομίζω)... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 22, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Selespeed (22 Νοέ. 2004 , 10:56) Μπορείς να τους ρωτήσεις, αλλά δε νομίζω ότι κάνουν παραεισαγωγές. Το θεωρώ αξιοπιστο μαγαζί. Από εκεί και πέρα, ή ρωτάς ή περιμένεις να το φέρουν, γιατί πολλές φορές φέρνουν κάτι σε καλή τιμή και την επόμενη εξαφανίζεται (δεν υπάρχει πλέον - λόγω της καλής τιμής φαντάζομαι). Χωρίς να ξέρω πολλά, λέω ότι το GS μάλλον δε χρειάζεται. Όταν θα χρειαστούμε μεγαλύτερες ταχύτητες θα πάμε στην επόμενη γενιά (η 802.11e ή h νομίζω)... Thanks. Το n είναι το επόμενο αν δεν κάνω λάθος. :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Selespeed Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Papashark επανέρχομαι... Μετά από πολύ καιρό αδράνειας, είμαι έτοιμος να κάνω τη σύνδεση που έλεγα σε παλιότερα posts. Υπάρχουν όλα τα υλικά και μένει να τοποθετηθεί το στήριγμα που θα τοποθετηθεί το feeder (πιθανότατα δε θα χρειαστώ και το πιάτο, και αν χρειαστεί θα το προσθέσω αργότερα). Πέρασα το modem μεσα από το WRT, και το άλλο pc είδε το WAP54g, αλλά δεν ξέρω να κάνω search για να δω τι γίνεται (το ξέρω ότι δεν έχω βάλει την κεραία ακόμα και μάλλον δε θα βρω τίποτα :) , αλλά δε χάνω τίποτα να δοκιμάσω και για να είμαι έτοιμος αλλά και για να δώ αν έχω καθόλου "γείτονες" ;) ). Κοιτάζοντας μέσα στα settings του wap είδα στο status ότι έχει κάνει αυτή τη στιγμή send good 25 packets. Αυτό είναι καλό σημάδι?? Από recieve όλα 0 (σημαίνει ότι δε βλέπω άλλο wifi?). Κοίταζα κάποια απάντηση που είχες δώσει και έλεγες και για DNS. Σε εμένα δεν έβγαλε τίποτα. Παίζει ρόλο? Και τέλος, το ότι μερικές φορές θα χρειαστεί να αποσυνδέω το καλώδιο από το WAP και να το βάζω στο xbox (με τις ίδιες ρυθμίσεις σε IP και subnet mask) θα μου δημιουργήσει πρόβλημα? Νομίζω ότι δεν έχω άλλες pci ελευθερες για άλλη κάρτα δικτύου (μπορεί να είμαι εντελώς άσχετος από δικτυα, αλλά στο hardware μου αρέσει να του βγάζω τα ματια -ή και να του τα "βάζω" :D ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts